KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok
Archívum
 • Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

  Idén április 20-án és 21-én 8-19 óráig lesznek az általános iskolai beiratkozások a 2017/2018-as tanévre. A tudnivalók megtekintéséhez kattintson a Bővebben gombra.
   
 • Az óvodai beiratkozással kapcsolatos tudnivalók

  Minden, amit az óvodai beiratkozásról tudni kell: felhívás az óvodai felvételről a 2107/2018-as nevelési évre; az óvodai körzetek; az óvodák címjegyzéke; a felvételi kérelem; felmentés a kötelező óvodalátogatás alól. A dokumentumok letöltéséhez kattintson a Bővebben gombra.
   
 • Társadalmi egyeztetés települési arculati kézikönyvről és településképi rendeletről

  "Tisztelt kerületi lakosok, partnerek! Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete márciusi ülésén döntött arról ,hogy elindítja a településképi arculati kézikönyv, illetve a településképi rendelet kidolgozását szoros társadalmi egyeztetés mellett. Ennek érdekében lakossági fórum lesz április 3-án 16.30-tól a Csili Vízvári termében. A készülő dokumentumok kidolgozásához adatokat, észrevételeket a fórumtól számított 8 napon belül lehet megtenni. A hirdetmény részleteihez kattintson a Bővebben gombra.
   
 • Megjelent a Pesterzsébet újság

  Március 21-én megjelent a Pesterzsébet újság legújabb száma. A lap letöltéséhez kattintson a Bővebben gombra.
   
 • Mikor, ha nem most

  Gyulai Natália és Gyulai Lajos kiállítása március 22-én 17 órakor nyílik a Gaál Imre Galériában. A tárlat április 23-áig tekinthető meg.
   
 • Tavaszi egészségnap

  Március 25-én, szombaton 9 és 15 óra között ismét egészségnapot rendez a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, ahol ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket.
   
 • Tavaszi lemosó permetezés

  A fák lemosószeres permetezését végzi március 20-a és április 3-a között Pesterzsébet Önkormányzatának megrendelésére a Szociális Foglalkoztató.
   
 • Kedves Budapestiek, Pesterzsébetiek!

  Fontos Önöknek a kerület közbiztonsága? Kérjük, segítsék adójuk 1%-ával a Pesterzsébet Közbiztonságáért Közalapítványt, adószáma: 18255171–1–43. Köszönettel: PKK Kuratóriuma
 • Új híradós helyiség a tűzoltóságon

  Március 16-án adták át ünnepélyesen a XX. kerületi Tűzoltóparancsnokság új híradós helyiségét, amelyet Pesterzsébet és Soroksár önkormányzatainak támogatásából korszerűsítettek.
   
 • Az összetartó erőt tovább kell vinni

  A 169 éve kitört forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a Városháza előtt március 14-én az önkormányzat vezetői, képviselői, pártok, civil szervezetek, diákok és számos erzsébeti polgár.
   
 • Adótraffipax a NAV-nál

  Márciustól a NAV honlapján lehet tájékozódni az előre meghatározott ellenőrzések helyszínéről és idejéről. Az érdeklődők megtudhatják, hogy hol, melyik piacon vagy gazdálkodói kőrnél vizsgálják a nyugtaadási kötelezettséget, az alkalmazottakkal kapcsolatos bejelentési kötelezettségek teljesítését, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos jogszabályi előírások maradéktalan betartását. A link eléréséhez kattintson a Bővebben gombra.
   
 • Férfitúra Bodajk környékére

  Férfitúrát szervez március 25-26-án a Pestszenterzsébeti Főplébánia. Jelentkezni március 22-éig lehet elektronikusan (a link eléréséhez kattintson a Bővebben gombra)
   
 • Kulturális pályázat pesterzsébeti általános és művészeti iskolák részére

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottsága pályázatot hirdet „Állami fenntartású pesterzsébeti általános és alapfokú művészeti iskolák kiemelkedő színvonalú hagyományos, vagy hagyományteremtő programjai, kulturális rendezvényei, évfordulós ünnepei, ünnepélyei megrendezésének támogatására és az intézmény működési feltételeinek elősegítésére”.
 • Kulturális pályázat pesterzsébeti óvodáknak, intézményeknek, egyesületeknek, magánszemélyeknek

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottsága pályázatot hirdet „a Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata fenntartásában lévő nevelési-oktatási intézmények (óvodák), kulturális és közművelődési intézmények, a Pesterzsébet közigazgatási területén székhellyel rendelkező egyesületek, valamint Pesterzsébet közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező magánszemélyek kiemelkedő színvonalú hagyományos, vagy hagyományteremtő programjai, kulturális rendezvényei, évfordulós ünnepei, ünnepélyei megrendezésére és az intézmény (szervezet) működési feltételeinek elősegítésére."
 • A NAV kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét

  A magánszemélyek többségének a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén először kérés nélkül elkészíti a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét a munkáltatóktól, kifizetőktől érkezett adatok alapján. Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók március 16-ig még kérhetik az adóbevallási tervezet papír alapon történő megküldését.
   
 • Négy meccs, hét pont

  Négy meccs, hét pont - ez a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő ESMTK eddigi mérlege. A piros-fehérek március 12-én az Ady pályán fogadták Putnok csapatát, és sikerült 3:0-ás győzelemmel zárniuk a meccset.
   
 • A szépség szombatja a Sisyben

  Sztárfodrászok segítségével tartottak nagy sikerű bemutatót a BKSzC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában február 18-án délután. Az új szakmai vizsgafeladatokat, elvárásokat láthatták a tájékoztatón az érdeklődő munkáltatók és tanulók (férfi modern – klasszikus - divat frizura, hajvágás, szárítás modellen; férfi dauer készítése, hajvágás, hajszárítás, szakállformázás modellen, illetve férfi babafejen). A rendezvény a rengeteg hasznos információ és gyakorlati tudnivaló közvetítésén túl beillett igazi hajshow-nak is, a fodrász szakma prominens mestereinek – Arató Krisztiánnak, Hajas Lászlónak, Ress Károlynak, Szécsényi Istvánnak(betűrendben) – köszönhetően.
   
 • El innen, Fogmanók!

  A Gézengúz Óvoda Bölcs bagoly csoportjában nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeket egészséges szokásokra neveljük. A jelenlegi projektünkben megismerkedtünk az egészséges és egészségtelen ételekkel, majd ennek kapcsán a helyes fogápolásról is szót ejtettünk.
   
 • „Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” pályázat

  Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága „Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” címmel környezetszépítő pályázatot ír ki a XX. kerületi lakosság részére. A pályázatra a családi (kertes) házak lakói, valamint társasházak jelentkezhetnek április 14-én 12 óráig.
   
 • Tisztelt Kerületi Lakosok!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szociális Foglalkoztató március 1-jétől minimális létszámmal működik, csak a közterületeken lévő szemeteskosarak ürítésére van lehetőségünk. Március 13-ától a tavalyihoz képest mintegy harmadára csökkentett létszámmal tudjuk megkezdeni a tavaszi zöldterület-fenntartási munkákat. Ha a lakótelepeken lakossági összefogás keretében történik takarítás, az összegyűjtött lombot, gallyakat a foglalkoztató elszállítja, kérjük, a 283 03 07-es telefonon jelezzék a helyszíneket! Munkájukat köszönjük! Továbbra is várjuk a közterületre vonatkozó egyéb bejelentéseket. Ha nem közvetlen balesetveszély elhárításról van szó, akkor hosszabb várakozási időre lehet számítani, mind a gallyazások, mind az illegális szemét elszállítását illetően. Türelmüket köszönjük! Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató
 • Pályázat civil szervezeteknek

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Jogi, Igazgatási és Közbiztonsági Bizottsága nyílt pályázatot hirdet a tevékenységüket Pesterzsébeten kifejtő civil szervezetek 2017. évi helyi programjainak támogatására. A pályázat alapján elnyerhető támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. március 31. (péntek) 12.00 óra. A pályázat letöltéséhez kattintson a Bővebben gombra.
 • Papírszínház a könyvtárban

  A Pesterzsébet Önkormányzatától kapott támogatásból a FSZEK Bíró Mihály utcai könyvtára többek között egy papírszínházat vásárolt, hozzá tartozó mesékkel. A papírszínház ötlete Japánból ered, remek lehetőséget ad arra, hogy közelebb hozza a történetet a gyerekekhez, bevonja őket is az előadásba.
   
 • A FSZEK Vécsey lakótelepi könyvtárának újdonságai

  Megérkeztek a legújabb felnőtt és gyermekkönyvek a könyvtárba, amely szeretettel várja régi-új olvasóit! Nyitva tartás: hétfő, szerda, péntek 13-19 óra, kedd, csütörtök 9-15 ór. Cím: 1204 Budapest, Pacsirta utca 157/B.
   
 • Baross „Party” a gyermekekért

  Baross ”Party”-t szervezett a Kindergarten Alapítvány Kuratóriuma és a Pesterzsébeti Baross Német Nemzetiségi Óvoda dolgozói közössége február 25-én, az Ady Endre Általános Iskola aulájában. A jótékonysági rendezvény azzal a céllal jött létre, hogy támogassa az udvari játszóeszközök bővítését.
   
 • Két új készülék a megújult fizikoterápián

  Pesterzsébet Önkormányzata beszerzésének köszönhetően két új eszközzel, valamint 8 kezelőággyal bővült az Ady Endre utcai szakrendelő fizikoterápiás részlege. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a helyiség kifestéséről és új függönyök beszerzéséről gondoskodott, így a mozgásszervi problémákkal küzdők mostantól szép környezetben, új eszközök segítségével gyógyulhatnak.
   
 • „Egységben az erő”

  Az „Oktatási Hivatal bázisintézménye” címmel tüntették ki a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvodát. Az előzmények 2011-re nyúlnak vissza, a Kerekerdő és a Bóbita óvodák összeolvadását követő szakmai együttműködés, majd a működést szabályozó alapvető dokumentumok kialakításának idejére.
 • Nívódíjas ütősök

  A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hagyományaihoz híven 24. alkalommal rendezte meg a Konrád Péter emlékére róla elnevezett Fővárosi Ütőfesztivált. Jó volt látni a sok lelkes fiatalt, akik különböző összeállítású és létszámú kamara csoportokban játszották el műsorukat. Az összejövetelt magas szakmai színvonal jellemezte. Intézményünk hírnevét a Mizsák István tanár úr által felkészített csoport kiemelt nívódíjjal öregbítette.
   
 • Farsangolás a Baross oviban

  „Maskarások, bolondok/ Rázzátok a kolompot!/ Takarodjon el a tél,/ Örvendezzen, aki él!” – ettől a kikiáltótól volt hangos a Baross Ovi udvara, az óvoda pedagógiai programjához kötődő jeles nap, a Farsangi mulatság alkalmával.
   
 • A „DUNA” nyugdíjasok mindennapjairól

  A Csili Művelődési Központban (Baross u. 55. fszt. 3. alatt) van a Duna Nyugdíjas Szervezet irodája, melyet a tagjaink által hozott bútorokkal tudtunk berendezni. Az iroda bérleti díját nem egyszer adományból fedezzük. Az iroda hétfőtől csütörtökig 8-tól 12-ig van nyitva, és ott várjuk az érdeklődőket, a beszélgetni vágyókat és tagjainkat. Segítünk az ügyes-bajos dolgok elintézésében is, nyomtatványok, kérvények kitöltésében.
   
 • Báloztak a vállalkozók

  Március 4-én a Csili Művelődési Központ színházterme adott otthont a hagyományos Vállalkozók báljának. A Pesterzsébet Önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Pesterzsébeti Tagcsoportja által közösen szervezett rendezvényen Szabados Ákos polgármester és dr. Hiller István országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket, mondott ünnepi beszédet.
   
 • Tavaszköszöntő koncert

  Nagy sikerű telt házas koncertet adott a Pesterzsébeti Vajda Gipsy Koncertzenekar március 3-án a Csili Művelődési Központ színháztermében. Az immár hagyományosnak számító, hetedik alkalommal megtartott Tavaszköszöntő koncerten Szabados Ákos polgármester köszöntötte a résztvevőket, az est háziasszonya Ecsedi-Nagy Andrea protokoll- és sajtóreferens volt.
   
 • Információs munkatársat keres a Csili

  A Csili Művelődési Központ információs munkatársat keres. Feltételek: érettségi, büntetlen előélet. A munkakör április közepétől tölthető be, fizetés a közalkalmazotti bértábla szerint. Munkarend: változó, délelőtt/délután, kéthetente szombat délelőtt is. Elvárások: pontosság, megbízhatóság, jó tárgyalási készség, számítógépes ismeretek felhasználói szinten. Jelentkezni önéletrajz elküldésével (varhalmi@csili.hu címre) lehet 2017. április 5-ig.
 • Vándor meseíró járt a Baross oviban

  Böde Péter Vándor Meseírót meghívtuk óvodánkba. A gyermekek számára az „élő mese” hihetetlen élményt jelentett, melyre sokáig emlékezni fognak. A mesemondó elhozta verseskönyveit, melyeket az óvó nénik is megcsodálhattak.
   
 • Angol bemutató órák a Vörösmartyban

  Március 6-án, hétfőn 8 órától 10.45-ig angol bemutató órákat tartanak a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, melyekre szeretettel várják azokat a szülőket, akik gyermeke az „Angolul Vidáman” ovis csoportokban tanulnak, illetve mindazon szülőket, akik szeretnék, ha gyermekük emelt szinten tanulná az angol nyelvet első osztálytól kezdve.
   
 • Megemlékezés Arany Jánosról

  Március 2-án, Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) szervezett megemlékezést a költő nyughelyénél a Fiumei úti sírkertben. A rendezvényen Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Radnainé Fogarasi Katalin, a NÖRI főigazgatója, valamint Térey János József Attila-díjas író, költő mondott beszédet. A megemlékezésen Pesterzsébet Önkormányzatát Juhász Lajosné alpolgármester képviselte.
   
 • Újra komposztálási program Pesterzsébeten

  A Cseresznyevirág Alapítvány szervezésében idén folytatódik a komposztáló program, amelyre már lehet regisztrálni. A programba 230 háztartást vonnak be Soroksár és Pesterzsébet területéről, akik számára háztartásonként 1 darab komposztáló ládát biztosítanak térítésmentesen.
   
 • Tanulj SzakMÁt!

  Március 7-én, kedden 9 órától immár második alkalommal szervezi meg a Tanulj SzakMÁt! Pályaorientációs és Szakképzési Börzét Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya. Az egész napos program célja, hogy a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjai, valamint a regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó álláskeresők számára nyújtson segítséget a munka világába való bekapcsolódáshoz.
 • Elkezdődött a Nagysándor József utcai felüljáró felújítása

  Március 1-jén kezdődik a Nagysándor József utcai közúti híd felújítása. A munkák során elvégzik a híd aszfaltburkolatának és szigetelésének teljes cseréjét, valamint fél méterrel szélesítik annak érdekében, hogy a közúti sávok mellett mindkét irányban kerékpársávokat alakíthassanak ki. A felújítás nemcsak a hidat érinti, hanem mindkét lehajtójától 150 méter távolságban megújul az út is.
 • A Gyermekmosoly ovi sikerei

  Elnyerte a Kincses Kultúróvoda 2017 címet a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda, emellett mindhárom tagintézmény (a Gyermekmosoly óvoda, a Kékcinke Tagóvoda és a Mákvirág Tagóvoda) akkreditált kiváló tehetségpont lett.
   
 • Fergeteges nőnapi köszöntő

  A Pesterzsébeti Szabadidős Civil Egyesület február 27-én nagy sikerrel rendezte meg első nagy rendezvényét. A pesterzsébeti hölgyeket köszöntötték egy remek műsorral és kis ajándékkal, egy tollként is használható kis virággal.
   
 • Ismét keresik az év BKK ellenőrét

  A BKK idén is meghirdeti a tavaly nagy sikert aratott Az év jegyellenőre versenyt. A Budapesti Közlekedési Központ ügyfelei, vagyis az utasok segítségével keresi 2016 legjobb jegyellenőreit. A jelöltekre 2017. március 6-áig lehet szavazni a BKK Facebook-oldalán.
 • Ebédfefizetés az általános iskolásoknak áprilisra

   
 • Télűzés a Hajósban

  Február 24-én a Hajós Alfréd Általános Iskola alsósai és a rendezvényre meghívott Gyermekmosoly óvoda Kékcinke Tagóvodájának ovisai sikeresen elűzték a telet.
   
 • Az áldozatok emlékezete

  A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Rátkay-Átlók Galériában rendezett ünnepséget Pesterzsébet Önkormányzata február 24-én.
   
 • Közönségkorcsolyázás a hétvégén

  Február 25-én, szombaton 15 órától 19 óráig lesz közönségkorcsolyázás, utána pedig jégdiszkó. Másnap 13 órától 18 óráig használhatja a nagyközönség a jeget.
   
 • Művészeti pályázat

  A Humán Szolgáltatások Intézménye Család- és Gyermekjóléti Központja művészeti pályázatot hirdet pesterzsébeti lakosok és iskolások részére irodalom (líra, próza) és rajz kategóriában.
   
 • Pesterzsébeti téltemetés

  Február 24-én este 6 órától télűző farsangi felvonulás lesz a Kosutiban kiszebábégetéssel, a Bab Társulat közreműködésével. A leglátványosabb jelmezes csoport 50 ezer forint díjat kap, az egyéni jelmezesek közül a legötletesebb tárgyjutalomban részesül. Eredményhirdetés este 7-kor lesz a Csili kemencéjénél, ahol a szervezők forralt borral, forró teával, zsíros kenyérrel várják a vendégeket.
   
 • Iskolanyitogató és bemutató órák az Adyban

  Szeretettel várjuk a nagycsoportos óvódásokat iskolanyitogató programjainkra, dráma- és kézműves foglalkozásokra még a következő időpontokban:
 • Megjelent a Pesterzsébet újság

  Február 21-én megjelent a Pesterzsébet újság legújabb száma. A lap letöltéséhez kattintson a Bővebben gombra.
   
 • Megszűnt a szmogriadó Budapesten

  A kedvező időjárási változások hatására Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését a hétvégén.
 • Májusban nyílik a soroksári IKEA

  A közel 17 milliárd forintból megvalósuló beruházás építése befejeződött, január óta a belső munkálatok zajlanak 34 ezer négyzetméteren. A nyitás májusban lesz, az áruház 300 alkalmazottat vesz fel – mondta el az IKEA múlt heti sajtótájékoztatóján Szabó Ágnes, az idén nyíló soroksári áruház vezetője.
   
 • Szép tavaszi nyitány

  A Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyével a Zodony utcában játszotta a tavaszi szezon első meccsét az ESMTK NB III-as csapata. Február 19-én a Hajdúböszörményi TE-t fogadták a piros-fehérek, akik Németh Zoltán góljával 1:0-ás győzelemmel indították a szezont. A siker 3 pontot jelent a csapatnak.
   
 • Egészséghét a Nyitnikék Óvodában

  Januárban ismét megrendeztük az Egészséghetet Óvodánkba, ami szuperül sikerült. A délelőtt folyamán a gyerekek minden csoportban a saját óvó nénijükkel készítettek gyümölcs és zöldségbábokat. A gyerekek Makk Marci történetén keresztül ismerkedhettek meg az egészséges életmóddal.
   
 • Meghívó bemutató edzésekre

  A Budapest XX. Kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola szeretettel várja az iskolaválasztás előtt álló szülőket a köznevelési típusú sportosztályainak bemutató edzéseire.
   
 • Az első kajakos megmérettetés

  Február elején rendezték meg Győrben a kajak-kenusok idei első versenyét, azonban még nem a megszokott vizes közegükben, ugyanis a téli alapozás felmérése volt a cél, hogy ki, hol tart a felkészülésben. A kizárólag utánpótlás korú versenyzők húzódzkodásban, lábemelésben, Cooper-futásban, a nagyobbak pedig fekvenyomásban mérték össze erejüket. Természetesen az ESMTK Kajak-kenu Szakosztályának versenyzői is részt vettek a rendezvényen, és egy-két kimagasló eredmény is született a 40-50 fős mezőnyökben.
   
 • Fontos határidő a vállalkozók számára

  Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A határidő február 27-én jár le, az elszámolás pedig – az eddig megszokottak szerint – a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető.
   
 • Érvényben marad a szmogriadó

  Indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása - áll a Főpolgármesteri Hivatal február 16-ára virradó éjszaka kiadott közleményében, amely szerint a szálló por légszennyezettségi szintje kismértékű emelkedés mellett a tájékoztatási fokozaton belül maradt.
   
 • Térinformatikai fejlesztés

  Pesterzsébet térinformatikai rendszere az utóbbi egy évben jelentős változásokon ment át. A szolgáltatás gyors, és könnyen érthető adatokat közöl a hagyományos térképi információk mellett az építési szabályokról, vagy például az óvodai és iskolai körzethatárokról, egyéb közérdekű információkról is. A szolgáltatás kizárólag tájékoztató jellegű.
   
 • Ismét szmogriadó van Budapesten

  Budapesten ismét elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
 • Meghívó szoboravatásra

  Pesterzsébet Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait Vizsolyi János szobrászművész, Pesterzsébet díszpolgára Memento vivere című szobrának ünnepélyes avatására 2017. március 27-én, hétfőn 16 órára Budapest, XX. ker. Pesterzsébet, Helsinki út- Lenke u. kereszteződéséhez, az egykori Juta-dombi 56-os harcok színhelyére.
   
 • Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!

  A XX. kerületben lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra 2017. február 22-e és március 13-a között. A vizsgálat helye: MaMMa Eü. Zrt. mobil állomás, a rendelőintézet mögött (1238 Budapest, Táncsics Mihály u. 104.).
 • Kirándulás a busójárásra

  Február 25-én közösségépítő kirándulást szervez a pesterzsébetieknek a mohácsi busójárásra a Pesterzsébeti Roma Önkormányzat. Jelentkezni, érdeklődni február 20-áig lehet Lakatos Attila elnöknél a 0620/284 24 41-es, vagy Rostás János elnökhelyettesnél a 0620/285 12 21-es számon, illetve a roma önkormányzat Facebook oldalán.
   
 • I. Külső-pesti Zenei Napok

  A Külső-Pesti Tankerülethez tartozó három zeneiskola – a XVIII., XIX. és a XX. kerületi intézmények együttműködésével – a január 19-én és 20-án szervezett kétnapos rendezvénysorozatával egy régi hagyományt elevenített fel.
   
 • Visszaállt a régi forgalmi rend

  A Zilah utca Vörösmarty és Nagy Győry István utca közötti szakasza február 10-étől ismét a Vörösmarty utca felől egyirányú. Kérjük, figyeljék a táblákat, és ne rutinból vezessenek!
   
 • Mackó-hét a Gubacs oviban

  Néphagyományaink szerint február 2-án – a gyertyaszentelő napján – ébred fel először téli álmából a medve. Kijön a barlangjából és megnézi, milyen az időjárás. Ha süt a nap, és meglátja a saját árnyékát, úgy véli, még folytatódik a tél, visszamegy aludni, de ha borongós az idő, lassan véget ér a tél. Ehhez a jeles naphoz kapcsolódva óvodánk is Mackó hetet tartott, melynek keretét a Maci kiállítás adta meg.
   
 • Medve-bál a Bóbita Óvodában

  A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a február 2-i Medve-bál a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda Bóbita Tagóvodájában.
   
 • Szlovák farsang

  Pesterzsébet Szlovák Önkormányzata farsangi délutánt rendez 2017. február 17-én, pénteken 15 órától a Lajtha László Zeneiskolában(XX. ker. Ady Endre út 98.). Minden érdeklődőt szeretettel várnak, ételről, italról gondoskodnak.
   
 • Zökkenőmentesen az iskolába

  A Gyermekmosoly óvoda Kékcinke Tagóvodája és a Hajós Alfréd Általános Iskola együttműködést kötött a 2016/2017-os nevelési évre a nagycsoportosok iskolába átlépésének megkönnyítése érdekében, amely a család, az óvoda, a pedagógiai segítő intézmények és az iskola közös munkájával valósulhat meg.
   
 • Iskolaváró a Vörösmartyban

  Február 9-én 16 órától farsangi kézműves foglalkozással várja a Vörösmarty Mihály Általános Iskola a leendő elsősöket.
   
 • Egészség7

  A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda pedagógiai programjának fő célkitűzése az egészséges életmód alakítása, a hozzánk járó gyermekek egészségének óvása, a betegségek megelőzése, az egészséges életvitel fenntartása, megőrzése. Nevelőtestületünk elkötelezett az innovatív megoldások keresésére, befogadására, ezért az őszi kezdeményezésünk folytatásaként, január 30-a és február 3-a között második alkalommal került megrendezésre az „Egészséghét” programsorozat, melynek mottója „Tűzzel, jéggel vigyázzatok – magvak, gyógynövények, csírák, méz” volt.
   
 • Küzdelem a jég és a pocsolyák ellen

  A hosszan tartó hideg (-10 – -15 Celsius-fok) hatására nemcsak vizeink fagytak be, de a talajfelszín is több helyen a fagyhatárig átfagyott. A járdákon, utakon, zöldfelületeken a fagyott talaj megakadályozza a csapadék elszivárgását. A járhatatlan útszakaszokon, parkolókon, megközelíthetetlen zöldfelületi belső utakon óriási „pocsolyák” alakultak ki. A felmelegedés a balesetveszélyes állapotokon nem javít, sőt várhatóan a helyzet tovább romlik, majd szép lassan, a talaj felmelegedésével szivárog el a csapadék.
   
 • Megszűnt a szmogriadó

  A február 1-jén hajnalban mért mérési eredményekre és különösen az időjárási viszonyok gyors és kedvező alakulására figyelemmel már nem indokolt a szmogriadó enyhébb fokozatának fenntartása, ezért Tarlós István főpolgármester a vonatkozó jogszabályok alapján az FPH061 /20 - 109 /2017 iktatószámú határozatával a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését rendelte el.
 • Német vers- és prózamondó verseny

  Jól kezdődött a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet (NNÖP) éve, mert január 26-án megrendezésre került az országos német vers- és prózamondó verseny helyi fordulója kerületünkben a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak részvételével.
   
 • Csökkenő vízszint, életveszélyes a jégre lépni!

  A közelmúltban kialakult hidrometeorológiai helyzet miatt a Ráckevei-Duna-ág vízszintje folyamatosan csökkenni fog. Az erős fagy miatt a beállt jég alatt légrés keletkezik, amely miatt életveszélyes a jégre lépni - hívja fel a figyelmet a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság.
 • Szmogriadó: továbbra is tájékoztatási fokozat

  A meteorológiai folyamatok január 31-én kezdődött tartós és jelentős javulására tekintettel – az azt megelőző napi veszélyes mértékű légszennyezettségi szint ellenére – továbbra is a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása indokolt - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal sajtóközleményében.
 • Karbantartás miatt szolgáltatási szünet

  Budapest Főváros Kormányhivatala XX. Kerületi Hivatalában 2017. február 3-án, pénteken 14.00 órától előre láthatólag 20.00 óráig a Takarnet-szolgáltatás karbantartás miatt nem lesz elérhető. A szolgáltatás-kiesés miatt ezen a napon 14.00 és 15.00 óra között a lakcímbejelentések, valamint a tulajdoni lapok kiadásának ügyintézése a kormányablakban szünetel.
 • Jégre lépni tilos!

  A Kis-Duna ág Pesterzsébeti szakaszán, főleg a hétvégén megszaporodott a korcsolyázók száma, pedig a folyó jegén tartózkodni nemcsak tilos, de még életveszélyes is - hívja fel a figyelmet a Rendvédelmi Osztály. A szabálysértést elkövetők tetten érés esetén 50.000 Ft-ig terjedő helyszíni bírsággal, vagy eljárás keretében 150.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújthatók.
   
 • Szmogriadó: tájékoztatási fokozat van érvényben

  Január 27-én a főpolgármester visszavonta a gépjárműforgalom korlátozásával járó szmogriadó riasztási fokozatát, azóta a tájékoztatási fokozat van érvényben. Január 29-én Pesthidegkút, Csepel-Királyerdő, Széna tér és a kőbányai Gergely utca térségében ismét meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) a szálló por koncentrációja.
 • RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS – Ha nyert, nem Ön fizet!

  Nagy értékű ajándékok helyett komoly anyagi veszteség érheti Önt, amennyiben bedől a csalóknak, akik nyereményekre hivatkozva próbálják megtéveszteni – hívja fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
   
 • Magyar kultúra napja az Adyban

  Január 20-án nem csak az első félév végét ünnepeltük az Ady Endre Általános Iskolában. Péntek délelőtt mind a 16 osztály összegyűlt az aulában, és egy körülbelül 1 órás utazást tettünk közösen a magyar kultúra világában.
   
 • A MÁV, HÉV és Volán járatok is ingyenesek

  Szintén január 25-én 16 órától ingyenessé tették a szmogriadó miatt kitiltott autósoknak az utazást a HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz állami megrendelésű budapesti elővárosi járatain Budapest közigazgatási határán belül, így nem csak a BKK/BKV járatain utazhatnak ingyen az autósok.
   
 • Ovis sünóra

  A januári hidegben a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda óvodapedagógusai az élővilág sokoldalú megfigyeltetésével, érzelmi kötődésen keresztül jutatták el a gyerekeket az állatok szeretetéhez, a környezet megbecsüléséhez és a környezetvédelméhez.
   
 • Művészportrék a magyar kultúra ünnepén

  Hérics Nándor festőművész január 25-én megnyílt kiállításával tisztelgett a Gaál Imre Galéria a Magyar Kultúra Napja előtt. A tárlat március 5-éig tekinthető meg.
   
 • Ételt adok - Ételt kapok doboz már Pesterzsébeten is!

  Civil kezdeményezésre tegnap kikerült az első Ételt adok - Ételt kapok doboz Pesterzsébeten, a Gyermekvédelmi Központ (Lajtha László u 5-7.) bejárata mellé. A szeretetládába bárki rakhat tartós élelmiszert, vagy vehet ki belőle az arra rászoruló.
   
 • Részben ingyenessé vált a tömegközlekedés

  A szmogriadó miatt kitiltott gépjárművek tulajdonosai ingyen használhatják a BKV/BKK szolgáltatásait a szmogriadó alatt január 25-e, szerda délután 16 órától. Tarlós István főpolgármester javaslatát egyhangúan elfogadta a közgyűlés. Az érintett autótulajdonosoknak forgalmi engedélyüket kell felmutatniuk ellenőrzéskor.
 • Eőssi-Gyulai Gusztáv búcsúztatója

  Életének 80. évében, 2016. december 31-én, hosszan tartó betegség után otthonában hunyt el kerületünk utolsó tanácselnöke. 2017. február 2-án, csütörtökön 16.30 órakor a Gaál Imre Galériában (Bp. XX. Kossuth L. u. 39.) emlékezünk Eőssi-Gyulai Gusztáv személyére, munkásságára. Várjuk mindazokat, akik ismerték, tisztelték őt.
   
 • Megjelent a Pesterzsébet újság

  Január 24-én megjelent a Pesterzsébet újság idei első száma. A letöltéshez kattintson a "Bővebben" gombra.
   
 • Tízpróba házaspároknak

  A házasság hetéhez kapcsolódóan tízpróbát szervez házaspároknak a Pestszenterzsébeti Főplébánia. A játék célja, hogy a házaspárok közös programokon vegyenek részt kettesben vagy a gyerekeikkel együtt, illetve más jelekkel mutassák ki szeretetüket egymás felé, és ezáltal erősödjenek a családi kapcsolatok. A játék 2017. január 29-étől február 28-áig tart.
   
 • Tablettel kitárul a világ

  A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában szakmai munkánk során a holnap kihívásaira is kell figyelnünk, saját ötleteinket, tapasztalatainkat beépítve a nevelőmunkába, a játékos tanulás folyamatába. Innovatív pedagógiai szemléletünk eredményeként az idei nevelési évben tűztük ki célul óvodánk két csoportjában az informatikai nevelés bevezetését.
   
 • Szmogriadó van, számos autó nem közlekedhet

  Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; január 23-ától visszavonásig reggel 6 és este 22 óra között tilos olyan járművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy nincs környezetvédelmi osztályt jelölő kód.
   
 • Részvétnyilvánítás

  Mély megdöbbenéssel hallottam a tragikus hírt, amely tizenhat honfitársunk haláláról és többek balesetben elszenvedett sérüléséről szól. Ezúton is szeretnék magam és Pesterzsébet Önkormányzata, valamint képviselő-testülete nevében részvétet kívánni. Osztozunk a hozzátartozók fájdalmában. Szabados Ákos polgármester
   
 • Híd a Városközpont és a Duna-part között

  A kormány 1 milliárd forintot biztosít a Helsinki út, a HÉV- és a vasúti sínek fölött átívelő gyalogos- és kerékpáros híd megépítésére – közölte az örömhírt a január 19-ei képviselő-testületi ülésen Szabados Ákos. A polgármester emlékeztetett arra, hogy a beruházással az önkormányzat régi álma valósulhat meg
 • Kiállítás a Magyar Kultúra Napja alkalmából

  Hérics Nándor festőművész kiállításának megnyitója január 25-ém 17 órakor kezdődik a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A tárlat március 5-éig látogatható.
   
 • Suliváró a Hajósban

  A Budapest XX. kerületi Hajós Alfréd Általános Iskolában január 25-én, február 22-én, majd március 31-én várják a leendő elsősöket és szüleiket. A játékos suliváró foglalkozások mindhárom alkalommal 16.30-tól 17.30-ig tartanak.
   
 • Téli munkák a közterületeken

  Ha valaki úgy gondolja, hogy a téli időszak a kertészkedés „uborkaszezonja”, akkor téved. Habár ilyenkor a körülöttünk lévő növények téli álmukat alusszák, az nem jelenti azt, hogy a Szociális Foglalkoztató munkatársainak nincs tennivalója.
   
 • Az óvodák nyári zárva tartása

  A pesterzsébeti óvodák nyári zárva tartási idejének megtekintéséhez kattintson a Bővebben gombra.
 • Iskolatitkárt keres a Hajós

  Iskolatitkárt keres a Hajós Alfréd ÁLtalános Iskola, közalkalmazotti jogviszonyba határozatlan időre, teljes munkaidőbe.
 • Óvodapedagógusokat keres a Gyermekmosoly ovi

  A PESTERZSÉBETI GYERMEKMOSOLY ÓVODA állást hirdet 2 FŐ ÓVODAPEDAGÓGUS pozíció betöltésére, határozatlan időre.
 • Közmeghallgatást tart a roma önkormányzat

  A Pesterzsébeti Roma Nemzetiségi Önkormányzat KÖZMEGHALLGATÁST tart 2017. január 20-án 17 órakor a Budapest Főváros XX. ker. Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal dísztermében (Budapest, 1201. Kossuth Lajos tér 1.)
 • Takarítsuk el a havat és a jeget a járdáról!

  Budapest közigazgatási területén belül, így Pesterzsébeten is az FKF Zrt. végzi a burkolt utak, közjárdák megtisztítását. A megállóhelyek és az azokat övező járdaszakaszokról az üzemeltető közlekedési vállalatok gondoskodnak. A kerület kezelésében lévő közterületi járdák tisztítása a Szociális Foglalkoztató, míg az ingatlanok előtti járda megtisztítása – a Fővárosi Közgyűlés rendelete alapján – az ingatlan tulajdonosának (kezelőjének, használójának, bérlőjének) feladata.
   
 • Január 18-án kezdődik az iskolaelőkészítő a Tátrában

  A Tátra Téri Általános Iskolában a 2017/2018-as tanévben egy első osztály indítását tervezzük: 1.a napközis vagy hazajárós, angol nyelv emelt vagy normál szintű oktatása, osztályfőnöke: Francsics Tamásné Englert Krisztina tanító.
   
 • Egzotikus vendégek a Hajósban

  Both Zoltán vadállatbefogó jóvoltából boával, szakállas agámával, madárpókkal és afrikai törpesünnel ismerkedhettek meg közelebbről a Hajós Alfréd Általános Iskola diákjai. A szakember a felelős állattartás és az állatvédelem fontosságára hívta fel a figyelmét interaktív előadásában, melynek részeként –a madárpók kivételével – a diákok meg is simogathatták az egzotikus vendégeket.
   
 • Megfigyelési körzetet jelölt ki a NÉBIH

  A NÉBIH Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatósága a XI. kerületben baromfitól eltérő fogságban tartott madárban madárinfluenzát talált, ezért a betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében megfigyelési körzetet jelölt ki.
 • Hideg és a vízhálózat

  A rendkívüli hideg időjárás a közterületi vízhálózatot is próbára teszi. Több helyszínen, ahol nincs meg a kötelező min. 0,8 m-es földtakarás, előfordulhat a vízhálózat sérülése, elfagyása. Kérjük a lakosságot, amennyiben valahol vízfolyásra utaló jeleket észlelnek, azonnal keressék a Szociális Foglalkoztatót a 06/1285 84 74 telefonszámon, ahol munkatársunk várja a bejelentéseket.
   
 • Az extrém téli hideg időjárás és kerületünk védőhálója

  Az extrém hideg szempontjából különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, csecsemők, kisgyermekek, krónikus betegségben szenvedők, fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, szociálisan hátrányos helyzetűek, hajléktalanok, valamint a munkájukat szabad ég alatt végző dolgozók.
   
 • I. Külső-Pesti Zenei Napok

  A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont január 19-én és 20-án az I. Külső-Pesti Zenei Napok rendezvényeinek, melyre a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.
   
 • Teendők rendkívüli hideg idején

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.
   
 • Változott az ebédlemondás rendszere

  A Nemzeti köznevelésről szóló törvény miatt változott az általános iskolai ebédlemondás rendszere. 2017. január 1-jétől kizárólag az adott iskola gazdasági ügyintézőjét lehet hívni a következő napi étkezéslemondással kapcsolatban. A GAMESZ a legkésőbb reggel 9 óráig bejelentett lemondást tudja érvényesíteni a következő napi megrendelésnél.
 • Ide tehetjük ki a fenyőfákat

  Budapesten az FKF Zrt. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. Január 6-a, Vízkereszt után másfél hónapig úgynevezett fenyőfa járatok szállítják el a már feleslegessé vált karácsonyfákat. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállító célgépek gyűjtik össze az örökzöldeket. A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy a kijelölt gyűjtőhelyekre teheti ki a fákat.
   
 • Évzáró koncert a múzeumban

  A Pesterzsébeti Múzeum 2016. december 28-án 16 órától tartja ingyenes évzáró koncertjét a Gaál Imre Galériában, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
   
 • BB Musica óévbúcsúztató koncertje

  A BB Musica Komolyzenei Együttes és barátai szeretettel várják az érdeklődőket 2016. december 27-én 18 órától hagyományos óévbúcsúztató koncertjükre a Csili Művelődési Központ színháztermébe.
   
 • Ünnep és segítség

  Bódi Csabi volt a sztárvendég a Pesterzsébeti Roma Nemzetiségi Önkormányzat által a békesség és szeretet jegyében szervezett karácsonyi ünnepségen december 20-án a Csili színháztermében.
   
 • Mikulás-nap a Kerekerdő oviban

  Idén is megérkezett óvodánkba a Mikulás. Apróságaink nagy örömére mind a hét csoportunkban megpihent egy kicsit a hosszú út után. A gyermekek izgatottan, nagy ámulattal, volt, aki kissé riadtan figyelte érkezését. Kicsik és nagyok egyaránt versekkel, dalokkal köszöntötték a várva-várt vendéget, közben pedig kíváncsian fürkészték a zsákját: vajon milyen ajándékot rejthet?
   
 • Adventi készülődés a Vackor óvodában

  A mai rohanó világban a legtöbb dolgozó ember nem igen tudja kiélvezni az adventi időszakot. Ezért is döntöttünk úgy néhány évtizeddel ezelőtt, hogy óvodánk kollektívája igyekszik megszépíteni a várakozást karácsonyig néhány olyan élményt adó programmal, mely egyaránt szolgál a szülők és gyermekek örömére.
   
 • Karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtés

  A Csodálatos Világ Gyermek Alapítvány december 17-én a pesterzsébeti Tesco-ban, december 19-e és 23-a között, 10-18 óráig pedig a sétáló utcai karácsonyi vásárban tart gyűjtést a rászoruló pesterzsébeti családoknak.
   
 • Tájékoztatás a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj 2017 pályázatainak elbírálásáról

  Pesterzsébet Önkormányzata 2016. szeptember hó 15. napján felhívást tett közzé a BURSA HUNGARICA 2017 pályázat kiírására. Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2016. évi költségvetésben a BURSA HUNGARICA 2017 pályázatra 5 m Ft-ot különített el.
 • Mesedélelőtt a Csiliben

  A Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda pedagógusai minden óvodai és óvodán kívüli programot megragadnak, ami lehetőséget jelent az intézménybe járó gyermekek széleskörű személyiségfejlesztéséhez. Remek lehetőséget jelentett számunkra a Csili Művelődési Központ által szervezett felolvasó délelőtt, melynek keretét Dóka György gyerekeknek szóló grafikáinak kiállítása adta.
   
 • Megjelent a Pesterzsébet újság

  December 13-án megjelent a Pesterzsébet újság. A lap letöltéséhez kattintson a "Bővebben" gombra.
   
 • Ajándék a nagycsaládosoknak

  A hagyományokhoz híven idén is karácsonyi ünnepség keretében vehetett át karácsonyi ajándékot 50 pesterzsébeti nagycsalád Pesterzsébet Önkormányzata és Pintér Gyula, kerületünk mecénása jóvoltából.
   
 • Karácsonyi csomag

  December 13-án tartotta a Kapitánypusztai Nappali Melegedő karácsonyi ünnepségét, amelyen Szabados Ákos polgármester köszöntötte a megjelenteket Pesterzsébet Önkormányzata és a képviselő-testület nevében.
   
 • Meghívó karácsonyi koncertre

  A József Attila Nyelvoktató Általános Iskola karácsonyi koncertjén fellép a Kicsinyek Kórusa, a Tavaszi hangok kórus, valamint a Canto Armonico kamarakórus.
   
 • 11. Mikulás Kupa

  December 9-én immáron 11. alkalommal szervezte meg a pesterzsébeti óvodásoknak a Mikulás Kupát Varga Sándor sport referens, az esemény házigazdája az önkormányzat támogatásával. Az ovisokat Juhász Lajosné alpolgármester köszöntötte.
   
 • Több mint 200 köbméter illegális hulladék

  A Szociális Foglalkoztató több napos megfeszített munkájának köszönhetően megtisztult az illegális szemétkupacairól „hírhedt” Béga utca.
   
 • Itt járt a Mikulás

  A Zűrzavar Zenekar koncertje, a Mikulás, a sevége-sehossza Erzsébet sütemény és forró ital várta december 6-án a Városháza előtt a kisgyermekes családokat a Pesterzsébet Önkormányzata által szervezett Mikulás-napi ünnepségen.
   
 • Rendhagyó ének-zene óra

  A Filharmónia Magyarország „A muzsika világa” bérletsorozatát sikerült újra elhozni a Csilibe, Pesterzsébet Önkormányzata és a Csili Művelődési Központ támogatásának köszönhetően.
   
 • Doktor úr kérem…

  A címben szereplő címmel nyílt Pesterzsébet XX. századi egészségügyét és orvostörténetét bemutató helytörténeti kiállítás a Gaál Imre Galéria tetőterében. A rendhagyó és hiánypótló tárlat nyolc hónapon keresztül tart nyitva.
   
 • A Tátra tudósai

  November 22-én a „Tátra tudósai” a fenntarthatóságért egy újabb Projekt Napját tartottuk meg, melynek témája a hulladék hasznosítása volt.
   
 • Hagyományok ismerete

  Nem kevesebb, mint huszadik alkalommal tartottak András-napi kolbásztöltést a Gézengúz Óvoda Vackor Tagóvodájában november 30-án.
   
 • Szúr6od

  November 30-án tartotta a már hagyományosnak számító AIDS világnapja alkalmából szervezett rendezvényét Budapest Főváros Kormányhivatala XX. Kerületi Hivatala, melyet Pesterzsébet Önkormányzata és a Csili Művelődési Központ támogatásával rendez meg évről évre.
   
 • Mozaikdarabkák a „Sisy”-ből

  A „SISY”, azaz a Budapesti Komplex SzC Erzsébet Királyné Szakgimnáziuma idén is ünnepi napokat tartott a kerületi Erzsébet-napokkal párhuzamosan (november 16-18.). Az iskolai Erzsébet-napok színes programkínálata idén több új elemmel is bővült. Ezt a színpompás mozaikot szeretnénk megmutatni a kerület lakosainak, egyben szeretettel várjuk őket tanműhelyünkbe a Kosutiba!
   
 • Világbajnok pesterzsébeti akrobatikus rock and roll táncosok

  Hatalmas sikereket hozott a november a pesterzsébeti RÓK And Roll Sportegyesület párosainak. November 13-án Svájcban, Schaffhausenben világkupát, november 19-én pedig az oroszországi Sochi városában világbajnokságot rendeztek a serdülő és junior rock and roll párosoknak. Mindkét versenyen két RÓK-páros indult: serdülő korosztályban Csanki Gábor és Poncz Zsófia, juniorban Czanik László és Dobay Dóra.
   
 • Doktor úr kérem...

  A címben szereplő címmel nyílik kiállítás november 30-án 17 órakor a Gaál Imre Galériában.
   
 • Koncert Dobray István emlékére

  Dobray István halálának 10. évfordulója alkalmából a Pálffi Krisztina vezette Pesterzsébeti Városi Vegyeskar, a Műszaki Egyetem Énekkara (karnagy: Vida Györgyi), valamint a Műszaki Egyetem Szimfonikus Zenekara Dvořak: Requiem című művét adták elő Erdélyi Dániel vezényletével a Szent Erzsébet Főplébániatemplomban.
   
 • Nyugdíjas óvónőket köszöntöttek

  November 25-én a Csiliben köszöntötte Pesterzsébet Önkormányzata a kerületben évtizedeken át tevékenykedett óvodapedagógusokat, akiknek műsorral és ajándékkal kedveskedett a városvezetés.
   
 • Karate Diákolimpia

  November 5-én a szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban adott otthont a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség és a Seinchin Karate Sportegyesület által szervezett XXI. WKF Karate Diákolimpiának. A versenyre 53 egyesület 467 versenyzője nevezett be az ország különböző általános és középfokú oktatási intézményeit, iskoláit képviselve a 6-21 éves korosztályokból.
   
 • 21. századi szolgáltatásokkal nyit újra holnap az INTERSPAR

  Új szolgáltatásokkal és rendkívül széles áruválasztékkal vehetik birtokba november 24-étől, csütörtöktől a vásárlók a kívül-belül modernizált Széchenyi utcai INTERSPAR hipermarketet. Csaknem 2 milliárd forintos fejlesztéssel a vevői igényeket szem előtt tartó, innovatív, esztétikus környezetet alakítottak ki, ahol a vásárlás valódi élményt nyújt az áruházba betérőknek.
   
 • Megjelent a Pesterzsébet újság

  November 22-én megjelent a Pesterzsébet újság legújabb száma. A lap letöltéséhez kattintson a "Bővebben" gombra.
   
 • Egészséghét a Gyermekmosoly Óvodában

  Intézményünkben, egészségnevelő pedagógiai programunkhoz kapcsolódóan, munkaközösségi szervezésben idén novemberben első ízben került megszervezésre az egészségtudatos magatartásra nevelést támogató „Egészséghét” rendezvénysorozat.
   
 • A Mikulásnál jártak a Kerekerdő óvodásai

  Nagy élményben volt része a Kerekerdő óvodásainak; november 15-én ellátogattunk Nagykarácsonyba, Mikulásfalvára. Hetek óta erre készültünk, a gyerekek is örömmel vállalkoztak arra, hogy ajándékul rajzokat készítsenek a Mikulásnak.
   
 • Somogyváry Géza Budapestért-díjat kapott

  November 17-én, Főváros napján Tarlós István főpolgármester Budapestért-díjat adományozott Somogyváry Gézának, kerületünk díszpolgárának, üzem- és rendszerszervező mérnöknek. Az indoklás szerint az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevője részére mérnöki munkásságáért, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc során tanúsított áldozatos tevékenységéért, az '56-os eszme ápolásáért érdemelte ki az elismerést.
   
 • Teljesült álom

  Minden karatéka álma, hogy egyszer láthassa a karate szülőföldjét, Okinawát, és találkozhasson az ottani mesterekkel. A Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség Sakura-Kai Hungary-nak köszönhetően egy 18 fős csapatnak – köztük a Seinchin Karate SE elnökének, Harsányi Lászlónak és edzőinek, Harsányi Ildikónak, Nana Shimizunak és György Balázsnak – mindez megadatott, hiszen magyar, ukrán és szlovák tanítványokkal október végén a szigeten jártak.
   
 • Tökfesztivál

  Őszi hangulatú családi programot tartottunk a gyerekeknek és szüleiknek a Zöld Ovi Nefelejcs csoportjában október 27-én.
   
 • Márton napját ünnepelték

  Ahogy minden évben november 11-én, úgy idén is több száz gyermek és felnőtt gyűlt össze Márton napjának estéjén a Városháza előtt, ahol a felvonulókat a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet jóvoltából hangulatos harmonikamuzsika és forró tea, illetve forralt bor várta. A résztvevők a József Attila Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulóinak műsorát is megtekinthették.
   
 • Korszerűsítik a nővérszállót

  A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet a KEHOP-5.2.10-16-2016-00009 azonosítószámú projekt keretében összesen mintegy 137 millió forint vissza nem térintendő támogatásból valósítja meg az intézmény nővérszálló épületének energetikai korszerűsítését. A projekt a Kohéziós Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában valósul meg.
 • Konyhai alkalmazottat keres a GAMESZ

  Pesterzsébet Önkormányzata GAMESZ azonnali belépéssel keres napi 4 órás közalkalmazotti jogviszonyba – általános iskolai étkeztetésben jártas – konyhai alkalmazottat. A munkaidő 13-17 óráig tart, egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges. Bérezés: bruttó 55.500 Ft. Érdeklődni lehet a GAMESZ igazgatójánál személyesen a XX. kerület Baross u.73. szám alatt 7.30-16 óráig, vagy a 06-20/450-4340-es számon.
 • December 1-jéig igényelhető a középiskolai tanulmányi támogatás

  Még igényelhető a középiskolai tanulmányi támogatás. Az igénybevétel feltételeihez kattintson a "Bővebben" gombra.
   
 • Pesterzsébeti Aranyanyu

  Richter Aranyanyu Díjat kapott pedagógus kategóriában a zsűri döntése alapján Zémann Erika, az ESMTK Ritmikus Gimnasztika Szakosztályának vezetőedzője, aki vallja, hogy a versenysportban is csak motiválással és nem büntetéssel lehet valódi eredményeket elérni. Megértő, támogató, együttérző személyiségével lányainak azt mutatja meg, hogyan lehet a sport mindig örömforrás. Igazi támasz ő, aki abban hisz, hogy a szeretet, a törődés az igazi motiváló erő. Módszere tökéletesen működik, ezt sportolói eredményei bizonyítják.
   
 • Adventi hangulatú gobelinek

  Az idő szövete címmel nyílt kiállítás november 9-én a Gaál Imre Galériában. A tárlat a 20 éves Magyar Kárpitművészek Egyesülete tagjainak legfrissebb alkotásait mutatja be a látogatóknak.
   
 • Elismerések a Szociális Munka Napja alkalmából

  November 12-e a Szociális Munka Napja, melyet 2000 óta hazánkban is szakmai ünnepnapként tartunk számon. Pesterzsébet Önkormányzata hagyományosan ehhez a naphoz kötődően köszönti elismerésekkel kerületünk szociális ágazatának dolgozóit, akik a hétköznapok során szinte láthatatlanul végzik a hivatásos segítők áldozatos munkáját. A november 9-én rendezett önkormányzati ünnepségen tizenöten vehettek át oklevelet, illetve hűségjutalmakat a városvezetéstől.
   
 • Bővült a sporttámogatásra jogosultak köre

  Pesterzsébet Önkormányzata 2016. október 27-től a kerületben lakóhellyel rendelkező gyermekek mellett a kerületben tartózkodási hellyel rendelkező gyermekek számára is biztosítja a sporttámogatást. Ugyanettől az időponttól emelkedett a jogosultság megállapításához előírt jövedelemhatár is, így bővülhet a jogosult gyermekek köre.
 • Meghosszabbították a BURSA leadási határidejét

  Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2017. évi fordulójában a pályázat beadási határideje 2016. november 15-ig meghosszabbításra került.​
 • Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

  A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság összeállított egy tájékoztatót, amely a kéményseprő-ipari szolgáltatással kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza. Az anyag letöltéséhez kattintson a "Bővebben" gombra.
   
 • Zászlólevonás

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának ünnepségsorozata, november 4-én, az Országzászlónál ért véget. Leeresztették az október 21-én felvont lyukas zászlót, s helyébe felvonták nemzeti lobogónkat. A ceremóniára a Pesterzsébeti temetőben tartott megemlékezésről érkeztek a résztvevők, a kerület vezetői, az 56-os Szövetség, a POFOSZ, a Magyar Nemzetőr Honvédelmi ás Lövész Szövetség, a politikai pártok, civil szervezetek képviselői, magánemberek.
   
 • Áldozat nélkül nincs szeretet

  Mindenszentek ünnepe előtt felszentelték a Határ út és a Helsinki út kereszteződésénél nyár végén felállított feszületet.
   
 • Az Eötvös Cirkusz bemutatja: Karácsonyi Mentőexpedíció

  A tavalyi karácsonyi műsor nagy sikere után ismét lenyűgöző produkcióval várja a családokat a Eötvös Cirkusz. Idén is a gyermekeké a főszerep. Amint tavaly, ismét interaktív játékokkal és vetélkedőkkel, nyeremény játékokkal kedveskednek a közönségnek. Az előadások a Tesco melletti parkolóban november 17-én csütörtökön és 18-án, pénteken 18 órakor, 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap 15 órakor kezdődnek.
   
 • Folytatódik az Illatos úti telephely rendbetétele

  – A Vegyiművek területén található valamennyi épület, tárgy, eszköz az elkövetkező hetekben, hónapokban átvizsgálásra kerül. Amelyek veszélyes anyagokkal szennyezettek, azokat megtisztítják, majd a bontás és az elszállítás, illetve az ártalmatlanítás, megsemmisítés következik – jelentette be Tarnai Richárd az Illatos úton október 27-ei sajtótájékoztatóján.
   
 • Ingyenes jogsegélyszolgálat

  Minden hétfőn 14.30-18 óra között ingyenes jogsegélyszolgálat van a polgármesteri hivatalban. A félemelet 40. számú irodában dr. Bősze Lajos fogadja az állampolgárokat.
   
 • Időseket köszöntöttek a Baross óvodások

  Örömünkre szolgált az a meghívás, amit idén a Lila fecske csoportunk kapott, az Idősek Világnapja alkalmából 2016. október 20-ára, a Nagy Győri István utcai Idősek Klubjába. A gyerekekkel lelkesen készültünk erre az ünnepre, a kis műsor összeállítása előtt beszélgettünk az idős emberekről, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek elfogadják és tiszteljék őket.
   
 • Október 25-én megjelent a Pesterzsébet újság

  Megjelent a Pesterzsébet újság legújabb száma. A letöltéshez kattintson a "Bővebben" gombra.
   
 • Szüret és vásár a Vackor oviban

  A Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Vackor Tagóvodájában szeptember 29-én délelőtt tartottuk a hagyományos szüreti mulatságot. A gyerekekkel közösen szemeztük le a szőlőt, összenyomtuk, majd a szőlőprésbe helyeztük és kipréseltük az édes nedűt, a mustot. Vendégünk volt Kovács László népzenész, aki társával olyan jó hangulatot teremtett, hogy táncra perdült az óvoda apraja-nagyja. Délután már a Mihály napi vásári hangulatba csöppenhettek az óvodánkba látogatók.
   
 • Díjkiosztó és emlékműsor

  Az október 21-én rendezett ünnepség a Csiliben zárult, ahol emlékplaketteket, okleveleket nyújtottak át a forradalomban résztvevőknek, valamint dr. Marosi Endre és Eörsi László történészeknek. Szabados Ákos polgármester átvehette az 56-os Szövetség kitüntetését, továbbá kihirdették a fáklyás váltófutás és a történelmi vetélkedő végeredményét.
   
 • Felvonták a lyukas zászlót

  Október 21-én délután a kopjafás parkban folytatódott az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi eseménysorozat. A bevezetőt követően a Szózat hangjaira leeresztették az Országzászlót, és helyébe, a Himnusz zenéjére, méltóságteljesen felkúszott a lyukas lobogó. A november 4-éig felvont zászló tövébe koszorút helyezett el Szabados Ákos polgármester és Somogyváry Géza.
   
 • Középiskolai tanulmányi támogatás

  A képviselő-testület október 13-ai ülésén döntött a középiskolai tanulmányi támogatás bevezetéséről. Az állami fenntartású középfokú oktatási intézmény 9-12. évfolyamos tanulói a 4,5-es tanulmányi átlag elérése, és szociális rászorultság esetén évente egy alkalommal 35000 Ft támogatásban részesülhetnek.
 • Kötet a hatvanadik évfordulóra

  Kárpáti Kamil: Próbaakasztás című, 1956-os témájú gyűjteményes kötetét mutatták be október 20-án a Rátkay-Átlók Galériában. A könyvet a Stádium kiadó vezetője, Lőkös Margit (Gí) ajánlotta a megjelentek figyelmébe.
   
 • Rendhagyó megemlékezés

  Az öt esztendeje elhunyt Rátkay Endre festőművészre emlékeztek október 19-én este a tíz éves Rátkay-Átlók Galériában. A Festészet Napja alkalmából tartott rendezvényen Szabados Ákos polgármester úgy fogalmazott: személyes ismerősként, vagy művei által valamennyi pesterzsébeti közös barátja volt az alkotó.
   
 • Új ultrahang készülék a szakrendelőben

  Október 18-án adták át hivatalosan a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Ady Endre utcai Szakrendelőjében az új, csúcskategóriás ultrahang készüléket, amelyet Pesterzsébet Önkormányzata ajánlott fel az intézménynek. A készülék gyorsabb, pontosabb diagnosztikát tesz lehetővé, valamint szívultrahang-vizsgálatra is alkalmas.
   
 • Fáklyás váltófutás

  A forradalom lángjának meggyújtása után kezdődött a hagyományos fáklyás váltófutás az Emlékezés teréig, melyre 9 általános és 6 középiskolai csapat nevezett a váltófutásra. Az általános iskolások versenyét idén is a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, a középiskolásokét pedig a Német Nemzetiségi Gimnázium csapata nyerte. A két győztes csapat befutója végül meggyújtotta az Emlékezés terén az emlékezés lángját.
   
 • Fellobbant a forradalom jelképes lángja

  Fáklyagyújtással, az 1956-os forradalom és szabadságharc jelképes lángjának meggyújtásával kezdődött október 17-én a Pesterzsébet Önkormányzata által a jubileumi évfordulóra szervezett ünnepségsorozat.
   
 • Influenza elleni védőoltás

  A 2016/2017. évi influenza szezonban is lehetőség nyílik a 60 éven felüliek, valamint egyes krónikus betegségben szenvedő személyek térítésmentes influenza elleni védőoltására - hívja fel a figyelmet a BFKH XX. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya.
   
 • Pesterzsébet Önkormányzatának hivatalos nyilatkozata

  A képviselő-testület október 13-ai ülésén fogadta el az alábbi határozatot: "Juhász Lajosné alpolgármester 2016. szeptember végén felhatalmazás nélkül küldött „választási értesítő”-ként levelet a pesterzsébeti lakosoknak. Juhász Lajosné alpolgármester nem kapott felhatalmazást sem a Polgármestertől, sem a Képviselő-testülettől e levél elkészítésére és terjesztésére. Juhász Lajosné alpolgármester hatáskörébe és feladatkörébe nem tartozik választási értesítő levél elkészítése és terjesztése. A hivatalos választási értesítőre hasonlító, fejlécében Pesterzsébet logóját is tartalmazó levél megtéveszthette a választókat, tartalma alapján pedig alkalmas lehetett a választópolgároknak a 2016. október 2-i népszavazáson kifejtett akaratuk befolyásolására. A fentiek ismeretében Juhász Lajosné eljárását Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete etikátlannak tartja és elítéli.”
 • Egészségvédelmi együttműködés

  Megállapodást kötött a Magyar Kézilabda Szövetség és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. A szövetség részéről Kocsis Máté elnök, a kórház képviseletében pedig Dr. Ralovich Zsolt főigazgató látta el kézjegyével a felek közötti szerződést.
   
 • Munkadélután a Gyöngyszem oviban

  Összefogtak a Gyöngyszem oviba járó szülők, és pályázatokon nyert összegekből zöld növényeket vásároltak, majd telepítettek, madáretetőket, madáritatót, ágyásszegélyeket, fafestékeket, ecseteket vettek, és két kellemesen meleg őszi péntek délutánon megszépítették az óvoda udvarát, felújították a régi fajátékokat.
   
 • Ősz a Nyitnikék oviban

  Az idei szeptember is bővelkedett programokban a Nyitnikék Óvodában. Alig kezdődött el az év, és máris egy szuper szüreten vehettek részt az ovisok. Szeptember 22-én Autómentes Napot tartottak, a hónapot pedig a hagyományos Mihály-napi vásárral zárták.
   
 • Szüret a Gyöngyszem oviban

  Az idő is kedvezett nekünk, gyönyörű napsütésben kezdtük óvodai napunkat. Minden gyerek egy nagy fürt szőlőt hozott a szüreti nap reggelén, amit közösen lavórokban leszemezgettünk, pici kezükkel összenyomkodták, présünkön lepréseltünk a zöld és lila szőlőszemeket, majd a lepréselt, friss mustot, a jó munka eredményeként, megittuk.
   
 • Maratoni hétvége

  A Pesterzsébeti Futóklub több tagja is részt vett az október 8-án és 9-én rendezett 31. Spar Budapest Maraton Fesztiválon, és teljesítették egyénileg vagy csapatban a több mint 42 kilométeres távot. Voltak, akik 5 vagy 10 kilométeren indultak.
   
 • Boróka-nap

  A Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda János u. 2. alatti tagóvodájában elindult egy óvodaszépítő folyamat, példát mutatva gyermekeinknek környezetünk formálásában. A Mosolyfestők Alapítvány hangulatossá festette a folyosót, és az új nevünket adó Boróka manócska is kerítésünkre került. A munkadélutánon a szülők sokat tevékenykedtek.
   
 • Jubileumi Oktoberfest

  Október 8-án tartotta a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet (NNÖP) és a kerületi német nevelésben, oktatásban részt vevő gyermekek, szüleik és pedagógusok a hagyományos Oktoberfestet. A 10. alkalommal megrendezett fesztiválnak idén a Pesterzsébeti Baross Német Nemzetiségi Óvoda udvara adott otthont.
   
 • Egy állati nap

  „Testben lélekben harmóniában” – ez volt a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Mákvirág Tagóvodájának immár 4 alkalommal rendezett állatok világnapi programjának mottója. Az intézmény október 7-én délelőtt vendégül látta a kerületi ovisokat, óvodapedagógusokat, valamint a szülőket, és kínált számos érdekes programot számukra.
   
 • Diákolimpia az „Attilában”

  A 2016-os riói olimpia tiszteletére diákolimpiát szerveztek október 6-án a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola alsósainak. A rendezvényen bemutatkoztak az intézmény sportolni járó diákjai, akiket piros-fehér-zöldbe öltözött „szurkolótársaik” nagy ovációval fogadtak.
   
 • Elismerési juttatás egykori német kényszermunkások részére

  Egykori német kényszermunkások, akiket német állampolgárságuk, vagy német származásuk miatt civilként kényszermunkára köteleztek, egyszeri 2.500 € elismerési juttatásban részesülhetnek. Az ADZ-Anerkennungsrichtlinien 2016. augusztus 1. óta hatályos.
 • Népmese napja, másként

  Rendhagyó módon zárta a népmese napjához kapcsolódó programsorozatát a Hajós Alfréd Általános Iskola. A vállalkozó kedvű osztályok a szeptember 30-ai éjszakát az iskolában töltötték, miután Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő mesélt nekik.
   
 • Méltó ünneplés

  A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Pesterzsébeti Nyugdíjas Alapszervezete a 901 fős taglétszámára tekintettel ismét két turnusban rendezte meg az Idősek napi ünnepségét, melynek idén is a Csili Művelődési Központ adott otthont.
   
 • Autómentes Nap és Zöld Séta

  Hagyományainkhoz híven idén is megszerveztük a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában az Autómentes Napot, melyre egész héten a témához kapcsolódó tevékenységeket, eseményeket szerveztünk.
   
 • Állatok világnapja a Mákvirág tagóvodában

  Közös futással, solymászbemutatóval, kézműveskedéssel, állatsimogatóval és még sok érdekes programmal várja a Gyermekmosoly Óvoda Mákvirág tagóvodája az állatok világnapja alkalmából rendezett egész napos rendezvényére az érdeklőket október 7-én.
   
 • Rajzverseny ovisoknak

  Az Autómentes Nap alkalmából a "Zöld Út" Caritas által támogatott rajzverseny eredményhirdetését tartották a Nyitnikék óvoda Csepeli átjárójánál lévő tagóvodájában, ahová a Lila, a János és a Torontál utcai tagóvodákból is érkeztek gyerekek.
   
 • Nemzetiségi fesztivál hatodszor

  Szeptember 24-én immáron hatodik alkalommal gyűltek össze a pesterzsébeti nemzetiségi önkormányzatok, hogy bemutassák az itt élőknek és egymásnak kultúrájukat, hagyományaikat. Az idei rendezvény díszvendége Szamosújvár delegációja volt, amelynek tagjai az örmény nemzetiségi önkormányzat meghívására érkeztek Pesterzsébetre.
   
 • Hét érem a sárkányhajó Magyar Nagydíjon

  Szeptember 17-én és 18-án rendezték meg Sukorón a sárkányhajó Magyar Nagydíjat, ahonnan az ESMTK sárkányhajó csapata 3 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzéremmel tért haza.
   
 • Indul a korcsolyaszezon

  Szeptember 19-én megnyitott a Pesterzsébet Jégcsarnok, amely szeptember 25-én, vasárnap 11 és 15 óra között várja a nagyközönséget.
   
 • Autómentes nap az Adyban

  A gyerekek nagy örömére idén is megrendeztük hagyományos iskolai autómentes napunkat az Ady Endre Általános Iskolában. Sőt, az osztályok már egy héttel korábban elkezdtek foglalkozni a témával, és plakátokat is készítettek a nap tiszteletére.
   
 • Világbajnok pesterzsébeti sárkányhajósok

  Szeptember 8-11. között került az ICF által megrendezésre Moszkvában a Sárkányhajó Világbajnokság. 10-es és 20-as hajókban, 200, 500 és 2000m-en mérték össze erejüket a nemzetek válogatottjai. A nagyon erős mezőnyben – ahol sok ország csapatában feltűntek a nemzetközi kajak-kenu mezőnyben elismert versenyzők – számos érmet szerzett a magyar csapat: 2 aranyat, 11 ezüstöt, 7 bronzot.
   
 • Autómentes Nap a Bíró Mihály utcai oviban

  Az Autómentes Nap alkalmából több színes eseményt szervezünk a gyerekeknek, de a tevékenységek megvalósítása során is hangsúlyt fektetünk a közlekedés szabályainak felelevenítésére, megismerésére, játékos gyakorlására. Idén első alkalommal a Biztonságos Óvoda Programjából is választottunk egy játékot, mely által a gyerekek a közlekedési táblákon eligazodva érhetnek el a kijelölt célba.
 • Goju-Ryu Karate Európa-bajnokság

  Szeptember 16-a és 18-a között az ausztriai Steyer adott otthont a XVIII. Goju-Ryu Karate Európa-bajnokságnak. A versenyen a magyarországi Goju-Ryu Karate Szövetség válogatottja képviselte hazánkat.
   
 • Épületlátogatások hintóval

  Jó néhányan hintóval, míg mások gyalogosan érkeztek szeptember 18-án, vasárnap délután a Rátkay-Átlók Galériába, a Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Csoportja által szervezett Kulturális Örökség Napja rendezvényre. A kerületünkben is már hagyományosnak számító programon az érdeklődők megtekintethették az idén 10. születésnapját ünneplő galériát, majd a felújítás előtt álló szomszédos Klapka téri református gyülekezet templomot.
   
 • Bemutatkozik a szomszéd

  A Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola fúvós tanszak tanárainak vidám koncertjével nyílt meg a Ferencváros bemutatkozik című helytörténeti kiállítás szeptember 14-én a Gaál Imre Galériában. A tárlat október 23-áig látogatható.
   
 • Megszépülő szülészeti osztály

  A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba érkező kismamák már egy megújult, színesebb szülészeti osztályon hozhatják világra gyermekeiket. A felújítás első lépéseként az eddig színtelen, fakó várótermet festették újra a PPG anyavállalat és a cég magyarországi leányvállalatának, a PPG Trilak Kft. összefogásával. Az év végéig a teljes szülészeti osztály megújul.
   
 • A sétáló utcában biciklizni tilos!

  Mivel az időjárás nyarat idéz, rendszeresen találkozhatunk a sétáló utcában kerékpározókkal, akik szabálytalanul kerekeznek itt, ugyanis, ahogy a csatolt képeken is látható, a sétáló utca két végére, valamint a közepén a szakközépiskola sarkánál is áll egy-egy gyalogút tábla. A KRESZ szerint pedig a”Gyalogút (26/b. ábra); a tábla olyan önálló utat jelez, amely a gyalogosok közlekedésére szolgál; jármű közlekedése a gyalogúton tilos.”
   
 • A Liza sikerszériája

  A nyáron kezdődött NB III-as csapatbajnokságban az ESMTK immáron harmadik forduló óta veretlen. Augusztus 22-én Debrecennel játszottak a piros-fehérek, és győztek 1:0-ra. Egy héttel később a DVTK második csapata ellen gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés, szeptember első szombatján pedig – idegenben – Putnok csapatával szemben arattak 2:1 arányú győzelmet.
   
 • Emléktábla Bálinth Lehel tiszteletére

  A Csili Művelődési Központ egykori művészeti vezetője, az idén elhunyt Bálinth Lehel tiszteletére az intézmény jelenlegi dolgozói emléktáblát helyeztek el szeptember 6-án a felső udvaron annál a fügefánál, amelyet a 60-as években ültetett Bálinth Lehel. A táblát az elhunyt özvegye és Várhalmi András igazgató leplezte le.
   
 • Nyárbúcsúztató a Budapest Bárral

  Pesterzsébet Önkormányzatának Humán Szolgáltatások Intézménye (HSZI) szeptember 6-án tartotta nyugdíjas klubtagjainak nyárbúcsúztató rendezvényét. A zenés időutazáson az 1920-as, ’30-as évekbe repítették a vendégeket. A majd’ 100 évvel ezelőtti hangulatot a Budapest Bár és Barta Ágoston gramofonos zenész teremtette meg a Csili Színháztermében.
   
 • Eötvös-gólyák Velencén

  A BGSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának leendő kilencedikesei az immár hagyományos gólyatáborban ismerkedhettek meg egymással, osztályfőnökeikkel, tanáraikkal.
   
 • Becsengetnek

  Iskolakezdéskor az új társas és fizikai környezet számos módon próbára teheti gyermekeinket – hívja fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A BRFK jó tanácsait az alábbiakban olvashatják.
   
 • Megnyílt a hetedik önarckép biennálé

  Szeptember 4-éig látogatható a VII. Kortárs Önarckép Biennálé a Csili Művelődési Központ Bubik István Színháztermében.
   
 • Tudnivalók a lomtalanításról

  Idén augusztus 22-e és szeptember 5-e között lesz lomtalanítás Pesterzsébeten (körzeteket lásd a képen). A lomok kihelyezésének időpontja minden körzetben az elszállítást megelőző nap. A lomok elszállításának napján az FKF Zrt. 10 és 18 óra között veszi át a veszélyes hulladékokat a következő időpontokban és helyszíneken:
   
 • Félmaratoni felkészítő futás

  A Wizzair Budapest Félmaratonra fellkészítő futást szervez augusztus 21-én, vasárnap 9 órától a duathlon.hu. A rajt a Városháza előtt lesz, az útvonal: Kossuth Lajos utca - Tátra tér - Nyáry Pál utca - Vasút sor - Mártírok útja - Köves út - Szent László utca - Temető sor - Vörösmarty utca - Kossuth Lajos utca és majd tovább... Folyamatos vizes frissítésről a szervezők gondoskodnak. A táv 14 kilométer, de akik csak a felét, 7 kilométert futnának, azokat is várják, mert erre is lesz lehetőség.
   
 • rr

  rr
   
 • Nyári programok a zeneiskolában

  A szünidőben sem pihentek a zeneiskolások; sokan vettek részt a már második alkalommal megtartott nyári táborban. Az intézmény nagy sikerű operaestet is rendezett, a fúvószenekar nyitotta meg a térzenei sorozatot, valamint részt vett a balatonmáriafürdői Nemzetközi Fúvós Találkozón.
   
 • II. katonai és rendészeti előkészítő tábor

  Július 17-e és 23-a között tartotta a II. katonai és rendészeti előkészítő tábort a Seinchin Karate SE. A táborban katonás rend és fegyelem uralkodott, a résztvevők elméleti és gyakorlati képzésben vettek részt, a "kiképzést" nagysikerű harc zárta, amely során két csapat paintball felszerelésben csatázott egymással.
   
 • Forgalmirend-változások

  Az elmúlt hetekben a Tátra téri piac, valamint a Vörösmarty utca – Berkenye sétány – Nagy Győri István köz környékén is forgalmirend-változások történtek. Kérjük a közlekedőket, hogy ezeken az szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek!
   
 • Kajak-kenu OB

  Július utolsó hétvégéjén került megrendezésre a magyar utánpótláskorú kajakosok, kenusok legfontosabb versenye, a Gyermek, Kölyök, Serdülő Magyar Bajnokság. Az ESMTK Kajak-kenu Szakosztályának sportolói nagyon szép eredményeket értek el az olykor-olykor nagy erejű szél ellenére is.
   
 • Vadgesztenyfákat permeteznek

  A Szociális Foglalkoztató - Pesterzsébet Önkormányzata megrendelésére - augusztus 5-én elkezdte a közterületeken lévő vadgesztenyefák növényvédelmi kezelését. A munkák tervezett befejezési határideje augusztus 19-e, amelynek betarthatóságát az időjárás befolyásolja.
 • Sárkányhajós sikerek

  Július utolsó szombatján Budapesten rendezték a Sárkányhajó Magyar Bajnokság 4. fordulóját. Az ESMTK csapata ismét szép eredményekkel zárta a versenyt, 200 méter mixben bejutottak az A döntőbe, ahol 5. helyen értek célba. A három fordulóval megtűzdelt 2000 méteren, az óriási hőségben a Römi és a Szeged csapat után a 3. legjobb időt lapátolták össze, meglett a kemény edzések eredménye. Férfi 200 méteren a Tata csapatával összeülve, a két időfutam időeredményei alapján átvehették a jól megérdemelt bronzérmet.
   
 • Gyerek Karate Tábor 2016

  Sok évre visszamenő hagyomány az, hogy a magyar Goju-Ryu Karate - Do Szövetség tagjai Gyomaendrődön tartják a gyerek és anemzetközi nyári edzőtáborukat. Az is a hagyomány része, hogy az igényes szakmai munkán kívül a jó hangulat és a harcművészeti mentalitás is jellemzi a tábort.
   
 • Közlemény

  Tájékoztatjuk Dr. Acerboni Erzsébet gyermekorvos betegeit, hogy a doktornő sajnálatos halála miatt a beteg és egészséges gyermekek orvosi ellátása – ellenkező értesítésig – az alábbiak szerint alakul:
 • Rendeletmódosítások júliusban

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 37/2014. (XI. 13.) Ök. sz. rendelete 36. § (1) – (5) bekezdése alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016.július 7-ei ülésén elfogadta az alábbi rendeleteket:
 • Ha nyár, akkor térzene

  Július 8-án indult a 2016-os nyári térzenei sorozat. Első alkalommal a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara adott színvonalas és feledhetetlen hangulatú koncertet. Július 15-én Göller Lóránt & Sexofon lép fel, a kocert 17 órakor kezdődik a Városháza előtt.
   
 • Augusztus 20-áig elkészül az új futópálya

  Július második hetének közepén elkezdődik a lakótelepen az új futókör építése. A 250 méter hosszú, 2 méter széles futókör a Lajtha László utca – Kmetty utca által határolt „Kanada park játszótér” területén kap helyet, és a helyszínen öntött EPDM gumiburkottal készül. A területen emellett talajvízkutas automata öntözőrendszert építenek ki, padokat és egy kutyarürülék-tartót is kihelyeznek. A helyszínt a meglévő kerítés bővítésével és áthelyezésével zárják le. A futókör átadása várhatóan augusztus 20-áig megtörténik, ezt követően a sportolni vágyók birtokba vehetik a létesítményt.
 • Indul a térzene

  Idén nyáron is folytatódik a hétvégi térzene. Július 8-ától augusztus 26-áig péntek délutánonként 17 órától a Városháza előtt lépnek fel az elmúlt években már közönségsikert aratott zenekarok, de lesznek új fellépők is.
   
 • Új forgalmi rend a Városközpontban

  Július elején megváltozott a forgalmi rend a Vörösmarty utca – Zilah utca – Berkenye sétány – Nagy Győry István köz által határolt területen. A Nagy Győry István köz Vörösmarty utca és Berkenye sétány közötti útszakasz a Berkenye sétány felől egyirányúvá vált, csakúgy, mint a Vörösmarty utca a Nagy Győry István köz és a Zilah utca között. A Zilah utca Nagy Győry István és Vörösmarty utca közötti szakaszán pedig megfordult a közlekedési rend, az autósok a Vörösmarty utca felé közlekedhetnek.
   
 • Válogató és harmadik forduló

  Július első hétvégéjén Szegeden rendezték meg a szeptemberben Moszkvában megrendezésre kerülő Sárkányhajó Világbajnokság válogatóját. Az ESMTK Sárkányhajó csapatából hárman indultak a Römi Sárkányhajó Klub által több csapatból összeválogatott egységgel. Minden számban nyertek, így Bellér Csilla, Szalai Ferenc és Szatmári Szilvia szeptemberben Moszkvába utazhatnak.
   
 • Ünnep a dél-pestiben

  Június 28-án tartotta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Semmelweis-napi ünnepségét. Idén összesen 106 kórházi dolgozó kapott elismerést, többek közt 10 adjunktusi és 3 főorvosi kinevezést, 12 gazdasági igazgatói dicséretet, 25 ápolási igazgatói dicséretet, valamint 14-14 orvosigazgatói és főigazgatói dicséretet.
   
 • Rendelet az építészeti örökség helyi értékeinek védelméről

  Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. július 1-jével hatályba lép Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Képviselő-testületének 15/2016 (V.26.) önkormányzati rendelete az építészeti örökség helyi értékeinek védelméről.
   
 • Jövőre már Pesterzsébeten is strandolhatunk

  TAO-pályázat segítségével kültéri medencével bővülhet a Pesterzsébeti Uszoda, így jövőre akár már az intézmény udvarán is hűsölhetünk a nyári melegben.
   
 • Nyáron is jelenthet veszélyt a szén-monoxid!

  A nyári hónapokban ugyanúgy fennáll a szén-monoxid mérgezés veszélye, leginkább azokban a lakásokban, ahol a használati meleg víz készítéséhez nyitott égésterű gázkazán üzemel - hívja fel a figyelmet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A probléma aktuális, hiszen Budapesten egyetlen nap leforgása alatt 6 helyszínre riasztották a tűzoltókat szénmonoxid-mérgezés miatt.
   
 • Sport- és családi nap

  Június 11-én a Molnár-szigeten rendezte meg a Seinchin KSE a hagyományos sport és családi napját. Az egész napos rendezvényen részt vevő mintegy kétszáz karatéka és családtagjaik mindegyike talált kedvére valót a színes programok között.
   
 • Pünkösdölő a Vackor oviban

  A Gézengúz Óvoda Vackor Tagóvodája 25 éve rendhagyó módon, egyszerre ünnepli a nagycsoportosok ballagását, az évzárót és a Gyermeknapot. A Pünkösdölő névre keresztelt ünnepségen a pünkösdi néphagyományokat követve állították össze műsorukat az óvodás csoportok, majd kezdetét vette a gyermeknapi mulatság.
   
 • Július 1-jén zárva lesz a hivatal

  A köztisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX.tv.93.§ (2) bekezdése értelmében minden évben július 1. a Köztisztviselők Napja, amely a köztisztviselők részére munkaszüneti nap. Ezért 2016. július 1-jén (péntek) a polgármesteri hivatal ZÁRVA tart.
   
 • Megújuló játszóterek

  A hónap elején vehették birtokukba a gyerekek a Kalmár Ilona sétány menti új, bekerített játszóteret. Felújították és új elemekkel gazdagodott a Vörösmarty utca és a Kalmár Ilona sétány sarkán található úgynevezett „Fegyenc pálya”. Jelenleg is zajlik a Kanada park játszótér teljes felújítása, átépítése, és június közepén elkezdődtek a Mátyás király téren lévő játszótér bővítési munkálatai is.
   
 • Nyári diákmunkákat ajánl a MÁV-START

  Június 20-tól a következő pozíciókra várja a vasúttársaság a fiatalok jelentkezését: ügyfélszolgálatos, állomási segítő (a vasútállomások csarnokába, illetve a peronokhoz), kerékpáros segítő (állomásokon, vonatokon), valamint hangosbemondó munkatárs (a kijelölt IC vonatokon).
 • Maratonváltót futott a plébánia csapata

  A Szent Erzsébet Főplébánia futócsapata immár 4. alkalommal vett részt a K&H maratonváltón. Az ideális futóidőben, remek hangulatban lezajlott eseményen a Somhegyi Kata, Farkas Zsolt, Főző Tamás, Kovács Zsolt, Nagy Máté és Rell Péter alkotta csapat az erős középmezőnyben végzett, 251. helyezést ért el.
   
 • Mozaikok

  Június 22-én 17 órakor nyílik Tajti Eszter festőművész és Szentiváni János fotóművész kiállítása a Gaál Imre Galériában. A tárlat július 24-éig látogatható.
   
 • Dobogósok Gálája

  A 2015/2016-os tanévben a munkaközösségek azt javasolták, hogy a kerületi tanulmányi versenyek második és harmadik helyezettjeit szintén éremmel jutalmazza az önkormányzat vezetése. Ekkor született meg a Dobogósok Gálája nevet viselő rendezvény ötlete, amelyet június 10-én a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében tartottak.
   
 • Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok, véleményezésre jogosult Partnerek!

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Kerületi Építési Szabályzatát felülvizsgáljuk 2016-ban, amely során lehetőségük van arra, hogy javaslataikat, véleményüket, kéréseiket és észrevételeiket kifejtsék és a kihirdetéstől számított 15 napon belül eljuttassák a foepitesz@pesterzsebet.hu e-mail címre, amellyel segíthetik munkánkat.
 • Drog helyett játék

  Légy tiszta, hogy élhess! címmel drogprevenciós szabadidős rendezvény lesz június 10-én 14 órától a Hársfa játszótéren. Focibajnokság, zsonglőr foglalkozás, pingpong verseny, testfestés, kézműves foglalkozás, drog-totó, ügyességi és logikai játékok várják a résztevőket, akik előadást is meghallgathatnak a drogról, valamint képes beszámolót nézhetnek meg a káros szenvedélyek hatásairól. Fellép Treszkai Fecó rapper. A játékok résztvevőit ajándékkal jutalmazzák a szervezők.
   
 • Kedvelt az Ovizsaru program

  Évekkel ezelőtt kezdődött az Ovizsaru program a XX- XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság kezdeményezésére. Kezdetben kicsit fenntartásokkal fogadtuk – talán inkább mi, óvodapedagógusok –, hiszen nagyon nehéz volt elképzelni, hogy ezt a témát kicsi gyermekek részére hogyan lehet játékosan megközelíteni.
   
 • Az első OB

  Az év egyik legfontosabb versenyén, a május utolsó előtti hétvégéjén rendezett győri Maraton Országos Bajnokságon az ESMTK Kajak-kenu Szakosztályának kis kajakosai i részt vettek. Hosszú évek után idén kitűnő időjárásban zajlott le a háromnapos verseny. A piros-fehér színekben indult versenyzők szép eredményekkel teljesítették az igen hosszú távokat, sok bajnoki pontot szerezve az ESMTK-nak, tapasztalatot és nagy örömet pedig maguknak, szüleiknek és edzőjüknek.
   
 • Karate világsikerek

  Az Antwerpen május végén megrendezett I. I-Karate Világkupán hazánkat a Benedek Elek EGYMI karate csapata, a „Békés harcosok Dojo” képviselte. A fogyatékkal élők számára rendezett nemzetközi viadalon 12 ország mintegy 180 versenyzője között Halász J. Attila sensei 19 magyar versenyzője indult autista spektrumzavar, tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, kerekes székkel élők, valamint látássérült kategóriákban. A Békés harcosok 9 arany-, 7 ezüst- és 17 bronzéremmel, valamint pontszerző helyezésekkel tértek haza, így a legeredményesebb csapatként zárták a világversenyt.
   
 • Elindult a sárkányhajó szezon

  A Sárkányhajó Magyar Bajnokság idei első fordulóját május 28-án Szolnokon rendezték meg. Az ESMTK Sárkányhajó csapata fantasztikus eredményekkel zárta a versenyt.
   
 • Zeneiskolások a Torontál oviban

  Az óvodai gyereknap idén május 27-ére esett. A vidám és napsütéses napon érdekes programokat szerveztünk a gyerekeknek. A Pillangó csoport Az okos nyúl című, nagyszerűen előadott mesével ajándékozta meg a gyerekeket. Ezt követően a zeneiskolából érkeztek növendékek Kiss Anikó igazgatóhelyettes és Csala Éva csellótanárnő kíséretében, és tartottak hangszeres bemutatót a gyerekeknek.
   
 • Fit Kid Dance verseny

  Első alkalommal rendezett az ESMTK Fit-Kid versenyt a Kruj Iván Sportcsarnokban. A megmérettetésen kétszázhatvanhárom versenyző mérte össze tudását. Az ESMTK Fitness Szakosztálya harminckilenc versenyzőt indított, és 4 arany-, 5 ezüst-, valamint 1 bronzéremmel gazdagodott.
   
 • Hőseinkre emlékeztünk

  Pesterzsébet Önkormányzata május 26-án az Emlékezés terén tartotta az I. és II. világháború pesterzsébeti katonai és polgári áldozatainak emlékére tiszteletadását. Közreműködött Mahó Andrea színművész, valamint az Ady Endre Általános Iskola és a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A megemlékezésen a hozzátartozók mécses gyújtással és egy-egy szál virággal róhatják le kegyeletüket a Hősi emlékműnél.
   
 • Rendeleteket alkotott a testület

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 37/2014. (XI. 13.) Ök. sz. rendelete 36. § (1) – (5) bekezdése alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. május 12-ei ülésén elfogadta az alábbi rendeleteket:
 • Gyermeknap az Adyban

  Idén május 27-én ünnepeltük intézményünkben a „Gyermeknapot”. Az alsósok és a felsősök is érdekes programokon vehettek részt ezen a tanítás nélküli munkanapon.
   
 • Gyulais sikerek az atlétika többpróbán

  Május 17-én a Csepel stadionban ért véget a pesterzsébeti általános iskolák atlétika többpróba versenysorozata. A sportesemény szervezője Pesterzsébet Önkormányzata Oktatási, Kulturális, Egészségügyi és Sportosztálya (Varga Sándor sportszervező) volt. A megmérettetésben összesen háromszáz gyerek vett részt, a legtöbb első helyezést idén is a Gyulai István Általános Iskola diákjai érték el.
   
 • Szlovák kulturális délután

  Május 21-én tartotta Pesterzsébet Szlovák Önkormányzata kulturális délutánját a Civil Ház nagytermében, ahol a Nagytarcsai Kulturális Hagyományőrző Egyesület művészeti csoportjai léptek fel.
   
 • A Mozgás Napja a Kerekerdő oviban

  A Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda május 20-án tartotta a „Mozgás Napja” című rendezvényét, amelyre Pesterzsébet óvodáiból 10-10 fős csapatok is meghívást kaptak.
   
 • Forgalmi változások a Vörösmarty utca elején és környékén

  Május 19-én elkezdődtek a Vörösmarty utca – Zilah utca – Berkenye sétány – Nagy Győry István köz által határolt területen a forgalmi átalakítási munkák. Először a Nagy Győry István köz Vörösmarty utca és Berkenye sétány közötti részén (képünkön), a pavilonok mögötti területen, a magán- és a közterület határához parkolásgátló oszlopokat helyeznek ki, természetesen parkolási, illetve rakodási lehetőséget biztosítva az üzletek tulajdonosainak, bérlőinek. Az oszlopok előtti közterületen pedig párhuzamos parkolóhelyeket festenek fel.
   
 • Pályázati felhívás

  A Pesterzsébeti Kossuth Társaság és Pesterzsébet Önkormányzatának Oktatási, Kulturális Ifjúsági és Informatikai Bizottsága pályázatot hirdet 7. 8. osztályos és középiskolás diákok számára HOGYAN HIRDETNÉD A 8. REFORMKORI NAPOT? KÉSZÍTS REKLÁMOT! címmel. Legyen friss, fiatalos, színes hirdetése az egész napos, történelmi, kulturális programnak!
 • Kirándulás a múltba

  A Humán Szolgáltatások Intézménye (HSZI) idősek klubjainak tavaszi nagy kirándulását idén a HSZI Nagy Győry utcai Szociális Szolgáltató Központja szervezte. Az úti cél Szigethalom és Ócsa volt.
   
 • Házi gondozót keres a Humán Szolgáltatások Intézménye

  A Humán Szolgáltatások Intézménye házi gondozói munkakörbe munkatársat keres OKJ-s szociális gondozói vagy egészségügyi végzettséggel. Szakmai tapasztalat előny, de nem elvárás, pályakezdők jelentkezését is várják. Olyan terhelhető, empatikus, megbízható, precíz személyt keresnek, aki felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel is rendelkezik.
 • Tűzoltókat jutalmaztak

  Május 4-én tartotta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség XX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága hagyományos Szent Flórián-napi ünnepségét, amelyen jutalmakat, elismeréseket vehettek át Pesterzsébet és Soroksár önkormányzatai jóvoltából a kiemelkedő munkát végző lánglovagok.
   
 • Tudnivalók a zöldhulladék-gyűjtésről

  Ettől az évtől zöldhulladékot már csak az új, biológiailag lebomló zsákokban szállítják el, amelyek egyelőre csak a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Ecseri úti ügyfélszolgálatán (Ecseri út 8-12., nyitva tartás: hétfő 8- 20, keddtől csütörtökig 8-16, péntek 8-4 óráig), valamint a hulladékudvarokban kaphatók. A Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató várhatóan júniustól árusítja a 100 literes lombzsákot.
   
 • Kézműves foglalkozások a Vackor oviban

  A Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Vackor (Lázár utcai) Tagóvodája nem csak arról híres, hogy a kerület és talán a főváros egyik legrégebbi óvodája. Az ott dolgozók ugyanis kiemelt figyelmet tulajdonítanak a népszokások, néphagyományok ápolására, ezen belül a régi népi kismesterségek megismerésére.
   
 • A Baross ovisok Zuglóban jártak német gyerektánc fesztiválon

  Idén a zuglói Óperenciás Óvoda rendezte a 12. Német Gyermektánc és Gyermekjáték Fesztivált, amelyen 14 német nemzetiségi óvoda gyermekei – köztük a Pesterzsébeti Baross Óvoda is – képviseltette magát. A fesztiválnak a zuglói Civil Ház adott otthont, ahol barátságos környezetben mutathatták meg kicsik és nagyok azokat a német gyermekjátékokat, táncokat, melyekre méltán büszkék az óvodák.
   
 • Bóbitások sportversenye az Adyban

  Május 6-án délelőtt közös sportversenyen vettek részt a Budapest XX. Kerületi Ady Endre Általános Iskolában az intézmény szomszédságában lévő Bóbita tagóvoda csemetéi és az iskola 1. osztályos diákjai. Az immár hagyományos, több mint 5 éve működő, sportjátékon a gyermekek érdekes, vicces és mindenkit megmozgató feladatokban mérhették össze tudásukat vegyes csoportokban.
   
 • Szinkronúszó sikerek

  Május 1-jén az érdi Arénában tartották a 2016. évi Utánpótlás és Felnőtt Országos Bajnokságot, ahol felnőtt korosztályban kombinációs kűr kategóriában II.helyezést értek el az ESMTK szinkronúszói. A csapattagok: Bartók Petra, Iványi Ágnes, Iván Lívia, Kertész Zsanett, Nagy Anita, Roszmann Imola, Szabó Tünde, Székely Kinga, tartalék: Kővári Emese. Edzőik: Magyari Nóra, Tajti Alexandra, Olajos Zsanett.
   
 • Elismerések a Sport Napja alkalmából

  A Magyar Sport Napja alkalmából május 2-án tartotta Pesterzsébet Önkormányzata az első Pesterzsébeti Sportgálát. A hagyományteremtő szándékkal szervezett rendezvényre meghívást kaptak a Pesterzsébeten működő egyesületek. Mintegy kétszáz sportoló és edző, sportvezető előtt adták át „Az év sportolója” és „Az év edzője/sportvezetője” kitüntető címeket, valamint vehették át jutalmukat a kiemelkedő eredményeket elért sportolók.
   
 • Ismét összefogtak a Duna-partért

  Mintegy százan vettek részt a pesterzsébeti Átalakuló Duna-part, a ferencvárosi Kulcs a városhoz, kulcs a közélethez és a Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató szervezte takarítási akción április 30-án délelőtt, és takarították ki a Kis-Duna-partját, a nádast és a kerékpárutat.
   
 • Lakossági hulladékgyűjtő udvarok

  A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. üzemeltetésében Budapesten jelenleg 16 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság díjmentesen leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot. Pesterzsébethez legközelebb a XXI. kerületi Mansfeld Péter utca 83. szám alatt található (a csepeli kórház utcájában, attól kb. 30 méterre lévő) udvar esik. A hulladékgyűjtó udvarok hétfőtől péntekig 10-18 óráig, szombaton 8-14 óráig tartanak nyitva.
   
 • Megmentették a Kiserdőt

  A korábbi évekhez képest többen vettek részt az április 22-én, a Föld napja alkalmából szervezett hagyományos takarítási akción, feltehetően azért is, mert a kora nyarat idéző időjárás sokakat csalt ki a szabadba. A „Mentsük meg a Kiserdőt!” programon idén több mint hatszázan, óvodások, általános és középiskolások, egyesületek, nyugdíjas klubok tagjai, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt., a Tesco és a Gamesz dolgozói képviseltették magukat.
   
 • Felhívás - birkózó sportosztály indul a 2016/2017-es tanévben

   
 • Új helyen a könyvesbolt

  Pár héttel ezelőtt - több mint húsz év után - bezárt a Pesterzsébeti Könyvudvar a sétáló utca végén. Jó hír a régi vásárlóknak és az olvasni szerető pesterzsébetieknek, hogy az üzlet új helyen ismét kinyitott. Immár Dél-Pesti Könyvpont néven az Erzsébet Áruház előtti pavilonsoron (Kossuth Lajos utca 30.) várják régi-új vásárlóikat. A kínálat változatlan, a szolgáltatás azonban bővült, hiszen már használt könyvek megvételére is van lehetőség, ráadásul a vevőknek 8 százalék kedvezmény jár.
   
 • Lakossági felhívás - gallyazás a Vörösmarty utcában

  Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy jelenleg az egész kerületben folyamatosan, szakaszokra bontva zajlanak a gallyazások, faifjítások, sebkezelések. Április 27. és 28-án (szerda és csütörtök) éjjel 0:15 és 03:15 között a Vörösmarty utca 30. és 197. (Nagysándor József utca és Alsóhatár út) közötti szakaszon végzik a fák gallyazását. A munkálatok csak áramtalanított vezetékekkel végezhetők, így a BKK-val egyeztetve csak menetidőn kívüli, éjszakai időpontban megoldható a munka kivitelezése. A villamosvonalak mentén ez az éjszakai időszak az országos szinten, amikor sort kerítenek a lombkorona rendbetételére.
 • Gyermeknap lesz a zeneiskolában

  Április 21-én, csütörtökön 16 órától immáron 3. alkalommal szervez Gyermeknapot a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola, nem csak zeneiskolásoknak. A programok: arcfestés, lufis torna, kézműves foglalkozások, hangszersimogató, vetélkedő, családi totó nyereményekkel. 18 órától koncerttel kedveskednek a vendégeknek.
   
 • Új helytörténeti kiállítás a múzeumban

  110 éves a Városháza, 150 éve született Nagy Győry István címmel nyílik helytörténeti kiállítás a Pesterzsébeti Múzeumban 2016. április 20-án 17 órakor. A tárlat 2017. március 26-áig lesz látogatható.
   
 • Április 19-étől permetezik a vadgesztenyefákat

  Az önkormányzat megrendelésére a Szociális Foglalkoztató április 19-én elkezdte a Pesterzsébet közterületein található vadgesztenyefák növényvédelmi kezelését. A munkálatok tervezett befejezési időpontja május 8-a, azonban ennek betarthatóságát az időjárás is befolyásolja.
   
 • Kiürítési gyakorlat a Groupama Arénában

  Április 19-éig jelentkezhetnek az ország bármely pontjáról érkező közösségi szolgálatos diákok az április 26-i Aréna kiürítési gyakorlatra a Groupama Arénában – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.
   
 • Támogatás civil szervezeteknek

  A képviselő-testület április 14-én döntött a pesterzsébeti székhelyű civil szervezetek 2016. évi támogatásáról. Idén a korábbi évekhez képest 1 millió forinttal több, összesen 5 millió forint állt rendelkezésre e célra.
 • 100 éves lesz jövőre a Lázár suli

  Iskolánk 2017-ben lesz 100 éves. Szeretnénk erről méltóan megemlékezni. Az ünnepi évre már most elkezdtünk készülni. Terveink között szerepel, hogy felkutatjuk híres, sikeres öregdiákjainkat, megkeressük volt tanárainkat, akik mesélnek nekünk a hajdanvolt iskola életéről, megírjuk az iskola történetét, fényképeket, egyéb ereklyéket gyűjtünk, amikből kiállítást rendezünk az ünnepségsorozat részeként. Ehhez kérünk tanácsot, segítséget.
   
 • Meseszínház húsvétra

  Kétnyelvű gyermekszínházi előadással ajándékozta meg a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet húsvét alkalmából a Baross Ovi négy német nemzetiségi csoportjának nagycsoportosait és a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 1. c osztályosait.
   
 • Március 1-jétől újra jár a születési támogatás

  A képviselő-testület február 11-ei döntése értelmében 2016. március 1-jétől - öt év után - ismét lesz születési támogatás Pesterzsébeten.
   
 • Fejlesztések az ESTV-nél

  Február 1-jétől az ESTV Pesterzsébet adásában a „Közélet Pesterzsébeten” című műsor már jeltolmácsolással látható! Az ESTV videói ezek mellett ma már a legnagyobb internetes zenei csatornán is megtalálhatók, sőt, mobil applikációjuk is letölthető (ezek elérésére kattintson a Bővebben gombra).
   
 • képviselő-testület

 • Évzáró koncert meglepetéssel

  A több mint három évtizedes hagyományhoz híven, parádés koncerttel búcsúztatták a tanévet május 29-én a Lázár Vilmos Általános Iskola ének-zene tagozatos diákjai.
   
 • Döntetlen a szezonzárón

  A 2014-es év utolsó bajnoki mérkőzését játszotta Dunaharasztiban az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. A Középcsoport záró fordulójában vívott meccsen nem született gól, így a piros-fehérek 24 ponttal az ötödik helyen zárták az őszi idényt.
 • Jótékonysági koncertet ad Erzsébeten Mászáros Elek

  Mészáros János Elek énekművész úr, a Csillag Születik 2012 tehetségkutató verseny győztese jótékonysági koncertet ad 2014. október 12-én, vasárnap 18 órától a Csili Művelődési Központban a pesterzsébeti Makovecz-templom javára.
 • Pótlóbuszok járnak vasárnap a Pacsirtatelepen

  Május 25-én, vasárnap a Határ út M és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között egész nap pótlóbusz jár a 3-as, az 51-es és az 52-es villamos helyett, mert a BKV Zrt. karbantartási munkákat végez a villamosvágányon a Jókai Mór utca-Határ út kereszteződésnél. A 3-as villamos a déli szakaszon ezen a napon Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) és a Határ út M, az 51-es villamos a Mester utca (Ferenc körút) és a Gubacsi út között közlekedik, míg az 52-es villamos nem jár.
 • Szemetet szedtek a nagycsaládosok

  Szemetet szedtek a nagycsaládosok A Bizalom Erzsébeti-Soroksári Nagycsaládosok Egyesületének tagjai csatlakoztak a TeSzedd! mozgalomhoz. A Sziget dűlőben, a kerékpárút melletti kiserdő takarítására vállalkoztak. 57 zsák szemetet, másfél tonna vegyes környezetszennyező törmeléket szedtek össze, amit az FKF Zrt. teherautói szállították el. im Fotók: Magánarchívum
 • dr. Chikán Béláról anekdotáztak

 • :Igazolás az érettségi előtt álló diákoknak

 • SEGÍTSÉGET KÍNÁL a DélUtán Alapítvány

  TELEFONON 40 éven felülieknek névtelenül, ingyenesen hívható lelkisegély szolgálat minden nap 18-tól 21 óráig orvosi és jogi tanácsadás is 0680 200 866 CHAT-en és E-MAIL-ben korhatár nélkül www.delutan.hu INGYENES SZÁMÍTÓGÉPES OKTATÁS jelentkezés nyugdíjasoknak: 0630 377 9030
   
 • Mammográfiás szűrés szeptember 9-27 között

  A korai felismerés eszköze a mammográfiás szűrővizsgálat. A XX. kerületben lakó 45-65 éves nők, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak, amin szerepel, hogy mikor várják őket a MaMMa Eü. Zrt. mobil állomásán(1238 Budapest, Táncsics M. u. 104., Szakrendelő mögötti parkolótel.: 06 (30) 257-2836; csak az ott tartózkodás ideje alatt) vizsgálatra.
 • Szeretethíd - a foglalkoztató is csatlakozott

  2013. évben ismételten megszervezi a Magyar Református Szeretetszolgálat a Szeretethíd önkéntes mozgalmat, amelyhez kerületünk ismét szeretne csatlakozni.Május 25-én a Magyarok Nagyasszonya terén önkéntes munka lesz,amiben a Szociális Foglalkoztató is részt vesz.
 • Április 25-én a Csili Művelődési Központ Bubik István színháztermében Éneklő Ifjúság címmel tavaszi hangversenyt tartott az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet, valamint a kerületi ének-zene munkaközösség.
   
 • Jubilált az irodalmi színpad

 • Baleset miatt kési a ráckevei HÉV

 • December 31-ig utazhatunk a Máv-nál azüdülési csekkel

 • Idén a 19-es és a 47-es villamos vonalán is jár a Fényvillamos

  Péntekenként éjszakai városnézésre várják az utasokat: december 14-én Budán, Hűvösvölgy, Farkasrét és Kamaraerdő, míg december 21-én Pesten Pesterzsébet, Kispest és Pestlőrinc villamosvonalain barangol az éjszakában. A városnéző járat mindkét esetben a 2A jelzésű villamosok Boráros téri végállomásáról indul este 21 órakor, a túra részvételi díja 800 forint/fő.
   
 • Testelő hír „mindenféle”

  Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lore
   
 • 25 éves a Bóbita Óvoda

  Ebből az alkalomból az óvoda jubileumi kerti mulatságot rendez, melyre szeretettel várja a régi, a mai és a leendő bóbitásokat június 2-án, 10-13 óra között. Gazdag programokkal ünnepelnek: sportverseny, koncert, kézműves tevékenységek, ugráló vár, régi gyermekek tehetségbemutatói. Akinek vannak relikviái ovis éveidből, vigye el! Elérhetőség: bobita.ovoda@t-online.hu
 • Aktív idősödés Európai Éve 2012

  Az aktív idősödés elősegítése jobb lehetőségek megteremtését jelenti annak érdekében, hogy az idősebb nők és férfiak aktivitása fokozódjon az élet minden területén.2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve, amely az Európai Unió által meghirdetett kampányév, arra hívja fel a figyelmet és ad támogató segítséget, hogy erősítsük a legfontosabb értékeinket és az életút által összefonódó, egymás segítségére lévő két korcsoportot, a felnövekvő és a tapasztalattal rendelkező, de fizikailag hamarabb fáradó korban lévőket ismét kapcsoljuk össze.
 • Báli ruhát öltöttek a rendőrök

  Zsarubált tartottak április 21-én a Csilibe. Az esemény fő szervezője Joó Lajos nyugdíjas pedagógus, a Pestszenterzsébet-Soroksár Közrend Közbiztonságáért Alapítvány alapítója. Különös apropóját adta a bálnak, hogy a kerületi rendőrkapitányság az idén ünnepli 100. születésnapját. Szabos Ákos polgármester köszöntötte a megjelenteket. A vendégek között volt Földesi Gyula országgyűlési képviselő, dr. Vas Imre és Juhász Lajosné alpolgármester, a XX-XXIII. kerületi rendőrkapitányság vezetője, Makádi Katalin, valamint Pesterzsébet és Soroksár önkormányzatának képviselői, a rendőrkapitányság vezetői. Ilonka Mária Fotó: Szerző Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Pályázati felhívás!

  A Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet és a Pesterzsébeti Múzeum Neményi Lili születésének 110. évfordulója alkalmából művészeti pályázatot hirdet „Neményi Lili Pesterzsébeten" címmel.
 • Május 9-én nyílik a Pesterzsébeti Művészeti Napok és a 43. Tavaszi Tárlat

  A Pesterzsébeti Művészeti Napokat május 9-én, szerdán 17 órakor Szabados Ákos polgármester, a 43. Tavaszi Tárlatot Takács Imre az Iparművészeti Múzeum igazgatója nyitja meg a Gaál Imre Galériában. Közreműködik a Senza Dirigente.
   
 • Koncert a rászorulókért

  Rock Segélykoncert a Csili Művelődési Központban május 12-én. A rendezvény bevételéből a rászorulókat támogatják a szervezők. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Előadás a családról a Nevelési Tanácsadóban

  Május 23-án, 18 órakor Család mint rendszer címmel tart előadást a Nevelési Tanácsadóban Kiss Debóra pszichológus arról, hogy mi a családterápia, mi a különbség a családterápia és a gyermekterápia között, illetve, hogy miért van szükség az anya és az apa bevonására a gyermekterápiában. Az előadás után beszélgetés a szülőkkel.
 • Bölcsődék Napja Pesterzsébeten

  Pesterzsébeten másodszor rendezték meg a Bölcsődék Napját. Ezúttal a Kossuth Lajos utcai tagintézményben várták az öt kerületi bölcsőde gondozónőjét és valamennyi dolgozóját egy vidám csapatépítésre. Fotó: Szűcs Dóra
   
 • Kézműves Nap szombaton a Tátra téri piacon

  Kézműves Nap a Tátra téri piacon április 28-án, szombaton. Kiállítók és árusok várják portékáikkal az érdeklődőket a piac területén, reggel 6-tól délután 4 óráig. Az első ízben megrendezett Kézműves Napon lesz kosárfonó, fajáték készítő, textilkészítő, bőrdíszműves, fazekas, babakészítő, gyöngyfűző, kés- és szerszámkészítő, rétessütő. SZA Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Rárepül a NAV a szépségszalonokra

  A tapasztalat azt mutatja, hogy a szépségiparban működő szalonoknál nem szokás a nyugta, illetve számlaadás, vagy ha mégis, azt nem szabályosan teszik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága tájékoztató fórumot hirdetett a vállalkozók körében, amelyen a NAV munkatársai az érvényben lévő nyugta- és számlázási szabályokról, illetve a május elején induló ellenőrzési sorozat részleteiről adnak információt.
 • Bravúros győzelem Érden

  A listavezető Érd sem tudta megállítani a tavasszal száguldó Erzsébeti SMTK-t. Csapatunk a labdarúgó NB III Duna-csoportjának rangadóján idegenben, emberhátrányban játszva 1-0-ra legyőzte vendéglátóját.
 • Huszárkonyha a Gaál Imre Galériában

  A Huszárkonyha című könyv bemutatója és gasztronómiai előadás lesz a reformkort és 48/49-es időszakot középpontba állítva május 11-én, 14.30-kor a Gaál Imre Galériában. Előadó Kerezsi Erika, a Kossuth Társaság elnökségi tagja. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Pesterzsébeti diákok az országos Kossuth-Széchenyi szónoklatversenyen

  Kerületünkben 2011 novemberében a Kossuth Társaság megrendezte a kerületi Kossuth-szónoklatversenyt. A kerületi verseny kategóriánkénti első három helyezettjét a Társaság benevezte az országos Kossuth-Széchenyi szónoklatversenyre.
 • Megértettük a szöveget és nyertünk!

  A József Attila Általános Iskola Könyvmániások csapata nyerte a Pesterzsébeti Művészeti Stúdió Alapítvány kerületi diákoknak szervezett olvasási-szövegértési versenyét. Fotó: Szőcs Dóra
   
 • Pörgős koreográfiákkal ünnepelték a Tánc Világnapját

  Idén is nagy sikere volt a Pesterzsébeti Művészeti Stúdió Tánc Világnapja alkalmából tartott rendezvényének. Az Általános Iskolai Tánccsoportok Találkozóján hat intézmény diákjai léptek színpadra a Csiliben. Fotó: Szőcs Dóra
   
 • Tomi bohóc közlekedési tanácsai

  A "Pindurpandur Ki? Mit? Tud? program" keretében, április 25-én, szerdán Tomi bohóc tart előadást óvodásoknak a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány jóvoltából az Ady Endre utcai Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézetben. Tomi bohóc játékos eszközökkel tanítja az óvodásokat a helyes és balesetmentes közlekedésre. Mintegy 200 óvodást várnak Pesterzsébet és Soroksár óvodáiból 9-11 óra között az intézmény tornatermébe. Aki szeretné gyermekét, unokáját elvinni, jelentkezzen a 476-3444-es telefonszámon. Ilma Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Itt juthat hozzá a kerti hulladékgyűjtő zsákokhoz!

  A kerti hulladékgyűjtő zsákokat az alábbi helyeken lehet beszerezni.
 • Táncfesztivál általános iskolásoknak

  A Pesterzsébeti Művészeti Stúdió a Tánc Világnapja alkalmából rendezi meg a Pesterzsébeti Általános Iskolai Tánccsoportok Találkozóját. A fesztivál április 23-án, hétfőn 14 órakor kezdődik a Csili Művelődési Központ Bubik István színháztermében.
   
 • Változások a május 1-jei ünnepi hosszú hétvégéhez és munkanap-áthelyezéshez kapcsolódóan

  A május 1-jei ünnep miatt április 30. (hétfő) szabadnap lesz. Helyette április 21-én, szombaton lesz munkanap. Ennek megfelelően változásokra kell számítani a fővárosi közlekedésben és a parkolásban is.
 • Munkanap áthelyezések az adóhivatalnál

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti, Kelet-budapesti, Dél-budapesti és Pest Megyei Adóigazgatóságainak ügyfélszolgálatai április 19-én (csütörtökön) hétfői, április 20-án (pénteken) csütörtöki, április 21-én (szombaton) pénteki munkarendnek megfelelően állnak az adózók rendelkezésére. Április 30-án (hétfőn) zárva tartanak. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Május 1-hez kapcsolódó munkanap áthelyezés az adóhivatalnál

 • Gyerekkori szorongásról beszélgetnek a szülőkkel

  Gyerekekről – Felnőtteknek. A Nevelési Tanácsadó ezzel a címmel indított előadássorozatot a tanév elején. Április 26-án, 18 órakor a gyerekkori szorongásról lesz szó.
 • Mezei futóbajnokság - diákolimpia

  Pesterzsébeti Diákolimpia Tesco Futás Mezei Futóbajnokságot rendez az Oktatási, Kulturális és Sport Osztály május 7-én, hétfőn 14 órától a Tesco parkoló melletti füves részen. A versennyel a futást és az egészséges életmódot kívánják népszerűsíteni a szervezők. A cél egyéni és csapatversenyben, Pesterzsébet Bajnoka cím elnyerése.
   
 • Utalták az első negyedévre szóló Bursa ösztöndíjat

  Pesterzsébet önkormányzata 2012-ben több mint 120 egyetemi vagy főiskolai hallgatót részesít Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjban. Az első negyedévre szóló ösztöndíjat az elmúlt héten megkapták.
 • Koszorúzás az Anyák szobránál

  Anyák napja alkalmából a Magyar Vöröskereszt Budapest, Dél-pesti Szervezete a Szent Erzsébet téren álló Anyák szobránál koszorúzást tart május 8-án, 15 órától. Fellép a Dinnyehegyi óvoda Csipet-csapat csoportja. A szoborról kevesen tudják, hogy Juhász Lajosné alpolgármester egyik családtagja állt modellt. De hogy ki is volt ő, arról a május 2-án megjelenő Pesterzsébet újságban olvashatnak. Fotó: wikipédia Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Segítik egymást a német nemzetiségi nevelésben

  Együttműködési megállapodást kötött a pesterzsébeti Baross Ovi Kindergarten Baross és a Ceglédberceli Napsugár Óvoda. A testvérintézmények ezentúl egymást segítik az óvodai, különösen a német nemzetiségi nevelés területén. Fotó:Szűcs Dóra
   
 • Ingyenes egészségnap a családsegítőben

  Ingyenes egészségnapot szervez a Pesterzsébeti Szociális és Gyermekvédelmi Központ Családsegítő Szolgálata május 10-én, 10-16 óra között a Családsegítő Szolgálatnál (1201 Budapest, Kossuth Lajos utca 146.). Testanalízis, hallásvizsgálat, szemészet, vérnyomásmérés, termékbemutatók. A Magyar Vöröskereszt ezen a napon véradást szervez a helyszínen. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Nyílt nap a Nevelési Tanácsadóban

  Nyílt napot tartanak a Nevelési Tanácsadóban április 19-én, csütörtökön, 13 órától. Többek között a hiperaktivitásról, a mesék személyiség- és képességfejlesztő szerepéről, valamint a logopédia gyakorlati tudnivalóiról is szó esik.
   
 • Meghívó - Hősök Napja

  Pesterzsébet Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt, családját és barátait Hősök Napja alkalmából május 24-én, csütörtökön, 17 órára az Emlékezés terére, a I. és II. világháború pesterzsébeti katonai és polgári áldozatainak emlékére rendezendő tiszteletadásra. A megemlékezésen fellépő művészek: Szegedi Dóra, Buch Tibor, Marosi Kinga, Somorjai István Az ünnepség végén a hozzátartozók mécses gyújtással és egy-egy szál virággal róhatják le kegyeletüket a Hősi emlékműnél. Szabados Ákos polgármester
 • Hamarosan költözik a Vöröskereszt

  A Vöröskereszt helyi szervezete május első heteiben elköltözik az Ady Endre utcai épületből az Erzsébet tér 3. szám alá. A kerületi irodához forduló lakosoknak minden esetben igyekeznek segíteni. A megkereséseket a nemethandrea@voroskeresztbp.hu, vagy a 70/9338- 502-es telefonszámon fogadják. IM Hírfeltöltés:Online Lapcsoport Kft.
 • Hetero Sapiens jubileumi koncert április 22-én

  Hetero Sapiens 5 éves jubileumi koncert április 22-én, vasárnap este 6 órától a Csili Művelődési Központ Bubik István színháztermében.Az est fővédnöke Szabados Ákos polgármester.
   
 • Megvan az ötödik!

  Továbbra is szárnyal az Erzsébeti SMTK: a labdarúgó NB III Duna-csoportjában sorozatban ötödik győzelmüket aratták a piros-fehérek, és megerősítették harmadik helyüket.
 • Kormányhivatalok folytatják le a szabálysértési eljárásokat

  2012. április 15-én lépett hatályba a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény, melynek rendelkezéseit a hatálybalépése után elkövetett szabálysértésekre kell alkalmazni. Az egyik legfontosabb hatáskört érintő változás, hogy a fővárosi, megyei kormányhivatal lett az általános szabálysértési hatóság, vagyis a szabálysértési eljárások lefolytatása a kormányhivatalok feladata lett.
 • Sváb Bál - különleges vendégekkel

  Sváb népzene és néptánc volt a főszereplője a pesterzsébeti Sváb Bálnak, amit a kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Német Hagyományokat Ápolók Szövetsége Egyesület rendezett a Csiliben. A nemzetiségi önkormányzatok együttműködésének eredményeként a Lipa Szlovák Folklór Egyesület Néptánccsoport is fellépett. Fotó: Szűcs Dóra
   
 • Április 21-én 8-12-ig nyitva a hivatal, ügyfélfogadás is lesz

  Dr. Kiss Irén címzetes főjegyző tájékoztatása szerint április 21.(szombat)munkanap, ezért a polgármesteri hivatal valamennyi szervezeti egysége 8-12 óráig ügyfélfogadással egybekötve nyitva lesz. Április 30.(hétfő)pihenő nap, május 1.(kedd) munkaszüneti nap. Ezeken a napokon a hivatal valamennyi szervezeti egysége zárva lesz, így az ügyfélfogadás szünetel.
 • Verssel oldják a beszédgátlást

  A Költészet Napja alkalmából másodízben rendez versmondó versenyt a XX. kerületben logopédiai fejlesztésben részesülő gyermekek részére a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Logopédiai Intézet.
 • Pesterzsébet- Alusta Kupa

  Pesterzsébet- Alusta Kupa április 21-22-én a Gyulai István Általános Iskola Kruj Iván Sportcsarnokában. Belépés díjtalan.
   
 • Emlékfákat ápolnak a városvédők

  A Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Csoportja április 21-én, szombaton 10 órától a Magyarok Nagyasszonya terén található emlékfákat ápolja Pesti László kertész segítségével. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Ady versek Závory Andreától

  Závory Andrea színművész Ady Endre verseit nyújtotta át a Költészet Napján, a Csiliben az érdeklődőknek. "Tüzes seb vagyok" című összeállításából megismerhette a közönség Ady érzékeny lelkületét, múzsájával, Lédával folytatott kapcsolatát és a francia irodalom költészetére gyakorolt hatását. A művésznő gitárjátékkal kísérte Ady megzenésített verseit. Egymást váltotta a próza, a vers és a zene. Fotó és szöveg: Ilonka Mária Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Pesterzsébeten is barátok közt játszott Rékasi Károly

  Talán nincs olyan ember hazánkban, aki ne ismerné a Barátok Közt sorozat Bartha Zsoltját megszemélyesítő Rékasi Károlyt. A színész Figaró házassága című Bánfalvi Ágnes rendezte darabban lépett fel a Csiliben. Fotó: Szőcs Attila
   
 • Közös szavalás a Petőfi szobornál

  Szavalóversenyt tartottak a Csili Művelődési Központ könyvtárában a Költészet Napján, melyen 350 óvodás és iskolás vett részt. A legtöbb tanuló a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából és Hajós Alfréd Általános Iskolából érkezett. Fotó: Ilonka Mária
   
 • Kutyás Családi Nap a szomszéd kerületben

  II. Alfa Dog Dancing Kupa és I. Alfa Trükkverseny Kutyás Családi Nap a csepeli Alfa Kutyaiskola rendezésében május 20-án, 10 órától. Hozd el a kutyádat, legyetek a szépségverseny vagy a trükkverseny sztárja! Kutyával belépés csak oltási könyvvel. A rendezvényre a belépés ingyenes!
   
 • Kedvenceiket adták elő

  A Magyar Költészet Napja alkalmából a Társulat - Pesterzsébet közéleti szereplői, képviselői, közalkalmazottai - adott műsort a Gaál Imre Galériában. A fellépők kedvenc műveiket adták elő. Fotók:Szerző
   
 • Tagokat vár soraiba a Senior Police

  Megkezdi munkáját a nyugdíjas rendőrökből alakult szervezet Pesterzsébeten és Soroksáron. A bűnmegelőzés és közbiztonság elősegítése érdekében, nyugdíjas rendőrök bevonásával tartanak programokat, előadásokat fiataloknak.Azok a nyugalmazott rendőrök, akik szívesen részt vennének a szervezet munkájában, a XX-XIII. kerületi Rendőrkapitányságon jelentkezhetnek a Senior Police tagjai közé Nyámcz Györgyi rendőr őrnagynál. SZA
 • Szülőkkel egyezettek a módszer kidolgozásáról

  A családok egy főre eső jövedelme alapján állapítják meg a bölcsődében fizetendő díjat. Kerületünkben a változás nem jelent plusz terhet a szülők nagy része számára.
 • PM10 szennyezés veszélyei plakátokon

  Megnyílt a Levegő Munkacsoport vándorkiállítása a Városháza I. emeleti folyosószakaszán. Húsz nagyalakú plakáton a 1330/2011. (X. 12.) kormányhatározatból vett idézetekhez kapcsolódva mutatja be a PM10 szennyezés veszélyeit, valamint azokat az intézkedéseket, amelyekkel a kormány és hivatalai, valamint az önkormányzatok lényegesen csökkenteni tudják a részecskeszennyezést. A tárlat április 13-ig tekinthető meg.
   
 • Rehabilitációs mobil teammel felgyorsul, lerövidül a tényleges rehabilitációs időszak

  A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház által 2009-ben, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) foglalkoztatás támogatására kiírt pályázatán mintegy 50 millió forintot nyert vissza nem térítendő támogatásként. Ez az összeg 5 szakember bérét fedezte, így lehetőség nyílt egy neuropszichológus, egy rehabilitációs tevékenység-terapeuta, egy gyógytornász, valamint egy patológus és egy OKJ-s ápoló foglalkoztatására úgy, hogy fizetésük nem terhelte az intézmény költségvetését. A projekt március 31-én zárult.
   
 • IX. Janikovszky Éva meseíró pályázat

  Amit a meseíró pályázatról tudni kell...
   
 • Katasztrófavédelmi versenyen teljesítettek a diákok

  Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt tartottak az ESMTK sportpályán.A diákok a verseny során polgári védelmi, tűzvédelmi, közlekedési ismereteket szerezhettek, megismerhették az árvízi védekezés alapjait is. Fotó: Ilonka Mária Képen: Juhász Lajosné alpolgármester a közlekedési teszt kitöltőire is kíváncsi volt
   
 • Kerületi bajnokok az első budapesti országos iskolatenisz bajnokságon

  Az országos iskolatenisz bajnokságon két kerületi iskola, az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet és a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium diákjai is indultak. Mindkét iskola országos bajnokot avatott. Fotón: Szilágyi Szonja I. helyezett
   
 • Irigylésre méltó frissesség

  Kilencven esztendeje született a kerületben Fosztó István, akit pesterzsébeti otthonában látogatott meg ez alkalomból Juhász Lajosné alpolgármester, aki átnyújtott az ünnepeltnek egy Orbán Viktor kézjegyével ellátott emléklapot is. Az idős férfi feleségével együtt fogadta a köszöntést. A szép kort megélt ünnepelt korát meghazudtolva, irigylésre méltó szellemi frissességgel mesélt az elmúlt majd’ száz évről: leküzdött betegségekről, háborúról és szerelemről. Fotó/írás: Szőcs Attila Képen: Juhász Lajosné köszöntötte fel a 90 éves Fosztó Istvánt Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Győzelemet hozott a húsvéti nyuszi Óbudán

  A labdarúgó NB III Duna-csoportjában a III. Ker. TUE vendége volt az Erzsébeti SMTK. Akárcsak két hete, a piros-fehérek ezúttal is 1-0-s győzelemmel és így három ponttal tértek haza az idegenbeli mérkőzésről, és már harmadikok.
 • Sikerrel zárult az uniós projekt

  A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban sikerrel zárult az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (Kódszám:TÁMOP-6.2.4/A/08/1) "Foglalkoztatás támogatása A) komponens: Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára" című pályázat. Ennek keretében a pályázaton elnyert pénzből egy OKJ-s ápoló és egy patológus szakorvost is.
   
 • Bringázz és vonatozz a munkába!

  A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködve szervezi a „Bringázz a Munkába!" kampány idei első, tavaszi fordulóját, amely holnap, április 11-én veszi kezdetét és május 15-ig tart. A MÁV-START Zrt. a kampányhoz idén is kedvezményekkel és nyereményekkel csatlakozik. A személyszállító vasúttársaság célja az akcióban való részvétellel, hogy a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolásával olyan környezetbarát közlekedési lehetőségre hívja fel a figyelmet, amely a növekvő autósforgalommal járó, káros környezeti hatások csökkentéséhez hozzájárul.
   
 • "Emlékszel még?" címmel tartja következő előadását április 15-én, délután 16 órától a Szépkorúak Színitanodája a Csili Művelődési Központban. Az előadást a tanoda alapítója - aki maga is szerepel benne -, Kokas László rendezi. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoprtkft.hu
 • Áldott húsvétot kívánunk!

  A Baross Ovi Kindergarten Baross Kék Delfin csoportjának húsvétváró asztalával kívánunk minden olvasónknak áldott, szép húsvétot! Online stáb Fotó: Baross Ovi Kindergarten Baross
   
 • 110 éves lesz a Gézengúz óvoda Lázár utcai Tagóvodája

  Az óvoda április 27-én ünnepli 110 éves születésnapját. Aki rendelkezik fényképekkel, illetve bármilyen emlékkel az óvodáról, szívesen fogadják, felhasználják az ünnepre készülő kiállításon. Az emlékek - melyeket a tárlat lezárása után visszaadnak - leadható személyesen a Lázár u. 18. szám alatt Szabó Ilona tagóvoda-vezetőnek vagy elküldhető e-mailben: lazaovoda@lazarovoda.t-online.hu
 • Húsvéti üdvözlet

  Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánnak a Pesterzsébeti Múzeum munkatársai!
   
 • Testületi ülés április 19-én

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete április 19-én, 14 órakor (Budapest, XX. kerület Kossuth Lajos tér 1. I. emelet 63-64.) a Díszteremben ülést tart.
 • Sikerek Bledben

  Tornagyőzelemmel fejezte be a szezont az U15-ös jégkorong válogatott: az 1997-ben születettek Szlovéniában, Bledben léptek fel egy nemzetközi viadalon, amelyen tizenkét csapat vett részt. Többségében klubcsapatok szerepeltek a vetélkedőn, így hazánkból a Pesterzsébeti HK és a Drago Skorpiók is. Korábban az U11-esek közt a ferencvárosiak hoztak haza egy bronzérmet Szlovéniából.
   
 • Megkésve, de annál nagyobb szeretettel köszöntötték a hölgyeket

  Majdnem egy hónapot csúszott az MSZOSZ Területi és Nyugdíjas Alapszervezetének hagyományos nőnapi rendezvénye. Április első napjaiban virággal és zenés műsorral köszöntötték a hölgyeket.
   
 • Állás - gazdasági referenst kerest keres a GESZ

  GESZ Pesterzsébet Önkormányzata (Budapest, XX. kerület, Baross utca 73.) közalkalmazotti jogviszonnyal részmunkaidős (6 órás) munkakörbe gazdasági referenst keres.
 • Körmenetek miatt lezárások a fővárosi utakon

  A húsvéti körmenetek miatt lezárásra, míg a hétfői ünnepnap kapcsán menetrendváltozásra is készülni kell a fővárosban közlekedőknek.
 • Ünnepi vonatközlekedés

  Húsvétkor,április 8-án, vasárnap ünnepnapi, április 9-én, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben a vonatközlekedésben. Április 10-én, keddtől már a megszokott, menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok.Az ünnepi, módosított közlekedési rendet a közforgalmú menetrendkönyv és az ELVIRA internetes kereső is tartalmazza.
 • Így készültünk a húsvétra

  Húsvét előtt nagy volt a készülődés a kerületben. Az intézmények igyekeztek olyan programokat kitalálni, szervezni, ahol a családok együtt tevékenykedhettek, alkothattak. Sokan éltek is a lehetőséggel. Fotó: Ilonka Mária
   
 • Húsvéti üzentet

  A Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös üzenetet tett közzé húsvét alkalmával. Húsvét üzenete abban áll, hogy hittel csatlakozzunk a feltámadt Krisztushoz és a tőle kapott erővel tartsunk ki, sőt növekedjünk a szeretetben és így építsük országát, a szeretet civilizációját. Ezért tisztelünk minden embert, bármilyen világnézeti meggyőződést, hitet valljon is. A kerületben működő egyházak hagyományaik alapján ünneplik Jézus Krisztus feltámadását.
   
 • Épületek vonzásában

  Vásárhelyi Antal grafikusművész Egyiptomtól Európán át Ázsiáig beutazta a világot. Mindenütt megragadta az épületek jellege, architektúrája. Innen merítette mondanivalóját a Gaál Imre Galériában rendezett kiállításának is. Az Erdélyben, Szatmárnémetiben született grafikus képzőművészeti és grafikai tanulmányokat folytatott Bukarestben, majd 1979-ben áttelepült Magyarországra.Többször járt már a pesterzsébeti galériában, ám először szerepel műveivel a kerületünkben. Munkái április 22-ig térítésmentesen megtekinthetők. Ilonka Mária Fotó: Szerző Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Változások a húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet idején

  A három napos húsvéti hétvége változásokat is tartogat az útra kelők számára. A húsvéti körmenetek miatt lezárásra, míg a hétfői ünnepnap kapcsán menetrendváltozásra is készülni kell a fővárosban közlekedőknek.
 • Megjelent a Pesterzsébet újság!

  Megjelent a Pesterzsébet újság! Keresse postaládájában! Terjesztési panaszait küldje a szerkesztoseg@pesterzsébet.hu e-mail címre. A lap legközelebb május 2-án jelenik meg.
   
 • Hirdessen a Pesterzsébet újságban!

  Hirdetését az alábbi időpontokban adhatja fel: április 10.: 13-17 április 17.: 9-13 április 24.: 13-17 Május 1.: Nincs hirdetésfelvétel Hirdetésfelvétel: TV20 KFT. irodája, Csili Művelődési Központ
 • Katasztrófavédelmi verseny

  Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt tart a Polgári Védelmi Kirendeltség ma 9-14 óra között az ESMTK Sporttelepen (Ady E. u. 150.).
 • Segítsen ön is, ha van rá lehetősége

  A Pesterzsébet újság szerkesztője, Julius Athina most húsvét előtt is megjelent ollóval és fésűvel a Kapitánypusztai nappali hajléktalan melegedőben, hogy a rászorulóknak az ünnep előtt rendbe tegye a frizuráját. 20 hajléktalan haját vágta le négy óra alatt és minden vendég kapott tőle egy csokoládé nyuszit. A melegedő munkatársai kérik a lakosságot, használt ruháikat ne dobják ki, ajánlják fel a nehéz sorsú embereknek. Jelenleg fogadnak: alsónadrágot, cipőt, papucsot, pólót, nadrágot, inget, tavaszi kabátot, zoknit. Kérésre házhoz is mennek a ruhákért.Telefonszám: 286-0601
   
 • Sokan jelentkeztek

  A GESZ Pesterzsébet takarítói állást hirdetett,a mire nagyon sokan jelentkeztek. A munkakört betöltő személy kiválasztása folyamatban van. Az állást kiíró GESZ már nem fogad el jelentkezéseket.
 • Húszéves lett a nyugdíjas klub

  Alapításának 20. évét ünnepelte a Pesterzsébeti Nyugdíjas Klub. Kezdetekkor mindössze 16-an voltak, az elmúlt két évtized alatt egyre többen csatlakoztak hozzájuk, így mára már 200 tagja van a klubnak. Fotó: Szerző Képen: Szabados Ákos polgármester köszöntötte a nyugdíjasokat, a rendezvényen részt vett Földesi Gyula országgyűlési és önkormányzati képviselőn kívül több kerületi önkormányzati képviselő is
   
 • Ezt csináljuk, ha éppen nem tanulunk

  Mintegy kétszáz tanuló lépett színpadra a Lázár Vilmos Általános Iskola hagyományos Lázár napján a Csiliben. A programon megjelent Dr. Vas Imre alpolgármester valamint Földesi Gyula országgyűlési és önkormányzati képviselő is.
   
 • Nyuszis váltóverseny a Hajós Alfréd Általános Iskolában

  Nyuszis váltóversenyt szervezett kerületi óvodásoknak a Hajós Alfréd Általános Iskola. A résztvevők távolról sem bizonyultak nyuszinak: lelkesen vetették bele magukat a feladatokba. Sportolás és vetélkedés közben ismerkedni az iskolával – többek közt ez volt a nap célja, melynek végén oklevéllel, ajándékkal tértek haza a gyerekek. Sz.A. Fotó: Szerző Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Koncertet adnak, hogy segíthessenek

  Jótékonysági koncertet szervez Blokker Imre, a pesterzsébeti Családsegítő Szolgálat munkatársa május 12-én a Csiliben. A bevételéből tartós élelmiszert vásárolnak a szolgálattal kapcsolatban álló családoknak. Fotón: Médium együttes is fellép Fotó: mediumzenekar.atw.hu
   
 • Tovább menetel az ESMTK: győztünk!

  A papírformának megfelelően legyőzte hazai pályán az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata a Budafok együttesét, és a Duna-csoportban már csak két pontra van a dobogótól. Fotón: Vörös Dávid esmtk.gportal.hu
   
 • Böjte Csaba Csepelen gyóntat

  Böjte Csaba ferences atya március 29-31. között Csepelen, a Szent Imre téri Belvárosi Templomban (1211 Budapest, Templom utca 29.) 18 órai kezdettel misét tart és gyóntat.
   
 • Babérkoszorú Díjat kapott Kárpáti Kamil

  Magyarország miniszterelnöke Kárpáti Kamil József Attila-díjas költőnek, írónak, szerkesztőnek Magyarország Babérkoszorúja Díjat adományozott. A díjat az Iparművészeti Múzeumban Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár adta át. A Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság javaslatára adományozza a miniszterelnök e magas állami kitüntetést, amely 2008 óta újult meg, s amit évente három költőnek adományoznak ugyanakkor, amikor a Kiváló- és Érdemes Művész kitüntetéseket is.
   
 • A magyar néptánccal is megismerkedtek az olasz cserediákok

  Pesterzsébet olasz testvérvárosa, Olgiate Comasco Liceo Terragni középiskolájának Magyarországon vendégeskedő tanárai és diákjai is részt vettek a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Kultúra Alapítványának estjén. Fotó: Szűcs Dóra
   
 • Benkó Dixieland Band koncert szombaton a Csiliben

  Ismét koncertet ad szombaton a Benkó Dixieland Band a Csiliben. A zenekar megszámlálhatatlanul sok fellépésen van már túl, de a pesterzsébeti továbbra is a zenekar egyik kedvenc közönsége. Nagyon szeretnek a kerületben játszani. A koncert 18 órakor kezdődik. Fotó: www.benko-dixie.hu
   
 • Ellenőrzik a húsvéti számlákat, sonkákat

  Jár-e a piros tojás mellé nyugta, vajon a húsvéti sonka onnan „jött-e", ahonnan a kereskedő állítása szerint származik - mindez kiderül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaszi ellenőrzéssorozatában.
 • Gyere el a galériába, hozd a családodat is!

  Óvodásokat, iskolásokat várnak a Falvédők és hímzésminták című kiállításra a Gaál Imre Galériába április 22-ig.Húsvétoló - családi nap a kézműves foglalkozásokkal március 31-én 10.30-12.30-ig.
   
 • Elismerést kapott az 5. danos goju-ryu karatemester

  40 éves fennállását ünnepli idén a Magyar Karate Szakszövetség. Ebből az alkalomból Harsányi ászló sensei elismerést vehetett át a karate terén végzett munkájáért. Fotó: Vincze Angéla
   
 • Előadást tart civil szervezeteknek dr. Latorcai Csaba

  Felhívjuk a civil szervezetek figyelmét,hogy dr.Latorcai Csaba nemzeti és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár április 11-én, 17 órai kezdettel előadást tart a Csili Művelődési Központ Vízvári termében a civil szervezetek működéséről és támogatásáról. Megjelenésükre számítunk. Pesterzsébet önkormányzata
 • Teázzon egy szírrel

  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Bíró Mihály utcai könyvtára március 30-án érdekes programot kínál a látogatóknak "Teázzon egy hazánkban élő szírrel" címmel. Fotó: magánarchívum
   
 • Lehet még jelentkezni a takarítói állásra!

  GESZ Pesterzsébet önkormányzata napi 4 órás (heti 20 óra) munkakörbe takarítót keres. A munkavégzés helye: Budapest, XX.kerület,Baross u.73. Bérezés a minimálbér részarányos összege (bruttó 46 500.-Ft/hó) Feladatai: irodahelyiségek, szociális helyiségek, mosdók takarítása, ajtók, ablakok lemosása, hűtőgépek leolvasztása, takarítása, textíliák géppel történő mosása, stb. Érdeklődni lehet: a 421-1070 telefonszámon az intézmény igazgatójánál. Jelentkezni lehet április 10-ig. Az állás azonnal betölthető!
 • Pesterzsébeti diadal a Fehér Miklós Emléktornán

  A házigazda Hajós Alfréd Általános Iskola csapata nyerte meg az idei Fehér Miklós Focikupát. Az intézmény nyolcadik alkalommal rendezte meg a rangos versenyt, amelyen minden évben az olimpiai bajnokok neveit viselő iskolák focicsapatai mérkőznek meg egymással.
   
 • Két intézmény közül választhatnak a megszűnő Baross Gábor Szakiskola tanulói

  A XIII. kerületi Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskolába és a XVI. kerületi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskolába várják a megszűnő Baross Gábor Szakiskola diákjait. A tanulóknak és szüleiknek a Baross Gábor Szakiskolában tartott tájékoztatót a két befogadó intézmény.
 • Sok néző, sok helyzet a rangadón

  Szombaton délután Soroksáron vendégeskedett az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata. Az NB III Duna-csoportjának délpesti rangadóján egy korai góllal a piros-fehérek szerezték meg a három pontot. Foto: fociakobon.hu
   
 • Versenyeztek a világnapon

  A Zrínyi Miklós Általános Iskola felső tagozatos diákjainak rendezték meg az intézményben a „Víz Világnapja" vetélkedőt.A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben.
   
 • Logopédiai versmondó verseny ovisoknak

  A költészet napja alkalmából versmondó versenyt rendeznek a Logopédiai Intézetben, a XX. kerületben logopédiai fejlesztésben részesülő gyermekek részére. Céljuk, hogy megismertessék és megszerettessék a gyermekekkel a verseket, oldják beszédgátlásukat, beszédfélelmüket, bővítsék szókincsüket és segítsék az érthető kifejező beszéd elsajátítását. Az óvodai selejtezőn továbbjutók április 17-én, 16.30-kor mérhetik össze ügyességüket a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Logopédiai Intézet tornatermében. Részletesebb tájékoztatás: vmlogo20.freeweb.hu.
 • Átveszik a működésképtelen elektromos kütyüket

  Elektromos, elektronikai és gumiabroncs gyűjtési akció április 28-án, szombaton 8-14 óráig. Május 5., veszélyes hulladék gyűjtés napja a kerületben 8-14 óráig. Helyszínek mindkét alkalommal:Interspar parkoló, Mátyás király tér(Késmárk utca és Rozsnyó utcánál.
   
 • Miért szeretnek logopédiára járni a gyerekek?

  Rajz- és fogalmazásíró versenyt hirdetett a logopédiai ellátásban részesülő gyermekek számára a XX. kerületi logopédiai szakszolgálat az európai logopédusok napja apropóján. Témája: „Ezért szeretek logopédiára járni"
   
 • Zenebarátok fellépése a Csiliben

  A Csili Zenebarátok Klub „Tavasszal kell a szerelem” címmel adott műsort a Csili Művelődési Központban. Fotó:Boskovitz Imre
   
 • Gyermekvédelemből jeles!

  A Baross Ovi-Kindergarten Baross Óvodában nagyszerű kezdeményezés indult útjára azért, hogy azoknak a családoknak segíthessenek, akik sorsa átmenetileg, vagy tartósan rosszra fordult. Fotó: Baross Ovi-Kindergarten Baross Óvoda
   
 • Mit kell tudni az óvodai beíratkozásról?

  Az óvodába lépés jelentős változást jelent a kisgyermeknek és szüleinek is. Fordulópont a három éves koráig az édesanya mellett nevelődő gyermek életében csakúgy, mint a bölcsődés gyermek számára. Az anyától való elszakadás, az alkalmazkodás az új környezethez, a számára ismeretlen felnőttekhez és a gyerektársakhoz, pszichés megterhelést jelent. Fotó: Pedagógiai Intézet
   
 • Tájékoztatás fák lemosó szeres permetezéséről

  Pesterzsébet Önkormányzata megrendelte a kerület közterületein a fák lemosó szeres permetezését.
 • Betöltötték az álláshelyeket

  A Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) Pesterzsébet által a napokban meghirdetett takarítónői és udvari munkás állása betelt. A belső ellenőri munkakör még betöltetlen. Részletek a honlapon.
 • Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz

  A nyelvtanulás fontosságáról, eszközeiről, módszereiről kaphattak tájékoztatást a Csili Művelődési Központ programjának, a Nyelvtanulás délutánjának látogatói. Az informatív előadások mellett kedvezményes könyvvásárlásra is volt lehetőség. SZ.A. Fotó: Szőcs Attila Feltöltés: Online Lapcsooport Kft.
   
 • Dicsérő, elismerő okleveleket kaptak munkájukért

  Elismerő, dicsérő okleveleket adott át nemzeti ünnepünkön Szabados Ákos polgármester, Juhász Lajosné és dr. Vas Imre alpolgármester a kerület általános iskoláiban tanuló diákoknak.
   
 • Pontos házszámokat kérnek a postások

  Csillagné Léport Borbálától, a Zilah utcai főposta vezetőjétől megtudtuk: sokszor akadályozza munkájukat, hogy a házszámtáblákat nem helyezik ki pontosan, illetve számos helyen nincsenek is, vagy nem megfelelően vannak kitéve. - Ha kettős számozás van a házfalakon, akkor minél hamarabb meg kell oldani, hogy a megfelelő házszám kerüljön ki, ne legyenek egyidejűleg régi és új számok a házfalakon. Ez megtévesztheti a kézbesítőt - mondta a hivatalvezető. A helytelen számozások miatt sajnos előfordul, hogy máshová dobják a leveleket a kézbesítők. Ilyenkor a küldeményt vissza kell adni a postásnak. Téves kézbesítés esetén hívják az 421-4316-os telefonszámot. IM Fotó: Ilonka Mária Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Diákolimpia eredmények

  A kerületi diákolimpián eredményt elért tanulók névsorát eléri a csatolmányokban. Gratulálunk a nyerteseknek!
 • Kacor király is tapsot kapott

  A kerületből kilenc színjátszó csoport lépett fel a Csiliben, az Ady Endre Általános Iskola és a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet által szervezett Pesterzsébeti Színjátszó Csoportok Találkozóján március 22-én.
   
 • Délpesti derbi szombaton

  Egy labdarúgó-mérkőzés, amely több mint egy futballmeccs – a városi derbikre illik ez a mondás. A délpesti városrész két patinás csapata, az Erzsébeti SMTK és a Soroksár az utóbbi otthonában csap össze szombat délután. A kép egy korábbi SSC–ESMTK meccsen készült - erzsébeti gólöröm Soroksáron
   
 • Kicserélik a diákokat

  A Pesterzsébeti KSZI (volt Varga Jenő szakközépiskola) és Pesterzsébet testvérvárosa, Olgiate Comasco, a Liceo Terragni közötti diákcsere második alkalommal valósul meg március 27-31. között.
 • Együtt a Kiserdőért

  Április 20-án a Föld Napja alkalmából az önkormányzat az éves hagyományokhoz híven ismét takarítási akciót szervez a Vécsey lakótelep mögötti Szánkózó-dombnál. A rendezvényen kerületünk általános iskolái, tűzoltóság és a rendőrség is részt vesz. Az akció során szerveznek szemétszedést, fűgyűjtést, gereblyézést, és nem utolsó sorban a Kiserdő kitakarítását. A takarítás után a gyerekeket közös ügyességi játékra hívják. Várnak mindenkit egy kis szabadtéri közös takarításra. Érdeklődni lehet a Szociális Foglalkoztatóban a 285-8474-es telefonszámon. Esőnap május 4.
 • E hétvégétől nyári időszámítás - figyeljen az éjszakai járatok közlekedésére!

  Március 24-éről 25-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjszaka az órák 2.00-ről 3.00 órára történő előreállításával beköszönt a nyári időszámítás. Az éjszakai járatok közlekedésében ezen az éjszakán az alábbiakban olvasható változások történnek.
 • Szombaton pénteki menetrend lesz érvényben

  Változik a vonatok közlekedési rendje a szombati munkanap-áthelyezés miatt. Ennek megfelelően március 24-én, szombaton (munkanap) pénteki menetrend lesz érvényben. Március 25-én, vasárnap a megszokott, vasárnapi menetrendnek megfelelően közlekednek a vonatok.
 • Immár kész a leltár

  Költészet-napi előadóestet tart a Társulat április 11-én,17.30-tól a Gaál Imre Galériában.Belépés díjtalan.
   
 • Családonként 5 gumiköpenyt vihetünk

  A tiszta környezetünkért gondolat jegyében a lakosságtól térítési díj nélkül befogad családonként 5 db gumiköpenyt az Energy Kft. Dunaharasztiban. A részletekről tájékozódjon telefonon+3620/511-5555 A tavaszi hulladékgyűjtési akció után is várják a lakosság jelentkezését. Információk a honlapon: www.newenergy.hu
 • Pesterzsébet-Alusta Kupa április 21-én

  Szurkoljunk együtt a ifjú pesterzsébeti és alustai birkózóknak és karatésoknak április 21-én, szombaton és 22-én vasárnap a Kruj Iván Birkózócsarnokban(XX. Mártírok útja 205. a Gyulai István Általános Iskola hátsó udvara)! Látogasson ki ön is családjával a Pesterzsébet-Alusta Kupára, ahol világhírű sportolókkal is találkozhat.
 • Kiállítás Vásárhelyi Antal alkotásaiból

  A Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában április 5-én, 17 órakor Vásárhelyi Antal grafikusművész munkáiból nyílik kiállítás. A kiállítást megnyitja Hudra Klára művészettörténész.
   
 • Búcsú Zsombok Tímár Györgytől

  Életének 80. évében, február 15-én elhunyt Zsombok Tímár György, aki Pesterzsébet Soroksár szétválása előtt, 1990-1994 között a kerület alpolgármestere volt. Végső búcsúztatása, katonai tiszteletadás mellett, a mai napon - március 21-én, 11.15-kor a Pesterzsébeti temetőben.
   
 • Iskolai beíratkozás április 19-én, 20-án

  Általános iskolai beíratás 2012. április 19-én, csütörtökön 8-19 óráig és április 20-án, pénteken 8-18 óráig. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok: óvodai szakvélemény, a gyermek születési anyakönyvi kivonata, a gyermek lakcímkártyája, a gyermek TAJ száma és 1.400,- Ft a diákigazolványhoz.
 • Kiállítás a Városházán

  A Levegő Munkacsoport vándorkiállítását nyitja meg április 3-án 11 órakor Városháza I. emeleti folyosószakaszán Lukács András elnök és Szabados Ákos polgármester. Húsz nagyalakú plakáton a 1330/2011. (X. 12.) kormányhatározatból vett idézetekhez kapcsolódva mutatja be a PM10 szennyezés veszélyeit, valamint azokat az intézkedéseket, amelyekkel a kormány és hivatalai, valamint az önkormányzatok lényegesen csökkenteni tudják a részecskeszennyezést. A tárlatot április 13-ig tekinthetik meg a Városházába látogatók.
 • Ki kapja? Kitüntetések az önzetlen munkáért

  Pesterzsébet Önkormányzata kitüntetéseket adományoz azon természetes, vagy jogi személyeknek, akik kiemelkedő és önzetlen munkájukkal hozzájárultak kerületünk fejlődéséhez.
 • Új biztonságirányítási központ támogatja a MÁV budapesti és elővárosi pályaudvarai közbiztonságának javulását

  A MÁV Zrt. új biztonságirányítási és felügyeleti központja támogatja a fővárosi és elővárosi vasútállomások biztonságának javulását. A vagyonbiztonsági célokat is szolgáló, napi 24 órában, folyamatosan működő központba közel 200 kamera, mozgás- és nyitásérzékelő jele érkezik be. A szolgálatot teljesítő vasútőrök az interneten keresztül befutó jeleket a központi terem falán elhelyezett 16 darab nagy kijelzős monitoron, illetve munkaállomásonként két asztali monitoron követik nyomon, és szükség esetén azonnal intézkednek.
 • Nyelvtanulás délutánja

  Nyelvet tanul? Nyelvet tanít? Gyermekének keres tanfolyamot? Nyelvvizsga/érettségi előtt áll? Ötletek, hasznos információk a Csili Művelődési Központ által szervezett programon.
   
 • Rajzverseny gyerekeknek rendőrökről

  Rajzversenyt hirdet a XX--XXIII. kerületi rendőrkapitányság iskolásoknak. Fotó: totalcar.hu/MTI
   
 • Álláshirdetés - belső ellenőr

  Gazdasági Ellátó Szervezet - Budapest a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet 1201 Budapest, Baross u. 73. belső ellenőr munkakör betöltésére.
 • Nyílt napot tartanak a Nevelési Tanácsadóban

  Nyílt nap április 19-én, csütörtökön 13-16 óráig a Nevelési Tanácsadóban(Mártírok útja 51.), ahol 13 órától szakmai előadások kezdődnek. Érintett témák: Játék és nevelés - Mesevilág. A mesék személyiség- és képességfejlesztő hatása -Pszichológiai csoportok a nevelési tanácsadóban – Hiperaktivitás - Gyógypedagógiai munka a nevelési tanácsadóban - Logopédia a gyakorlatban - Az óvodából az iskolába való átmenet -Az alsóból a fölsőbe való átmenet. 15.45-től állófogadás zárja a rendezvényt. ázs
 • Tanulástechnika a Nevelési Tanácsadóban

  Az idei tanévben gyermeknevelési témakörökben előadássorozatot indított a Nevelési Tanácsadó szülőknek. Március 26-án, 17.30-kor várják az érdeklődő szülőket a Mártírok útja 51. alatti intézménybe. Az előadás címe: Tanulástechnika. Börcsök Gyöngyi pszichológus a hatékony tanulási módszerekről, tanuláshoz köthető motivációról, emlékezeti technikákról tart rövid ismertetőt, majd beszélget a szülőkkel a témakörben. ázs
 • Álláshirdetés - takarítói állás

  GESZ Pesterzsébet önkormányzata napi 4 órás (heti 20 óra) munkakörbe takarítót keres. A munkavégzés helye: Budapest, XX.kerület,Baross u.73. Bérezés a minimálbér részarányos összege (bruttó 46 500.-Ft/hó) Feladatai: irodahelyiségek, szociális helyiségek, mosdók takarítása, ajtók, ablakok lemosása, hűtőgépek leolvasztása, takarítása, textíliák géppel történő mosása, stb. Érdeklődni lehet: a 421-1070 telefonszámon az intézmény igazgatójánál. Az állás azonnal betölthető!
 • Szabó mester hármasa

  Az ünnep utáni első hétvégén a jó erőkből álló Százhalombatta volt a labdarúgó NB III Duna-csoportjában az Erzsébeti SMTK vendége. Fotón: Szabó Gábor Foto:esmtk.gportal.hu
   
 • Ünneprontó tolvajok

  Március 14-én a kerületi ünnepségre a szociális foglalkoztató dolgozói frissen ültettek árvácskákat a Városháza előtt álló Kossuth szobor talapzatához, a házasságkötő terem bejáratához és a kisvonatos játszótér sziklakertjébe. A virágokat az ünnepnapok alatt ismeretlenek kiszedték. Vajon ki ünnepelte március 15-ét árvácska tolvajlással? Ki lopta meg a kerületet a nemzet ünnepén?
 • Pontos nyilvántartás a kerületi sportegyesületekről

  Felhívás valamennyi pesterzsébeti székhelyű és Pesterzsébeten működő sportegyesület vezetőjéhez
 • Éremeső a pécsi Országos Iskolai Teniszversenyen

  Az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet az idei tanévben felvételt nyert a Magyar Tenisz Szövetség által indított Magyarországi Iskolai Teniszprogramba, melynek idei első versenyét március 3-án, Pécsett rendezték. Pesterzsébetet két kerületi iskola, az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet, valamint a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium képviselte. Fotón: Kántor Kálmán edző és a versenyzők
   
 • Huszonegy érmet nyertek a lányok

  Az Erzsébeti SMTK ritmikus gimnasztikázói ismét egy szakajtónyi érmet hoztak haza aktuális versenyükről. A kétnapos Szigetszentmiklós-kupán negyvenegy ifjú erzsébeti hölgy állt rajthoz a különböző korosztályokban, és közülük sokan felléphettek a dobogóra. Fotón: Horváth Lídia
   
 • Fakarddal vívtak a nemzeti délutánon a fiúk

  A Baross Ovi Kindergarten Baross Óvodában március 14-én nemzeti délutánt tartottak. Zenével, kézműves foglalkozásokkal, kiállítással hozták közelebb az ünnepet a legkisebbekhez.
 • Köszöntöm 1848. március 15-ét Pesterzsébeten!

  Hősi múltidéző ünnepség helyszíne volt március 14-én a Városháza előtti tér. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezésen a kerületi iskolák legkiválóbb tanulói vettek át okleveleket a kerület elöljáróitól.
   
 • Kultúr(házi)buli volt a Csiliben

  A Csili Művelődési Központ Kultúr(házi)buli címmel csatlakozott a „Kultúrházak éjjel-nappal" rendezvényhez.
   
 • Valamennyi tanuló elhelyezkedik

  Idén is megrendezte hagyományos jótékonysági bálját a Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.
 • Családban éljenek a gyerekek

  A Hazafelé Alapítvány azért jött létre tíz évvel ezelőtt a XX. kerületben, hogy elindítson egy nevelőszülői hálózatot. Meggyőződésük: minden gyereknek meg kell adni a lehetőséget, hogy családban nőjön fel. Próbálják az ő életüket úgy rendezni, hogy hosszú távon családban maradhassanak. Az alapítványi bál célja minden évben az, hogy ezeket a gyerekeket, fiatalokat támogassák.
 • 20 éves a Kossuth Társaság

  A Kossuth Társaság nemrég megtartott közgyűlésén a közgyűlés elfogadta a 2011-es év beszámolóit, elfogadta a 2012-es év programjait. Kiegészítette az elnökséget. Sárvári Sándorné Zsuzsika halála miatt a közgyűlés Papp Gabriellát választotta meg, aki gazdaságisként kapcsolódik be az elnökség munkájába. Ebben az évben Kossuth Lajos születésének 210. évfordulóját, valamint a Kossuth Társaság 20 éves fennállását ünnepelik. Zömében a két évforduló jegyében szerveződnek programjaik.
 • Állásajánlat - udvari munkás

  GESZ Pesterzsébet Önkormányzata felvételt hirdet napi 4 órás (heti 20 óra) közalkalmazotti udvari munkás munkakörbe.Az állás azonnal betölthető.
 • Iskola, iskola, ki a csoda jár oda?

  Bemutatkoztak a kerületi iskolák a Csili színháztermében. Az iskolabörzét az igazgatói munkaközösség szervezte. Az intézmények nevelési programjukat, a tanító néniket és a különböző tagozatokat is bemutatták a leendő elsősöknek és szüleiknek.
   
 • Koncert a forradalom és szabadságharc emlékére

  Idén először már a kerületi ünnepség előestéjén elkezdődött a megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére. A 164. évforduló alkalmából a magyar zenetörténet legszebb művei csendültek fel a Vajda Gipsy Koncertzenekar és vendégei előadásában a Csili Művelődési Központ Színháztermében. A különleges koncert Vajda Barnabás, a zenekar alapítójának és művészeti vezetőjének ötlete volt, amelyet örömmel üdvözölt az önkormányzat.
 • Értékes pesterzsébeti pontrablás

  Az őszi szezonban a Dorog és az ESMTK meccsén gól nélküli döntetlen született: ezúttal sem bírtak egymással a csapatok.
   
 • Ergométer bajnokság a Gyulai István Általános Iskolában

  Az Evezős Ergométer Országos Bajnokságot a Magyar Evezős Szövetség idén harmadik alkalommal rendezi meg a 10-15 éves sportolók számára. A verseny március 25-én 10 órakor a Gyulai István Általános Iskola tornatermében kezdődik. Fotó:hunrowing.hu
   
 • Mester és tanítványa a Csiliben

  Akik a napot zörgetik címmel nyílt kiállítása Kunhegyesi Ferenc festőművésznek. A tárlatot a művész mestere, az idei év egyik Kossuth-díjasa, Szentandrássy István nyitotta meg.
   
 • Ünnepi közlekedési rend a Mávnál

  A március 15-i nemzeti ünnepre való tekintettel munkanap-áthelyezésre kerül sor, emiatt az utasforgalmi igények megfelelő kiszolgálása érdekében változik a vonatok közlekedési rendje.
 • Randevút adnak egymásnak a vonósok

  Közös vonóstalálkozóra készül március 14-én a Galambos János AMI és a pesterzsébeti Lajtha László AMI a soroksári zeneiskola dísztermében. A vonóstalálkozó megálmodója Pollák Rita, a Galambos János AMI csellótanára. Fotó: Lajtha AMI archívuma
   
 • Nem most volt, hogy lejöttünk a falvédőről

  Letűnt korszak emlékei kaptak helyet a Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában "Falvédők és hímzésminták" címmel. Szepesi Balázs és Karip Gyula gyűjtők adták kölcsön a kiállítás tárgyait.
   
 • Ünnepeljünk együtt a muzsika hangjával!

  A Vajda Gipsy Koncertzenekar március 13-án,18 órakor, a kerületi ünnepség előestéjén, a magyar zenetörténet legszebb műveiből ad koncertet nemzeti ünnepünk tiszteletére a Csili Művelődési Központ Bubik István Színháztermében.
   
 • 2012_ márc_ 15_ügyfélfogadás

 • Csütörtökön és pénteken zárva a hivatal

  Március 15-én, csütörtökön munkaszüneti nap, március 16-án, pénteken pihenő nap lesz a polgármesteri hivatalban. Ezeken a napokon a hivatal valamennyi szervezeti egysége zárva lesz, így az ügyfélfogadás szünetel. - Március 24., szombat munkanap ezért a polgármesteri hivatal valamennyi szervezeti egysége 8-12 óráig ügyfélfogadással egybekötve nyitva lesz - tájékoztatott Dr. Kiss Irén címzetes főjegyző
 • Futhatunk együtt is!

  Futóklubot szervez Pesterzsébeten Farkas Gyula. A kerületünkben élő sportember szeretné összefogni a helyi amatőr futókat.
   
 • Pesterzsébeti Színjátszó Csoportok Találkozója

  Tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Ady Endre Általános Iskola és a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet a Pesterzsébeti Színjátszó Csoportok Találkozóját március 22-én a Csiliben. Az előadások megtekintése ingyenes.
 • Könyvtárismereti bemutató óra

  Könyvtárismereti bemutató órát tartott iskolakönyvtárosoknak, tanítóknak a József Attila Általános Iskola 3. osztályos diákjainak közreműködésével a Bíró Mihály utcai könyvtárban a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet (PEPI) iskolakönyvtárosa, Simon Krisztina. Fotón Simon Krisztina, a PEPI iskolakönyvtárosa
   
 • Jégkorong ob I: előnyben a Fehérvár és a Miskolc az elődöntőben

  A címvédő Sapa Fehérvár AV19 legyőzte a Dab.Docler együttesét, A Miskolci Jegesmedvék együttese magabiztosan legyőzte a Ferencvárost a jégkorong ob I elődöntőjének első, csütörtöki mérkőzésén.
 • Pesterzsébet múltja gyönyörű

  Templomtörténet, lelkészek, hangszertörténet címmel tartott előadást a Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Városvédő Csoportja a Pesterzsébeti Evangélikus Templom Gyülekezeti Termében.
   
 • Kossuth és a ’48-as hősök nyomában a Kossuth Társaság

  A Kossuth Társaság Salföldre, a Balaton-felvidékre és a Tapolcai-medencébe szervezi a már hagyományos „Kossuth és a ’48-as hősök nyomában” buszkirándulását. Jelentkezni május 3-ig lehet.
   
 • Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor is köszöntötte Erzsi nénit

  Nagy volt a meglepetés, amikor a 100. születésnapját ünneplő Bajtay Istvánné, Erzsi nénihez megérkezett az Akácfa utcai Ambrózia Gondozó Otthonba Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor, akik dallal köszöntötték ismerősüket.
   
 • Kiemelt cél a leszakadás megakadályozása és a tehetséggondozás

  A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára a köznevelési törvényről beszélt a Csili színháztermében. Dr. Hoffmann Rózsa a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet meghívására érkezett a kerületbe.
   
 • Boldog Nőnapot!

  Boldog Nőnapot kívánunk a Hölgyeknek!
   
 • Hende Csaba: magas színtű szakmai munka folyik a kórházban

  Hende Csaba honvédelmi miniszter magánlátogatást tett a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, ahol Lehoczky Péter h. főigazgatóval, valamint a Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosával, Ender Ferenccel folytatott kötetlen megbeszélést. Fotó: Szőcs Attila
   
 • Báloztak a kerületi vállalkozók

  Szépen megterített asztalokkal várták a pesterzsébeti iparosokat és vállalkozókat a Csili éttermében. A Vállalkozók Bálját tizedik alkalommal rendezte meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XX. Kerületi Tagcsoportja.
   
 • Ó, azok a régi farsangok!

  Farsangi mulatságok a régi Erzsébeten címmel tartott előadást Skaper Brigitta muzeológus, a Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában. Kiderült, volt olyan év, amikor 23 bált tartottak a kerületben. Megesett egy napra három bál is jutott.
   
 • Húsz év után állított ki Pánti Imre Soroksáron élő festőművész a Gaál Imre Galériában. A tárlatot D. Udvary Ildikó múzeumigazgató és Gittai István költő nyitotta meg.
   
 • Süsü a papírszínház főszereplője

  Süsü, a sárkány története egy Japánból származó technika a Kamishibai – papírszínház – segítségével elevenedett meg a Csiliben, a Csili Gyermek Képzőművészeti Stúdiósok által.
   
 • Szakmai segítsék kikertészeknek

  Megalakult a Pesterzsébeti Kiskertesek Klubja, amit a Kiskert Környezetvédelmi Egyesület hozott létre. A helyi hobbikertészek itt szakmai segítséget kapnak.
   
 • Búcsú Magdi nénitől

  Vajda Győzőné a Napsugár Óvoda hajdani vezetője február 17-én, életének 70. évében hosszas betegség után elhunyt. Temetése április 23-án 14.45-kor lesz az Újköztemető szóró parcellájában (Bp. X., Kozma u. 8-10.).
 • Tyúkanyó 80 éves, de nem készül nyugdíjba

  Nyolcvanadik születésnapját klubtársaival ünnepelte Tyúkanyó, Nieder Rudolfné, Tyúkanyó, aki a Pesterzsébeti Nyugdíjas Klubot vezeti két évtizede. Bevallotta: legalább 100 éves koráig szeretné a klubot vezetni.
   
 • Bevárják a HÉV-szerelvényt

  Jelentősen módosult a főváros éjszakai busz-hálózata. Új járatok indultak, több járat útvonala, menetrendje változott. 923-as járat esetében a reggeli utolsó két, Dél-pesti garázs felé haladó járat Pesterzsébet felsőnél bevárja az első két, Ráckeve felől érkező HÉV-szerelvényt, így 1-2 perccel később ér a végállomására. Más változás nincs a közlekedésében.
 • Testületi ülés március 22-én

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete március 22-én, csütörtökön, 14 órakor a Városháza dísztermében (Budapest, XX. kerület Kossuth Lajos tér 1. I. em. 63-64.) tartja ülését.
 • Muzsika hangjával is emlékezünk

  A Vajda Gipsy Koncertzenekar március 13-án,18 órakor, a kerületi ünnepség előestéjén, a magyar zenetörténet legszebb műveiből ad koncertet nemzeti ünnepünk tiszteletére a Csili Művelődési Központ Bubik István Színháztermében.
   
 • Szuperhős kategóriában is volt már első rajzával Zoltán

  Mlinkó Zoltán képregényrajzoló munkáiból nyílt kiállítás a Csili Művelődési Központ Muszély Ágoston Kiállítóteremben. Zoltán cukrásznak tanult, édes élményt mégsem süteményeivel, hanem rajzaival szerez az olvasóknak. 2007-ben a 3. Képregény-fesztiválon szuperhős kategóriában 1. helyezést ért el.
   
 • Jubileumi bálra készülnek a vállalkozók

  Idén is megrendezi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XX. Kerületi Tagcsoportja a Vállalkozók Bálját március 3-án, szombaton este 8 órai kezdettel. Az est védnöke Szabados Ákos polgármester és Juhász Lajosné alpolgármester.
 • Ünnepi meghívó

  Pesterzsébet Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom a kerület gyermek és felnőtt lakosságát, a társadalmi és civil szervezetek, egyházak, intézmények képviselőit március 14-én, 14 órára Budapest XX., Városháza elé,Kossuth Lajos majd Petőfi Sándor szobrához, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója alkalmából rendezendő kerületi ünnepségre. Szabados Ákos polgármester
   
 • Jótékonysági koncert a Lajtha László AMI-ban

  A Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány és a Lajtha László AMI Diákönkormányzata szeretettel meghívja Önt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek és barátainak jótékonysági koncertjére március 20-án, 18 órára a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nagytermébe. A jótékonysági esten Bach, Mozart, Schubert, Rodrigo, Martini, Vivaldi és más szerzők művei hangzanak el. 2012. március 20-án, 18 órára a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nagytermébe
 • 5 szaxofon, 5 trombita, 4 harsona és még sok más

  Házikoncert a a pesterzsébeti Coda Nostra Big Band-del. Együtt szólal meg 5 szaxofon, 5 trombita, 4 harsona, fuvolák, dobok, gitárok, zongora és egy gyönyörű énekhang.
   
 • Áramszünet lesz több helyen

  Felújítási, karbantartási munkálatokat végez a villamoshálózaton március 1-jétől 7-ig, valamint március 8-án és 9-én Pesterzsébeten az Elmű. Ekkor szünetelni fog az áramszolgáltatás. Átvizsgálják az utcai villamoshálózatokat és a transzformátor állomások állapotát. Ahol szükséges, azokon a vezetékszakaszokon javításokat végeznek.
   
 • Tavaszi koncertek a zeneiskolában

  A Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény márciusban és áprilisban is várja zeneszerető közönségét hangversenyeire. Március 6-án, kedden, 17.30-kor Családi Hangverseny, 20-án, kedden 18 órától Jótékonysági hangverseny, 29-én, csütörtökön 17.30-kor Évfordulós hangverseny lesz a Máté János teremben. Áprilisban 2-án, hétfőn 18 órától Tanári hangversenyre várják az érdeklődőket. 4-én, szerdán 11 órától a III. Országos Lajtha-vetélkedő kezdődik, 21-én, szombaton 19 órakor pedig az Alapítványi bált tartanak. Április 26-án, csütörtökön 18 órakor régi növendékek hangversenye. A koncerteknek a Máté János terem ad otthont. 27-én, pénteken 18 órakor zenekari hangverseny hallható majd a CSILI Bubik István termében. ÁZS Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Baross Party a gyermekekért

  A Kindergarten Alapítvány 16 éve azzal a céllal jött létre, hogy támogatást nyújtson a Baross Ovi Kindergarten Baross Óvoda alternatív pedagógiai törekvéseinek, és az óvoda célkitűzéseinek megvalósítására. Azóta rendszeres adománygyűjtő programokat szervez a szülői közösséggel, melyre legutóbb február 25-én került sor az Ady Endre Általános Iskola ás Pedagógiai Intézetben.
   
 • Gyerekekről felnőtteknek

  Az idei tanévben gyermeknevelési témakörökben előadássorozatot indított szülőknek a Nevelési Tanácsadó. Március 26-án, immár a harmadik alkalommal 17.30-kor várják az érdeklődőket a Mártírok útja 51. szám alatti intézménybe. Az előadás címe: Tanulástechnika. Börcsök Gyöngyi pszichológus a hatékony tanulási módszerekről, tanuláshoz köthető motivációról, emlékezeti technikákról tart rövid ismertetőt, majd beszélget a szülőkkel e témakörben. ázs
 • Miller Zoltán és Mahó Andrea adott koncertet a Csiliben

  Koncertet adott a Csili Művelődési Központban Miller Zoltán és Mahó Andrea. A két népszerű színész-énekes műsorában különböző műfajok és hangulatok keveredtek, s alkottak kellemes egyveleget.
   
 • A Nemzeti Köznevelési Törvényről tart előadást Dr. Hoffmann Rózsa

  A Nemzeti Köznevelési Törvényről tart előadást Dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára a pesterzsébeti pedagógia napon, a Csili Művelődési Központ Bubik István termében, március 6-án. Az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet szervezésében zajló eseményt Dr. Vas Imre országgyűlési képviselő, alpolgármester nyitja meg. Az alkalomból gyermekek munkáiból rendeznek kiállítást. Támogató: Csili Művelődési Központ Foto: hoffmanrozsa.hu Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Fellépnek a szépkorúak

  "Muzsikusnak dalból van a lelke" címmel tart előadást a Szépkorúak Színitanodája március 3-án, szombaton, 16 órakor a Csili Művelődési Központban. Az előadásban szerepel Kokas László, a tanoda alapítója, aki egyben rendezi is a műsort.
 • Kihasználják a zene közösségformáló erejét

  A Gyermekmosoly Óvoda Mákvirág tagóvodájában a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek személyiségfejlesztése, tehetséggondozása, felzárkóztatása a mindennapok egyik kiemelt tevékenysége. Az idei tanévben Takács Pálma zenepedagógus, az ének-zene foglalkozások mentora felajánlotta, heti egy alkalommal külön foglalkozik a „kis mákvirágokkal".
   
 • Készülődés az elsős beiratkozásra

  Nyílt napot tartottak a Tátra Téri Általános Iskolában. Egy angol és két matematika órát láthattak a szülők és óvodások. A jövendőbeli elsősöket márciusban többször is várják majd kedvcsináló programokra. - Az óvodások örömmel kapcsolódtak be az órai munkába. Színeztek, együtt gondolkodtak a tanulókkal. Jelentkeztek, játszottak a többiekkel, még a számok írásában is segítettek- számolt be a jó hangulatú napról Forgács Anna igazgató. Az áprilisi beiratkozások előtt további kedvcsináló programokat is szerveznek a jövendőbeli elsősöknek. Március 12-én az iskola is részt vesz a kerület óvodások számára szervezett SULI-BÖRZÉN a Csili Művelődési Központban, csakúgy, mint a kerület többi iskolája. ÁZS Hírfeltötlés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Kedvezményes utazás közalkalmazotti utalvánnyal

  A hetekben kapják kézhez a közszférában dolgozók az őket megillető utazási kedvezmény érvényesítéséhez szükséges utalványukat. Ezek felhasználási szabályai nem változtak az elmúlt évekhez képest.
 • Megelevenedett Szent Erzsébet és Sissi királyné kora

  A hagyományos újévi koncertet Pesterzsébet két névadójának, Szent Erzsébetnek és Sissi királynénak a történelmi alakja ihlette. Az esten a Vajda Gipsy Koncert Zenekar muzsikált.
 • Tüzérek emlékét idézi majd a tér és a lakótelep

  Azoknak, akik az életüket adták a hazáért, nyoma kell, hogy maradjon – hangsúlyozta Somogyváry Géza, Pesterzsébet díszpolgára, aki azt kezdeményezte a képviselő-testületnél, hogy a kerület új, vagy névvel még nem illetett közterületeit az 1956-os forradalom hősi halottairól nevezzék el. Fotók: Bajnóczi István
   
 • Márciusban folyósítják a BURSA ösztöndíjat

  Pesterzsébet önkormányzata az 1999-ben az elsők között csatlakozott a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. Azóta az online nyilvántartás szerint közel 350 fő került a pályázók közé. Idén 161 egyetemista, főiskolás adta be pályázatát. A pályázók közel 60 százaléka már az előző években is részesült az ösztöndíjban.
   
 • Dr. Vas Imre: Konzultáció, együttműködés és felelős döntések kellenek az eredményes munkához

  Sűrű lesz a 2012-es év dr. Vas Imre Pesterzsébet egyik alpolgármestere számára, aki az önkormányzat képviselő-testületének decemberi ülésén tette le az alpolgármesteri esküt. A kerületi feladatok mellett a parlamentben is dolgos hétköznapok várnak rá. Emellett szeretne minél több időt családjával és kislányával, Berenikével tölteni, aki idén kezdi az első osztályt.
 • Falvédők és hímzésminták - kiállítás nőnapra

  Régen, főleg a konyhák dísze volt a sparhet fölött kifeszített, hímzett falvédő. Az asszonyok büszkén főzték az ebédet amellett, hiszen a legtöbb idézet az odaadó, szeretni való háziasszonyról szólt, vagy a szerelemről. Nagy kincsnek számított, ha egy lány stafirungjában volt ilyen falvédő amikor férjhez ment. Nem is beszélve a szebbnél szebb hímzésekről. Nőnapon Karip Gyula és Szepesi Balázs gyűjteményéből láthatnak válogatást a Gaál Imre Galériában. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Elkezdik a fák lemosó permetezését

  A FŐKERT Nonprofit Zrt. a fagymentes napok beköszöntével megkezdi a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. A permetezést a parkokban a látási viszonyok miatt nappal, a fasorokban pedig az éjszaka folyamán végzik, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják.
 • Mozart Requiemje az Erzsébet téri templomban

  Február 25-én, szombaton 19 órakor az Árpád-házi Szent Erzsébet Templomban Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét adja elő a Pesterzsébeti Városi Vegyeskar és a Don Bosco Szimfonikus Zenekar. Vezényl Pálffi Krisztina. A produkcióról hangfelvétel készül. IM Fotó: A Pesterzsébeti Városi Vegyeskar múlt évi előadása Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Templomtörténet, lelkészek, hangszertörténet

  A Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Csoportja tavasszal is mozgalmas életet fog élni. Március 6-án, kedden, 14.30-tól jubileumi vetített képes előadást tartanak Templomtörténet, lelkészek, hangszertörténet címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Templom gyülekezeti termében ( 1204 Budapest, Ady Endre utca 89).
 • Március a könyvtárban

  Kölyök-Kuckó, Játszóház, Olvasó-társ mozgalom - ezek mind lesznek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XX/4. sz. fiókkönyvtár programjai között márciusban.
 • A Költészet Napjára készülnek

  A CSILI Művelődési Központ könyvtárában az idén is megemlékeznek a Költészet Napjáról. Ebben az évben, két kategóriában lehet részt venni a programban korhatár nélkül. Fotó: Tavaly is sokan vettek részt a rendezvényen Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Pályázati felhívás

  A Képviselő-testület a Gézengúz Óvoda (1202 Budapest XX., Zalán u. 11.) és a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (1204 Budapest XX., Ady Endre u. 98.) magasabb vezetői állására a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 18. § (1) bekezdése alapján a pályázati felhívásokat az alábbi feltételekkel hirdeti meg a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § (4) bekezdésében meghatározott helyeken:
 • Egyedülálló rehabilitációs mobil team a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

  Hamarosan lezárul az a pályázat, amelynek támogatásával hazai viszonylatban úttörőnek számító rehabilitációs mobil team működhet a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban. A tevékenységterapeuta, neuropszichológus és gyógytornász alkotta csapat felállítását és munkáját az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) foglalkoztatás támogatására kiírt pályázatán elnyert mintegy 50 millió forintból finanszírozza az intézmény. Foto:Pompor Rudolf Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Megtelt a létszám

  A 2012-es évre vonatkozó, Szociális Foglalkoztató által meghirdetett első három hónapos közfoglalkoztatási programjára a jelentkezés lezárult, a huszonöt fős létszám megtelt. A programban résztvevő dolgozók 2012. április 31-ig segítik a foglalkoztató mindennapos feladatainak ellátását. Sz.A. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Arcképek Pesterzsébet múltjából

  Zsúfolásig megtelt a Csili Vízvári terme a Helytörténeti Klub február legutóbbi összejövetelén. Ezúttal Várhalmi András, a művelődési központ igazgatója tartott előadást három olyan ismert férfi pályájáról, akik életük egy meghatározó részét az egykori Erzsébetfalván, a mai Pesterzsébeten töltötték.
   
 • Pánti Imre kiállítása a Gaál Imre Galériában

  Pánti Imre festőművész kiállítása nyílik március 1-jén a galériában. A tárlatot megnyitja Gittai István költő.
   
 • Elfogadták az idei évi költségvetést

  Pesterzsébet képviselő testülete elfogadta a kerület 2012. évi költségvetését. Szabados Ákos elmondta: a tavalyi költségvetéssel összehasonlítva az idei esztendő biztonságosabbnak tűnik.
 • Tájékoztató a területi gazdasági kamaráknál vezetett nyilvántartásba történő bejegyzésről

  A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 2012. január 1-jén hatályba lépett módosítása bevezette a gazdálkodó szervezetek kötelező kamarai regisztrációját. Az új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni, a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5.000 Ft kamarai hozzájárulást fizetni.
 • Négy új kerékpárutat adtak át Budapesten

  Négy új kerékpárutat adtak át kedden a fővárosban; a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) projektjei keretében összességében mintegy 10 kilométernyi útszakasszal bővült a hálózat. Csepelen, az Ady Endre úton a sziget és Pesterzsébet között is kialakítottak egy kerékpárutat.
 • Kerületi sulibörze szülőknek

  Bemutatkozó börzét tartanak a jelenlegi nagycsoportos, szeptemberben iskolát kezdő óvodások szüleinek a XX. kerületi általános iskolák március 12-én 16 és 18 óra között a Csili Művelődési Központ Bubik István Színháztermében.
 • Levél a Közvetítők szerepéről

  A Magyar Kultúra Napján számos programot tartottak Pesterzsébeten. Örömmel adtunk helyet Pesterzsébet újságban az ezekről készült tudósításoknak. Kárpáti Kamil több mint egy évtizede megbecsült díszpolgára Pesterzsébetnek. A Magyar Kultúra Napja alkalmából kollégám arra kérte a József Attila-díjas írót, költőt, hogy írja meg gondolatait a magyar kultúráról. Levelének részlete a február 7-én megjelent Pesterzsébet újság hasábjain (8.oldal) megjelent, ahol ígéretet tettünk arra, hogy a levelet teljes terjedelmében közöljük az önkormányzat honlapján. Tesszük ezt azért is, mert talán mindannyiunknak szüksége van arra az útmutatásra, amit a művész e levelében közvetít számunkra. Tisztelt Kárpáti Kamil! A Pesterzsébet újság és az önkormányzati honlap szerkesztőjeként köszönöm mindannyiunk számára megszívlelendő sorait! Üdvözlettel: Julius Athina Fotó: Magánarchívum
   
 • Kultúr(házi)buli a Csiliben

  A Csili Művelődési Központban február 17-én, este hat órától kezdődik a Kultúr(házi)buli. A rendezvényen a különböző termek és helyiségek különböző programokat kínálnak majd.
   
 • 100 éves lesz a rendőrkapitányság

  Hamarosan 100. születésnapját ünnepli a kerületi rendőrkapitányság. Ennek keretében többször rendeznek majd nyílt napokat. Várják a kerületiek visszaemlékezéseit arról, régen hogyan működött helyben a rendőrség.Mindezeket ünnepi kiadványukban fogják közölni.
 • Szájsprayvel is meglepjük a betörőt

  Az emberek talán nem is gondolnak arra, hogy őket valaha érheti támadás, betörhetnek a lakásukba. Csak akkor gondolnak a védekezésre, amikor már megtörtént a betörés, a baj - mondta Nyámcz Györgyi őrnagy, a XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és áldozatvédelmi referense a Budapesti Városvédő Egyesület pesterzsébeti csoportjának februári találkozóján.
   
 • Önkénteseket várnak az idősek otthonába!

  Pesterzsébeten a Virág Benedek utcai idősek otthona olyan önkénteseket fogad, akik szívesen töltenének néhány órát hetente az otthon lakóival. A nehezen mozgó vagy ágyhoz kötött lakókkal való beszélgetés, jó időben levegőzés, közös séta a kertben és az étkezésben való segítségnyújtás a legfontosabbak. Hétköznap és hétvégén is.
 • Elfogta a rendőrség a brutális támadókat, akik karácsonykor megöltek egy 70 éves férfit is a kerületben

  Hamar sikerült a nyomára bukkanni a tetteseknek, akik február elején Pesterzsébeten súlyosan megsebesítettek egy édesanyát és 12 éves fiát. Mint kiderült, az elkövetők egy másik bűncselekményben is érintettek: karácsonykor megöltek egy idős embert a kerületben. Az egyik tettest, L. Mihályt már két nappal a támadás után elfogta a rendőrség. A másik elkövetőt pár napra rá találták meg, beismerte a bűntettet. Elmondta, hogy értéktárgyakért mentek betörni az Attila úti lakásba.
 • 30. születésnap a Hajós Alfréd Általános Iskolában

  Számtalan programmal ünnepli 30. születésnapját a Hajós Alfréd Általános Iskola. Az elmúlt három évtized emlékére öregdiák-találkozót, mesedélutánt és gálaműsort is rendez az intézmény.
   
 • Szakmai úton járt a Baross Ovi nevelőtestülete Móron

  2010-ben írta alá a Baross Ovi Kindergarten Baross Óvoda és a móri Pitypang óvoda vezetője azt a szakmai együttműködési megállapodást, ami megalapozta a két nevelőtestület közös munkálkodását.
   
 • „Válaszok Miértkének”

  A Poet.hu, a Dél-Alföldi Művészeti Kör - a Gézengúz Óvoda és a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet támogatásával - országos, nyílt, tematikus, pénzdíjas gyermekvers pályázatot hirdet. A „Válaszok Miértkének" című gyermekvers pályázat sorozat második része „Föld" témakörben 2012. március 10-én indul.
 • Kincset keres az egész kerület!

  A XX. kerületi Pedagógiai Intézet munkatársai a 2011-12-es tanévben is új ötlettel lepték meg a kerületi óvodákat, iskolákat. Elindították a Kincskereső játékot. Ennek érdekessége, hogy nem ismer határokat. A programba bekapcsolódhatnak óvodások, alsósok, felsősök, pedagógusok, könyvtárosok, de még a szülők is.
 • Internet Fiesta lesz a könyvtárban

  Internet Fiestát szerveznek március 23-30-a között a Szabó Ervin könyvtári hálózatban. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, 13. alkalommal rendezik meg a programot.
   
 • Már tőlünk veszik át a híreket

  A megújult, friss hírtartalommal feltöltött Pesterzsébet.hu bár csak két hete indult el, máris több sajtóorgánum is átvett híreket az önkormányzati hírportálról. A Facebookon, a Helyi Témában, a Budapesti Újságba már rendszeresen idéznek, linkelnek honlapunkról híreket. Szerkessze velünk Ön is a kerület honlapját! E-mail:info@onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Játszóház és táncverseny is volt a Hajós farsangon

  Megkezdődött a karneváli és báli időszak, a kerületi óvodások és iskolások ilyenkor hetekig farsangi lázban égnek: színes díszek, álarcok kerülnek a falakra, és készülnek a szebbnél szebb jelmezek. A Hajós Alfréd Általános Iskola rendhagyóan ünnepelt: a pedagógusok népi játszóházat és táncversenyt rendeztek a gyerekeknek.
   
 • Együtt farsangoztak a mamák és a babák

  Farsangi baba-mama klubot tartottak a Bíró Mihály utcai Szabó Ervin könyvtárban. A gyerekek már korán megérkeztek, hogy jusson idő belebújni a jelmezekbe. Micimackók, indiánok, békák, tündérek, lepkék és királylányok jártak-keltek ekkor a könyvtárban. A kicsik játszottak és énekeltek Závotiné Reisner Anita óvópedagógussal. A legötletesebb jelmezeket ajándékokkal jutalmazták. IM Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Február 23-án ül össze ismét a képviselő-testület

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete február 23-án (csütörtökön, 14 órakor a Városháza dísztermében(Budapest, XX. kerület Kossuth Lajos tér 1. I. em. 63-64.)ülést tart.
 • Mammográfiás szűvizsgálat a kerületi nők számára

  Az idejében felismert melldaganat gyógyítható. A korai felismerés eszköze a mammográfiás szűrővizsgálat.A XX. kerületben lakó 45–65 éves nők, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak, melyen szerepel, hogy mikor várják őket a MaMMa Eü. Zrt. mobil állomásán (1238 Budapest, Táncsics M. u. 104., szakrendelő mögötti parkoló. Tel.: 30/257-2836 vizsgálatra. A szűrővizsgálat térítésmentes. Foto: http://egeszseg.network.hu/blog/egeszseg-klub-blogja/a-mammografiai-vizsgalat Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Pályázat szociális célú civil szervezeteknek

  Pályázatot hirdet a Fővárosi Szociális Közalapítvány Kuratóriuma 2012-ben a fővárosi székhellyel rendelkező, fővárosi illetékességű szociális célú civil szervezetek részére.
 • Az egyszerűsített bevallás választásának végső határideje február 15

  Segítséget nyújt a személyi jövedelemadó bevalláshoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ha valaki az egyszerűsített bevallást választja. Az állami adóhatóság közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallással ugyanis a bevallási kötelezettség teljesítésére fordított idő jelentősen lecsökkenthető, illetve az esetleges hibák elkerülhetőek.
 • Emlékek, Barátok, Sorsok a Spicc and Flex Táncegyüttestől

  A Spicc and Flex Táncegyüttes február 19-én, vasárnap 17 órától a CSILI Művelődési Központban Emlékek, Barátok, Sorsok címmel mutatja be legújabb előadását Európa bajnokaik és Nívódíjas szólótáncosaik közreműködésével.
 • Farsangolnak a Zrinyiben

  Február 24-én, 15 órakor tartják a Zrínyi Miklós Általános Iskolában a hagyományos farsangi bált.
 • Felvételt hirdet a Szociális Foglalkozató

  Február 8-án zárult az előző, 6-án pedig indult a Szociális Foglalkoztató új közfoglalkoztatási programja, melynek kapcsán három hónapos szerződéssel keresnek munkanélkülieket. A program huszonöt fő számára kínál munkalehetőséget. Sz.A. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Szabados Ákos fogadóórája

  A polgármester fogadóórájára időpont egyeztetés a 283-0549-es telefonszámon.
   
 • Dr. Vas Imre alpolgármester fogadóórája

  Dr. Vas Imre alpolgármester fogadóórájára időpontot a 283-0939-es telefonszámon lehet egyeztetni.
   
 • Juhász Lajosné fogadóórájára az ügyfélszolgálaton is be lehet jelentkezni

  Juhász Lajosné alpolgármester miden hónap második keddjén,14-16 óráig tart fogadóórát a Városházán. Bejelentkezés a 289-2607-es telefonszámon vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodában.
   
 • Magyar Dal Napja

  A Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. 2010-ben hirdette meg először „A magyar dal fővárosa” pályázatot. A megtisztelő címet elsőként Eger, majd 2011-ben Nyíregyháza városa viselhette.
 • A Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. 2010-ben hirdette meg először „A magyar dal fővárosa” pályázatot. A megtisztelő címet elsőként Eger, majd 2011-ben Nyíregyháza városa viselhette.
 • Holle anyó a Csiliben járt

  A Batyu Színház jóvoltából került színpadra a Holle anyó című élőszereplős bábelőadás a Csili színháztermében. A Grimm testvérek történetét Kontha Nelli elevenítette meg, aki egy személyben mesélőként, s a bábokkal játszva varázsolt mesés hangulatot a díszletek előtt sürögve-forogva. Az előadás végén elégedetten álltak fel a gyerekek, az őket kísérő felnőttek, hiszen egy kedves, nem utolsó sorban pedig egy jó adag tanulsággal átszőtt mesének lehettek tanúi. SzA Fotó: Kovács Emese Hírt feltöltötte: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Tájékoztatás a budapesti szállópor-szennyezettségről

  A szálló por koncentrációja a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.A kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye 2012. február 6-án a város hét, míg 2012. február 7-én négy mérőpontján elérte és meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), továbbá a meteorológiai előrejelzés szerint a mai napon javulás nem várható, ezért a vonatkozó jogszabályok alapján Tarlós István főpolgármester – további intézkedésig – FPH061/1568-4/2012 iktatószámú határozatával a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendeli el.
 • Felajánlás rászorulóknak

  A Kapitánypusztai Hajléktalan Melegedő szívesen veszi a lakossági felajánlásokat. A hidegre való tekintettel várják a meleg ruhákat, takarókat. Akinek van otthonában feleslegessé vált, de még használható ruhanemű, hívja a melegedőt a 286-0601-es telefonszámon 8-13-ig. A munkatársak akár házhoz is mennek a felajánlásokért, amit természetesen személyesen is át lehet adni a Jahn Ferenc kórház mögötti melegedőben, az említett időben. A melegedő dolgozói kérik, ha valaki közterületen, lépcsőházban hajléktalant lát, értesítse őket a 286-0601-es számon. A hírt feltöltötte: Online Lapcsoport Kft.
 • Keddtől vasárnapig nyitva a Pesterzsébeti Múzeum

  A Pesterzsébeti Múzeum (Bp.,XX.Baross u.53. Tel.:283-1779) keddtől vasárnapig 10-18 óra között várja a látogatókat.
 • Egy lakásban, egy személy jogosul díjkompenzációra

  A Fővárosi Közgyűlés 2012. januári ülésén megalkotta a Fővárosi Lakásrezsi támogatásról szóló 71/1999. (XII.30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról szóló önkormányzati rendeletét. A rendelet értelmében a két típusú díjkompenzáció közül csak egy igényelhető, tehát egy lakásban csak egy személy lehet jogosult a díjkompenzációra.
   
 • Rajzverseny pesterzsébetieknek

  "Mindenütt jó, de legjobb..." - otthon, így folytathatjuk a legújabb rajzverseny-felhívást, amelyet a ClubNetCet tett közzé az interneten pesterzsébetieknek.
   
 • Színes léggömböket pattogtattak a zenetanárok

  Tavaly szeptemberben vezették be a Kovács-módszert a pesterzsébeti Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A pedagógusok és a diákok léggömbös játékokkal lazítanak a tanórákon. A módszert népszerűsítő egyesület idén is a pesterzsébeti zeneiskolában tartotta országos konferenciáját.
   
 • Isten éltesse 100. születésnapján Erzsike néni!

  Kerületünk lakója, Maróti Sándorné, Erzsike néni február 7-én töltötte be 100. életévét. Szabados Ákos polgármester személyesen adta át az önkormányzat jókívánságait és ajándékát az ünnepeltek.
   
 • Adóhírek

  Tájékoztatjuk önöket a helyi építmény-, és telekadóval, valamint a gépjárműadóval kapcsolatban 2012. január 1-jén hatályba lépő változásokról, illetve egyéb adózással kapcsolatos tudnivalókról.
 • Február 16-án tartja közgyűlését a Kossuth Társaság

  Február 16-án 17 órakor, a Gaál Galériában tartja évnyitó közgyűlését a Kossuth Társaság.
 • 100 éves Erzsike néni

  Ma köszönti 100. születésnapján a pesterzsébeti Maróti Sándorné, Erzsike nénit Szabados Ákos polgármester, aki a látogatás során adja át az önkormányzat jókívánságait.
 • Dr. Király Ottó is átvehette ,, Az év praxisa" díjat

  Január 31-én átadták "Az év praxisa" pályázat díjait. Dr. Király Ottó, az Ady Endre utcai rendelőintézet háziorvosa és asszisztense, Ari Lászlóné Piroska a nyolcadik helyen végzett. Múlt év őszétől a pályázat keretein belül határon innen és túl jelölhettek magyar orvosokat a páciensek, év végéig lehetett a jelöltekre szavazni. A zsűri 10 belföldi és 10 határon túli magyar orvost díjazott. Dr. Király Ottó tavaly novemberében "Pesterzsébet egészségügyéért" díjat vett át. Bővebben: http://www.azevpraxisa.hu/cim:Kie-lett-Az-ev-praxisa-2011-ben
   
 • Egyre többen használják a wifit a vonatokon

  Folyamatosan növekvő igény mutatkozik a vonatokon az ingyenes, vezeték nélküli internetelérésre – ezt mutatják a tapasztalatok és a közvélemény-kutatások. Az adatforgalom dinamikusan, havonta 30-40 százalékkal nőtt. További bővítésként – az utasigényeknek megfelelve – a MÁV-START Zrt. az InterCity hálózatán közlekedő járművein tervezi az ingyenes wifiszolgálaltás biztosítását és ehhez kapcsolódódva konnektorok kiépítését. Vezeték nélküli internetelérésre jelenleg tíz InterCity kocsiban van lehetősége az utasoknak, ezek a járművek Budapest Keleti pályaudvar, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Budapest Nyugati pályaudvar viszonylatában, a Délibáb InterCity, a Borsod InterCity, a Kócsag InterCity és a Sajó InterCity szerelvényekben közlekednek. A wifielérést biztosító kocsikon hatalmas, jól látható, külső matricával látszik e szolgáltatás. Az érintett járművekben az ülőhelyek mellett 230 voltos csatlakozó is található, ennek segítségével menet közben is tölthetők az eszközök. A vezeték nélküli internet-hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps, ami elsősorban levelezésre, portálok olvasására elegendő.
   
 • Gyilkolt a szénmonoxid Soroksáron

  Szénmonoxid-mérgezést szenvedett egy középkorú férfi és nő, csütörtökön a főváros XXIII. kerületében, egy Ócsai úti földszintes családi házban. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni a házaspárt, mindketten a helyszínen életüket vesztették.
 • Megkéselték az anyát és 12 éves fiát

  Megkéseltek egy asszonyt és 12 éves fiát Pesterzsébeten. Mindkettejüknek súlyos az állapota. A fiút nyakon szúrták, majdnem belehalt. Családok közötti elszámolási vitáról lehet szó. Késő este történt a valóságos leszámolásra emlékeztető késelés a pesterzsébeti Attila utcában. A közeli boltban mindenki arról beszélt, hogy mi történt az éjjel. Állítólag hajnalig tartott a helyszínelés. A pénztáros azt mondja: ismerte az asszonyt és a fiát. Ketten laktak, gyakran jártak hozzájuk bevásárolni. Szerintük a környék nem biztonságos, többször előfordult már például, hogy magányos nyugdíjasokat kiraboltak. A mostanihoz hasonló brutális eset viszont még soha nem történt. Forrás: tv2
 • Haladnak, csak kicsit lassabban

  A Szociális Foglalkoztató kertészeti részlegének tevékenysége – parkfenntartás - az országos közfoglalkoztatási programokban dolgozó munkásokra épül. Az idei évre vonatkozó program még nem indult el. Foto:Szociális Foglalkoztató
   
 • Farsangi szalon

  Farsangi mulatságok a régi Erzsébeten címmel régi erzsébeti farsangi mulatságokról tart előadást február 23-án, csütörtökön este 18 órától Skaper Brigitta történész a Pesterzsébeti Múzeumban. Fellép az Ekhnaton együttes (Melocco T. Anna, Melocco János, Fodor Balázs), valamint a pesterzsébeti Sundance Mazsorett Csoport Tar Krisztina vezetésével. Büfé, zene, tánc az esten. Belépés díjtalan. Kép:Álarcosbál az 1930-as évekből Foto: Pesterzsébeti Múzeum Hírt feltöltötte: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Erzsébeti sikerek a szőnyegen

  Az elmúlt bő két hétben több rangos birkózóversenyt is rendeztek Magyarországon, és ezeken nagyszerűen szerepeltek az Erzsébeti SMTK birkózói. Foto:Magyar Birkózó Szövetség
   
 • Korábbi weboldal

  Elindult új weboldalunk, ám rövid ideig még próbaüzemben működik. Amennyiben hibát észlel kérjük, jelezze nekünk! A tartalmak teljeskörű feltöltéséig türelmüket kérjük, illetve szükség esetén javasoljuk, hogy a http://archive.pesterzsebet.hu címen keressenek Látogatóink!
 • Ittasan vezetett, elmenekült

  Sérülten menekült el a helyszínről az a sofőr, aki autójával lesodródott az útról és egy pesterzsébeti áruház falának csapódott. A 22 éves ittas sofőr elhagyta a helyszínt, hátrahagyva 26 éves sérült utasát, akit a mentők kórházba szállítottak. A sofőrt megtalálták a rendőrök. Foto:MTI
   
 • Márciustól lesz változás

  A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján január elseje helyett két hónappal később, március elsejétől, egy felkészülési időszak után lépteti életbe a Budapesten végzett lakossági szennyvízszállítás rendjére vonatkozó változásokat az FTSZV Kft. Bővebb info: ftszv.hu
   
 • Ovisok látását is vizsgálják

  A Csillagszem szemészet az önkormányzat támogatásával néhány éve rendszeresen végez szűrővizsgálatot a kerület általános iskoláiban. Juhász Lajosné alpolgármester megállapodást kötött a csepeli szemészettel, így ezentúl az óvodások látását is évente ellenőrizik. Ősszel a kiscsoportosok látását vizsgálják.
   
 • JÓTÉKONYSÁGI BÁL A FOGYATÉKKAL ÉLŐ GYEREKEK MEGSEGÍTÉSÉRE!

  A Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és az „Élni akarunk” Alapítvány a fogyatékos gyerekekért ismét megrendezi a hagyományos jótékonysági bálját.
   
 • Közösen ünnepeltek a nyugdíjasok

  Mintegy 120 nyugdíjas vett részt a Pacsirta Klub Egyesület karácsonyi ünnepségén, a Vörösmarty utcai civil házban.
   
 • Beltéri kameráktól visszariadnak a betörők

  Sajnos növekszik a lakótelepeken a betörések száma, amit főleg nappal követnek el. Beltéri kamerarendszer szoríthatná vissza a bűncselekmények számát, illetve az, ha a szomszédok tudatosan figyelnének egymásra, egymás értékeire.
   
 • Mielőbb kijavítják a balesetveszélyes lépcsőt

  Az utóbbi időben több lakossági bejelentés érkezett a Téglagyár térről levezető lépcső balesetveszélyes állapota miatt. A lépcsőt kockázatos használni. Több kocka inog vagy hiányzik, ráadásul bármikor újabb elemek mozdulhatnak ki a helyükről
   
 • Válogathatunk majd otthon is szelektíven

  Sokakban felmerült már a kérdés, miért nem lehet otthon szelektíven gyűjteni a hulladékot, mi az akadálya annak, hogy a szétválogatott felesleget bármelyikünk portájáról, közvetlenül szállítsák el?
   
 • A 2011-es év volt az ESMTK Birkózó Szakosztály eddigi legeredményesebb éve

  A hagyományához híven, 2011-ben is megrendezte az ESMTK Birkózó Szakosztály karácsonyi ünnepségét, több mint 180 vendég részvételével.
   
 • Pályázati felhívás - Életút

  „Kérdezzük meg nagyszüleinket, dédszüleinket!” Önéletírói pályázat időseknek, nyugdíjasoknak
 • Köszönjük az 1%-ot!

 • Rendkívül hideg napok várhatók

 • A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Felhívása

 • Tervek és tettek a Tátra téri piacon – újfajta hulladékkezelés

  Ahogy számos más intézmény körül, úgy a Tátra téri piac háza táján is akad tennivaló, akadnak kisebb-nagyobb problémák. Ezek megoldására hozott létre a piac vezetősége egy felújítási alapot, melyből a piac hosszú távú működését kívánja biztosítani.
   
 • A zene az kell!

  Az elmúlt hónapok során számos rendezvényen léptek fel a Lajtha AMI diákjai, tanárai. Játékukkal megszínesítették a programokat, ahol megjelentek. Üdítő volt hallgatni a muzsikát, ami általuk elhangzott. Az itt olvasható krónika a zeneiskola elmúlt időszakának történéseit öleli fel.
   
 • Az aradi vértanúkra emlékeztünk

  Az 1848-49-es szabadságharc mártírhalált halt tábornokaira emlékeztek október 6-án Pesterzsébeten, a Vécsey lakótelepi Emlékkőnél. Az eseményen több száz helybéli gyűlt össze, hogy együtt emlékezzen a hősökre.
   
 • Füstbe ment árukészlet

  Teljes terjedelmében, mintegy 600 négyzetméteren kiégett néhány nappal ezelőtt az Erzsébet Áruház alsó szintjén működő CBA üzlet.
   
 • Horgászversenyt szervezett Sztanyek Zoltán a hivatal dolgozóinak, a képviselőknek

  Hagyományteremtő szándékkal szervezett horgászversenyt Sztanyek Zoltán, a polgármesteri hivatal út- és közterület ellenőre a hivatali dolgozóknak, családtagjainak, a képviselő-testület tagjainak, kerületi rendőröknek a soroksári Jóker horgásztónál. A versenyt a soroksári rendőrőrs csapata nyerte, akik 18 kilogramm halat fogtak. A rendőrök a verseny előtt megbeszélték, ha nyernek, fürdenek is a tóban. Állták a szavukat.