KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok
Legfrissebb hírek
 • A Róka rádió emléktáblájának avatása

  A Jakab Gedeon karmester vezette Pesterzsébeti Ötvenhatos Fúvószenekarral és a József Attila Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rózsavölgyi Ildikó karnagy által irányított kórusával az élen indult október 21-én délután a fáklyás emlékmenet a kopjafás parkból a Kossuth Lajos utca 49. száma alá, az egykori Róka rádió épületéhez. A 60. évforduló tiszteletére kihelyezett emléktáblát a Nemzeti Bizottság egykori elnökségi tagja Szabados Ákos polgármester, Tóth József, a Pesterzsébeti 56-os szövetség elnöke és Szeifert Mihály, a Róka rádió kezelője társaságában leplezte le.
   
 • Felvonták a lyukas zászlót

  Október 21-én délután a kopjafás parkban folytatódott az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi eseménysorozat. A bevezetőt követően a Szózat hangjaira leeresztették az Országzászlót, és helyébe, a Himnusz zenéjére, méltóságteljesen felkúszott a lyukas lobogó. A november 4-éig felvont zászló tövébe koszorút helyezett el Szabados Ákos polgármester és Somogyváry Géza.
   
 • Jégdiszkó és közönségkorcsolyázás

  Az ünnepi hétvégén is várja a nagyközönséget a Pesterzsébet Jégcsarnok. Október 22-én 16 és 19 óra között lehet korizni, utána kezdődik a jégdiszkó. Másnap, nemzeti ünnepünkön 11.30 és 16.30 között tart nyitva a létesítmény.
   
 • Középiskolai tanulmányi támogatás

  A képviselő-testület október 13-ai ülésén döntött a középiskolai tanulmányi támogatás bevezetéséről. Az állami fenntartású középfokú oktatási intézmény 9-12. évfolyamos tanulói a 4,5-es tanulmányi átlag elérése, és szociális rászorultság esetén évente egy alkalommal 35000 Ft támogatásban részesülhetnek.

Az elmúlt 7 nap hírei
Pályázat szociális bérlakásokra

A Szociális Bizottság kiírta a pályázatot az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások bérleti jogának elnyerésére. Beadási határidő: 2016. október 24-e 16 óra. A pályázati kiíráshoz és a dokumentuációhoz kattintson a Bővebben gombra.FELHÍVÁS

Pesterzsébet Önkormányzata az idén is ünnepélyesen köszönti a kerületben élő 50. és 60. éves házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Kérjük a házaspárok jelentkezését – házassági anyakönyvi kivonatuk másolatával – 2016. október 31-ig a Polgármesteri Titkárságon (Bp. XX. Kossuth tér 1. I. 69., telefonon: 283 0549). Az ünnepséget 2016. november 24-én 12 órakor, az Erzsébet Napok keretében rendezzük a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében.