KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok
Legfrissebb hírek
 • Magyar Értékek Napja

  A Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége 3. alkalommal tartja meg a Magyar Értékek Napja rendezvényt szeptember 9-én a Szent István Bazilika előtti téren. Az egész napos esemény a Kárpát-medence szellemi és tárgyi kulturális értékeinek legjavát vonultatja fel. Részletek és a programok elolvasásához kattintson a Bővebben gombra.
 • A kormányhivataloknál intézhető ügyfélkörök

  Tisztelt Kerületi Lakosok! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járások kialakításáról, valamint egyes ezzel összefüggő törvények módosításáról szóló 2012. évi XCIII. törvény valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 218/2012. (VIII. 13.) Korm. rendelet alapján 2013. január 1-jétől számos, korábban az önkormányzatnál intézhető ügykör - többek között az okmányirodai, gyámhivatali feladatok - átkerültek Budapest Főváros Kormányhivatala szervezetébe tartozó fővárosi kerületi hivatalokhoz. A fenti ügytípusokról, az azokhoz kapcsolódó letölthető dokumentumokról, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala kerületi hivatalainak elérhetőségeiről az alábbi webes elérhetőségeken, a hivatkozásokra kattintva kaphatnak bővebb, részletesebb információkat.
 • Települési Arculati Kézikönyv

  Budapest Főváros XX. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. július 6-án megtartott ülésén 173/2017. (VII.06.) számú önkormányzati határozatával elfogadta a Településképi Arculati Kézikönyvet. A kézikönyv szemléletformáló célt szolgál, amely meghatározza a település főbb karaktereinek meghatározó településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket.
   
 • Platánokat permeteznek

  Az önkormányzat megrendelésére a Szociális Foglalkoztató július 25-étől ismét permetezi a Pesterzsébet közterületein található platánfákat. A munkálatok tervezett befejezési időpontja augusztus 15-e, azonban ennek betarthatóságát az időjárás is befolyásolja.
   

Az elmúlt 7 nap hírei
LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY - Pesterzsébet névhasználatáról

Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok! Részlet a Facebook közösségi alapelveiből: „A Facebook az a hely, ahol megoszthatod a számodra fontos dolgokat. Az összes tartalomnak és információnak, melyeket közzétettél a Facebookon, te vagy a tulajdonosa, az adatvédelmi és az alkalmazás beállítások segítségével szabályozhatod azok megosztását. A Facebookon történő tartalommegosztás előtt azonban ellenőrizd, hogy van-e a jogod a tartalom megosztására. Arra kérünk, hogy tartsd tiszteletben a szerzői jogokat, védjegyeket és egyéb jogszabályokat.”Péntekenként térzene

Július 7-étől augusztus 25-ig ismét térzenével kedveskedik Pesterzsébet Önkormányzata az itt élőknek, az ide látogatóknak, akik a nyári hónapokban minden pénteken 17 és 18 óra között hallgathatnak zenét a Városháza előtt. Elsőként, július 7-én a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara lép fel.