KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok
Legfrissebb hírek
 • 47. Tavaszi Tárlat és Pesterzsébeti Művészeti Napok

  Immár 47. alkalommal rendezi meg a Tavaszi Tárlatot a Pesterzsébeti Múzeum. Az ünnepélyes megnyitó, amely egyben a Pesterzsébeti Művészeti Napok rendezvénysorozatnak is megnyitója, 2016. május 4-án 17 órakor kezdődik a Gaál Imre Galériában. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak! A kiállítás június 5-éig látogatható.
   
 • Lakossági hulladékgyűjtő udvarok

  A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. üzemeltetésében Budapesten jelenleg 16 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság díjmentesen leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot. Pesterzsébethez legközelebb a XXI. kerületi Mansfeld Péter utca 83. szám alatt található (a csepeli kórház utcájában, attól kb. 30 méterre lévő) udvar esik. A hulladékgyűjtó udvarok hétfőtől péntekig 10-18 óráig, szombaton 8-14 óráig tartanak nyitva.
   
 • Felmérik a felnőttek kompetenciáit

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Budapesten önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt végez májustól júliusig. Az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése nevű kutatás a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenység során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását vizsgálja.
   
 • Könyvbarátok versengtek

  A Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet által 2002 óta megrendezett „Könyvbarátok” verseny szervezését ettől az évtől a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Bíró Mihály utcai könyvtára vette át. Az április 19-ei megmérettetés témája Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című műve volt.
   

Az elmúlt 7 nap hírei
Lakossági tájékoztató - zöldfelületek felújításáról

Pesterzsébet Önkormányzata a 2016-os évben célul tűzte ki, hogy a kerület forgalmas főútjai mellett lévő közterületi parkokat, zöldfelületeket, járdák területét megújítsa, ezáltal élhetőbb környezetet biztosítson a lakosság számára.Tájékoztató az óvodai felvételről a 2016/2017-es nevelési évre

Idén május 2-a és 6-a között lesznek az óvodai beiratkozások. Az alábbi tájékoztatóban megtalálhatnak minden információt az óvodai beiratkozással, az óvodába járással kapcsolatos kötelezettségekkel, a változásokkal, az óvodai körzethatárokkal kapcsolatban. Mindezek eléréséhez kattintson a Bővebben gombra.