KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok
Archívum
 • Megnyílt Gaál Imre állandó kiállítása

  Október 18-án nyílt meg Gaál Imre felújított állandó kiállítása a Rátkay-Átlók Galériában. Köszöntőt mondott dr. Hiller István országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke és Szabados Ákos polgármester. A kiállítást dr. Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg.
   
 • Mi a teendő súlyos baleset esetén?

  A környezetünkben működő veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemekről, a veszélyes tevékenységekről és az abból fakadó lehetséges súlyos balesetekről, az azok elleni védekezés szabályairól készített tájékoztató kiadványt Pesterzsébet Önkormányzata. Letöltéséhez kattintson a Bővebben gombra.
   
 • Új könyvek érkeztek a Vécsey könyvtárba

  Ebben a hónapban is érkeztek új felnőtt- és gyermekkönyvek a FSZEK Vécsey lakótelepi könyvtárába, amely szeretettel várja régi-új olvasóit.
   
 • Keressük az „Év fenyőfáját”!

  Pesterzsébet Önkormányzata idén is szeretné, hogy a karácsonyi ünnepekre a Városháza előtti téren feldíszíthessük az év legszebb fenyőfáját. Évek óta sikeresek volt a felhívásunk, gyönyörű fenyőket ajánlott fel a lakosság. Szeretnénk folytatni ezt a kedves hagyományt, várjuk szíves felajánlásukat azon kedves lakóknak, akik örömmel látnák viszont fenyőfájukat a sétáló utca ünnepi fényében. A fa kivágását, és elszállítását az önkormányzat vállalja. Kérjük, a felajánló november 3-áig jelentkezzen a Szociális Foglalkoztatóban (1201 Budapest, Baross u. 91-95. szám), a 285-8474-es telefonszámon, vagy a foglalkoztatas@foglalkoztatohusz.hu oldalon. Köszönettel: Adorján Csilla intézményvezető
 • Emlékezés a forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján

  Pesterzsébet Önkormányzata és a Pesterzsébeti '56-os Szövetség tisztelettel meghívja Önt és családját az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségsorozatára.
   
 • Fáklyás váltófutás a forradalom emlékére

  Pesterzsébet Önkormányzata és a Pesterzsébeti ’56-os Szövetség idén is megemlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharcról. Az ünnepségsorozat második állomásán, október 16-án a Juta-dombi tüzérek terén gyújtották meg a forradalom jelképes lángját, amelyet az iskolások hagyományos fáklyás váltófutása követett.
   
 • Béka Bözsi hónapsorolója

  Új köntösben indította újra Béka Bözsi kalandjai című foglalkozássorozatát a FSZEK Bíró Mihály utcai könyvtára. A hosszú évek óta népszerű programon mostantól a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság képviseletében Pócsi Ágnes tart előadásokat gyerekeknek.
   
 • Új pajzsmirigy kamera a Dél-pestiben

  Új pajzsmirigy kamerával és a hozzá tartozó informatikai eszközökkel bővült a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Izotóp diagnosztikai részlege. A Soroksár Önkormányzatának felajánlásából vásárolt, mintegy 23 millió forint értékű készülék, a hozzá tartozó számítógépes rendszer és a korszerű kiértékelő program segítségével hosszú időre biztosítottá vált a pajzsmirigy vizsgálatok folyamatos és biztonságos elvégzése.
   
 • Gaál Imre állandó kiállítása

  A Magyar Festészet Napja alkalmából nyílik meg október 18-án, szerdán 17 órakor Gaál Imre festőművész felújított állandó kiállítása a Rátkay-Átlók Galériában (Klapka utca 48.) A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!
   
 • Ne váljon áldozattá!

  "NE VÁLJON ÁLDOZATTÁ 2" címmel rendőrségi tájékoztatót szervez október 18-án, szerdán 15 órától a Csili Vízváry termében a Pesterzsébet Közbiztonságáért Közalapítványa. Az előadáson a kerületi kapitányság szakemberei ismertetik napjaink legújabb trükkös bűnelkövetési módozatait és adnak tanácsokat ezek megelőzési lehetőségeiről, valamint filmbetétekkel teszik az előadást szemléletessé. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a résztvevőknek meglepetés ajándékkal kedveskednek.
 • Újraélesztési bemutató, gyakorlási lehetőséggel

  Október 16-án, hétfőn, az Újraélesztés Nemzetközi Napján, 9 és 17 óra között minden egész órában látványos bemutatóval és gyakorlási lehetőséggel várja az érdeklődő lakosokat a Pesterzsébeti Mentőállomás (cím: Török Flóris u. 224.)
   
 • Szüret az óvodában

  Már 10 éve hagyomány a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda Békaporonty Tagóvodában, hogy októberben szüreti mulatságot szervezünk az ide járó gyerekeknek.
   
 • Mesemondó verseny

  Idén ötödik alkalommal rendezte meg a korábbi évek sikerességén felbuzdulva a Marót utcai Szociális Szolgáltató Központ a Mesemondó versenyt. A program a Humán Szolgáltatások Intézményén belül működő négy Idősek Klubja számára is nyitott volt, így összesen tizenhét vállalkozó szellemű idős döntött úgy, hogy megméretteti magát.
   
 • Új helytörténeti kiállítás nyílt

  Színről színre - a színjátszás kezdetei Erzsébeten címmel nyílt helytörténeti kiállítás október 11-én a Gaál Imre Galéria galériáján. A tárlat 2018. április 15-éig tekinthető meg, a belépés ingyenes.
   
 • Nyílt nap a Lajtha utcai központban

  A Pesterzsébet Önkormányzatának Humán Szolgáltatások Intézménye Lajtha utcai Szociális Szolgáltató Központja nyílt napot tart október 17-én, kedden 14 órától 15.30 óráig, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt. A program résztvevői megismerkedhetnek a Szolgáltató Központ által nyújtott szolgáltatásokkal, valamint bekapcsolódhatnak az idősek klubja által szervezett foglalkozásokba. A résztvevők játékos, valamint kézműves programokon vehetnek részt.
 • Ebédbefizetés az általános iskolákban novemberre

   
 • Megújult a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda Csiga-biga csoportja

  2017 szeptemberében egy nagyszerű pályázati lehetőségről tájékoztatott bennünket egy édesanya. A pályázati anyag összeállítására és beadására mindössze négy napunk volt. Régi vágyunk volt, hogy csoportszobánkat felújítsuk, így habozás nélkül vágtunk neki a feladatnak.
   
 • Magyar Népmese Napja a Kerekerdő Óvodában

  Szeptember 30-án, Benedek Elek születése napján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. A 2017/2018-as nevelési évtől kezdődően óvodánk is csatlakozott ehhez a hagyományhoz, mivel fontosnak tartjuk a népmesék fennmaradását és a mesékben élő bölcsesség továbbadását a gyermekek számára. A szeptember 29-én megrendezett programunk célja az volt, hogy a gyermekek, és pedagógusok ezen a napon megkülönböztetett figyelemmel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
   
 • Pályaválasztási projektnap

  Az Ady Endre Általános Iskola október 10-11-én pályaválasztási projektnapot tartott. A 7.-8. évfolyamosaink részt vettek a Budapest pályaválasztási kiállításon, míg az 5.-6.-os tanulóinkhoz szülők, régi diákok, ismerősök közül érkeztek, és tartottak bemutatót a különböző foglalkozásokból.
   
 • Lajtha-emlékest

  A Zene Világnapja alkalmából rendezett emlékest apropója a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola névadója, Lajtha László zeneszerző, népzenekutató születésének 125. évfordulója volt, amelyet előadással, koncerttel és kiállítással ünnepelt meg az intézmény.
   
 • Az állatok a barátaink

  Az Állatok Világnapja alkalmából a Nyitnikék oviban az állatok szeretete, a felelős állattartás volt a középpontban. Ez az, amit már egész kisgyermek korban érdemes elkezdeni, hogy amikor a gyerekek felnőnek, állatszerető felnőttek váljanak belőlük.
   
 • "Szníről színre"

  "Színről színre" a színjátszás kezdetei Erzsébeten címmel nyílik helytörténeti kiállítás október 11-én, szerdán, 17 órakor a Gaál Imre Galériában. A belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
   
 • Mihály napja a Nyitnikék oviban

  Hagyományainkhoz híven idén is megrendezésre került a Mihály napi vásár az óvoda udvarán. Vásári kikiáltókkal árulták a gyerekek a portékáikat. A fergeteges vásári hangulatról a csoportok gondoskodtak, voltak, akik néptáncot adtak elő, mások játékbemutatót tartottak. Voltak sütis, üdítős standok, játékos polcok, könyvek, különböző ügyességi játékok, növények is a kis árusok asztalain.
   
 • Állatok világnapja

  Ötödik alkalommal rendezte meg a kerületi óvodásoknak az Állatok világnapi programját a Gyermekmosoly Óvoda Mákvirág Tagóvodája. Az október 5-ei esemény középpontjában a dinoszauruszok világa, az evolúció állt.
   
 • Belső ellenőrt keres a GAMESZ

  Pesterzsébet Önkormányzata Gazdasági Működtető és Ellátó Szervezet A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet belső ellenőr munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony. Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Budapest, 1201 Budapest, Baross utca 73-77.
 • Az aradi vértanúkra emlékeztünk

  Pesterzsébet Önkormányzata október 6-án tartotta az aradi vértanúk mártírhalálának emlékére rendezett ünnepségét a Vécsey lakótelepen lévő emlékkőnél. Az ünnepi beszédek és műsor után az önkormányzat, a kerületi pártok, civil és társadalmi szervezetek képviselői, majd a diákok helyezték el az emlékezés virágait.
   
 • Szüret a Gyöngyszem oviban

  Szeptember 29-én tartotta a Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodája szüreti mulatságát. Az "Érik a szőlő" című rendezvényen a gyerekek szőlőt szemezgettek, mustot kóstoltak, volt táncház, citerabemutató, valamint régi népi játékok hagyományait felelevenítő programok.
   
 • Országos Könyvtári Napok a Bíró Mihály utcai könyvtárban

  Október 4-én 17 órától A boldogság forrásai címmel Frisch Tibor a boldogság elérésének különböző technikáiról mesél. Október 9-én lesz a "megbocsátás napja", akik ezen a napon hozzák vissza késedelmes könyveiket, nem kell díjat fizetni utánuk. (A már meglévő késedelmi díjakra ez nem vonatkozik.) Ugyanezen a napon a leendő olvasók egész nap ingyenesen iratkozhatnak be a könyvtárba, az év végéig szóló tagságot kapnak.
   
 • Bérlakás-pályázat

  Bérlakás-pályázatot ír ki önkormányzati bérlakások szociális-, valamint piaci alapon történő bérbeadására a képviselő-testület Szociális Bizottsága. A szociális bérlakás-pályázat benyújtásának határideje: 2017. október 25. (szerda) 16.00 óra, a piaci alapú bérlakás-pályázat benyújtásának határideje: 2017. október 20. (péntek) 11.00 óra.
   
 • Meghívó Oktoberfestre

  A Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet meghívja Önt Oktoberfest c. rendezvényére 2017. október 7. (szombat) 13-17 óra között a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola udvarába (1201. Bp. Attila u. 25-27.) A programban fellépnek a pesterzsébeti német nemzetiségi nevelési oktatási intézmények gyermekei, tanulói. A zenét a Heimatklang Zenekar szolgáltatja. A finom ebédet a szülők készítik. A gyerekeknek sok-sok játék áll rendelkezésre.
   
 • Állásbörze a Csiliben

  Budapest Főváros Kormányhivatala XX. kerületi Hivatala állásbörzét tart október 6-án, pénteken 9 és 12 óra között a Csili Művelődési Központ színháztermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
   
 • Fogadóóra-változás

  Fekete Katalin önkormányzati képviselő október 19-ei fogadóórája helyett október 5-én, csütörtökön 18 órára rendkívüli fogadóórára várja körzete lakóit a Gyulai István Általános Iskolába. A téma: a Nagysándor József utca, Nagykőrösi út, Magyar utca, Mártírok útja által határolt terület forgalomlassítási megoldásának megbeszélése.
 • Még lehet jelentkezni a gyermekvasutas tanfolyamra

  Október 7-én reggel indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amelyre az érdeklődő iskolások péntek estig még regisztrálhatnak a www.gyermekvasut.hu weboldalon keresztül. A négyhónapos képzést követően a gyerekek februárban állhatnak először szolgálatba.
   
 • Emlékfutás

  Rokonai, barátai, ismerősi és pesterzsébeti futók vettek részt szeptember 30-án a Rábai Attila Emlékfutáson. Az eseményt az idén januárban, a neve napján tragikusan elhunyt (futás közben a járdán elgázolt) meteorológus, fizika-matematika tanár, humánökológus, az Atlétikai Szövetség tagja, volt helyi és fővárosi képviselő emlékére szervezte özvegye.
   
 • 1819 – Ahol választ kap kérdéseire

  Ingyenesen hívható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új Infóvonala a 1819-es telefonszámon, ahol a NAV munkatársai minden adózással kapcsolatos általános kérdésre választ adnak. A 1819-es telefonszám mellett, év végéig még elérhető a NAV Általános Tájékoztatási Rendszer (TCC) a régi, 06 (40) 42 42 42-es telefonszámon is. Az Infóvonal hétfőtől csütörtökig 8 óra 30 perctől 16 óráig, pénteken 8 óra 30 perctől 13 óra 30 percig hívható.
   
 • Településkép-védelmi rendelet

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. szeptember 14-én megtartott ülésén 24/2017. (IX.21.) számmal elfogadta a Településképi védelméről szóló rendeletét, amely 2017. október 1-jén lépett hatályba. A rendelet állapítja meg a helyi építészeti örökség védelmének előírásait, a településkép szempontjából meghatározó területeket, valamint a településkép-védelmi, illeszkedési követelményeket.
 • Vendégünk volt a Vándor Meseíró

  A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában (Bíró M. u. 1. ) hagyományosan minden évben színes programokkal emlékezünk meg a Magyar Népmese Napjáról, amelynek alkalmából idén harmadik alkalommal látogatott el óvodánkba Böde Péter Vándor Meseíró, aki már Zöldalma csoportos szülő is egyben.
   
 • Elismerés a Bozsik-programban

  Négy évvel ezelőtt egy szervező úriember felkereste az óvodánkat. Elmondta, hogy az OTP Bank Bozsik-program keretében a Kerekerdő Óvoda gyermekei lehetőséget kapnak arra, hogy rendszeresen ismerkedhessenek a labdával, a csapatjátékokkal, a mozgás örömével. Mindezt természetesen úgy, hogy a versenysport előkészítése is a célok között szerepel. A nevelőtestület igent mondott erre a lehetőségre, és Tiglman Ágnes óvodapedagógus vállalta ennek szervezését és lebonyolítását.
   
 • Autómentes Nap a Nyitnikék óvodában

  Mint minden évben, idén is megtartottuk az Autómentes Napot. Az eseményre beszélgetésekkel, ismeretek átadásával, játékokkal készültünk. Felhívtuk a gyermekek figyelmét a gépkocsiknak a környezetre való káros hatására.
   
 • Könyvtárost keres a Csili

  A Csili Művelődési Központ szakképzett könyvtárost keres. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a varhalmi@csili.hu e-mail címen lehet.
   
 • Sikeres szezonzárás

  Szeptember 23-án és 24-én a Sukorón megrendezett Sárkányhajó Magyar Nagydíjon versenyeztek az ESMTK versenyzői. A szezonzáró versenyt a barátságtalan időjárási körülmények ellenére igen sikeresen zárták az erzsébetiek.
   
 • Víznyomáscsökkenés, vízzavarosodás, esetleges vízhiány

  A Fővárosi Vízművek Zrt. értesíti tisztelt fogyasztóit, hogy 2017. szeptember 27-én 22.00 óra és szeptember 28-án 10.00 óra között a Pesterzsébet ivóvízellátásában meghatározó szerepet betöltő hálózat és gépház karbantartási munkálatai miatt víznyomáscsökkenés, vízzavarosodás várható, a magasabb épületek felső szintjein átmeneti vízhiány is előfordulhat a Török Flóris utca – Határ út – Helsinki út – Nagysándor József utca által határolt területen.
 • Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok Kulturális Napja

  Szeptember 23-án immáron hetedik alkalommal gyűltek össze a pesterzsébeti nemzetiségi önkormányzatok, hogy bemutassák az itt élőknek és egymásnak kultúrájukat, hagyományaikat.
   
 • Autó nélkül az óvodába...

  A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában (Bíró M. út 1.) hagyományainkhoz híven ebben a nevelési évben is kiemelt figyelmet fordítottunk az „Autómentes nap” színvonalas megvalósítására. A program céljául tűztük ki, a környezettudatosság, az emberbarát városi közlekedés, a közösségi, a kerékpáros, a gyalogos közlekedés előnyeinek erősítését és a szemléletformálást.
   
 • Autómentes Nap a Nyitnikék oviban

  A hagyományokhoz híven idén is megtartottuk óvodánkban az Autómentes Napot. Reggel a XX. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai látogattak el hozzánk, hogy a biztonságos közlekedésről beszélgessenek a gyerekekkel.
   
 • Autómentes Nap a Kosutiban

  A Városháza előtti és mögötti terület adott otthont a Pesterzsébet Önkormányzata által szervezett kerületi Autómentes Napnak szeptember 22-én. A programon részt vett iskolások és óvodások számára a XX. kerületi Rendőrkapitányság készült érdekes vetélkedőkkel, a gyermekeket KRESZ- és akadálypályák, valamint kvízjáték várta. Az arra járók, az érdeklődők kipróbálhattak trükkös járgányokat, virtuális valóságjátékokat, a drezinát, azaz az 1800-as években készült fa kerékpárt, kézműveskedhettek, de volt sagway tanítás, kerékpáros lovagi torna és kerékpáros akrobata előadás is.
   
 • Lesgól miatt kiesés

  Szeptember 20-án játszott az ESMTK Magyar Kupa mérkőzést a Monori SE ellen a legjobb 64 közé jutásért. A mérkőzés kezdőrúgását az 55. születésnapját ünneplő törzsszurkoló, Órás György végezte el. A piros-fehéreknek nem volt szerencséjük, a rendes játékidőben a monoriak kétszer is a gólvonalról hozták vissza a labdát, így a 90 perc után az eredmény 0:0 volt. A hosszabbítás 9. percében viszont a bíró a vendégek egyértelmű leshelyzetből lőtt gólját elfogadta, míg nem sokkal később az ESMTK-s Németh Levente 16-oson belüli lerántását figyelmen kívül hagyta. A mérkőzés 120 perc után a monoriak győzelmével ért véget.
   
 • Nemzetiségi fesztivál

  A pesterzsébeti nemzetiségek kulturális bemutatójával, tradicionális ételeikkel, süteménykóstolással várjuk szeptember 23-án, szombaton délután 2 órától az érdeklődőket a Kosutiba, az immár hagyományos Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok Napjára.
   
 • Szombattól 3 hétig pótlóbuszok járnak

  Az 51-es, az 51A és az 52-es villamos helyett 2017. szeptember 23-án (szombaton) az első járatindulástól 2017. október 15-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig pótlóbusz jár, mert a BKV Zrt. a Török Flóris utcában a Határ út és a Ferenc utca között, valamint a Mester utcában a Máriássy utca és a Könyves Kálmán körút között felújítja a villamospályát. A felújítás ideje alatt a 119-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik a Gubacsi út/Határ út végállomás felé.
   
 • Alkotni hívja a gyerekeket a MÁV

  „Színezd újra! Alkotói Napok 2017” címmel hirdetett falfestési pályázatot a MÁV 10-16 éves tanulók és kísérőtanáraik számára. A pályázati felhívás szerint a gyermekek alkotásaikkal színesíthetik két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony)vasútállomás gyalogos aluljáróinak falfelületeit.
 • 100 éves a Csili

  A Csili Művelődési Központ centenáriuma alkalmából egyéves ünnepi programsorozat vette kezdetét a közelmúltban. Az elkövetkező hónapok rendezvényeiről szeptember 19-én tartottak a szervezők rendhagyó sajtótájékoztatót.
   
 • Sövényvágás a Helsinki úton

  Szeptember 20-án, szerdán a Szociális Foglalkoztató megkezdi a Helsinki elválasztósáv sövényvágását a Kossuth Lajos utca felől haladva a Határ útig. A munkálatok várhatóan 3 napot vesznek igénybe, szeptember 22-éig tartanak, naponta reggel 9 órától 12 óráig. A munkálatok elvégzéséig szíves megértésüket és türelmüket kérjük.
 • Kupameccs az Ady pályán

  Szeptember 20-án 15 órakor az Ady Endre utcai pályán játssza az ESMTK a Magyar Kupa-meccset. A legjobb 64 közé jutásért a jelenlegi tabellavezető Monor lesz az ellenfél. A szurkolóknak jó hír, hogy az ESMTK jóvoltából a meccs ingyen látogatható.
   
 • HIRDETMÉNY

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy 2017. október 12-én (csütörtökön) 17.00 órakor, a CSILI Művelődési Ház Vízvári László termében (1201 Budapest, Baross utca 55.) közmeghallgatás lesz.
 • Győzelem az Ady Endre utcában

  Szeptember 17-én, vasárnap délután, a bajnokság 6. fordulójában az ESMTK 1:0-ás győzelmet aratott a Tiszafüredi VSE ellen. A piros-fehéreknek ezzel sikerült megtartaniuk a tabellán az előkelő második helyet. Az erzsébeti csapat legközelebb szeptember 23-án Salgótarjánban lép pályára, a tabella jelenlegi 3. helyezettje ellen.
   
 • Rábai Attila emlékfutás

  Szeptember 30-án 10 órakor lesz a Rábai Attila emlékfutás Pesterzsébeten a Kakas-dombon vagyis az Új-telepi Parkerdőben a Dél-pesti Kórház szomszédságában. A táv mindössze 3 km. A versenyre nem kell előnevezés, sem rajtszám, chipes időmérés sem lesz.
   
 • Duna-parti nagytakarítás és lakossági fórum

  Szeptember 17-én, vasárnap reggel 9 órára a Gubacsi-híd lábánál lévő hajóállomáshoz várja a Pesterzsébet – Átalakuló Duna-part civil szervezet mindazokat az önkénteseket, akik részt szeretnének venni a takarítási világnap alkalmából rendezett szemétszedési akcióban. A takarítás közben a résztvevők arról is eszmét cserélnek, mit lehet tenni a kis-Duna pesterzsébeti partszakaszáért. A szervezők zsákokat és kesztyűt biztosítanak.
   
 • Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!

  A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.
   
 • Megnyílt Székács Zoltán kiállítása

  Szeptember 13-án a Gaál Imre Galériában megnyílt Székács Zoltán festőművész Kortárs archaizmus kiállítása. Köszöntőt D. Udvary Ildikó, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója mondott, majd P.Szabó Ernő művészettörténész méltatta a művész munkásságát. A tárlat október 22-éig látogatható a múzeum nyitva tartási idejében.
   
 • Kívülről megújult a nővérszálló

  Befejeződött a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház nővérszállójának külső, energetikai korszerűsítése, amely a KEHOP-5.2.10-16-2016-00009 azonosítószámú projekt keretében, összesen 136 millió 971 ezer forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.
   
 • VÁLASZTÁSI HIRDETMÉNY

  Tájékoztatom a Tisztelt bolgár nemzetiségi választókat, hogy a 2017. szeptember 17. napjára kitűzött időközi bolgár nemzetiségi önkormányzati képviselő-választás jelöltek hiányában nem lesz megtartva. A Pesterzsébeti Helyi Választási Bizottság 5/2017 (VIII. 15.) PHVB sz. határozatában foglaltak értelmében a Pesterzsébeti Bolgár Önkormányzat 2017. szeptember 17. napjával megszűnik. Bolgár nemzetiségi önkormányzati képviselők választására csak a következő általános választáson (2019.) kerülhet sor. dr. Demjanovich Orsolya, a Pesterzsébeti Helyi Választási Bizottság vezetője
 • Legyen pesterzsébeti a 2017. Év fája!

  Pesterzsébet indult a 2017. Év fája pályázaton a Dobos utca – Szent Imre herceg utca sarkán lévő két platánfával, „Ősi gubacsi testvérfák” néven. A fák életkora kb. 157 év, igazán büszkék lehetünk rájuk, hogy élnek, egészségesek és rengeteg oxigénnel látják el környezetüket. 48 indulóból bejutottunk a 13-as döntőbe, Budapestről egyedül mi. Szavazni október 15-éig lehet.
   
 • Gázvezeték-felújítás a Tátra téren és környékén

  A Tátra téri gázvezeték rekonstrukciójának kivitelezése várhatóan az alábbi ütemek alapján valósul meg: I. ütem: 2017. 09. 04. - 2017. 09. 16. II. ütem: 2017. 09. 13. - 2017. 09. 29. III. ütem: 2017. 09. 30. - 2017. 10. 25. A kivitelező a Főgáz Földgázelosztási Kft. megbízásából végzi a rekonstrukciós munkálatokat. Kérjük, hogy a gázellátással kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak a Főgáz Földgázelosztási Kft. felé. A munkálatok végéig megértésüket és türelmüket kérjük!
   
 • Megnyílt a Kalóz játszótér

  Szeptember 12-én délután birtokba vehették a gyerekek a Városháza melletti Kalóz (egykori vonatos) játszóteret, Szabados Ákos polgármester és Juhász Lajosné alpolgármester ünnepélyes szalagátvágását követően. A gyerekeket Jack Spenót kapitány interaktív kalózjátékkal szórakoztatta, de volt lufihajtogató bohóc és arcfestés is.
   
 • Kalóz játszótér átadása

  Interaktív játékokkal, arcfestéssel, lufihajtogatással várja Pesterzsébet Önkormányzata szeptember 12-én 17 órára az új Kalóz játszótér (egykori vonatos) átadására a kisgyermekes családokat.
   
 • Kétnapos bélyegfesztivál

  Szeptember 9-én 11 órakor nyílik az V. Dél-pesti Bélyegfesztivál a Csiliben. A kiállítás szeptember 10-én 18 óráig tart nyitva. Az első napon kihelyezett postahivatal működik, az erre az alkalomra készült emlékbélyegzővel. A fesztiválra a szervező Csili-Vasas Bélyeggyűjtő Kör emlékbélyegzőt készít, személyes bélyeget, valamint levélzárót és emléklapot hoz forgalomba.
   
 • Itt a Pesterzsébet újság

  Október 3-án megjelent a Pesterzsébet újság legújabb száma. A lap letöltéséhez kattintson a "Bővebben" gombra.
   
 • Kortárs archaizmus

  A címben szereplő címmel nyílik Székács Zoltán festőművész kiállítása szeptember 13-án, szerdán 17 órakor a Gaál Imre Galériában. A tárlat október 22-éig tekinthető meg.
   
 • Pótfelvételi a zeneiskolában

  Szeptember 6-án, szerdán és 7-én, csütörtökön 16-17 óráig pótfelvételit tart a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola a képen látható tanszakokra.
   
 • Becsengettek

  A Budapest XX. kerületi Hajós Alfréd Általános Iskolában tartotta a Külső-Pesti Tankerületi Központ és Pesterzsébet Önkormányzata központi kerületi tanévnyitó ünnepségét augusztus 31-én.
   
 • Indul a PIAAC felmérés

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Pesterzsébeten önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2017. szeptember 1. és 2018. április 30. közötti időszakban. A PIAAC (Programmeforthe International Assessment of AdultCompetencies – Nemzetközi Felnőtt Képesség- és Kompetenciamérési Program) felmérés során a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja.
 • Gázvezeték-felújítás a Tátra téren

  Tisztelt Lakosság! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. szeptember 4-én megkezdődik a Tátra tér és környékének gázvezeték felújítása. A munkálatok három ütemben fognak zajlani és várhatóan október 25-én befejeződnek. A munkálatok alatt kérjük szíves megértésüket és türelmüket! Tisztelettel: Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata
 • Zárva lesz a Csili

  Augusztus 31-én technikai okok miatt zárva lesz a Csili A épülete, így a könyvtár és a pénztár sem működik.
   
 • Megújul a templom kórusa

  Az Árpád-házi Szent Erzsébet Énekkar nagy szeretettel várja azok jelentkezését, akik szeretnek énekelni, tiszta hallásuk és szép énekhangjuk van, minimális kottaolvasási készséggel rendelkeznek és vidám közösségre vágynak. Érdeklődni és jelentkezni Homor Máté kántor-karnagynál lehet a szentmisék után, vagy hivatali időben a plébánia irodájában.
 • Új könyvek a Vécsey könyvtárban

  Ismét új könyvek érkeztek a FSZEK Vécsey lakótelepi könyvtárába, amely szerettel várja régi-új olvasóit!
   
 • Szent István ünnepén

  Augusztus 20-án tartották a Pesterzsébet Önkormányzata által szervezett hagyományos ökumenikus istentiszteletet és kenyérszentelést. Idén a Pesterzsébeti Evangélikus Gyülekezet temploma fogadta a híveket.
   
 • Forgatag tűzijátékkal

  Az időjárás ismét kegyes volt hozzánk, így idén is rengetegen fordultak meg augusztus 19-én a Kosutiban, a már hagyományosnak számító Szent István napi forgatagon. A színes programot az este 9-kor kezdődött tűzijáték zárta.
   
 • Újra a helyén az „Ivó paraszt” szobor

  Augusztus 19-én avatta fel Pesterzsébet Önkormányzata Lelkes Márk szobrászművész által rekonstruált Horvay János: Ivó paraszt című szobrát a Magyarok Nagyasszonya téren. Az ünnepélyes avatáson Szabados Ákos polgármester köszöntője után ő és az alkotó közösen leplezte le a műalkotást, amelyet ezután P. Szabó Ernő művészettörténész mutatott be.
   
 • Szent István napi forgatag

  Augusztus 19-én délután fél 5-kor kezdődik a hagyományos Szent István napi forgatag a Kositban, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket!
   
 • Tájékoztatás a pesterzsébeti játszószerekről

  A játszótéri eszközök biztonságosságáról szóló GKM rendeletnek megfelelően elvégeztettük a kerületi játszószerek éves felülvizsgálatát. Az előző években még megfelelő tanúsítványt kapott játszószereink állapota sajnos leromlott. A negyedéves karbantartás a játszószerek használhatóságának időtartamát ugyan megnyújtotta, de a mostani vizsgálat végérvényesen balesetveszélyesnek nyilvánította a kerületben található 16 db Triál hintát, 7 db DET csúszdát és 4 db mászóvárat.
 • Tanári állások a Vörösmarty Iskolában

  A Budapest XX. Kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola angol nyelv és informatika-technikatanárt, valamint 1 fő tanítót keres 2017. szeptember 1.-i kezdéssel, határozatlan idejű munkaszerződéssel. Jelentkezés a 284-4323, 06 30 358-5334 telefonszámokon, vagy a vorosmarty128@gmail.com e-mail címen. Csák-Rozgonyi Cecília igazgató.
 • Győzelemmel indult a szezon

  A 2017/18 bajnokság őszi szezonjának nyitó fordulóját az ESMTK 2:0-s győzelemmel kezdte a DVTK II ellen az Ady Endre utcai pályán. A csapat öltözőjében a mögöttünk álló hónapokban nagy volt a mozgás, hatan távoztak, és nyolc új játékos érkezett.
   
 • Ebédbefizetés az általános iskolákban szeptemberre

   
 • Mai térzene

  A Schorokscharer Burschen és a Soroksári Vidám Favágók várják sramlizenével és polkával augusztus 11-én 17 órától az érdeklődőket a Városháza elé.
 • Pesterzsébeti lány a legszebb középiskolás

  Augusztus 5-én Szentendrén, a V-8 Szabadidőközpontban rendezték meg a Miss Középiskola Szépségverseny döntőjét, amely a Magyarországon és a határon túli magyar középiskolák egészséges, modern, célratörő fiatal szépségeit szólítja meg hetedik éve. A mögöttünk álló tanév legszebbje a zsűri (Szabó Szimonetta divattervező, Kaszás Kinga és Kővári Alexandra modellek) döntése alapján a Pesterzsébeten élő 18 éves Zeichmeister Dominika Anasztázia lett, aki a Madách Imre Gimnázium tanulója. Ő nyerte el a Közönségdíjat is, vagyis a zsűri és a nézők is őt választották 2017 legszebb középiskolás lányának.
   
 • Pénteki térzene

  Augusztus 4-én, pénteken a térzenei programsorozat részeként a Budapest Open International Folklore Festival fellépői látogatnak Pesterzsébetre.
 • Felújítás miatt zárva a vonatos játszótér

  Tájékoztatjuk a Tisztelt Kerületi Lakosokat, hogy augusztus 1-jétől szeptember 10-éig a Kossuth Lajos téri „vonatos” játszótér felújítás miatt zárva tart. A felújítási munkák befejezését követően a játszótér teljesen megújult formában fogadja majd a gyerekeket. A munkálatok befejezéséig szíves türelmüket kérjük!
 • Este 8-ig lehet labdázni a Fitt parkban

  A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 17.P.XX.20841/2016/34/I. számú ítéletében foglaltak szerint a bíróság kötelezte Pesterzsébet Önkormányzatát mint alperest, hogy a Kulcsár utca – Vasút sor alatt található Fitt Parkban a labdajátékok folytatására nyitva álló időt hétköznaponként 8-20 óra, hétvégenként pedig 10 és 20 óra közötti időszakban határozza meg. Az ítélet 2017. június 27-én emelkedett jogerőre.
 • Zárva vannak a múzeumok

  A Pesterzsébeti Múzeum és a Rátkay-Átlók Galéria július 30-ától augusztus 21-éig zárva tart. A Gaál Imre Galéria július 31-étől szeptember 12-éig zárva tart. A galéria legújabb tárlata, Székács Zoltán festőművész kiállítása szeptember 13-án, szerdán, 17 órakor nyílik meg.
 • A NAV nem kér személyes adatot telefonon

  Egy adózó bejelentése szerint valaki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében telefonál és bankszámla-adatokat kér. A telefonban egy udvarias hang közli az ügyféllel, hogy túlfizetése van az adóhivatalnál, de ezt csak nevének és bankszámlaszámának megadását követően tudják utalni. A NAV telefonon soha nem értesíti ügyfeleit, és soha nem kér bankszámlaszámot, vagy egyéb bizalmas adatot! Kérjük, hogy ha valaki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán, és semmiképpen se adja meg adatait!
   
 • Hőségriadó az egész országra

  Augusztus 1-jétől 4-én éjfélig harmadik, azaz a legmagasabb fokozatú hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az év eddigi legerősebb hőhullámáról írt hétfő délután.
   
 • Magyar Értékek Napja

  A Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége 3. alkalommal tartja meg a Magyar Értékek Napja rendezvényt szeptember 9-én a Szent István Bazilika előtti téren. Az egész napos esemény a Kárpát-medence szellemi és tárgyi kulturális értékeinek legjavát vonultatja fel. Részletek és a programok elolvasásához kattintson a Bővebben gombra.
 • A kormányhivataloknál intézhető ügyfélkörök

  Tisztelt Kerületi Lakosok! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járások kialakításáról, valamint egyes ezzel összefüggő törvények módosításáról szóló 2012. évi XCIII. törvény valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 218/2012. (VIII. 13.) Korm. rendelet alapján 2013. január 1-jétől számos, korábban az önkormányzatnál intézhető ügykör - többek között az okmányirodai, gyámhivatali feladatok - átkerültek Budapest Főváros Kormányhivatala szervezetébe tartozó fővárosi kerületi hivatalokhoz. A fenti ügytípusokról, az azokhoz kapcsolódó letölthető dokumentumokról, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala kerületi hivatalainak elérhetőségeiről az alábbi webes elérhetőségeken, a hivatkozásokra kattintva kaphatnak bővebb, részletesebb információkat.
 • Települési Arculati Kézikönyv

  Budapest Főváros XX. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. július 6-án megtartott ülésén 173/2017. (VII.06.) számú önkormányzati határozatával elfogadta a Településképi Arculati Kézikönyvet. A kézikönyv szemléletformáló célt szolgál, amely meghatározza a település főbb karaktereinek meghatározó településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket.
   
 • LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY - Pesterzsébet névhasználatáról

  Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok! Részlet a Facebook közösségi alapelveiből: „A Facebook az a hely, ahol megoszthatod a számodra fontos dolgokat. Az összes tartalomnak és információnak, melyeket közzétettél a Facebookon, te vagy a tulajdonosa, az adatvédelmi és az alkalmazás beállítások segítségével szabályozhatod azok megosztását. A Facebookon történő tartalommegosztás előtt azonban ellenőrizd, hogy van-e a jogod a tartalom megosztására. Arra kérünk, hogy tartsd tiszteletben a szerzői jogokat, védjegyeket és egyéb jogszabályokat.”
   
 • Sávlezárás a Gubacsi hídon

  Július 15-én, szombaton reggel 6 órától augusztus 17-én este 6 óráig vízvezeték-építés miatt csak egy sávban közlekedhetnek az autósok a Gubacsi hídon. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza - olvasható a BKK Info oldalán.
   
 • Klub Európa-bajnok az ESMTK sárkányhajó csapata

  Az év legrangosabb, Magyarországon rendezett versenyén, a július 6-a és 9-e közötti Sárkányhajó EB-n 1 arany- (Masters Mix 10-es hajó – 2000m), 3 ezüst- és 1 bronzérmet, valamint egy 4. és két 5. helyet szerzett az ESMTK csapata. Ezzel az összesített éremtáblán a 6. helyen végeztek, a magyar csapatok közül mindössze egy előzte meg őket.
   
 • Álláslehetőség

  A József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 1 fő matematika-kémia szakos tanárt és 1 fő rendszergazdát keres. A hirdetések megtekinthetők a Közigállás oldalon.
 • Új járőrautó a közterület-felügyelőknek

  Pesterzsébet Önkormányzata új járőrautót szerzett be a Rendvédelmi Osztálynak. A gépjármű kulcsait július 4-én adta át Szabados Ákos polgármester Puskás Péter Pál osztályvezetőnek.
   
 • Új könyvek a könyvtárban

  Megérkeztek a FSZEK Vécsey lakótelepi könyvtárába a nyári újdonságok. Megtekintésükhöz kattintson a "Bővebben" gombra.
   
 • Egészségügyi dolgozókat jutalmaztak

  Július 3-án 19. alkalommal köszöntötte Pesterzsébet Önkormányzata Semmelweis-nap alkalmából a kerület egészségügyi dolgozóit. Az ünnepségen adták át a kerület vezetői a Pesterzsébet Kiváló Közalkalmazottja, Az Év Közalkalmazottja címeket, a díszokleveleket, a hűségjutalmakat, valamint az intézményvezetői jutalmakat.
   
 • Német juniális

  A Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet (NNÖP) képviselő-testülete hagyományos, a kerületi német oktatásban résztvevő óvodás és kisiskolás gyermekek részére szervezett juniálisán idén, első alkalommal kulturális előadással lepték meg a gyermekeket a szervezők.
   
 • Negyedszázados a Kossuth Társaság

  Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte június 29-én a pesterzsébeti Kossuth Társaság. A jubileum alkalmából rendezett ünnepi megemlékezést Szabados Ákos polgármester nyitotta meg, köszöntőt dr. Hiller István országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke, majd Gavlik István, a Kossuth Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke mondott.
   
 • Határtalanul! Eötvös

  Idén is, lassan már hagyományként, a pesterzsébeti BGSzC Eötvös Loránd Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulói külföldre utazhattak a HATÁRTALANUL! pályázat keretében. Az iskola 30 tanulója és 3 kísérő pedagógusa áprilisban az erdélyi Ditróba utazott. Iskolánk partnerintézménye ezúttal a Puskás Tivadar Szakképző Líceum volt.
   
 • Székelyföldi kiruccanás

  Az idén is, csakúgy, mint néhány éve már minden májusban, felkerekedtek a hetedikes „Attilások”, hogy felfedezzék a határon túli magyarlakta területeket. Az idén Székelyföldre mentünk.
   
 • Kábítószer-ellenes világnap

  Az ENSZ Kábítószer-ellenes világnapja alkalmából június 26-án délután demonstrációt tartott Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma a „Kosutiban”, melynek célja a lakosság tájékoztatása és a figyelemfelhívás volt a témával kapcsolatban.
   
 • Apák napja a Tátra téri piacon

  Apák napja alkalmából a felnőtteket főzőversennyel, a gyerekeket ügyességi játékokkal és agyagozással várja július 1-jén, szombaton 10 és 14 óra között a Kereskedők Tanácsa, az Integrit XX. Kft. és a Pesterzsébeti Szabadidős Civil Egyesület.
   
 • Virágszőnyeg Úrnapjára

  Kilencedik alkalommal díszítette virágszőnyeg a Szent Erzsébet Főplébániatemplomot az Oltáriszentség ünnepén, azaz Úrnapján. A díszítést, mint az elmúlt években is, segítőivel Várhelyi Márta készítette, aki a szokást Törökbálintról hozta magával.
   
 • Haj- és sminkvarázslat Gútán és Pesterzsébeten

  Tavaly ősszel vendégfogadás Erzsébeten, idén tavasz végén utazás, megismerkedés a partneriskolával és Gútával, a magyarlakta csallóközi kisvárossal, gyakorlás és verseny: szuper együttműködés!
   
 • Látvány és valóság

  Ezzel a címmel nyílt Fekete Emese festőművész kiállítása június 21-én a Gaál Imre Galériában. A tárlatot D. Udvary Ildikó, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója nyitotta meg, köszöntőt mondott Fekete Katalin, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság elnöke. A kiállítás július 23-áig tekinthető meg.
   
 • A Bóbita ovi ünnepe

  Sok-sok játékkal, családi vetélkedővel és koncerttel ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját június 17-én a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda Bóbita Tagóvodája.
   
 • Látvány és valóság

  Ezzel a címmel nyílik Fekete Emese festőművész kiállítása június 21-én 17 órakor a Gaál Imre Galériában. A tárlat július 23-áig látogatható.
   
 • Idősek juniálisa

  A Humán Szolgáltatások Intézménye június 13-án tartotta hagyományos juniálisát a Nagy Győry István utcai Szolgáltató Központban. Az ünnepségen a nyugdíjasokat Szabados Ákos polgármester köszöntötte. A műsorban Kegye János pánsípművész előadását hallgathatták meg, majd a HSZI munkatársainak meglepetéstánca után Geburth Sándor gondoskodott a jó hangulatú zenéről.
   
 • Nyárköszöntő siker

  A magyar bajnokság Sukorón megrendezett második fordulóján, az EB-re készülő fiatalokkal kiegészült kerettel vágott neki a versenynek az ESMTK sárkányhajó csapata, amely – történetében először – a dobogó második fokára állhatott 2 ezer méteren.
   
 • Apák napját ünnepelték

  Idén először emlékezett meg az Apák napjáról a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Bíró Mihály utcai Tagóvodája. A hagyományteremtő szándékkal rendezett, rendhagyó és rendkívül jó hangulatú ünnepség az apa és gyermek közötti kapcsolat erősítéséről szólt, a két generáció tagjai kézműveskedtek, játékos, sportos vetélkedőkön vettek részt.
   
 • Diákcsere hetedszer

  Idén 7. alkalommal került sor Budapest XX. és Frankfurt am Main X. kerületének testvérvárosi kapcsolatára épülő diákcserére, amelyben a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 4.c, valamint a Berkersheimer Schule 4.a és 4.b osztályos diákjai vettek részt.
   
 • Új sportpálya az oviban

  A Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodájának évzáró juniálisán avatták fel az intézmény új ovis sportpályáját. A 7×14 méteres műfüves pálya az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány által kiírt, „Nemzeti Ovi-Foci, Ovi-Sport Program” 2016/2017. évi pályázata segítségével, Pesterzsébet Önkormányzata 2 millió 850 ezer forintos támogatásával valósult meg.
   
 • Tiszta lett a játszótér

  Június 10-én, szombaton gyerekek, szülők, nagyszülők és a Lurkóház Óvoda dolgozói gyermeknap alkalmából kitakarították a Kulcsár utcai lakótelep játszóterét. Az akciót Nagy Lászlóné, a körzet önkormányzati képviselője szervezte. A homokozó a Szociális Foglalkoztatónak köszönhetően friss homokot kapott, melynek behordását az önkéntesek végezték. A graffitiket eltávolították, a játszószereket fertőtlenítő lemosóval átmosták, az egész területet átgereblyézték. A játszótér ismét tisztán várja a gyerekeket!
   
 • Hercegi pár járt Pesterzsébeten

  A József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola június 8-án tartotta fennállásának 90. évfordulója tiszteletére rendezett évadzáró gálaműsorát, amelyen – az intézmény meghívására – részt vett az osztrák hercegi pár, Herta Margarete Habsburg-Lothringen és Sandor Habsburg Lothringen, a Béke Lángja Egyesület alapítói és vezetői. A vendégeket a Városházán Szabados Ákos polgármester és dr. Hiller István országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke fogadta.
   
 • Jubileumi kiállítás

  Fennállásának 90. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola aulájában. A tárlat az egykori és jelenlegi diákok, tanárok elmúlt évtizedekben összegyűjtött tárgyi emlékei - kupák, oklevelek és fényképek - segítségével idézi fel az intézmény 90 évét.
   
 • Virágos Pesterzsébet

  A Szociális Foglalkoztató munkatársai június elejéig összesen 52 helyszínre ültettek kanna virágokat, illetve mintegy 16 ezer egynyárit. A Topánka utca és Török Flóris utca kereszteződésébe különleges virágágyást alakítottak ki a közfoglalkoztatottak.
   
 • Pesterzsébeti Művészeti Napok zárórendezvénye

  Június 7-én, szerdán 17 órakor kezdődik a Gaál Imre Galériában a Pesterzsébeti Művészeti Napok zárórendezvénye, amelynek keretében átadják a Tavaszi Tárlat Közönségdíját.
   
 • Az egészséges mosolyért futottak

  A Gyermekmosoly Óvoda Bíró Mihály utcai tagóvodája hagyományos „Egészséges mosoly hete” rendezvénysorozatának futónapját idén a Lajtha László utcai futópályán rendezték. A június 1-jei rendezvényt, amely a Bozsik Program és Pesterzsébet Önkormányzata támogatásával valósult meg, Juhász Lajosné alpolgármester nyitotta meg.
   
 • Évadzáró koncert

  A Pesterzsébeti Városi Vegyeskar és Barátai adnak koncertet június 1-jén 17 óra 30 perctől a Rátkay-Átlók Galériában. A Pesterzsébeti Művészeti Napok rendezvénysorozat keretében megrendezendő program ingyenes.
   
 • Győztesek Gálája tizenhetedszer

  Tizenhetedik alkalommal köszöntötte a Győztesek Gáláján Pesterzsébet Önkormányzata és a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetése a 2016/2017-es tanév kerületi tanulmányi versenyein és diákolimpiáin első helyen végzett általános iskolásokat, valamint felkészítő pedagógusaikat május 30-án.
   
 • Pesterzsébet bemutatkozik

  Ezzel a címmel nyílt helytörténeti kiállítás a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben, melynek kurátora D. Udvary Ildikó művészettörténész, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója. A kiállítás megtekinthető 2017. június 17-ig, keddtől péntekig 10-18 óra között, szombaton 10-14 óra között.
   
 • Zöld Ovis gyereknap

  A gyermeklét megünneplése mellett mi a lényeg ezen a napon? Természetesen a gyermekek szórakoztatása, örömök és élmények nyújtása számukra egy vidám és interaktív nap keretében. A Zöld Oviban ezt valósítottuk meg.
   
 • Pünkösdölő a Vackor óvodában

  Nem mindennapi eseménytől volt hangos a Pesterzsébeti Gézengúz óvoda Vackor tagóvodájának környéke május 27-én, szombaton délelőtt. A néphagyományőrző óvoda immár 26. éve rendezte meg május végén a pünkösdölővel egybekötött évzáró rendezvényét.
   
 • Gyermeknap az Adyban

  A XX. Kerületi Ady Endre Általános Iskola hagyományaihoz hűen május 26-án ismét megrendezte a Diákönkormányzat szervesében lebonyolított Gyermeknapot. A hangulatot egy zenés bemelegítő tánc alapozta meg, a gyerekek folyamatosan mérték össze tudásukat fociban, váltóversenyekben és kötélhúzásban.
   
 • Kerti zöldhulladék-gyűjtés

  Az FKF Nonprofit Zrt. idén tavasszal ismét megkezdte Budapest zöldövezetes kerületeiben a zöldhulladék begyűjtését. A zöldhulladék begyűjtésének időtartama 2017. március 20-tól 2017. december 1-ig tart. Az elszállítás hetente egyszer, a fenti képen feltüntetett, a szolgáltatási körzetekre vonatkozó napon történik.
   
 • "Pesterzsébet bemutatkozik"

  Ezzel a címmel nyílt helytörténeti kiállítás a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben, melynek kurátora D. Udvary Ildikó művészettörténész, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója. A kiállítás megtekinthető 2017. június 17-ig, keddtől péntekig 10-18 óra között, szombaton 10-14 óra között.
   
 • teszt

   
 • Gyereknap a Csiliben

  Május 28-án, vasárnap 10 órától utazó planetáriummal, a Kolompos együttes koncertjével, kerékpárversennyel, kutyabemutatóval, a Téka együttes táncházával, játszóparkkal, arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal várja a Csili a gyermekeket és szüleiket.
   
 • Hőseink emlékezete

  Hősök napi megemlékezést 2004 óta tart Pesterzsébet Önkormányzata az Emlékezés terén, május utolsó vasárnapjának közeledtekor. Idén május 25-én az I. és a II. világháború pesterzsébeti áldozatai előtt hajtottak fejet az önkormányzat, az egyházak, a civil szervezetek, valamint a hozzátartozók, a leszármazottak megjelent képviselői.
   
 • Gyereknap a Tátra téri piacon

  Május 27-én, szombaton 9-13 óráig gyereknap lesz a Tátra téri piacon, melyre minden kerületi gyermeket és szüleiket szeretettel várnak a szervezők.
   
 • Jubileumi kiállítás és évadzáró műsor

  Fennállásának 90. évfordulója alkalmából kiállítás nyílik a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában június 2-án 15 órakor. Az intézmény ünnepi évadzáró műsora június 8-án 16 órakor kezdődik a Csili színháztermében.
   
 • Anima Soni ünnepi koncert

  A reformáció 500. évfordulója alkalmából tart ünnepi koncertet az Anima Soni a Csili Művelődési Központ szinháztermében.
   
 • Tavaszköszöntő Roma Fesztivál

  Május 27-én 14-22 óráig Tavaszköszöntő Roma Fesztivál lesz a Pesterzsébeti Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a Kosutiban, a Városháza előtt.
   
 • A mozgás a mindenünk!

  Május 19-én immár második alkalommal került megrendezésre a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvodában a „Mozgás Napja” elnevezésű program. A hagyományteremtő rendezvénnyel az egészséges életmódra és a mozgás szeretetére kívánjuk felhívni a figyelmet.
   
 • Iskolát építettek

  A Budapest XX. kerületi Hajós Alfréd Általános Iskola fennállásának 35. évfordulója alkalmából rendezte meg az intézmény május 19-én a Hajós Gálát. A Csili színháztermében tartott telt házas rendezvényen fellépő – zömében alsós osztályok – egyéni, illetve csoportos produkcióit látva a közönség könnyei hol a meghatottságtól, hol a nevetéstől potyogtak. A bemutatók mindegyike hihetetlenül színvonalas volt, érződött, hogy mind a gyerekek, mind az őket felkészítő pedagógusok, szülők szívüket-lelküket beletéve készültek az ünnepi alkalomra.
   
 • Takarítás és virágültetés a Mátyás király téri játszótéren

  Május 20-án, szombaton délelőtt a gyönyörű napsütéses időben benépesült a Mátyás király téri játszótér. Fekete Katalin a körzet önkormányzati képviselője hívta a környék kicsinyeit és felnőttjeit, hogy közösen megszépítsék kedvenc játszóterüket.
   
 • Fejlesztő játékok kiállítása

  Május 19-én különleges kiállításnak adott otthont a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodája. Aranykezű óvó nénik által készített, egyéni képességeket és készségeket fejlesztő játékokból rendeztek interaktív kiállítást a kerületi óvodák pedagógusai és az érdeklődő szülők számára.
   
 • Életmentők a Tátra téri piacon

  Ezt az üzenetet kaptuk az önkormányzat Facebook oldalára: „2017.05.17. 11:00 pesterzsébeti piac - A nap Hősei! Köszönjük a járőröző rendőrök, az épp vásárló nővérke,és a mentősök hősies munkáját ! Egy bácsi összeesett, akit újraélesztő gép és a gyors emberi beavatkozás segítségével 1 órán keresztül próbáltak visszahozni közénk, sikeresen!!! Amíg a mentősök kiértek a helyszínre (30 perc (!)), a rendőr urak és a helyszínen épp vásárló nővérke becsülettel, hősiesen segítettek az újraélesztésben. Hatalmas köszönet nekik, az ég áldja őket!”
   
 • Megújuló gasztroenteorológia

  Megújul a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház II. Belgyógyászat-Gasztroenterológiai Osztálya. A korábbi fejlesztéseket követően most az osztály folyosóit és szobáit festették ki, a kórtermek fürdőszobáit teljesen felújították, új bútorokat állítottak be, valamint az orvosi gázhálózatot is bővítették. A beruházást a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Alapítványa és a Vitaminkosár Kft. finanszírozta.
   
 • Növendékhangverseny

  A Lajtha László Alafokú Művészeti Iskola növendékei adnak ingyenes hangversenyt május 18-án, szerdán 17 órától a Rátkay-Átlók Galériában.
   
 • Pesterzsébeti Művészeti Napok

  Június 7-éig tart az idei Pesterzsébeti Művészeti Napok rendezvénysorozat, melynek programjaira minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
   
 • Meghívó könyvbemutatóra

  Május 23-án, kedden 16 órakor kezdődik Dr. Marossy Endre: Jutadombi történetek 1956 című könyvének bemutatója a Rátkay-Átlók Galériában, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár az '56-os Szövetség. A könyv nem kerül árusításra. Annak érdekében, hogy Pesterzsébeten minél többen megismerhessék ezeknek a harcoknak a történetét, a szövetség a bemutatón megjelenő történelemtanároknak egy-egy kötetet adományoz.
   
 • Egy különleges Anyák napi ünnep

  A Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvoda Pillangó csoportja különleges ajándékkal lepte meg az édesanyákat. Az anyák napi köszöntést egybe kötötték az év végi kirándulással, melyre elvitték az édesanyákat is.
   
 • Tűzoltók ünnepe

  Május 16-án tartotta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség XX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága hagyományos Szent Flórián-napi ünnepségét, amelyen jutalmakat, elismeréseket vehettek át Pesterzsébet és Soroksár önkormányzatai jóvoltából a kiemelkedő munkát végző lánglovagok.
   
 • Pesterzsébet sportéletének kiválóságait jutalmazták

  Czanik László és Dobay Anna Dóra, a RÓK and ROLL SE akrobatikus rock and roll párosa kapta 2017-ben „Az év sportolója” kitüntetést. „Az év edzője”, „Az év sportvezetője” címet pedig Halász József Attila edző, a Békés Harcosok Dojo Egyesület sportvezetője vehette át a második pesterzsébeti Sportgálán, május 15-én.
   
 • A Vécsey lakótelepi könyvtár újdonságai

  Ismét több újdonsággal várja régi-új olvasóit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Vécsey lakótelepi könyvtára.
   
 • Pesterzsébet bemutatkozik

  A szomszédos Ferencvárosban mutatkozik be kerületünk egy kiállítással, amelyet Szabados Ákos polgármester nyit meg május 17-én 17 órakor a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben. A tárlat június 17-éig látogatható.
 • Régi attilás diák nyerte a Montréali Nemzetközi Zongoraversenyt

  Fejérvári Zoltán kapta meg a rangos verseny nyolcvanezer dolláros első díját. A fiatal magyar zongoraművész az utolsó fordulóban Bartók Béla III. zongoraversenyével aratott fölényes győzelmet.
   
 • Egészségnap a Kosutiban

  Ingyenes szűrővizsgálatokkal, szaktanácsadással, ételkóstolással, Katus Attila bemutatójával és sportbemutatókkal várja az érdeklődőket május 13-án 10-től 15 óráig a szervező Csili Művelődési Központ a hagyományos tavaszi egészségnapon.
   
 • Az édesanyákra gondoltunk

  „Állj meg és gondolj Édesanyádra!” – olvasható a Magyar Vöröskereszt által a Szent Erzsébet téren 1933-ban emelt Anyák szobra talapzatán, amelynél a szervezet kezdeményezésére minden évben ünnepélyesen megemlékeznek az édesanyákról, a nagymamákról és nevelőanyákról. Az idei rendezvényt május 8-án tartották.
   
 • Canto Armonico és barátainak koncertje

  A Canto Armonico Kamarakórus és barátai koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők május 11-én, csütörtökön 17.30-tól a Rátkay-Átlók Galériában.
   
 • Ingyenes ruhaosztás

  Ruhaosztást szervez május 12-én, pénteken 14 órától a Csili Művelődési Központ Fészek termében a Pesterzsébeti Roma Önkormányzat, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
 • Akik megmentették a Kiserdőt

  Az időjárás sajnos nem kedvezett a Szociális Foglalkoztató által 10. alkalommal szervezett, a Föld napjához kapcsolódó „Mentsük meg a Kiserdőt!” akciónak, amelyen – a reggeli zivatarok miatt öt általános iskolai osztály, egy ovis csoport, valamint egy nyugdíjas szervezet vett részt. A lelkes brigádok az esővel és a sárral dacolva tették rendbe a Kiserdőt és környezetét.
   
 • Kajakos szezonkezdet

  Április utolsó hétvégéjén az ESMTK Kajak-Kenu Szakosztálya megkezdte az érmek gyűjtését. Újpesten a hagyományos Öbölkör Bajnokságon idén is megmérettették magukat a kajakosok, és Biró Barna első, Boda Márkó harmadik, Fojt Sára és Kaiser Kristóf negyedik, Juhász Máté ötödik, míg Tribol Bence hatodik helyen zárt saját korosztályában a mintegy 2000 méteres versenytávon.
   
 • Pesterzsébeti Művészeti Napok és Tavaszi Tárlat

  Május 10-én 17 órakor kezdődik a Pesterzsébeti Művészeti Napok és a 48. Tavaszi Tárlat megnyitója a Gaál Imre Galériában, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervező Pesterzsébeti Múzeum munkatársai.
   
 • Anyák napja a piacon

  Anyák napja lévén még az időjárás is kegyeibe fogadta a Tátra téri piacon május 6-án szervezett családi eseményt, amelyen a vártnál sokkal több gyerek jelent meg, a szervezők nagy örömére.
   
 • Lego kiállítás a Csiliben

  Május 6-a és 9-e között interaktív Lego kiállítással várja a kicsiket és a nagyokat a Csili Művelődési Központ.
   
 • Anyák napi rendezvény a Tátra téri piacon

  Anyák napi rendezvényt szervez május 6-án 9 és 13 óra között a Tátra téri piacon a Pesterzsébeti Szabadidős Civil Egyesület és az Integrit XX. Kft., ahol sok színes programmal várják a családokat.
   
 • Utánpótlás focitorna a Duna-parton

  Május 1-jén immáron 5. alkalommal rendezték meg a Borka Kupát. A Puebla Focisuli Pesterzsébet és a Csep-Gól FC által szervezett utánpótlástornán mintegy negyven csapat vett részt. A pesterzsébeti klub 4 korosztályban indított csapatokat. Az U8 az első, az U9 a hetedik, az U-11 a harmadik, az U12 pedig a második helyen végzett.
   
 • Csillagocska fesztivál

  Hagyományteremtő szándékkal április 24-én rendezték meg a pesterzsébeti óvodák tehetséges gyermekeinek első tehetségnapját, a Csillagocska fesztivált a Csili Művelődési Központban. A Pesterzsébet Önkormányzatának támogatásával megvalósult rendezvény célja nem volt más, mint hogy a szülők, az óvodapedagógusok és az érdeklődők megismerjék a Pesterzsébet óvodáiban működő tehetséggondozást, tehetségsegítést.
   
 • Még tart a vadgesztenyefák permetezése

  Az időjárási viszonyok miatt a tervezett befejezési határidőnél tovább, május 15-éig végzi a Szociális Foglalkoztató Pesterzsébet Önkormányzatának megbízásából a közterületeken lévő vadgesztenyefák permetezését.
 • Elismerések Szent György napja alkalmából

  Idén 27. alkalommal adományozott a Pesterzsébet-Soroksár Közrendjéért és Közbiztonságáért Alapítvány (PE-SO) a Rendőrség napja alkalmából Sárkányölő Szent György-díjat a XX. és XXIII. kerület közrendjének és közbiztonságának megszilárdítása érdekében a legmagasabb szintű munkát végző személyeknek. Pesterzsébet és Soroksár Önkormányzata pedig pénzjutalomban részesítette a két kerületben legmagasabb szintű rendőri, és közalkalmazotti munkát végző munkatársakat.
   
 • Ebédbefizetés júniusra az általános iskolákban

   
 • „Mentsük meg a Kiserdőt!”

  A Föld napja alkalmából idén is megrendezzük takarítási akciónkat a Kiserdőben. A rendezvény május 5-én 9 órakor kezdődik a Vécsey lakótelep mögötti szánkózódomb (Ábrahám Géza utca 142-144.) környezetében. (Esőnap: május 12.)
   
 • Az ER(d)Ő legyen Veled!

  Ezzel a mottóval hirdettük és rendeztük meg a Zöld oviban április 21-én a Föld napi játékos családi délutánunkat. A hét folyamán különböző technikával elkészültek a fák, melyek a folyosókat díszítették, valamint segítették a ráhangolódást.
   
 • Szakmai továbbképzés, megújulás a pesterzsébeti gyermekmosolyokért

  A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában szakmai fórum keretében ismét a pedagógiai megújulásunkra fektettünk hangsúlyt. Rohanó világunkban egyre több a megsegítésre szoruló gyermek, fejlesztésük, nevelésük ránk, pedagógusokra hárul. Fő témánk: „Az óvodáskorú gyermekek fejlesztése, hatékony segítségnyújtás lehetőségei” volt.
   
 • „Ciao, ragazzi!"

  Nemrégiben két héten keresztül hallottuk olasz barátainktól a vidám köszönést. Egy hétig ők láttak vendégül bennünket Olgiate Comascóban, Pesterzsébet testvérvárosában. Ellátogattunk Torinóba, Milánóba, a Comói-tónál is kirándultunk – csodálatos helyekkel ismerkedtünk meg, és élvezhettük a fogadó családok vendégszeretetét.
   
 • Rendkívüli nyitvatartás a központi ügyfélszolgálaton

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának központi ügyfélszolgálata (1097 Budapest, Vaskapu u. 33-35.) a személyijövedelemadó-bevallás közelgő határidejére tekintettel május 2-tól május 22-ig a rendes ügyfélfogadáson túl hosszított nyitva tartással fogadja az ügyfeleket
   
 • Fenntarthatósági hét az Adyban

  Az Ady Endre Általános Iskolában 2017 áprilisának utolsó hetében „Fenntarthatósági Témahetet” tartottunk, melynek keretein belül sok színes, érdekes feladat várta a kis és nagy diákokat. Ennek legkiemelkedőbb és legizgalmasabb eseményeként ellátogatott iskolánkba Dr. Juhász Árpád geológus, számos könyv szerzője, a tévés ismeretterjesztés egyik legfontosabb személyisége.
   
 • Nyílt nap a Vágóhíd utcai Idősek Klubjában

  A Pesterzsébet Önkormányzatának Humán Szolgáltatások Intézménye Vágóhíd utcai Szociális Szolgáltató Központjának Idősek Klubja nyílt napot tart 2017. május 3-án, szerdán 10 órától 15 óráig, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.
 • VII. Tűzoltó- és Rendőrnap a Városligetben

  Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idén is együtt ünnepli védőszentjét a tűzoltóság és a rendőrség. Április 22-én 10 órától újra közös majális lesz a Városligetben: ott gyűlnek össze a két hivatás képviselői és az érdeklődők, hogy könnyedebben is adózzanak Szent Flórián és Szent György emlékének.
   
 • Elindult a sárkányhajószezon

  A Römi Sárkányhajó Klub elkezdte a felkészülést a 2017 júliusában Szegeden rendezendő Sárkányhajó Európa-bajnokság válogatójára, valamint a hamarosan kezdődő versenyszezonra. Az idei első megmérettetés a május 1-jei tradicionális Vass István emlékverseny lesz, amelyet a Soroksári Duna-ágban rendeznek. Jó hír, hogy mostantól Kovács Katalin 3-szoros olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok kajakozó is a Römi csapatát erősíti.
   
 • Vár a vízilabda szakosztály!

  Az ESMTK Vízilabda Szakosztálya várja a 10 évesnél idősebb, úszni tudó fiúk és lányok jelentkezését.
   
 • Gyereknap a zeneiskolában

  Április 20-án, csütörtökön 16-19 óra között gyereknapot szervez a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola, amelyre nem csak zeneiskolás gyerekeket várnak.
   
 • Ingatlan-árverés

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata nyílt árverést hirdet három ingatlan megtekintett állapotban történő értékesítésére 2017. május 2-án, kedden 13 órától a felhívás sorrendjében.
   
 • Munkaszüneti nap a Rendőrségen

  Szent György nap, a Rendőrség napja alkalmából 2017. április 24-e a Rendőrség hivatásos állománya számára munkaszüneti nap. Erre való tekintettel a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken ezen a napon az ügyfélfogadás szünetel. A bejelentések felvétele ezen a napon is biztosított a rendőrkapitányságokon.
 • Nagy takarítás a Kis-Duna partján

  "Takarítsuk ki a Duna-partot" címmel idén is megszervezi környezetszépítő akcióját a Föld Napja alkalmából a Pesterzsébeti Átalakuló Duna-part. A civil közösség várja a magánszemélyek, dél-pesti lokálpatrióták, futók, kerékpárosok és horgászok jelentkezését, a zsákokat és kesztyűket biztosítják. Találkozó április 22-én, szombaton reggel 9 órakor a Gubacsi híd alatt, a régi hajóállomásnál.
   
 • Csillagocska fesztivál

  Április 24-én, hétfőn 14 órakor kezdődik a Csillagocska fesztivál a Csiliben, ahol bemutatkoznak a pesterzsébeti óvodák tehetségígéretei.
   
 • MEGHÍVÓ öregdiák-találkozóra

   
 • „Mancsos segítőtárs”

  A Baross óvoda pedagógiai programja nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek a körülöttük lévő világot tevékenyen, saját tapasztalataik útján fedezzék fel. Ezért is volt rendhagyó a Sárga Napsugár csoport délelőttje, amikor Ayana, a segítő, terápiás kutyus látogatott meg minket gazdájával, Hanga nénivel.
   
 • „Tavaszi zsongás” a zeneiskolában

  Nagy lendülettel kezdődött a tavasz a lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában. Március 7-én, kedden az „Interdimenzionális zene” előadássorozat keretén belül könyvbemutatót tartott Tomasovszki Katalin szolfézs és zeneelmélet tanárunk, valamint Tóth Gergely. Ők az egész tanévet átívelő zenei ismeretterjesztő sorozatot állítottak össze.
   
 • Ismét hazai győzelem

  Újabb 3 pontot szerzett, és ezzel 2 helyet ugrott előre a tabellán az ESMTK, miután vasárnap délután 3:2-re legyőzte az STC Salgótarján csapatát.
   
 • „Harc vagy együttműködés”

  A címben szereplő címmel, az iskolai erőszak csökkentésének lehetőségéről tartott szakmai előadást Dr. Kolozsváry Judit szakpszichológus az érdeklődő pedagógusoknak és szülőknek. A Csili Művelődési Központban április 6-án tartott rendezvényt a Külső-Pesti Tankerületi Központ és a Pesterzsébet Közbiztonságáért Közalapítvány szervezte.
   
 • Katasztrófavédelmi verseny

  Április 6-án rendezte a hagyományos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt a Dél-pesti Katasztrófavédelmi kirendeltség Pesterzsébet általános, illetve középiskolás tanulók számára Pesterzsébet Önkormányzata, valamint a kirendeltség támogatásával.
   
 • Pótlóbusz jár az 52-es villamos helyett a hétvégén

  Április 8-án és 9-én az 52-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a teljes vonalon 2017. április 8-án és 9-én (szombaton és vasárnap) egész nap csatornafelújítás miatt.
   
 • Ha egyetért, nincs teendője

  Aki egyetért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített adóbevallási tervezettel, annak nincs további teendője. Május 22-e után ugyanis a bevallási tervezet hivatalos bevallásnak minősül majd, ha addig nem nyilatkozik másképp az adózó. Lényeges, hogy mindenki nézze át a tervezetet, mert az adózók felelőssége, hogy jövedelmükről precíz bevallás készüljön, abból ne hiányozzon semmi.
   
 • Az egészséges életmód tejes útja

  A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód alakítására, ezen belül az egészséges táplálkozási szokások alakítására és a mozgásra. A lehetőségek tárháza nyílt ki számunkra, amikor bevezettük innovatív kezdeményezésként a tematikus egészség heti rendezvényünket. A tavaszhoz a tejet, tejtermékeket, egészséges mozgásformákat tartottuk megfelelőnek.
   
 • Versmondó erzsébetiek

  12. alkalommal mondtak verseket Pesterzsébet jeles és vállalkozó kedvű polgárai a Rózsavölgyi Ildikó szervezte, hagyományos költészet napi előadóesten, a Gaál Imre Galériában április 5-én.
   
 • Állásbörze a Csiliben

  Állásbörzét szervez április 21-én, pénteken 9-12 óráig Budapest Főváros Kormányhivatala XX. kerületi Hivatala a Csili Művelődési Központ színháztermében.
   
 • Sószoba a Nyitnikék oviban

  Idén ünnepli óvodánk a 40. születésnapját, így igazi szülinapi ajándék a támogatásból megépített új sószoba, amelyben a kétoldali sófal mellett kialakítottak egy parajdi sóval feltöltött „sóhomokozót”, ahol óvodásaink játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket, fejleszthetik koncentrációs képességüket.
   
 • Végső búcsú Bajnoczi Istvántól

   
 • Három pont a Megyeri útról

  Idegenben, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játszott az ESMTK az Újpest FC II. csapata ellen, ahol a 2:0-ás első forduló után végül 3:1-es győzelemmel, így három ponttal térhetett haza. A jelenleg a 14. helyen álló piros-fehérek legközelebb április 9-én (vasárnap) 16 óra 30-kor lépnek pályára az Ady Endre utcában, az STC Salgótarján ellen.
   
 • Költészet Napja a Társulattal

   
 • "Harc vagy együttműködés"

  A tanulói erőszak csökkentésének lehetőségéről tart szakmai előadást Dr. Kolozsváry Judit április 6-án 14.30-tól a Csili Művelődési Központ színháztermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
   
 • Víz világnapi ünnepség

  A zöld ünnepekről való megemlékezés a Nyitnikék Óvoda hagyományainak része. A Víz világnapja különösen fontos, mert mind a négy tagóvodánk, a Nyitnikék, a Békaporonty, a Boróka és a Zöld Ovi részt vesz a családi programon. A vizes vetélkedő felvezetéseként a gyerekek, szülők és az óvodák dolgozói a sétáló utcában, a szökőkútnál gyülekeztek.
   
 • Télbúcsúztató a Vackor Óvodában

  Az óvoda hagyományait figyelembe véve idén is sor került a télbúcsúztató farsangi mulatságunkra. Néphagyományőrző óvodaként felidéztük a feledésbe merült hagyományokat, népszokásokat, megbeszéltük, hogy mi mindent fogunk előkészíteni erre a vidám időszakra.
   
 • Fehér Miklós emléktorna tizenharmadszor

  Tizenharmadik alkalommal rendezte meg március 24-én a Pesterzsébeti Hajós Alfréd Általános Iskola az olimpiai eszme továbbvitelét célzó Fehér Miklós Emléktornát, amelyet korábban a Hajós Alfréd Általános Iskola Iskolakupája néven hirdettek meg évről évre az olimpiai bajnokok neveit viselő iskoláknak. Idén 11 budapesti, illetve vidéki általános iskola csapata nevezett a versenyre, a győztesnek járó kupát a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola vihette haza.
   
 • Búcsúzunk...

  Hétvégén kaptuk a szomorú hírt. Bajnoczi István fényképész, aki 2011 és 2016 között volt a Pesterzsébet újság fotósa, március 22-én végleg elhagyott minket. Hosszú ideje és nagyon beteg volt, ám ezzel dacolva nem az utolsó, hanem az az utáni pillanatig részt vett a kerületi eseményeken, készítette a fotókat az újság, a honlap, a Facebook oldal, az utókor számára. Viszlát, István, már régóta hiányzol...
   
 • Tavaszi lemosó permetezés

  A fák lemosószeres permetezését végzi március 20-a és április 3-a között Pesterzsébet Önkormányzatának megrendelésére a Szociális Foglalkoztató.
   
 • Új híradós helyiség a tűzoltóságon

  Március 16-án adták át ünnepélyesen a XX. kerületi Tűzoltóparancsnokság új híradós helyiségét, amelyet Pesterzsébet és Soroksár önkormányzatainak támogatásából korszerűsítettek.
   
 • Adótraffipax a NAV-nál

  Márciustól a NAV honlapján lehet tájékozódni az előre meghatározott ellenőrzések helyszínéről és idejéről. Az érdeklődők megtudhatják, hogy hol, melyik piacon vagy gazdálkodói kőrnél vizsgálják a nyugtaadási kötelezettséget, az alkalmazottakkal kapcsolatos bejelentési kötelezettségek teljesítését, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos jogszabályi előírások maradéktalan betartását. A link eléréséhez kattintson a Bővebben gombra.
   
 • Kulturális pályázat pesterzsébeti óvodáknak, intézményeknek, egyesületeknek, magánszemélyeknek

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottsága pályázatot hirdet „a Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata fenntartásában lévő nevelési-oktatási intézmények (óvodák), kulturális és közművelődési intézmények, a Pesterzsébet közigazgatási területén székhellyel rendelkező egyesületek, valamint Pesterzsébet közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező magánszemélyek kiemelkedő színvonalú hagyományos, vagy hagyományteremtő programjai, kulturális rendezvényei, évfordulós ünnepei, ünnepélyei megrendezésére és az intézmény (szervezet) működési feltételeinek elősegítésére."
 • Négy meccs, hét pont

  Négy meccs, hét pont - ez a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő ESMTK eddigi mérlege. A piros-fehérek március 12-én az Ady pályán fogadták Putnok csapatát, és sikerült 3:0-ás győzelemmel zárniuk a meccset.
   
 • A szépség szombatja a Sisyben

  Sztárfodrászok segítségével tartottak nagy sikerű bemutatót a BKSzC Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumában február 18-án délután. Az új szakmai vizsgafeladatokat, elvárásokat láthatták a tájékoztatón az érdeklődő munkáltatók és tanulók (férfi modern – klasszikus - divat frizura, hajvágás, szárítás modellen; férfi dauer készítése, hajvágás, hajszárítás, szakállformázás modellen, illetve férfi babafejen). A rendezvény a rengeteg hasznos információ és gyakorlati tudnivaló közvetítésén túl beillett igazi hajshow-nak is, a fodrász szakma prominens mestereinek – Arató Krisztiánnak, Hajas Lászlónak, Ress Károlynak, Szécsényi Istvánnak(betűrendben) – köszönhetően.
   
 • Tisztelt Kerületi Lakosok!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szociális Foglalkoztató március 1-jétől minimális létszámmal működik, csak a közterületeken lévő szemeteskosarak ürítésére van lehetőségünk. Március 13-ától a tavalyihoz képest mintegy harmadára csökkentett létszámmal tudjuk megkezdeni a tavaszi zöldterület-fenntartási munkákat. Ha a lakótelepeken lakossági összefogás keretében történik takarítás, az összegyűjtött lombot, gallyakat a foglalkoztató elszállítja, kérjük, a 283 03 07-es telefonon jelezzék a helyszíneket! Munkájukat köszönjük! Továbbra is várjuk a közterületre vonatkozó egyéb bejelentéseket. Ha nem közvetlen balesetveszély elhárításról van szó, akkor hosszabb várakozási időre lehet számítani, mind a gallyazások, mind az illegális szemét elszállítását illetően. Türelmüket köszönjük! Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató
 • Papírszínház a könyvtárban

  A Pesterzsébet Önkormányzatától kapott támogatásból a FSZEK Bíró Mihály utcai könyvtára többek között egy papírszínházat vásárolt, hozzá tartozó mesékkel. A papírszínház ötlete Japánból ered, remek lehetőséget ad arra, hogy közelebb hozza a történetet a gyerekekhez, bevonja őket is az előadásba.
   
 • Baross „Party” a gyermekekért

  Baross ”Party”-t szervezett a Kindergarten Alapítvány Kuratóriuma és a Pesterzsébeti Baross Német Nemzetiségi Óvoda dolgozói közössége február 25-én, az Ady Endre Általános Iskola aulájában. A jótékonysági rendezvény azzal a céllal jött létre, hogy támogassa az udvari játszóeszközök bővítését.
   
 • Tavaszköszöntő koncert

  Nagy sikerű telt házas koncertet adott a Pesterzsébeti Vajda Gipsy Koncertzenekar március 3-án a Csili Művelődési Központ színháztermében. Az immár hagyományosnak számító, hetedik alkalommal megtartott Tavaszköszöntő koncerten Szabados Ákos polgármester köszöntötte a résztvevőket, az est háziasszonya Ecsedi-Nagy Andrea protokoll- és sajtóreferens volt.
   
 • A Gyermekmosoly ovi sikerei

  Elnyerte a Kincses Kultúróvoda 2017 címet a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda, emellett mindhárom tagintézmény (a Gyermekmosoly óvoda, a Kékcinke Tagóvoda és a Mákvirág Tagóvoda) akkreditált kiváló tehetségpont lett.
   
 • Fergeteges nőnapi köszöntő

  A Pesterzsébeti Szabadidős Civil Egyesület február 27-én nagy sikerrel rendezte meg első nagy rendezvényét. A pesterzsébeti hölgyeket köszöntötték egy remek műsorral és kis ajándékkal, egy tollként is használható kis virággal.
   
 • Visszaállt a régi forgalmi rend

  A Zilah utca Vörösmarty és Nagy Győry István utca közötti szakasza február 10-étől ismét a Vörösmarty utca felől egyirányú. Kérjük, figyeljék a táblákat, és ne rutinból vezessenek!
   
 • Mackó-hét a Gubacs oviban

  Néphagyományaink szerint február 2-án – a gyertyaszentelő napján – ébred fel először téli álmából a medve. Kijön a barlangjából és megnézi, milyen az időjárás. Ha süt a nap, és meglátja a saját árnyékát, úgy véli, még folytatódik a tél, visszamegy aludni, de ha borongós az idő, lassan véget ér a tél. Ehhez a jeles naphoz kapcsolódva óvodánk is Mackó hetet tartott, melynek keretét a Maci kiállítás adta meg.
   
 • RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS – Ha nyert, nem Ön fizet!

  Nagy értékű ajándékok helyett komoly anyagi veszteség érheti Önt, amennyiben bedől a csalóknak, akik nyereményekre hivatkozva próbálják megtéveszteni – hívja fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
   
 • rr

  rr
   
 • Vadgesztenyfákat permeteznek

  A Szociális Foglalkoztató - Pesterzsébet Önkormányzata megrendelésére - augusztus 12-én elkezdte a közterületeken lévő vadgesztenyefák növényvédelmi kezelését. A munkák tervezett befejezési határideje augusztus 31-e, ám ennek betarthatóságát az időjárás befolyásolja.
 • Indul a térzene

  Idén nyáron is folytatódik a hétvégi térzene. Július 8-ától augusztus 26-áig péntek délutánonként 17 órától a Városháza előtt lépnek fel az elmúlt években már közönségsikert aratott zenekarok, de lesznek új fellépők is.
   
 • Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok, véleményezésre jogosult Partnerek!

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Kerületi Építési Szabályzatát felülvizsgáljuk 2016-ban, amely során lehetőségük van arra, hogy javaslataikat, véleményüket, kéréseiket és észrevételeiket kifejtsék és a kihirdetéstől számított 15 napon belül eljuttassák a foepitesz@pesterzsebet.hu e-mail címre, amellyel segíthetik munkánkat.
 • Gyermeknap a tűzoltóságon

  Május 28-én Katasztrófavédelmi Gyermeknapot tart a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság délelőtt 10 órától délután 16 óráig az Igazgatóság valamennyi laktanyájában, így a pesterzsébeti tűzoltóságon is. A rendezvény célja, hogy bemutassák a gyermekeknek és szüleiknek a parancsnokság mindennapi tevékenységét, életét.
   
 • Lakossági hulladékgyűjtő udvarok

  A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. üzemeltetésében Budapesten jelenleg 16 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság díjmentesen leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot. Pesterzsébethez legközelebb a XXI. kerületi Mansfeld Péter utca 83. szám alatt található (a csepeli kórház utcájában, attól kb. 30 méterre lévő) udvar esik. A hulladékgyűjtó udvarok hétfőtől péntekig 10-18 óráig, szombaton 8-14 óráig tartanak nyitva.
   
 • Lakossági felhívás - gallyazás a Vörösmarty utcában

  Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy jelenleg az egész kerületben folyamatosan, szakaszokra bontva zajlanak a gallyazások, faifjítások, sebkezelések. Április 27. és 28-án (szerda és csütörtök) éjjel 0:15 és 03:15 között a Vörösmarty utca 30. és 197. (Nagysándor József utca és Alsóhatár út) közötti szakaszon végzik a fák gallyazását. A munkálatok csak áramtalanított vezetékekkel végezhetők, így a BKK-val egyeztetve csak menetidőn kívüli, éjszakai időpontban megoldható a munka kivitelezése. A villamosvonalak mentén ez az éjszakai időszak az országos szinten, amikor sort kerítenek a lombkorona rendbetételére.
 • képviselő-testület

 • Platánokat permeteznek

  Az önkormányzat megrendelésére a Szociális Foglalkoztató szeptember 18-ától ismét permetezi a Pesterzsébet közterületein található platánfákat. A munkálatok tervezett befejezési időpontja október 2-a, azonban ennek betarthatóságát az időjárás is befolyásolja.
   
 • Évzáró koncert meglepetéssel

  A több mint három évtizedes hagyományhoz híven, parádés koncerttel búcsúztatták a tanévet május 29-én a Lázár Vilmos Általános Iskola ének-zene tagozatos diákjai.
   
 • Döntetlen a szezonzárón

  A 2014-es év utolsó bajnoki mérkőzését játszotta Dunaharasztiban az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. A Középcsoport záró fordulójában vívott meccsen nem született gól, így a piros-fehérek 24 ponttal az ötödik helyen zárták az őszi idényt.
 • Jótékonysági koncertet ad Erzsébeten Mászáros Elek

  Mészáros János Elek énekművész úr, a Csillag Születik 2012 tehetségkutató verseny győztese jótékonysági koncertet ad 2014. október 12-én, vasárnap 18 órától a Csili Művelődési Központban a pesterzsébeti Makovecz-templom javára.
 • Pótlóbuszok járnak vasárnap a Pacsirtatelepen

  Május 25-én, vasárnap a Határ út M és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között egész nap pótlóbusz jár a 3-as, az 51-es és az 52-es villamos helyett, mert a BKV Zrt. karbantartási munkákat végez a villamosvágányon a Jókai Mór utca-Határ út kereszteződésnél. A 3-as villamos a déli szakaszon ezen a napon Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) és a Határ út M, az 51-es villamos a Mester utca (Ferenc körút) és a Gubacsi út között közlekedik, míg az 52-es villamos nem jár.
 • Szemetet szedtek a nagycsaládosok

  Szemetet szedtek a nagycsaládosok A Bizalom Erzsébeti-Soroksári Nagycsaládosok Egyesületének tagjai csatlakoztak a TeSzedd! mozgalomhoz. A Sziget dűlőben, a kerékpárút melletti kiserdő takarítására vállalkoztak. 57 zsák szemetet, másfél tonna vegyes környezetszennyező törmeléket szedtek össze, amit az FKF Zrt. teherautói szállították el. im Fotók: Magánarchívum
 • dr. Chikán Béláról anekdotáztak

 • :Igazolás az érettségi előtt álló diákoknak

 • SEGÍTSÉGET KÍNÁL a DélUtán Alapítvány

  TELEFONON 40 éven felülieknek névtelenül, ingyenesen hívható lelkisegély szolgálat minden nap 18-tól 21 óráig orvosi és jogi tanácsadás is 0680 200 866 CHAT-en és E-MAIL-ben korhatár nélkül www.delutan.hu INGYENES SZÁMÍTÓGÉPES OKTATÁS jelentkezés nyugdíjasoknak: 0630 377 9030
   
 • Mammográfiás szűrés szeptember 9-27 között

  A korai felismerés eszköze a mammográfiás szűrővizsgálat. A XX. kerületben lakó 45-65 éves nők, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak, amin szerepel, hogy mikor várják őket a MaMMa Eü. Zrt. mobil állomásán(1238 Budapest, Táncsics M. u. 104., Szakrendelő mögötti parkolótel.: 06 (30) 257-2836; csak az ott tartózkodás ideje alatt) vizsgálatra.
 • Szeretethíd - a foglalkoztató is csatlakozott

  2013. évben ismételten megszervezi a Magyar Református Szeretetszolgálat a Szeretethíd önkéntes mozgalmat, amelyhez kerületünk ismét szeretne csatlakozni.Május 25-én a Magyarok Nagyasszonya terén önkéntes munka lesz,amiben a Szociális Foglalkoztató is részt vesz.
 • Április 25-én a Csili Művelődési Központ Bubik István színháztermében Éneklő Ifjúság címmel tavaszi hangversenyt tartott az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet, valamint a kerületi ének-zene munkaközösség.
   
 • Jubilált az irodalmi színpad

 • Baleset miatt kési a ráckevei HÉV

 • December 31-ig utazhatunk a Máv-nál azüdülési csekkel

 • Idén a 19-es és a 47-es villamos vonalán is jár a Fényvillamos

  Péntekenként éjszakai városnézésre várják az utasokat: december 14-én Budán, Hűvösvölgy, Farkasrét és Kamaraerdő, míg december 21-én Pesten Pesterzsébet, Kispest és Pestlőrinc villamosvonalain barangol az éjszakában. A városnéző járat mindkét esetben a 2A jelzésű villamosok Boráros téri végállomásáról indul este 21 órakor, a túra részvételi díja 800 forint/fő.
   
 • Testelő hír „mindenféle”

  Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lore
   
 • 25 éves a Bóbita Óvoda

  Ebből az alkalomból az óvoda jubileumi kerti mulatságot rendez, melyre szeretettel várja a régi, a mai és a leendő bóbitásokat június 2-án, 10-13 óra között. Gazdag programokkal ünnepelnek: sportverseny, koncert, kézműves tevékenységek, ugráló vár, régi gyermekek tehetségbemutatói. Akinek vannak relikviái ovis éveidből, vigye el! Elérhetőség: bobita.ovoda@t-online.hu
 • Aktív idősödés Európai Éve 2012

  Az aktív idősödés elősegítése jobb lehetőségek megteremtését jelenti annak érdekében, hogy az idősebb nők és férfiak aktivitása fokozódjon az élet minden területén.2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve, amely az Európai Unió által meghirdetett kampányév, arra hívja fel a figyelmet és ad támogató segítséget, hogy erősítsük a legfontosabb értékeinket és az életút által összefonódó, egymás segítségére lévő két korcsoportot, a felnövekvő és a tapasztalattal rendelkező, de fizikailag hamarabb fáradó korban lévőket ismét kapcsoljuk össze.
 • Báli ruhát öltöttek a rendőrök

  Zsarubált tartottak április 21-én a Csilibe. Az esemény fő szervezője Joó Lajos nyugdíjas pedagógus, a Pestszenterzsébet-Soroksár Közrend Közbiztonságáért Alapítvány alapítója. Különös apropóját adta a bálnak, hogy a kerületi rendőrkapitányság az idén ünnepli 100. születésnapját. Szabos Ákos polgármester köszöntötte a megjelenteket. A vendégek között volt Földesi Gyula országgyűlési képviselő, dr. Vas Imre és Juhász Lajosné alpolgármester, a XX-XXIII. kerületi rendőrkapitányság vezetője, Makádi Katalin, valamint Pesterzsébet és Soroksár önkormányzatának képviselői, a rendőrkapitányság vezetői. Ilonka Mária Fotó: Szerző Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Pályázati felhívás!

  A Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet és a Pesterzsébeti Múzeum Neményi Lili születésének 110. évfordulója alkalmából művészeti pályázatot hirdet „Neményi Lili Pesterzsébeten" címmel.
 • Május 9-én nyílik a Pesterzsébeti Művészeti Napok és a 43. Tavaszi Tárlat

  A Pesterzsébeti Művészeti Napokat május 9-én, szerdán 17 órakor Szabados Ákos polgármester, a 43. Tavaszi Tárlatot Takács Imre az Iparművészeti Múzeum igazgatója nyitja meg a Gaál Imre Galériában. Közreműködik a Senza Dirigente.
   
 • Koncert a rászorulókért

  Rock Segélykoncert a Csili Művelődési Központban május 12-én. A rendezvény bevételéből a rászorulókat támogatják a szervezők. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Előadás a családról a Nevelési Tanácsadóban

  Május 23-án, 18 órakor Család mint rendszer címmel tart előadást a Nevelési Tanácsadóban Kiss Debóra pszichológus arról, hogy mi a családterápia, mi a különbség a családterápia és a gyermekterápia között, illetve, hogy miért van szükség az anya és az apa bevonására a gyermekterápiában. Az előadás után beszélgetés a szülőkkel.
 • Bölcsődék Napja Pesterzsébeten

  Pesterzsébeten másodszor rendezték meg a Bölcsődék Napját. Ezúttal a Kossuth Lajos utcai tagintézményben várták az öt kerületi bölcsőde gondozónőjét és valamennyi dolgozóját egy vidám csapatépítésre. Fotó: Szűcs Dóra
   
 • Kézműves Nap szombaton a Tátra téri piacon

  Kézműves Nap a Tátra téri piacon április 28-án, szombaton. Kiállítók és árusok várják portékáikkal az érdeklődőket a piac területén, reggel 6-tól délután 4 óráig. Az első ízben megrendezett Kézműves Napon lesz kosárfonó, fajáték készítő, textilkészítő, bőrdíszműves, fazekas, babakészítő, gyöngyfűző, kés- és szerszámkészítő, rétessütő. SZA Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Rárepül a NAV a szépségszalonokra

  A tapasztalat azt mutatja, hogy a szépségiparban működő szalonoknál nem szokás a nyugta, illetve számlaadás, vagy ha mégis, azt nem szabályosan teszik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága tájékoztató fórumot hirdetett a vállalkozók körében, amelyen a NAV munkatársai az érvényben lévő nyugta- és számlázási szabályokról, illetve a május elején induló ellenőrzési sorozat részleteiről adnak információt.
 • Bravúros győzelem Érden

  A listavezető Érd sem tudta megállítani a tavasszal száguldó Erzsébeti SMTK-t. Csapatunk a labdarúgó NB III Duna-csoportjának rangadóján idegenben, emberhátrányban játszva 1-0-ra legyőzte vendéglátóját.
 • Huszárkonyha a Gaál Imre Galériában

  A Huszárkonyha című könyv bemutatója és gasztronómiai előadás lesz a reformkort és 48/49-es időszakot középpontba állítva május 11-én, 14.30-kor a Gaál Imre Galériában. Előadó Kerezsi Erika, a Kossuth Társaság elnökségi tagja. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Pesterzsébeti diákok az országos Kossuth-Széchenyi szónoklatversenyen

  Kerületünkben 2011 novemberében a Kossuth Társaság megrendezte a kerületi Kossuth-szónoklatversenyt. A kerületi verseny kategóriánkénti első három helyezettjét a Társaság benevezte az országos Kossuth-Széchenyi szónoklatversenyre.
 • Megértettük a szöveget és nyertünk!

  A József Attila Általános Iskola Könyvmániások csapata nyerte a Pesterzsébeti Művészeti Stúdió Alapítvány kerületi diákoknak szervezett olvasási-szövegértési versenyét. Fotó: Szőcs Dóra
   
 • Pörgős koreográfiákkal ünnepelték a Tánc Világnapját

  Idén is nagy sikere volt a Pesterzsébeti Művészeti Stúdió Tánc Világnapja alkalmából tartott rendezvényének. Az Általános Iskolai Tánccsoportok Találkozóján hat intézmény diákjai léptek színpadra a Csiliben. Fotó: Szőcs Dóra
   
 • Tomi bohóc közlekedési tanácsai

  A "Pindurpandur Ki? Mit? Tud? program" keretében, április 25-én, szerdán Tomi bohóc tart előadást óvodásoknak a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány jóvoltából az Ady Endre utcai Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézetben. Tomi bohóc játékos eszközökkel tanítja az óvodásokat a helyes és balesetmentes közlekedésre. Mintegy 200 óvodást várnak Pesterzsébet és Soroksár óvodáiból 9-11 óra között az intézmény tornatermébe. Aki szeretné gyermekét, unokáját elvinni, jelentkezzen a 476-3444-es telefonszámon. Ilma Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Itt juthat hozzá a kerti hulladékgyűjtő zsákokhoz!

  A kerti hulladékgyűjtő zsákokat az alábbi helyeken lehet beszerezni.
 • Táncfesztivál általános iskolásoknak

  A Pesterzsébeti Művészeti Stúdió a Tánc Világnapja alkalmából rendezi meg a Pesterzsébeti Általános Iskolai Tánccsoportok Találkozóját. A fesztivál április 23-án, hétfőn 14 órakor kezdődik a Csili Művelődési Központ Bubik István színháztermében.
   
 • Változások a május 1-jei ünnepi hosszú hétvégéhez és munkanap-áthelyezéshez kapcsolódóan

  A május 1-jei ünnep miatt április 30. (hétfő) szabadnap lesz. Helyette április 21-én, szombaton lesz munkanap. Ennek megfelelően változásokra kell számítani a fővárosi közlekedésben és a parkolásban is.
 • Munkanap áthelyezések az adóhivatalnál

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti, Kelet-budapesti, Dél-budapesti és Pest Megyei Adóigazgatóságainak ügyfélszolgálatai április 19-én (csütörtökön) hétfői, április 20-án (pénteken) csütörtöki, április 21-én (szombaton) pénteki munkarendnek megfelelően állnak az adózók rendelkezésére. Április 30-án (hétfőn) zárva tartanak. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Május 1-hez kapcsolódó munkanap áthelyezés az adóhivatalnál

 • Gyerekkori szorongásról beszélgetnek a szülőkkel

  Gyerekekről – Felnőtteknek. A Nevelési Tanácsadó ezzel a címmel indított előadássorozatot a tanév elején. Április 26-án, 18 órakor a gyerekkori szorongásról lesz szó.
 • Mezei futóbajnokság - diákolimpia

  Pesterzsébeti Diákolimpia Tesco Futás Mezei Futóbajnokságot rendez az Oktatási, Kulturális és Sport Osztály május 7-én, hétfőn 14 órától a Tesco parkoló melletti füves részen. A versennyel a futást és az egészséges életmódot kívánják népszerűsíteni a szervezők. A cél egyéni és csapatversenyben, Pesterzsébet Bajnoka cím elnyerése.
   
 • Utalták az első negyedévre szóló Bursa ösztöndíjat

  Pesterzsébet önkormányzata 2012-ben több mint 120 egyetemi vagy főiskolai hallgatót részesít Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjban. Az első negyedévre szóló ösztöndíjat az elmúlt héten megkapták.
 • Koszorúzás az Anyák szobránál

  Anyák napja alkalmából a Magyar Vöröskereszt Budapest, Dél-pesti Szervezete a Szent Erzsébet téren álló Anyák szobránál koszorúzást tart május 8-án, 15 órától. Fellép a Dinnyehegyi óvoda Csipet-csapat csoportja. A szoborról kevesen tudják, hogy Juhász Lajosné alpolgármester egyik családtagja állt modellt. De hogy ki is volt ő, arról a május 2-án megjelenő Pesterzsébet újságban olvashatnak. Fotó: wikipédia Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Segítik egymást a német nemzetiségi nevelésben

  Együttműködési megállapodást kötött a pesterzsébeti Baross Ovi Kindergarten Baross és a Ceglédberceli Napsugár Óvoda. A testvérintézmények ezentúl egymást segítik az óvodai, különösen a német nemzetiségi nevelés területén. Fotó:Szűcs Dóra
   
 • Ingyenes egészségnap a családsegítőben

  Ingyenes egészségnapot szervez a Pesterzsébeti Szociális és Gyermekvédelmi Központ Családsegítő Szolgálata május 10-én, 10-16 óra között a Családsegítő Szolgálatnál (1201 Budapest, Kossuth Lajos utca 146.). Testanalízis, hallásvizsgálat, szemészet, vérnyomásmérés, termékbemutatók. A Magyar Vöröskereszt ezen a napon véradást szervez a helyszínen. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Nyílt nap a Nevelési Tanácsadóban

  Nyílt napot tartanak a Nevelési Tanácsadóban április 19-én, csütörtökön, 13 órától. Többek között a hiperaktivitásról, a mesék személyiség- és képességfejlesztő szerepéről, valamint a logopédia gyakorlati tudnivalóiról is szó esik.
   
 • Meghívó - Hősök Napja

  Pesterzsébet Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt, családját és barátait Hősök Napja alkalmából május 24-én, csütörtökön, 17 órára az Emlékezés terére, a I. és II. világháború pesterzsébeti katonai és polgári áldozatainak emlékére rendezendő tiszteletadásra. A megemlékezésen fellépő művészek: Szegedi Dóra, Buch Tibor, Marosi Kinga, Somorjai István Az ünnepség végén a hozzátartozók mécses gyújtással és egy-egy szál virággal róhatják le kegyeletüket a Hősi emlékműnél. Szabados Ákos polgármester
 • Hamarosan költözik a Vöröskereszt

  A Vöröskereszt helyi szervezete május első heteiben elköltözik az Ady Endre utcai épületből az Erzsébet tér 3. szám alá. A kerületi irodához forduló lakosoknak minden esetben igyekeznek segíteni. A megkereséseket a nemethandrea@voroskeresztbp.hu, vagy a 70/9338- 502-es telefonszámon fogadják. IM Hírfeltöltés:Online Lapcsoport Kft.
 • Hetero Sapiens jubileumi koncert április 22-én

  Hetero Sapiens 5 éves jubileumi koncert április 22-én, vasárnap este 6 órától a Csili Művelődési Központ Bubik István színháztermében.Az est fővédnöke Szabados Ákos polgármester.
   
 • Megvan az ötödik!

  Továbbra is szárnyal az Erzsébeti SMTK: a labdarúgó NB III Duna-csoportjában sorozatban ötödik győzelmüket aratták a piros-fehérek, és megerősítették harmadik helyüket.
 • Kormányhivatalok folytatják le a szabálysértési eljárásokat

  2012. április 15-én lépett hatályba a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény, melynek rendelkezéseit a hatálybalépése után elkövetett szabálysértésekre kell alkalmazni. Az egyik legfontosabb hatáskört érintő változás, hogy a fővárosi, megyei kormányhivatal lett az általános szabálysértési hatóság, vagyis a szabálysértési eljárások lefolytatása a kormányhivatalok feladata lett.
 • Április 21-én 8-12-ig nyitva a hivatal, ügyfélfogadás is lesz

  Dr. Kiss Irén címzetes főjegyző tájékoztatása szerint április 21.(szombat)munkanap, ezért a polgármesteri hivatal valamennyi szervezeti egysége 8-12 óráig ügyfélfogadással egybekötve nyitva lesz. Április 30.(hétfő)pihenő nap, május 1.(kedd) munkaszüneti nap. Ezeken a napokon a hivatal valamennyi szervezeti egysége zárva lesz, így az ügyfélfogadás szünetel.
 • Verssel oldják a beszédgátlást

  A Költészet Napja alkalmából másodízben rendez versmondó versenyt a XX. kerületben logopédiai fejlesztésben részesülő gyermekek részére a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Logopédiai Intézet.
 • Pesterzsébet- Alusta Kupa

  Pesterzsébet- Alusta Kupa április 21-22-én a Gyulai István Általános Iskola Kruj Iván Sportcsarnokában. Belépés díjtalan.
   
 • Emlékfákat ápolnak a városvédők

  A Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Csoportja április 21-én, szombaton 10 órától a Magyarok Nagyasszonya terén található emlékfákat ápolja Pesti László kertész segítségével. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Ady versek Závory Andreától

  Závory Andrea színművész Ady Endre verseit nyújtotta át a Költészet Napján, a Csiliben az érdeklődőknek. "Tüzes seb vagyok" című összeállításából megismerhette a közönség Ady érzékeny lelkületét, múzsájával, Lédával folytatott kapcsolatát és a francia irodalom költészetére gyakorolt hatását. A művésznő gitárjátékkal kísérte Ady megzenésített verseit. Egymást váltotta a próza, a vers és a zene. Fotó és szöveg: Ilonka Mária Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Pesterzsébeten is barátok közt játszott Rékasi Károly

  Talán nincs olyan ember hazánkban, aki ne ismerné a Barátok Közt sorozat Bartha Zsoltját megszemélyesítő Rékasi Károlyt. A színész Figaró házassága című Bánfalvi Ágnes rendezte darabban lépett fel a Csiliben. Fotó: Szőcs Attila
   
 • Közös szavalás a Petőfi szobornál

  Szavalóversenyt tartottak a Csili Művelődési Központ könyvtárában a Költészet Napján, melyen 350 óvodás és iskolás vett részt. A legtöbb tanuló a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából és Hajós Alfréd Általános Iskolából érkezett. Fotó: Ilonka Mária
   
 • Kutyás Családi Nap a szomszéd kerületben

  II. Alfa Dog Dancing Kupa és I. Alfa Trükkverseny Kutyás Családi Nap a csepeli Alfa Kutyaiskola rendezésében május 20-án, 10 órától. Hozd el a kutyádat, legyetek a szépségverseny vagy a trükkverseny sztárja! Kutyával belépés csak oltási könyvvel. A rendezvényre a belépés ingyenes!
   
 • Kedvenceiket adták elő

  A Magyar Költészet Napja alkalmából a Társulat - Pesterzsébet közéleti szereplői, képviselői, közalkalmazottai - adott műsort a Gaál Imre Galériában. A fellépők kedvenc műveiket adták elő. Fotók:Szerző
   
 • Tagokat vár soraiba a Senior Police

  Megkezdi munkáját a nyugdíjas rendőrökből alakult szervezet Pesterzsébeten és Soroksáron. A bűnmegelőzés és közbiztonság elősegítése érdekében, nyugdíjas rendőrök bevonásával tartanak programokat, előadásokat fiataloknak.Azok a nyugalmazott rendőrök, akik szívesen részt vennének a szervezet munkájában, a XX-XIII. kerületi Rendőrkapitányságon jelentkezhetnek a Senior Police tagjai közé Nyámcz Györgyi rendőr őrnagynál. SZA
 • Szülőkkel egyezettek a módszer kidolgozásáról

  A családok egy főre eső jövedelme alapján állapítják meg a bölcsődében fizetendő díjat. Kerületünkben a változás nem jelent plusz terhet a szülők nagy része számára.
 • PM10 szennyezés veszélyei plakátokon

  Megnyílt a Levegő Munkacsoport vándorkiállítása a Városháza I. emeleti folyosószakaszán. Húsz nagyalakú plakáton a 1330/2011. (X. 12.) kormányhatározatból vett idézetekhez kapcsolódva mutatja be a PM10 szennyezés veszélyeit, valamint azokat az intézkedéseket, amelyekkel a kormány és hivatalai, valamint az önkormányzatok lényegesen csökkenteni tudják a részecskeszennyezést. A tárlat április 13-ig tekinthető meg.
   
 • Rehabilitációs mobil teammel felgyorsul, lerövidül a tényleges rehabilitációs időszak

  A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház által 2009-ben, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) foglalkoztatás támogatására kiírt pályázatán mintegy 50 millió forintot nyert vissza nem térítendő támogatásként. Ez az összeg 5 szakember bérét fedezte, így lehetőség nyílt egy neuropszichológus, egy rehabilitációs tevékenység-terapeuta, egy gyógytornász, valamint egy patológus és egy OKJ-s ápoló foglalkoztatására úgy, hogy fizetésük nem terhelte az intézmény költségvetését. A projekt március 31-én zárult.
   
 • IX. Janikovszky Éva meseíró pályázat

  Amit a meseíró pályázatról tudni kell...
   
 • Katasztrófavédelmi versenyen teljesítettek a diákok

  Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt tartottak az ESMTK sportpályán.A diákok a verseny során polgári védelmi, tűzvédelmi, közlekedési ismereteket szerezhettek, megismerhették az árvízi védekezés alapjait is. Fotó: Ilonka Mária Képen: Juhász Lajosné alpolgármester a közlekedési teszt kitöltőire is kíváncsi volt
   
 • Kerületi bajnokok az első budapesti országos iskolatenisz bajnokságon

  Az országos iskolatenisz bajnokságon két kerületi iskola, az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet és a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium diákjai is indultak. Mindkét iskola országos bajnokot avatott. Fotón: Szilágyi Szonja I. helyezett
   
 • Irigylésre méltó frissesség

  Kilencven esztendeje született a kerületben Fosztó István, akit pesterzsébeti otthonában látogatott meg ez alkalomból Juhász Lajosné alpolgármester, aki átnyújtott az ünnepeltnek egy Orbán Viktor kézjegyével ellátott emléklapot is. Az idős férfi feleségével együtt fogadta a köszöntést. A szép kort megélt ünnepelt korát meghazudtolva, irigylésre méltó szellemi frissességgel mesélt az elmúlt majd’ száz évről: leküzdött betegségekről, háborúról és szerelemről. Fotó/írás: Szőcs Attila Képen: Juhász Lajosné köszöntötte fel a 90 éves Fosztó Istvánt Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Győzelemet hozott a húsvéti nyuszi Óbudán

  A labdarúgó NB III Duna-csoportjában a III. Ker. TUE vendége volt az Erzsébeti SMTK. Akárcsak két hete, a piros-fehérek ezúttal is 1-0-s győzelemmel és így három ponttal tértek haza az idegenbeli mérkőzésről, és már harmadikok.
 • Sikerrel zárult az uniós projekt

  A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban sikerrel zárult az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (Kódszám:TÁMOP-6.2.4/A/08/1) "Foglalkoztatás támogatása A) komponens: Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára" című pályázat. Ennek keretében a pályázaton elnyert pénzből egy OKJ-s ápoló és egy patológus szakorvost is.
   
 • Bringázz és vonatozz a munkába!

  A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködve szervezi a „Bringázz a Munkába!" kampány idei első, tavaszi fordulóját, amely holnap, április 11-én veszi kezdetét és május 15-ig tart. A MÁV-START Zrt. a kampányhoz idén is kedvezményekkel és nyereményekkel csatlakozik. A személyszállító vasúttársaság célja az akcióban való részvétellel, hogy a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolásával olyan környezetbarát közlekedési lehetőségre hívja fel a figyelmet, amely a növekvő autósforgalommal járó, káros környezeti hatások csökkentéséhez hozzájárul.
   
 • "Emlékszel még?" címmel tartja következő előadását április 15-én, délután 16 órától a Szépkorúak Színitanodája a Csili Művelődési Központban. Az előadást a tanoda alapítója - aki maga is szerepel benne -, Kokas László rendezi. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoprtkft.hu
 • Áldott húsvétot kívánunk!

  A Baross Ovi Kindergarten Baross Kék Delfin csoportjának húsvétváró asztalával kívánunk minden olvasónknak áldott, szép húsvétot! Online stáb Fotó: Baross Ovi Kindergarten Baross
   
 • 110 éves lesz a Gézengúz óvoda Lázár utcai Tagóvodája

  Az óvoda április 27-én ünnepli 110 éves születésnapját. Aki rendelkezik fényképekkel, illetve bármilyen emlékkel az óvodáról, szívesen fogadják, felhasználják az ünnepre készülő kiállításon. Az emlékek - melyeket a tárlat lezárása után visszaadnak - leadható személyesen a Lázár u. 18. szám alatt Szabó Ilona tagóvoda-vezetőnek vagy elküldhető e-mailben: lazaovoda@lazarovoda.t-online.hu
 • Húsvéti üdvözlet

  Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánnak a Pesterzsébeti Múzeum munkatársai!
   
 • Testületi ülés április 19-én

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete április 19-én, 14 órakor (Budapest, XX. kerület Kossuth Lajos tér 1. I. emelet 63-64.) a Díszteremben ülést tart.
 • Sikerek Bledben

  Tornagyőzelemmel fejezte be a szezont az U15-ös jégkorong válogatott: az 1997-ben születettek Szlovéniában, Bledben léptek fel egy nemzetközi viadalon, amelyen tizenkét csapat vett részt. Többségében klubcsapatok szerepeltek a vetélkedőn, így hazánkból a Pesterzsébeti HK és a Drago Skorpiók is. Korábban az U11-esek közt a ferencvárosiak hoztak haza egy bronzérmet Szlovéniából.
   
 • Megkésve, de annál nagyobb szeretettel köszöntötték a hölgyeket

  Majdnem egy hónapot csúszott az MSZOSZ Területi és Nyugdíjas Alapszervezetének hagyományos nőnapi rendezvénye. Április első napjaiban virággal és zenés műsorral köszöntötték a hölgyeket.
   
 • Állás - gazdasági referenst kerest keres a GESZ

  GESZ Pesterzsébet Önkormányzata (Budapest, XX. kerület, Baross utca 73.) közalkalmazotti jogviszonnyal részmunkaidős (6 órás) munkakörbe gazdasági referenst keres.
 • Körmenetek miatt lezárások a fővárosi utakon

  A húsvéti körmenetek miatt lezárásra, míg a hétfői ünnepnap kapcsán menetrendváltozásra is készülni kell a fővárosban közlekedőknek.
 • Ünnepi vonatközlekedés

  Húsvétkor,április 8-án, vasárnap ünnepnapi, április 9-én, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben a vonatközlekedésben. Április 10-én, keddtől már a megszokott, menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok.Az ünnepi, módosított közlekedési rendet a közforgalmú menetrendkönyv és az ELVIRA internetes kereső is tartalmazza.
 • Így készültünk a húsvétra

  Húsvét előtt nagy volt a készülődés a kerületben. Az intézmények igyekeztek olyan programokat kitalálni, szervezni, ahol a családok együtt tevékenykedhettek, alkothattak. Sokan éltek is a lehetőséggel. Fotó: Ilonka Mária
   
 • Húsvéti üzentet

  A Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös üzenetet tett közzé húsvét alkalmával. Húsvét üzenete abban áll, hogy hittel csatlakozzunk a feltámadt Krisztushoz és a tőle kapott erővel tartsunk ki, sőt növekedjünk a szeretetben és így építsük országát, a szeretet civilizációját. Ezért tisztelünk minden embert, bármilyen világnézeti meggyőződést, hitet valljon is. A kerületben működő egyházak hagyományaik alapján ünneplik Jézus Krisztus feltámadását.
   
 • Épületek vonzásában

  Vásárhelyi Antal grafikusművész Egyiptomtól Európán át Ázsiáig beutazta a világot. Mindenütt megragadta az épületek jellege, architektúrája. Innen merítette mondanivalóját a Gaál Imre Galériában rendezett kiállításának is. Az Erdélyben, Szatmárnémetiben született grafikus képzőművészeti és grafikai tanulmányokat folytatott Bukarestben, majd 1979-ben áttelepült Magyarországra.Többször járt már a pesterzsébeti galériában, ám először szerepel műveivel a kerületünkben. Munkái április 22-ig térítésmentesen megtekinthetők. Ilonka Mária Fotó: Szerző Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Változások a húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet idején

  A három napos húsvéti hétvége változásokat is tartogat az útra kelők számára. A húsvéti körmenetek miatt lezárásra, míg a hétfői ünnepnap kapcsán menetrendváltozásra is készülni kell a fővárosban közlekedőknek.
 • Hirdessen a Pesterzsébet újságban!

  Hirdetését az alábbi időpontokban adhatja fel: április 10.: 13-17 április 17.: 9-13 április 24.: 13-17 Május 1.: Nincs hirdetésfelvétel Hirdetésfelvétel: TV20 KFT. irodája, Csili Művelődési Központ
 • Katasztrófavédelmi verseny

  Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt tart a Polgári Védelmi Kirendeltség ma 9-14 óra között az ESMTK Sporttelepen (Ady E. u. 150.).
 • Segítsen ön is, ha van rá lehetősége

  A Pesterzsébet újság szerkesztője, Julius Athina most húsvét előtt is megjelent ollóval és fésűvel a Kapitánypusztai nappali hajléktalan melegedőben, hogy a rászorulóknak az ünnep előtt rendbe tegye a frizuráját. 20 hajléktalan haját vágta le négy óra alatt és minden vendég kapott tőle egy csokoládé nyuszit. A melegedő munkatársai kérik a lakosságot, használt ruháikat ne dobják ki, ajánlják fel a nehéz sorsú embereknek. Jelenleg fogadnak: alsónadrágot, cipőt, papucsot, pólót, nadrágot, inget, tavaszi kabátot, zoknit. Kérésre házhoz is mennek a ruhákért.Telefonszám: 286-0601
   
 • Sokan jelentkeztek

  A GESZ Pesterzsébet takarítói állást hirdetett,a mire nagyon sokan jelentkeztek. A munkakört betöltő személy kiválasztása folyamatban van. Az állást kiíró GESZ már nem fogad el jelentkezéseket.
 • Húszéves lett a nyugdíjas klub

  Alapításának 20. évét ünnepelte a Pesterzsébeti Nyugdíjas Klub. Kezdetekkor mindössze 16-an voltak, az elmúlt két évtized alatt egyre többen csatlakoztak hozzájuk, így mára már 200 tagja van a klubnak. Fotó: Szerző Képen: Szabados Ákos polgármester köszöntötte a nyugdíjasokat, a rendezvényen részt vett Földesi Gyula országgyűlési és önkormányzati képviselőn kívül több kerületi önkormányzati képviselő is
   
 • Ezt csináljuk, ha éppen nem tanulunk

  Mintegy kétszáz tanuló lépett színpadra a Lázár Vilmos Általános Iskola hagyományos Lázár napján a Csiliben. A programon megjelent Dr. Vas Imre alpolgármester valamint Földesi Gyula országgyűlési és önkormányzati képviselő is.
   
 • Nyuszis váltóverseny a Hajós Alfréd Általános Iskolában

  Nyuszis váltóversenyt szervezett kerületi óvodásoknak a Hajós Alfréd Általános Iskola. A résztvevők távolról sem bizonyultak nyuszinak: lelkesen vetették bele magukat a feladatokba. Sportolás és vetélkedés közben ismerkedni az iskolával – többek közt ez volt a nap célja, melynek végén oklevéllel, ajándékkal tértek haza a gyerekek. Sz.A. Fotó: Szerző Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. www.onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Koncertet adnak, hogy segíthessenek

  Jótékonysági koncertet szervez Blokker Imre, a pesterzsébeti Családsegítő Szolgálat munkatársa május 12-én a Csiliben. A bevételéből tartós élelmiszert vásárolnak a szolgálattal kapcsolatban álló családoknak. Fotón: Médium együttes is fellép Fotó: mediumzenekar.atw.hu
   
 • Tovább menetel az ESMTK: győztünk!

  A papírformának megfelelően legyőzte hazai pályán az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata a Budafok együttesét, és a Duna-csoportban már csak két pontra van a dobogótól. Fotón: Vörös Dávid esmtk.gportal.hu
   
 • Böjte Csaba Csepelen gyóntat

  Böjte Csaba ferences atya március 29-31. között Csepelen, a Szent Imre téri Belvárosi Templomban (1211 Budapest, Templom utca 29.) 18 órai kezdettel misét tart és gyóntat.
   
 • Babérkoszorú Díjat kapott Kárpáti Kamil

  Magyarország miniszterelnöke Kárpáti Kamil József Attila-díjas költőnek, írónak, szerkesztőnek Magyarország Babérkoszorúja Díjat adományozott. A díjat az Iparművészeti Múzeumban Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár adta át. A Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság javaslatára adományozza a miniszterelnök e magas állami kitüntetést, amely 2008 óta újult meg, s amit évente három költőnek adományoznak ugyanakkor, amikor a Kiváló- és Érdemes Művész kitüntetéseket is.
   
 • A magyar néptánccal is megismerkedtek az olasz cserediákok

  Pesterzsébet olasz testvérvárosa, Olgiate Comasco Liceo Terragni középiskolájának Magyarországon vendégeskedő tanárai és diákjai is részt vettek a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Kultúra Alapítványának estjén. Fotó: Szűcs Dóra
   
 • Benkó Dixieland Band koncert szombaton a Csiliben

  Ismét koncertet ad szombaton a Benkó Dixieland Band a Csiliben. A zenekar megszámlálhatatlanul sok fellépésen van már túl, de a pesterzsébeti továbbra is a zenekar egyik kedvenc közönsége. Nagyon szeretnek a kerületben játszani. A koncert 18 órakor kezdődik. Fotó: www.benko-dixie.hu
   
 • Ellenőrzik a húsvéti számlákat, sonkákat

  Jár-e a piros tojás mellé nyugta, vajon a húsvéti sonka onnan „jött-e", ahonnan a kereskedő állítása szerint származik - mindez kiderül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaszi ellenőrzéssorozatában.
 • Gyere el a galériába, hozd a családodat is!

  Óvodásokat, iskolásokat várnak a Falvédők és hímzésminták című kiállításra a Gaál Imre Galériába április 22-ig.Húsvétoló - családi nap a kézműves foglalkozásokkal március 31-én 10.30-12.30-ig.
   
 • Elismerést kapott az 5. danos goju-ryu karatemester

  40 éves fennállását ünnepli idén a Magyar Karate Szakszövetség. Ebből az alkalomból Harsányi ászló sensei elismerést vehetett át a karate terén végzett munkájáért. Fotó: Vincze Angéla
   
 • Előadást tart civil szervezeteknek dr. Latorcai Csaba

  Felhívjuk a civil szervezetek figyelmét,hogy dr.Latorcai Csaba nemzeti és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár április 11-én, 17 órai kezdettel előadást tart a Csili Művelődési Központ Vízvári termében a civil szervezetek működéséről és támogatásáról. Megjelenésükre számítunk. Pesterzsébet önkormányzata
 • Teázzon egy szírrel

  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Bíró Mihály utcai könyvtára március 30-án érdekes programot kínál a látogatóknak "Teázzon egy hazánkban élő szírrel" címmel. Fotó: magánarchívum
   
 • Lehet még jelentkezni a takarítói állásra!

  GESZ Pesterzsébet önkormányzata napi 4 órás (heti 20 óra) munkakörbe takarítót keres. A munkavégzés helye: Budapest, XX.kerület,Baross u.73. Bérezés a minimálbér részarányos összege (bruttó 46 500.-Ft/hó) Feladatai: irodahelyiségek, szociális helyiségek, mosdók takarítása, ajtók, ablakok lemosása, hűtőgépek leolvasztása, takarítása, textíliák géppel történő mosása, stb. Érdeklődni lehet: a 421-1070 telefonszámon az intézmény igazgatójánál. Jelentkezni lehet április 10-ig. Az állás azonnal betölthető!
 • Pesterzsébeti diadal a Fehér Miklós Emléktornán

  A házigazda Hajós Alfréd Általános Iskola csapata nyerte meg az idei Fehér Miklós Focikupát. Az intézmény nyolcadik alkalommal rendezte meg a rangos versenyt, amelyen minden évben az olimpiai bajnokok neveit viselő iskolák focicsapatai mérkőznek meg egymással.
   
 • Két intézmény közül választhatnak a megszűnő Baross Gábor Szakiskola tanulói

  A XIII. kerületi Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskolába és a XVI. kerületi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskolába várják a megszűnő Baross Gábor Szakiskola diákjait. A tanulóknak és szüleiknek a Baross Gábor Szakiskolában tartott tájékoztatót a két befogadó intézmény.
 • Sok néző, sok helyzet a rangadón

  Szombaton délután Soroksáron vendégeskedett az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata. Az NB III Duna-csoportjának délpesti rangadóján egy korai góllal a piros-fehérek szerezték meg a három pontot. Foto: fociakobon.hu
   
 • Versenyeztek a világnapon

  A Zrínyi Miklós Általános Iskola felső tagozatos diákjainak rendezték meg az intézményben a „Víz Világnapja" vetélkedőt.A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben.
   
 • Logopédiai versmondó verseny ovisoknak

  A költészet napja alkalmából versmondó versenyt rendeznek a Logopédiai Intézetben, a XX. kerületben logopédiai fejlesztésben részesülő gyermekek részére. Céljuk, hogy megismertessék és megszerettessék a gyermekekkel a verseket, oldják beszédgátlásukat, beszédfélelmüket, bővítsék szókincsüket és segítsék az érthető kifejező beszéd elsajátítását. Az óvodai selejtezőn továbbjutók április 17-én, 16.30-kor mérhetik össze ügyességüket a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Logopédiai Intézet tornatermében. Részletesebb tájékoztatás: vmlogo20.freeweb.hu.
 • Átveszik a működésképtelen elektromos kütyüket

  Elektromos, elektronikai és gumiabroncs gyűjtési akció április 28-án, szombaton 8-14 óráig. Május 5., veszélyes hulladék gyűjtés napja a kerületben 8-14 óráig. Helyszínek mindkét alkalommal:Interspar parkoló, Mátyás király tér(Késmárk utca és Rozsnyó utcánál.
   
 • Miért szeretnek logopédiára járni a gyerekek?

  Rajz- és fogalmazásíró versenyt hirdetett a logopédiai ellátásban részesülő gyermekek számára a XX. kerületi logopédiai szakszolgálat az európai logopédusok napja apropóján. Témája: „Ezért szeretek logopédiára járni"
   
 • Zenebarátok fellépése a Csiliben

  A Csili Zenebarátok Klub „Tavasszal kell a szerelem” címmel adott műsort a Csili Művelődési Központban. Fotó:Boskovitz Imre
   
 • Gyermekvédelemből jeles!

  A Baross Ovi-Kindergarten Baross Óvodában nagyszerű kezdeményezés indult útjára azért, hogy azoknak a családoknak segíthessenek, akik sorsa átmenetileg, vagy tartósan rosszra fordult. Fotó: Baross Ovi-Kindergarten Baross Óvoda
   
 • Mit kell tudni az óvodai beíratkozásról?

  Az óvodába lépés jelentős változást jelent a kisgyermeknek és szüleinek is. Fordulópont a három éves koráig az édesanya mellett nevelődő gyermek életében csakúgy, mint a bölcsődés gyermek számára. Az anyától való elszakadás, az alkalmazkodás az új környezethez, a számára ismeretlen felnőttekhez és a gyerektársakhoz, pszichés megterhelést jelent. Fotó: Pedagógiai Intézet
   
 • Tájékoztatás fák lemosó szeres permetezéséről

  Pesterzsébet Önkormányzata megrendelte a kerület közterületein a fák lemosó szeres permetezését.
 • Betöltötték az álláshelyeket

  A Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) Pesterzsébet által a napokban meghirdetett takarítónői és udvari munkás állása betelt. A belső ellenőri munkakör még betöltetlen. Részletek a honlapon.
 • Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz

  A nyelvtanulás fontosságáról, eszközeiről, módszereiről kaphattak tájékoztatást a Csili Művelődési Központ programjának, a Nyelvtanulás délutánjának látogatói. Az informatív előadások mellett kedvezményes könyvvásárlásra is volt lehetőség. SZ.A. Fotó: Szőcs Attila Feltöltés: Online Lapcsooport Kft.
   
 • Dicsérő, elismerő okleveleket kaptak munkájukért

  Elismerő, dicsérő okleveleket adott át nemzeti ünnepünkön Szabados Ákos polgármester, Juhász Lajosné és dr. Vas Imre alpolgármester a kerület általános iskoláiban tanuló diákoknak.
   
 • Pontos házszámokat kérnek a postások

  Csillagné Léport Borbálától, a Zilah utcai főposta vezetőjétől megtudtuk: sokszor akadályozza munkájukat, hogy a házszámtáblákat nem helyezik ki pontosan, illetve számos helyen nincsenek is, vagy nem megfelelően vannak kitéve. - Ha kettős számozás van a házfalakon, akkor minél hamarabb meg kell oldani, hogy a megfelelő házszám kerüljön ki, ne legyenek egyidejűleg régi és új számok a házfalakon. Ez megtévesztheti a kézbesítőt - mondta a hivatalvezető. A helytelen számozások miatt sajnos előfordul, hogy máshová dobják a leveleket a kézbesítők. Ilyenkor a küldeményt vissza kell adni a postásnak. Téves kézbesítés esetén hívják az 421-4316-os telefonszámot. IM Fotó: Ilonka Mária Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Diákolimpia eredmények

  A kerületi diákolimpián eredményt elért tanulók névsorát eléri a csatolmányokban. Gratulálunk a nyerteseknek!
 • Kacor király is tapsot kapott

  A kerületből kilenc színjátszó csoport lépett fel a Csiliben, az Ady Endre Általános Iskola és a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet által szervezett Pesterzsébeti Színjátszó Csoportok Találkozóján március 22-én.
   
 • Délpesti derbi szombaton

  Egy labdarúgó-mérkőzés, amely több mint egy futballmeccs – a városi derbikre illik ez a mondás. A délpesti városrész két patinás csapata, az Erzsébeti SMTK és a Soroksár az utóbbi otthonában csap össze szombat délután. A kép egy korábbi SSC–ESMTK meccsen készült - erzsébeti gólöröm Soroksáron
   
 • Kicserélik a diákokat

  A Pesterzsébeti KSZI (volt Varga Jenő szakközépiskola) és Pesterzsébet testvérvárosa, Olgiate Comasco, a Liceo Terragni közötti diákcsere második alkalommal valósul meg március 27-31. között.
 • Együtt a Kiserdőért

  Április 20-án a Föld Napja alkalmából az önkormányzat az éves hagyományokhoz híven ismét takarítási akciót szervez a Vécsey lakótelep mögötti Szánkózó-dombnál. A rendezvényen kerületünk általános iskolái, tűzoltóság és a rendőrség is részt vesz. Az akció során szerveznek szemétszedést, fűgyűjtést, gereblyézést, és nem utolsó sorban a Kiserdő kitakarítását. A takarítás után a gyerekeket közös ügyességi játékra hívják. Várnak mindenkit egy kis szabadtéri közös takarításra. Érdeklődni lehet a Szociális Foglalkoztatóban a 285-8474-es telefonszámon. Esőnap május 4.
 • E hétvégétől nyári időszámítás - figyeljen az éjszakai járatok közlekedésére!

  Március 24-éről 25-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjszaka az órák 2.00-ről 3.00 órára történő előreállításával beköszönt a nyári időszámítás. Az éjszakai járatok közlekedésében ezen az éjszakán az alábbiakban olvasható változások történnek.
 • Szombaton pénteki menetrend lesz érvényben

  Változik a vonatok közlekedési rendje a szombati munkanap-áthelyezés miatt. Ennek megfelelően március 24-én, szombaton (munkanap) pénteki menetrend lesz érvényben. Március 25-én, vasárnap a megszokott, vasárnapi menetrendnek megfelelően közlekednek a vonatok.
 • Immár kész a leltár

  Költészet-napi előadóestet tart a Társulat április 11-én,17.30-tól a Gaál Imre Galériában.Belépés díjtalan.
   
 • Családonként 5 gumiköpenyt vihetünk

  A tiszta környezetünkért gondolat jegyében a lakosságtól térítési díj nélkül befogad családonként 5 db gumiköpenyt az Energy Kft. Dunaharasztiban. A részletekről tájékozódjon telefonon+3620/511-5555 A tavaszi hulladékgyűjtési akció után is várják a lakosság jelentkezését. Információk a honlapon: www.newenergy.hu
 • Pesterzsébet-Alusta Kupa április 21-én

  Szurkoljunk együtt a ifjú pesterzsébeti és alustai birkózóknak és karatésoknak április 21-én, szombaton és 22-én vasárnap a Kruj Iván Birkózócsarnokban(XX. Mártírok útja 205. a Gyulai István Általános Iskola hátsó udvara)! Látogasson ki ön is családjával a Pesterzsébet-Alusta Kupára, ahol világhírű sportolókkal is találkozhat.
 • Kiállítás Vásárhelyi Antal alkotásaiból

  A Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában április 5-én, 17 órakor Vásárhelyi Antal grafikusművész munkáiból nyílik kiállítás. A kiállítást megnyitja Hudra Klára művészettörténész.
   
 • Búcsú Zsombok Tímár Györgytől

  Életének 80. évében, február 15-én elhunyt Zsombok Tímár György, aki Pesterzsébet Soroksár szétválása előtt, 1990-1994 között a kerület alpolgármestere volt. Végső búcsúztatása, katonai tiszteletadás mellett, a mai napon - március 21-én, 11.15-kor a Pesterzsébeti temetőben.
   
 • Iskolai beíratkozás április 19-én, 20-án

  Általános iskolai beíratás 2012. április 19-én, csütörtökön 8-19 óráig és április 20-án, pénteken 8-18 óráig. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok: óvodai szakvélemény, a gyermek születési anyakönyvi kivonata, a gyermek lakcímkártyája, a gyermek TAJ száma és 1.400,- Ft a diákigazolványhoz.
 • Kiállítás a Városházán

  A Levegő Munkacsoport vándorkiállítását nyitja meg április 3-án 11 órakor Városháza I. emeleti folyosószakaszán Lukács András elnök és Szabados Ákos polgármester. Húsz nagyalakú plakáton a 1330/2011. (X. 12.) kormányhatározatból vett idézetekhez kapcsolódva mutatja be a PM10 szennyezés veszélyeit, valamint azokat az intézkedéseket, amelyekkel a kormány és hivatalai, valamint az önkormányzatok lényegesen csökkenteni tudják a részecskeszennyezést. A tárlatot április 13-ig tekinthetik meg a Városházába látogatók.
 • Ki kapja? Kitüntetések az önzetlen munkáért

  Pesterzsébet Önkormányzata kitüntetéseket adományoz azon természetes, vagy jogi személyeknek, akik kiemelkedő és önzetlen munkájukkal hozzájárultak kerületünk fejlődéséhez.
 • Új biztonságirányítási központ támogatja a MÁV budapesti és elővárosi pályaudvarai közbiztonságának javulását

  A MÁV Zrt. új biztonságirányítási és felügyeleti központja támogatja a fővárosi és elővárosi vasútállomások biztonságának javulását. A vagyonbiztonsági célokat is szolgáló, napi 24 órában, folyamatosan működő központba közel 200 kamera, mozgás- és nyitásérzékelő jele érkezik be. A szolgálatot teljesítő vasútőrök az interneten keresztül befutó jeleket a központi terem falán elhelyezett 16 darab nagy kijelzős monitoron, illetve munkaállomásonként két asztali monitoron követik nyomon, és szükség esetén azonnal intézkednek.
 • Nyelvtanulás délutánja

  Nyelvet tanul? Nyelvet tanít? Gyermekének keres tanfolyamot? Nyelvvizsga/érettségi előtt áll? Ötletek, hasznos információk a Csili Művelődési Központ által szervezett programon.
   
 • Rajzverseny gyerekeknek rendőrökről

  Rajzversenyt hirdet a XX--XXIII. kerületi rendőrkapitányság iskolásoknak. Fotó: totalcar.hu/MTI
   
 • Álláshirdetés - belső ellenőr

  Gazdasági Ellátó Szervezet - Budapest a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet 1201 Budapest, Baross u. 73. belső ellenőr munkakör betöltésére.
 • Nyílt napot tartanak a Nevelési Tanácsadóban

  Nyílt nap április 19-én, csütörtökön 13-16 óráig a Nevelési Tanácsadóban(Mártírok útja 51.), ahol 13 órától szakmai előadások kezdődnek. Érintett témák: Játék és nevelés - Mesevilág. A mesék személyiség- és képességfejlesztő hatása -Pszichológiai csoportok a nevelési tanácsadóban – Hiperaktivitás - Gyógypedagógiai munka a nevelési tanácsadóban - Logopédia a gyakorlatban - Az óvodából az iskolába való átmenet -Az alsóból a fölsőbe való átmenet. 15.45-től állófogadás zárja a rendezvényt. ázs
 • Tanulástechnika a Nevelési Tanácsadóban

  Az idei tanévben gyermeknevelési témakörökben előadássorozatot indított a Nevelési Tanácsadó szülőknek. Március 26-án, 17.30-kor várják az érdeklődő szülőket a Mártírok útja 51. alatti intézménybe. Az előadás címe: Tanulástechnika. Börcsök Gyöngyi pszichológus a hatékony tanulási módszerekről, tanuláshoz köthető motivációról, emlékezeti technikákról tart rövid ismertetőt, majd beszélget a szülőkkel a témakörben. ázs
 • Álláshirdetés - takarítói állás

  GESZ Pesterzsébet önkormányzata napi 4 órás (heti 20 óra) munkakörbe takarítót keres. A munkavégzés helye: Budapest, XX.kerület,Baross u.73. Bérezés a minimálbér részarányos összege (bruttó 46 500.-Ft/hó) Feladatai: irodahelyiségek, szociális helyiségek, mosdók takarítása, ajtók, ablakok lemosása, hűtőgépek leolvasztása, takarítása, textíliák géppel történő mosása, stb. Érdeklődni lehet: a 421-1070 telefonszámon az intézmény igazgatójánál. Az állás azonnal betölthető!
 • Szabó mester hármasa

  Az ünnep utáni első hétvégén a jó erőkből álló Százhalombatta volt a labdarúgó NB III Duna-csoportjában az Erzsébeti SMTK vendége. Fotón: Szabó Gábor Foto:esmtk.gportal.hu
   
 • Ünneprontó tolvajok

  Március 14-én a kerületi ünnepségre a szociális foglalkoztató dolgozói frissen ültettek árvácskákat a Városháza előtt álló Kossuth szobor talapzatához, a házasságkötő terem bejáratához és a kisvonatos játszótér sziklakertjébe. A virágokat az ünnepnapok alatt ismeretlenek kiszedték. Vajon ki ünnepelte március 15-ét árvácska tolvajlással? Ki lopta meg a kerületet a nemzet ünnepén?
 • Pontos nyilvántartás a kerületi sportegyesületekről

  Felhívás valamennyi pesterzsébeti székhelyű és Pesterzsébeten működő sportegyesület vezetőjéhez
 • Éremeső a pécsi Országos Iskolai Teniszversenyen

  Az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet az idei tanévben felvételt nyert a Magyar Tenisz Szövetség által indított Magyarországi Iskolai Teniszprogramba, melynek idei első versenyét március 3-án, Pécsett rendezték. Pesterzsébetet két kerületi iskola, az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet, valamint a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium képviselte. Fotón: Kántor Kálmán edző és a versenyzők
   
 • Huszonegy érmet nyertek a lányok

  Az Erzsébeti SMTK ritmikus gimnasztikázói ismét egy szakajtónyi érmet hoztak haza aktuális versenyükről. A kétnapos Szigetszentmiklós-kupán negyvenegy ifjú erzsébeti hölgy állt rajthoz a különböző korosztályokban, és közülük sokan felléphettek a dobogóra. Fotón: Horváth Lídia
   
 • Fakarddal vívtak a nemzeti délutánon a fiúk

  A Baross Ovi Kindergarten Baross Óvodában március 14-én nemzeti délutánt tartottak. Zenével, kézműves foglalkozásokkal, kiállítással hozták közelebb az ünnepet a legkisebbekhez.
 • Köszöntöm 1848. március 15-ét Pesterzsébeten!

  Hősi múltidéző ünnepség helyszíne volt március 14-én a Városháza előtti tér. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezésen a kerületi iskolák legkiválóbb tanulói vettek át okleveleket a kerület elöljáróitól.
   
 • Kultúr(házi)buli volt a Csiliben

  A Csili Művelődési Központ Kultúr(házi)buli címmel csatlakozott a „Kultúrházak éjjel-nappal" rendezvényhez.
   
 • Valamennyi tanuló elhelyezkedik

  Idén is megrendezte hagyományos jótékonysági bálját a Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.
 • Családban éljenek a gyerekek

  A Hazafelé Alapítvány azért jött létre tíz évvel ezelőtt a XX. kerületben, hogy elindítson egy nevelőszülői hálózatot. Meggyőződésük: minden gyereknek meg kell adni a lehetőséget, hogy családban nőjön fel. Próbálják az ő életüket úgy rendezni, hogy hosszú távon családban maradhassanak. Az alapítványi bál célja minden évben az, hogy ezeket a gyerekeket, fiatalokat támogassák.
 • 20 éves a Kossuth Társaság

  A Kossuth Társaság nemrég megtartott közgyűlésén a közgyűlés elfogadta a 2011-es év beszámolóit, elfogadta a 2012-es év programjait. Kiegészítette az elnökséget. Sárvári Sándorné Zsuzsika halála miatt a közgyűlés Papp Gabriellát választotta meg, aki gazdaságisként kapcsolódik be az elnökség munkájába. Ebben az évben Kossuth Lajos születésének 210. évfordulóját, valamint a Kossuth Társaság 20 éves fennállását ünnepelik. Zömében a két évforduló jegyében szerveződnek programjaik.
 • Állásajánlat - udvari munkás

  GESZ Pesterzsébet Önkormányzata felvételt hirdet napi 4 órás (heti 20 óra) közalkalmazotti udvari munkás munkakörbe.Az állás azonnal betölthető.
 • Iskola, iskola, ki a csoda jár oda?

  Bemutatkoztak a kerületi iskolák a Csili színháztermében. Az iskolabörzét az igazgatói munkaközösség szervezte. Az intézmények nevelési programjukat, a tanító néniket és a különböző tagozatokat is bemutatták a leendő elsősöknek és szüleiknek.
   
 • Koncert a forradalom és szabadságharc emlékére

  Idén először már a kerületi ünnepség előestéjén elkezdődött a megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére. A 164. évforduló alkalmából a magyar zenetörténet legszebb művei csendültek fel a Vajda Gipsy Koncertzenekar és vendégei előadásában a Csili Művelődési Központ Színháztermében. A különleges koncert Vajda Barnabás, a zenekar alapítójának és művészeti vezetőjének ötlete volt, amelyet örömmel üdvözölt az önkormányzat.
 • Értékes pesterzsébeti pontrablás

  Az őszi szezonban a Dorog és az ESMTK meccsén gól nélküli döntetlen született: ezúttal sem bírtak egymással a csapatok.
   
 • Ergométer bajnokság a Gyulai István Általános Iskolában

  Az Evezős Ergométer Országos Bajnokságot a Magyar Evezős Szövetség idén harmadik alkalommal rendezi meg a 10-15 éves sportolók számára. A verseny március 25-én 10 órakor a Gyulai István Általános Iskola tornatermében kezdődik. Fotó:hunrowing.hu
   
 • Mester és tanítványa a Csiliben

  Akik a napot zörgetik címmel nyílt kiállítása Kunhegyesi Ferenc festőművésznek. A tárlatot a művész mestere, az idei év egyik Kossuth-díjasa, Szentandrássy István nyitotta meg.
   
 • Ünnepi közlekedési rend a Mávnál

  A március 15-i nemzeti ünnepre való tekintettel munkanap-áthelyezésre kerül sor, emiatt az utasforgalmi igények megfelelő kiszolgálása érdekében változik a vonatok közlekedési rendje.
 • Randevút adnak egymásnak a vonósok

  Közös vonóstalálkozóra készül március 14-én a Galambos János AMI és a pesterzsébeti Lajtha László AMI a soroksári zeneiskola dísztermében. A vonóstalálkozó megálmodója Pollák Rita, a Galambos János AMI csellótanára. Fotó: Lajtha AMI archívuma
   
 • Nem most volt, hogy lejöttünk a falvédőről

  Letűnt korszak emlékei kaptak helyet a Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában "Falvédők és hímzésminták" címmel. Szepesi Balázs és Karip Gyula gyűjtők adták kölcsön a kiállítás tárgyait.
   
 • Ünnepeljünk együtt a muzsika hangjával!

  A Vajda Gipsy Koncertzenekar március 13-án,18 órakor, a kerületi ünnepség előestéjén, a magyar zenetörténet legszebb műveiből ad koncertet nemzeti ünnepünk tiszteletére a Csili Művelődési Központ Bubik István Színháztermében.
   
 • 2012_ márc_ 15_ügyfélfogadás

 • Csütörtökön és pénteken zárva a hivatal

  Március 15-én, csütörtökön munkaszüneti nap, március 16-án, pénteken pihenő nap lesz a polgármesteri hivatalban. Ezeken a napokon a hivatal valamennyi szervezeti egysége zárva lesz, így az ügyfélfogadás szünetel. - Március 24., szombat munkanap ezért a polgármesteri hivatal valamennyi szervezeti egysége 8-12 óráig ügyfélfogadással egybekötve nyitva lesz - tájékoztatott Dr. Kiss Irén címzetes főjegyző
 • Futhatunk együtt is!

  Futóklubot szervez Pesterzsébeten Farkas Gyula. A kerületünkben élő sportember szeretné összefogni a helyi amatőr futókat.
   
 • Pesterzsébeti Színjátszó Csoportok Találkozója

  Tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Ady Endre Általános Iskola és a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet a Pesterzsébeti Színjátszó Csoportok Találkozóját március 22-én a Csiliben. Az előadások megtekintése ingyenes.
 • Könyvtárismereti bemutató óra

  Könyvtárismereti bemutató órát tartott iskolakönyvtárosoknak, tanítóknak a József Attila Általános Iskola 3. osztályos diákjainak közreműködésével a Bíró Mihály utcai könyvtárban a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet (PEPI) iskolakönyvtárosa, Simon Krisztina. Fotón Simon Krisztina, a PEPI iskolakönyvtárosa
   
 • Jégkorong ob I: előnyben a Fehérvár és a Miskolc az elődöntőben

  A címvédő Sapa Fehérvár AV19 legyőzte a Dab.Docler együttesét, A Miskolci Jegesmedvék együttese magabiztosan legyőzte a Ferencvárost a jégkorong ob I elődöntőjének első, csütörtöki mérkőzésén.
 • Pesterzsébet múltja gyönyörű

  Templomtörténet, lelkészek, hangszertörténet címmel tartott előadást a Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Városvédő Csoportja a Pesterzsébeti Evangélikus Templom Gyülekezeti Termében.
   
 • Kossuth és a ’48-as hősök nyomában a Kossuth Társaság

  A Kossuth Társaság Salföldre, a Balaton-felvidékre és a Tapolcai-medencébe szervezi a már hagyományos „Kossuth és a ’48-as hősök nyomában” buszkirándulását. Jelentkezni május 3-ig lehet.
   
 • Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor is köszöntötte Erzsi nénit

  Nagy volt a meglepetés, amikor a 100. születésnapját ünneplő Bajtay Istvánné, Erzsi nénihez megérkezett az Akácfa utcai Ambrózia Gondozó Otthonba Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor, akik dallal köszöntötték ismerősüket.
   
 • Kiemelt cél a leszakadás megakadályozása és a tehetséggondozás

  A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára a köznevelési törvényről beszélt a Csili színháztermében. Dr. Hoffmann Rózsa a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet meghívására érkezett a kerületbe.
   
 • Boldog Nőnapot!

  Boldog Nőnapot kívánunk a Hölgyeknek!
   
 • Hende Csaba: magas színtű szakmai munka folyik a kórházban

  Hende Csaba honvédelmi miniszter magánlátogatást tett a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, ahol Lehoczky Péter h. főigazgatóval, valamint a Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosával, Ender Ferenccel folytatott kötetlen megbeszélést. Fotó: Szőcs Attila
   
 • Báloztak a kerületi vállalkozók

  Szépen megterített asztalokkal várták a pesterzsébeti iparosokat és vállalkozókat a Csili éttermében. A Vállalkozók Bálját tizedik alkalommal rendezte meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XX. Kerületi Tagcsoportja.
   
 • Ó, azok a régi farsangok!

  Farsangi mulatságok a régi Erzsébeten címmel tartott előadást Skaper Brigitta muzeológus, a Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában. Kiderült, volt olyan év, amikor 23 bált tartottak a kerületben. Megesett egy napra három bál is jutott.
   
 • Húsz év után állított ki Pánti Imre Soroksáron élő festőművész a Gaál Imre Galériában. A tárlatot D. Udvary Ildikó múzeumigazgató és Gittai István költő nyitotta meg.
   
 • Süsü a papírszínház főszereplője

  Süsü, a sárkány története egy Japánból származó technika a Kamishibai – papírszínház – segítségével elevenedett meg a Csiliben, a Csili Gyermek Képzőművészeti Stúdiósok által.
   
 • Szakmai segítsék kikertészeknek

  Megalakult a Pesterzsébeti Kiskertesek Klubja, amit a Kiskert Környezetvédelmi Egyesület hozott létre. A helyi hobbikertészek itt szakmai segítséget kapnak.
   
 • Búcsú Magdi nénitől

  Vajda Győzőné a Napsugár Óvoda hajdani vezetője február 17-én, életének 70. évében hosszas betegség után elhunyt. Temetése április 23-án 14.45-kor lesz az Újköztemető szóró parcellájában (Bp. X., Kozma u. 8-10.).
 • Tyúkanyó 80 éves, de nem készül nyugdíjba

  Nyolcvanadik születésnapját klubtársaival ünnepelte Tyúkanyó, Nieder Rudolfné, Tyúkanyó, aki a Pesterzsébeti Nyugdíjas Klubot vezeti két évtizede. Bevallotta: legalább 100 éves koráig szeretné a klubot vezetni.
   
 • Bevárják a HÉV-szerelvényt

  Jelentősen módosult a főváros éjszakai busz-hálózata. Új járatok indultak, több járat útvonala, menetrendje változott. 923-as járat esetében a reggeli utolsó két, Dél-pesti garázs felé haladó járat Pesterzsébet felsőnél bevárja az első két, Ráckeve felől érkező HÉV-szerelvényt, így 1-2 perccel később ér a végállomására. Más változás nincs a közlekedésében.
 • Testületi ülés március 22-én

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete március 22-én, csütörtökön, 14 órakor a Városháza dísztermében (Budapest, XX. kerület Kossuth Lajos tér 1. I. em. 63-64.) tartja ülését.
 • Muzsika hangjával is emlékezünk

  A Vajda Gipsy Koncertzenekar március 13-án,18 órakor, a kerületi ünnepség előestéjén, a magyar zenetörténet legszebb műveiből ad koncertet nemzeti ünnepünk tiszteletére a Csili Művelődési Központ Bubik István Színháztermében.
   
 • Szuperhős kategóriában is volt már első rajzával Zoltán

  Mlinkó Zoltán képregényrajzoló munkáiból nyílt kiállítás a Csili Művelődési Központ Muszély Ágoston Kiállítóteremben. Zoltán cukrásznak tanult, édes élményt mégsem süteményeivel, hanem rajzaival szerez az olvasóknak. 2007-ben a 3. Képregény-fesztiválon szuperhős kategóriában 1. helyezést ért el.
   
 • Jubileumi bálra készülnek a vállalkozók

  Idén is megrendezi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XX. Kerületi Tagcsoportja a Vállalkozók Bálját március 3-án, szombaton este 8 órai kezdettel. Az est védnöke Szabados Ákos polgármester és Juhász Lajosné alpolgármester.
 • Ünnepi meghívó

  Pesterzsébet Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom a kerület gyermek és felnőtt lakosságát, a társadalmi és civil szervezetek, egyházak, intézmények képviselőit március 14-én, 14 órára Budapest XX., Városháza elé,Kossuth Lajos majd Petőfi Sándor szobrához, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója alkalmából rendezendő kerületi ünnepségre. Szabados Ákos polgármester
   
 • Jótékonysági koncert a Lajtha László AMI-ban

  A Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány és a Lajtha László AMI Diákönkormányzata szeretettel meghívja Önt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek és barátainak jótékonysági koncertjére március 20-án, 18 órára a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nagytermébe. A jótékonysági esten Bach, Mozart, Schubert, Rodrigo, Martini, Vivaldi és más szerzők művei hangzanak el. 2012. március 20-án, 18 órára a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nagytermébe
 • 5 szaxofon, 5 trombita, 4 harsona és még sok más

  Házikoncert a a pesterzsébeti Coda Nostra Big Band-del. Együtt szólal meg 5 szaxofon, 5 trombita, 4 harsona, fuvolák, dobok, gitárok, zongora és egy gyönyörű énekhang.
   
 • Áramszünet lesz több helyen

  Felújítási, karbantartási munkálatokat végez a villamoshálózaton március 1-jétől 7-ig, valamint március 8-án és 9-én Pesterzsébeten az Elmű. Ekkor szünetelni fog az áramszolgáltatás. Átvizsgálják az utcai villamoshálózatokat és a transzformátor állomások állapotát. Ahol szükséges, azokon a vezetékszakaszokon javításokat végeznek.
   
 • Tavaszi koncertek a zeneiskolában

  A Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény márciusban és áprilisban is várja zeneszerető közönségét hangversenyeire. Március 6-án, kedden, 17.30-kor Családi Hangverseny, 20-án, kedden 18 órától Jótékonysági hangverseny, 29-én, csütörtökön 17.30-kor Évfordulós hangverseny lesz a Máté János teremben. Áprilisban 2-án, hétfőn 18 órától Tanári hangversenyre várják az érdeklődőket. 4-én, szerdán 11 órától a III. Országos Lajtha-vetélkedő kezdődik, 21-én, szombaton 19 órakor pedig az Alapítványi bált tartanak. Április 26-án, csütörtökön 18 órakor régi növendékek hangversenye. A koncerteknek a Máté János terem ad otthont. 27-én, pénteken 18 órakor zenekari hangverseny hallható majd a CSILI Bubik István termében. ÁZS Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Baross Party a gyermekekért

  A Kindergarten Alapítvány 16 éve azzal a céllal jött létre, hogy támogatást nyújtson a Baross Ovi Kindergarten Baross Óvoda alternatív pedagógiai törekvéseinek, és az óvoda célkitűzéseinek megvalósítására. Azóta rendszeres adománygyűjtő programokat szervez a szülői közösséggel, melyre legutóbb február 25-én került sor az Ady Endre Általános Iskola ás Pedagógiai Intézetben.
   
 • Gyerekekről felnőtteknek

  Az idei tanévben gyermeknevelési témakörökben előadássorozatot indított szülőknek a Nevelési Tanácsadó. Március 26-án, immár a harmadik alkalommal 17.30-kor várják az érdeklődőket a Mártírok útja 51. szám alatti intézménybe. Az előadás címe: Tanulástechnika. Börcsök Gyöngyi pszichológus a hatékony tanulási módszerekről, tanuláshoz köthető motivációról, emlékezeti technikákról tart rövid ismertetőt, majd beszélget a szülőkkel e témakörben. ázs
 • Miller Zoltán és Mahó Andrea adott koncertet a Csiliben

  Koncertet adott a Csili Művelődési Központban Miller Zoltán és Mahó Andrea. A két népszerű színész-énekes műsorában különböző műfajok és hangulatok keveredtek, s alkottak kellemes egyveleget.
   
 • A Nemzeti Köznevelési Törvényről tart előadást Dr. Hoffmann Rózsa

  A Nemzeti Köznevelési Törvényről tart előadást Dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára a pesterzsébeti pedagógia napon, a Csili Művelődési Központ Bubik István termében, március 6-án. Az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet szervezésében zajló eseményt Dr. Vas Imre országgyűlési képviselő, alpolgármester nyitja meg. Az alkalomból gyermekek munkáiból rendeznek kiállítást. Támogató: Csili Művelődési Központ Foto: hoffmanrozsa.hu Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Fellépnek a szépkorúak

  "Muzsikusnak dalból van a lelke" címmel tart előadást a Szépkorúak Színitanodája március 3-án, szombaton, 16 órakor a Csili Művelődési Központban. Az előadásban szerepel Kokas László, a tanoda alapítója, aki egyben rendezi is a műsort.
 • Kihasználják a zene közösségformáló erejét

  A Gyermekmosoly Óvoda Mákvirág tagóvodájában a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek személyiségfejlesztése, tehetséggondozása, felzárkóztatása a mindennapok egyik kiemelt tevékenysége. Az idei tanévben Takács Pálma zenepedagógus, az ének-zene foglalkozások mentora felajánlotta, heti egy alkalommal külön foglalkozik a „kis mákvirágokkal".
   
 • Készülődés az elsős beiratkozásra

  Nyílt napot tartottak a Tátra Téri Általános Iskolában. Egy angol és két matematika órát láthattak a szülők és óvodások. A jövendőbeli elsősöket márciusban többször is várják majd kedvcsináló programokra. - Az óvodások örömmel kapcsolódtak be az órai munkába. Színeztek, együtt gondolkodtak a tanulókkal. Jelentkeztek, játszottak a többiekkel, még a számok írásában is segítettek- számolt be a jó hangulatú napról Forgács Anna igazgató. Az áprilisi beiratkozások előtt további kedvcsináló programokat is szerveznek a jövendőbeli elsősöknek. Március 12-én az iskola is részt vesz a kerület óvodások számára szervezett SULI-BÖRZÉN a Csili Művelődési Központban, csakúgy, mint a kerület többi iskolája. ÁZS Hírfeltötlés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Kedvezményes utazás közalkalmazotti utalvánnyal

  A hetekben kapják kézhez a közszférában dolgozók az őket megillető utazási kedvezmény érvényesítéséhez szükséges utalványukat. Ezek felhasználási szabályai nem változtak az elmúlt évekhez képest.
 • Megelevenedett Szent Erzsébet és Sissi királyné kora

  A hagyományos újévi koncertet Pesterzsébet két névadójának, Szent Erzsébetnek és Sissi királynénak a történelmi alakja ihlette. Az esten a Vajda Gipsy Koncert Zenekar muzsikált.
 • Tüzérek emlékét idézi majd a tér és a lakótelep

  Azoknak, akik az életüket adták a hazáért, nyoma kell, hogy maradjon – hangsúlyozta Somogyváry Géza, Pesterzsébet díszpolgára, aki azt kezdeményezte a képviselő-testületnél, hogy a kerület új, vagy névvel még nem illetett közterületeit az 1956-os forradalom hősi halottairól nevezzék el. Fotók: Bajnóczi István
   
 • Márciusban folyósítják a BURSA ösztöndíjat

  Pesterzsébet önkormányzata az 1999-ben az elsők között csatlakozott a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. Azóta az online nyilvántartás szerint közel 350 fő került a pályázók közé. Idén 161 egyetemista, főiskolás adta be pályázatát. A pályázók közel 60 százaléka már az előző években is részesült az ösztöndíjban.
   
 • Dr. Vas Imre: Konzultáció, együttműködés és felelős döntések kellenek az eredményes munkához

  Sűrű lesz a 2012-es év dr. Vas Imre Pesterzsébet egyik alpolgármestere számára, aki az önkormányzat képviselő-testületének decemberi ülésén tette le az alpolgármesteri esküt. A kerületi feladatok mellett a parlamentben is dolgos hétköznapok várnak rá. Emellett szeretne minél több időt családjával és kislányával, Berenikével tölteni, aki idén kezdi az első osztályt.
 • Falvédők és hímzésminták - kiállítás nőnapra

  Régen, főleg a konyhák dísze volt a sparhet fölött kifeszített, hímzett falvédő. Az asszonyok büszkén főzték az ebédet amellett, hiszen a legtöbb idézet az odaadó, szeretni való háziasszonyról szólt, vagy a szerelemről. Nagy kincsnek számított, ha egy lány stafirungjában volt ilyen falvédő amikor férjhez ment. Nem is beszélve a szebbnél szebb hímzésekről. Nőnapon Karip Gyula és Szepesi Balázs gyűjteményéből láthatnak válogatást a Gaál Imre Galériában. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Elkezdik a fák lemosó permetezését

  A FŐKERT Nonprofit Zrt. a fagymentes napok beköszöntével megkezdi a fővárosi parkok és fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. A permetezést a parkokban a látási viszonyok miatt nappal, a fasorokban pedig az éjszaka folyamán végzik, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják.
 • Mozart Requiemje az Erzsébet téri templomban

  Február 25-én, szombaton 19 órakor az Árpád-házi Szent Erzsébet Templomban Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét adja elő a Pesterzsébeti Városi Vegyeskar és a Don Bosco Szimfonikus Zenekar. Vezényl Pálffi Krisztina. A produkcióról hangfelvétel készül. IM Fotó: A Pesterzsébeti Városi Vegyeskar múlt évi előadása Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Templomtörténet, lelkészek, hangszertörténet

  A Budapesti Városvédő Egyesület Pesterzsébeti Csoportja tavasszal is mozgalmas életet fog élni. Március 6-án, kedden, 14.30-tól jubileumi vetített képes előadást tartanak Templomtörténet, lelkészek, hangszertörténet címmel a Pesterzsébeti Evangélikus Templom gyülekezeti termében ( 1204 Budapest, Ady Endre utca 89).
 • Március a könyvtárban

  Kölyök-Kuckó, Játszóház, Olvasó-társ mozgalom - ezek mind lesznek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XX/4. sz. fiókkönyvtár programjai között márciusban.
 • A Költészet Napjára készülnek

  A CSILI Művelődési Központ könyvtárában az idén is megemlékeznek a Költészet Napjáról. Ebben az évben, két kategóriában lehet részt venni a programban korhatár nélkül. Fotó: Tavaly is sokan vettek részt a rendezvényen Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Pályázati felhívás

  A Képviselő-testület a Gézengúz Óvoda (1202 Budapest XX., Zalán u. 11.) és a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (1204 Budapest XX., Ady Endre u. 98.) magasabb vezetői állására a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 18. § (1) bekezdése alapján a pályázati felhívásokat az alábbi feltételekkel hirdeti meg a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § (4) bekezdésében meghatározott helyeken:
 • Egyedülálló rehabilitációs mobil team a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

  Hamarosan lezárul az a pályázat, amelynek támogatásával hazai viszonylatban úttörőnek számító rehabilitációs mobil team működhet a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban. A tevékenységterapeuta, neuropszichológus és gyógytornász alkotta csapat felállítását és munkáját az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) foglalkoztatás támogatására kiírt pályázatán elnyert mintegy 50 millió forintból finanszírozza az intézmény. Foto:Pompor Rudolf Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Megtelt a létszám

  A 2012-es évre vonatkozó, Szociális Foglalkoztató által meghirdetett első három hónapos közfoglalkoztatási programjára a jelentkezés lezárult, a huszonöt fős létszám megtelt. A programban résztvevő dolgozók 2012. április 31-ig segítik a foglalkoztató mindennapos feladatainak ellátását. Sz.A. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Arcképek Pesterzsébet múltjából

  Zsúfolásig megtelt a Csili Vízvári terme a Helytörténeti Klub február legutóbbi összejövetelén. Ezúttal Várhalmi András, a művelődési központ igazgatója tartott előadást három olyan ismert férfi pályájáról, akik életük egy meghatározó részét az egykori Erzsébetfalván, a mai Pesterzsébeten töltötték.
   
 • Pánti Imre kiállítása a Gaál Imre Galériában

  Pánti Imre festőművész kiállítása nyílik március 1-jén a galériában. A tárlatot megnyitja Gittai István költő.
   
 • Elfogadták az idei évi költségvetést

  Pesterzsébet képviselő testülete elfogadta a kerület 2012. évi költségvetését. Szabados Ákos elmondta: a tavalyi költségvetéssel összehasonlítva az idei esztendő biztonságosabbnak tűnik.
 • Tájékoztató a területi gazdasági kamaráknál vezetett nyilvántartásba történő bejegyzésről

  A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 2012. január 1-jén hatályba lépett módosítása bevezette a gazdálkodó szervezetek kötelező kamarai regisztrációját. Az új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni, a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5.000 Ft kamarai hozzájárulást fizetni.
 • Négy új kerékpárutat adtak át Budapesten

  Négy új kerékpárutat adtak át kedden a fővárosban; a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) projektjei keretében összességében mintegy 10 kilométernyi útszakasszal bővült a hálózat. Csepelen, az Ady Endre úton a sziget és Pesterzsébet között is kialakítottak egy kerékpárutat.
 • Kerületi sulibörze szülőknek

  Bemutatkozó börzét tartanak a jelenlegi nagycsoportos, szeptemberben iskolát kezdő óvodások szüleinek a XX. kerületi általános iskolák március 12-én 16 és 18 óra között a Csili Művelődési Központ Bubik István Színháztermében.
 • Levél a Közvetítők szerepéről

  A Magyar Kultúra Napján számos programot tartottak Pesterzsébeten. Örömmel adtunk helyet Pesterzsébet újságban az ezekről készült tudósításoknak. Kárpáti Kamil több mint egy évtizede megbecsült díszpolgára Pesterzsébetnek. A Magyar Kultúra Napja alkalmából kollégám arra kérte a József Attila-díjas írót, költőt, hogy írja meg gondolatait a magyar kultúráról. Levelének részlete a február 7-én megjelent Pesterzsébet újság hasábjain (8.oldal) megjelent, ahol ígéretet tettünk arra, hogy a levelet teljes terjedelmében közöljük az önkormányzat honlapján. Tesszük ezt azért is, mert talán mindannyiunknak szüksége van arra az útmutatásra, amit a művész e levelében közvetít számunkra. Tisztelt Kárpáti Kamil! A Pesterzsébet újság és az önkormányzati honlap szerkesztőjeként köszönöm mindannyiunk számára megszívlelendő sorait! Üdvözlettel: Julius Athina Fotó: Magánarchívum
   
 • Kultúr(házi)buli a Csiliben

  A Csili Művelődési Központban február 17-én, este hat órától kezdődik a Kultúr(házi)buli. A rendezvényen a különböző termek és helyiségek különböző programokat kínálnak majd.
   
 • 100 éves lesz a rendőrkapitányság

  Hamarosan 100. születésnapját ünnepli a kerületi rendőrkapitányság. Ennek keretében többször rendeznek majd nyílt napokat. Várják a kerületiek visszaemlékezéseit arról, régen hogyan működött helyben a rendőrség.Mindezeket ünnepi kiadványukban fogják közölni.
 • Szájsprayvel is meglepjük a betörőt

  Az emberek talán nem is gondolnak arra, hogy őket valaha érheti támadás, betörhetnek a lakásukba. Csak akkor gondolnak a védekezésre, amikor már megtörtént a betörés, a baj - mondta Nyámcz Györgyi őrnagy, a XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és áldozatvédelmi referense a Budapesti Városvédő Egyesület pesterzsébeti csoportjának februári találkozóján.
   
 • Önkénteseket várnak az idősek otthonába!

  Pesterzsébeten a Virág Benedek utcai idősek otthona olyan önkénteseket fogad, akik szívesen töltenének néhány órát hetente az otthon lakóival. A nehezen mozgó vagy ágyhoz kötött lakókkal való beszélgetés, jó időben levegőzés, közös séta a kertben és az étkezésben való segítségnyújtás a legfontosabbak. Hétköznap és hétvégén is.
 • Elfogta a rendőrség a brutális támadókat, akik karácsonykor megöltek egy 70 éves férfit is a kerületben

  Hamar sikerült a nyomára bukkanni a tetteseknek, akik február elején Pesterzsébeten súlyosan megsebesítettek egy édesanyát és 12 éves fiát. Mint kiderült, az elkövetők egy másik bűncselekményben is érintettek: karácsonykor megöltek egy idős embert a kerületben. Az egyik tettest, L. Mihályt már két nappal a támadás után elfogta a rendőrség. A másik elkövetőt pár napra rá találták meg, beismerte a bűntettet. Elmondta, hogy értéktárgyakért mentek betörni az Attila úti lakásba.
 • 30. születésnap a Hajós Alfréd Általános Iskolában

  Számtalan programmal ünnepli 30. születésnapját a Hajós Alfréd Általános Iskola. Az elmúlt három évtized emlékére öregdiák-találkozót, mesedélutánt és gálaműsort is rendez az intézmény.
   
 • Szakmai úton járt a Baross Ovi nevelőtestülete Móron

  2010-ben írta alá a Baross Ovi Kindergarten Baross Óvoda és a móri Pitypang óvoda vezetője azt a szakmai együttműködési megállapodást, ami megalapozta a két nevelőtestület közös munkálkodását.
   
 • „Válaszok Miértkének”

  A Poet.hu, a Dél-Alföldi Művészeti Kör - a Gézengúz Óvoda és a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet támogatásával - országos, nyílt, tematikus, pénzdíjas gyermekvers pályázatot hirdet. A „Válaszok Miértkének" című gyermekvers pályázat sorozat második része „Föld" témakörben 2012. március 10-én indul.
 • Kincset keres az egész kerület!

  A XX. kerületi Pedagógiai Intézet munkatársai a 2011-12-es tanévben is új ötlettel lepték meg a kerületi óvodákat, iskolákat. Elindították a Kincskereső játékot. Ennek érdekessége, hogy nem ismer határokat. A programba bekapcsolódhatnak óvodások, alsósok, felsősök, pedagógusok, könyvtárosok, de még a szülők is.
 • Internet Fiesta lesz a könyvtárban

  Internet Fiestát szerveznek március 23-30-a között a Szabó Ervin könyvtári hálózatban. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, 13. alkalommal rendezik meg a programot.
   
 • Már tőlünk veszik át a híreket

  A megújult, friss hírtartalommal feltöltött Pesterzsébet.hu bár csak két hete indult el, máris több sajtóorgánum is átvett híreket az önkormányzati hírportálról. A Facebookon, a Helyi Témában, a Budapesti Újságba már rendszeresen idéznek, linkelnek honlapunkról híreket. Szerkessze velünk Ön is a kerület honlapját! E-mail:info@onlinelapcsoportkft.hu
   
 • Játszóház és táncverseny is volt a Hajós farsangon

  Megkezdődött a karneváli és báli időszak, a kerületi óvodások és iskolások ilyenkor hetekig farsangi lázban égnek: színes díszek, álarcok kerülnek a falakra, és készülnek a szebbnél szebb jelmezek. A Hajós Alfréd Általános Iskola rendhagyóan ünnepelt: a pedagógusok népi játszóházat és táncversenyt rendeztek a gyerekeknek.
   
 • Együtt farsangoztak a mamák és a babák

  Farsangi baba-mama klubot tartottak a Bíró Mihály utcai Szabó Ervin könyvtárban. A gyerekek már korán megérkeztek, hogy jusson idő belebújni a jelmezekbe. Micimackók, indiánok, békák, tündérek, lepkék és királylányok jártak-keltek ekkor a könyvtárban. A kicsik játszottak és énekeltek Závotiné Reisner Anita óvópedagógussal. A legötletesebb jelmezeket ajándékokkal jutalmazták. IM Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Február 23-án ül össze ismét a képviselő-testület

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete február 23-án (csütörtökön, 14 órakor a Városháza dísztermében(Budapest, XX. kerület Kossuth Lajos tér 1. I. em. 63-64.)ülést tart.
 • Mammográfiás szűvizsgálat a kerületi nők számára

  Az idejében felismert melldaganat gyógyítható. A korai felismerés eszköze a mammográfiás szűrővizsgálat.A XX. kerületben lakó 45–65 éves nők, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak, melyen szerepel, hogy mikor várják őket a MaMMa Eü. Zrt. mobil állomásán (1238 Budapest, Táncsics M. u. 104., szakrendelő mögötti parkoló. Tel.: 30/257-2836 vizsgálatra. A szűrővizsgálat térítésmentes. Foto: http://egeszseg.network.hu/blog/egeszseg-klub-blogja/a-mammografiai-vizsgalat Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Pályázat szociális célú civil szervezeteknek

  Pályázatot hirdet a Fővárosi Szociális Közalapítvány Kuratóriuma 2012-ben a fővárosi székhellyel rendelkező, fővárosi illetékességű szociális célú civil szervezetek részére.
 • Az egyszerűsített bevallás választásának végső határideje február 15

  Segítséget nyújt a személyi jövedelemadó bevalláshoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ha valaki az egyszerűsített bevallást választja. Az állami adóhatóság közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallással ugyanis a bevallási kötelezettség teljesítésére fordított idő jelentősen lecsökkenthető, illetve az esetleges hibák elkerülhetőek.
 • Emlékek, Barátok, Sorsok a Spicc and Flex Táncegyüttestől

  A Spicc and Flex Táncegyüttes február 19-én, vasárnap 17 órától a CSILI Művelődési Központban Emlékek, Barátok, Sorsok címmel mutatja be legújabb előadását Európa bajnokaik és Nívódíjas szólótáncosaik közreműködésével.
 • Farsangolnak a Zrinyiben

  Február 24-én, 15 órakor tartják a Zrínyi Miklós Általános Iskolában a hagyományos farsangi bált.
 • Felvételt hirdet a Szociális Foglalkozató

  Február 8-án zárult az előző, 6-án pedig indult a Szociális Foglalkoztató új közfoglalkoztatási programja, melynek kapcsán három hónapos szerződéssel keresnek munkanélkülieket. A program huszonöt fő számára kínál munkalehetőséget. Sz.A. Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
 • Szabados Ákos fogadóórája

  A polgármester fogadóórájára időpont egyeztetés a 283-0549-es telefonszámon.
   
 • Dr. Vas Imre alpolgármester fogadóórája

  Dr. Vas Imre alpolgármester fogadóórájára időpontot a 283-0939-es telefonszámon lehet egyeztetni.
   
 • Juhász Lajosné fogadóórájára az ügyfélszolgálaton is be lehet jelentkezni

  Juhász Lajosné alpolgármester miden hónap második keddjén,14-16 óráig tart fogadóórát a Városházán. Bejelentkezés a 289-2607-es telefonszámon vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodában.
   
 • Magyar Dal Napja

  A Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. 2010-ben hirdette meg először „A magyar dal fővárosa” pályázatot. A megtisztelő címet elsőként Eger, majd 2011-ben Nyíregyháza városa viselhette.
 • A Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. 2010-ben hirdette meg először „A magyar dal fővárosa” pályázatot. A megtisztelő címet elsőként Eger, majd 2011-ben Nyíregyháza városa viselhette.
 • Holle anyó a Csiliben járt

  A Batyu Színház jóvoltából került színpadra a Holle anyó című élőszereplős bábelőadás a Csili színháztermében. A Grimm testvérek történetét Kontha Nelli elevenítette meg, aki egy személyben mesélőként, s a bábokkal játszva varázsolt mesés hangulatot a díszletek előtt sürögve-forogva. Az előadás végén elégedetten álltak fel a gyerekek, az őket kísérő felnőttek, hiszen egy kedves, nem utolsó sorban pedig egy jó adag tanulsággal átszőtt mesének lehettek tanúi. SzA Fotó: Kovács Emese Hírt feltöltötte: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Tájékoztatás a budapesti szállópor-szennyezettségről

  A szálló por koncentrációja a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.A kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye 2012. február 6-án a város hét, míg 2012. február 7-én négy mérőpontján elérte és meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), továbbá a meteorológiai előrejelzés szerint a mai napon javulás nem várható, ezért a vonatkozó jogszabályok alapján Tarlós István főpolgármester – további intézkedésig – FPH061/1568-4/2012 iktatószámú határozatával a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendeli el.
 • Felajánlás rászorulóknak

  A Kapitánypusztai Hajléktalan Melegedő szívesen veszi a lakossági felajánlásokat. A hidegre való tekintettel várják a meleg ruhákat, takarókat. Akinek van otthonában feleslegessé vált, de még használható ruhanemű, hívja a melegedőt a 286-0601-es telefonszámon 8-13-ig. A munkatársak akár házhoz is mennek a felajánlásokért, amit természetesen személyesen is át lehet adni a Jahn Ferenc kórház mögötti melegedőben, az említett időben. A melegedő dolgozói kérik, ha valaki közterületen, lépcsőházban hajléktalant lát, értesítse őket a 286-0601-es számon. A hírt feltöltötte: Online Lapcsoport Kft.
 • Keddtől vasárnapig nyitva a Pesterzsébeti Múzeum

  A Pesterzsébeti Múzeum (Bp.,XX.Baross u.53. Tel.:283-1779) keddtől vasárnapig 10-18 óra között várja a látogatókat.
 • Egy lakásban, egy személy jogosul díjkompenzációra

  A Fővárosi Közgyűlés 2012. januári ülésén megalkotta a Fővárosi Lakásrezsi támogatásról szóló 71/1999. (XII.30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról szóló önkormányzati rendeletét. A rendelet értelmében a két típusú díjkompenzáció közül csak egy igényelhető, tehát egy lakásban csak egy személy lehet jogosult a díjkompenzációra.
   
 • Rajzverseny pesterzsébetieknek

  "Mindenütt jó, de legjobb..." - otthon, így folytathatjuk a legújabb rajzverseny-felhívást, amelyet a ClubNetCet tett közzé az interneten pesterzsébetieknek.
   
 • Színes léggömböket pattogtattak a zenetanárok

  Tavaly szeptemberben vezették be a Kovács-módszert a pesterzsébeti Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A pedagógusok és a diákok léggömbös játékokkal lazítanak a tanórákon. A módszert népszerűsítő egyesület idén is a pesterzsébeti zeneiskolában tartotta országos konferenciáját.
   
 • Isten éltesse 100. születésnapján Erzsike néni!

  Kerületünk lakója, Maróti Sándorné, Erzsike néni február 7-én töltötte be 100. életévét. Szabados Ákos polgármester személyesen adta át az önkormányzat jókívánságait és ajándékát az ünnepeltek.
   
 • Adóhírek

  Tájékoztatjuk önöket a helyi építmény-, és telekadóval, valamint a gépjárműadóval kapcsolatban 2012. január 1-jén hatályba lépő változásokról, illetve egyéb adózással kapcsolatos tudnivalókról.
 • Február 16-án tartja közgyűlését a Kossuth Társaság

  Február 16-án 17 órakor, a Gaál Galériában tartja évnyitó közgyűlését a Kossuth Társaság.
 • 100 éves Erzsike néni

  Ma köszönti 100. születésnapján a pesterzsébeti Maróti Sándorné, Erzsike nénit Szabados Ákos polgármester, aki a látogatás során adja át az önkormányzat jókívánságait.
 • Dr. Király Ottó is átvehette ,, Az év praxisa" díjat

  Január 31-én átadták "Az év praxisa" pályázat díjait. Dr. Király Ottó, az Ady Endre utcai rendelőintézet háziorvosa és asszisztense, Ari Lászlóné Piroska a nyolcadik helyen végzett. Múlt év őszétől a pályázat keretein belül határon innen és túl jelölhettek magyar orvosokat a páciensek, év végéig lehetett a jelöltekre szavazni. A zsűri 10 belföldi és 10 határon túli magyar orvost díjazott. Dr. Király Ottó tavaly novemberében "Pesterzsébet egészségügyéért" díjat vett át. Bővebben: http://www.azevpraxisa.hu/cim:Kie-lett-Az-ev-praxisa-2011-ben
   
 • Egyre többen használják a wifit a vonatokon

  Folyamatosan növekvő igény mutatkozik a vonatokon az ingyenes, vezeték nélküli internetelérésre – ezt mutatják a tapasztalatok és a közvélemény-kutatások. Az adatforgalom dinamikusan, havonta 30-40 százalékkal nőtt. További bővítésként – az utasigényeknek megfelelve – a MÁV-START Zrt. az InterCity hálózatán közlekedő járművein tervezi az ingyenes wifiszolgálaltás biztosítását és ehhez kapcsolódódva konnektorok kiépítését. Vezeték nélküli internetelérésre jelenleg tíz InterCity kocsiban van lehetősége az utasoknak, ezek a járművek Budapest Keleti pályaudvar, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Budapest Nyugati pályaudvar viszonylatában, a Délibáb InterCity, a Borsod InterCity, a Kócsag InterCity és a Sajó InterCity szerelvényekben közlekednek. A wifielérést biztosító kocsikon hatalmas, jól látható, külső matricával látszik e szolgáltatás. Az érintett járművekben az ülőhelyek mellett 230 voltos csatlakozó is található, ennek segítségével menet közben is tölthetők az eszközök. A vezeték nélküli internet-hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps, ami elsősorban levelezésre, portálok olvasására elegendő.
   
 • Gyilkolt a szénmonoxid Soroksáron

  Szénmonoxid-mérgezést szenvedett egy középkorú férfi és nő, csütörtökön a főváros XXIII. kerületében, egy Ócsai úti földszintes családi házban. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni a házaspárt, mindketten a helyszínen életüket vesztették.
 • Megkéselték az anyát és 12 éves fiát

  Megkéseltek egy asszonyt és 12 éves fiát Pesterzsébeten. Mindkettejüknek súlyos az állapota. A fiút nyakon szúrták, majdnem belehalt. Családok közötti elszámolási vitáról lehet szó. Késő este történt a valóságos leszámolásra emlékeztető késelés a pesterzsébeti Attila utcában. A közeli boltban mindenki arról beszélt, hogy mi történt az éjjel. Állítólag hajnalig tartott a helyszínelés. A pénztáros azt mondja: ismerte az asszonyt és a fiát. Ketten laktak, gyakran jártak hozzájuk bevásárolni. Szerintük a környék nem biztonságos, többször előfordult már például, hogy magányos nyugdíjasokat kiraboltak. A mostanihoz hasonló brutális eset viszont még soha nem történt. Forrás: tv2
 • Haladnak, csak kicsit lassabban

  A Szociális Foglalkoztató kertészeti részlegének tevékenysége – parkfenntartás - az országos közfoglalkoztatási programokban dolgozó munkásokra épül. Az idei évre vonatkozó program még nem indult el. Foto:Szociális Foglalkoztató
   
 • Farsangi szalon

  Farsangi mulatságok a régi Erzsébeten címmel régi erzsébeti farsangi mulatságokról tart előadást február 23-án, csütörtökön este 18 órától Skaper Brigitta történész a Pesterzsébeti Múzeumban. Fellép az Ekhnaton együttes (Melocco T. Anna, Melocco János, Fodor Balázs), valamint a pesterzsébeti Sundance Mazsorett Csoport Tar Krisztina vezetésével. Büfé, zene, tánc az esten. Belépés díjtalan. Kép:Álarcosbál az 1930-as évekből Foto: Pesterzsébeti Múzeum Hírt feltöltötte: Online Lapcsoport Kft.
   
 • Erzsébeti sikerek a szőnyegen

  Az elmúlt bő két hétben több rangos birkózóversenyt is rendeztek Magyarországon, és ezeken nagyszerűen szerepeltek az Erzsébeti SMTK birkózói. Foto:Magyar Birkózó Szövetség
   
 • Korábbi weboldal

  Elindult új weboldalunk, ám rövid ideig még próbaüzemben működik. Amennyiben hibát észlel kérjük, jelezze nekünk! A tartalmak teljeskörű feltöltéséig türelmüket kérjük, illetve szükség esetén javasoljuk, hogy a http://archive.pesterzsebet.hu címen keressenek Látogatóink!
 • Ittasan vezetett, elmenekült

  Sérülten menekült el a helyszínről az a sofőr, aki autójával lesodródott az útról és egy pesterzsébeti áruház falának csapódott. A 22 éves ittas sofőr elhagyta a helyszínt, hátrahagyva 26 éves sérült utasát, akit a mentők kórházba szállítottak. A sofőrt megtalálták a rendőrök. Foto:MTI
   
 • Márciustól lesz változás

  A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján január elseje helyett két hónappal később, március elsejétől, egy felkészülési időszak után lépteti életbe a Budapesten végzett lakossági szennyvízszállítás rendjére vonatkozó változásokat az FTSZV Kft. Bővebb info: ftszv.hu
   
 • Ovisok látását is vizsgálják

  A Csillagszem szemészet az önkormányzat támogatásával néhány éve rendszeresen végez szűrővizsgálatot a kerület általános iskoláiban. Juhász Lajosné alpolgármester megállapodást kötött a csepeli szemészettel, így ezentúl az óvodások látását is évente ellenőrizik. Ősszel a kiscsoportosok látását vizsgálják.
   
 • JÓTÉKONYSÁGI BÁL A FOGYATÉKKAL ÉLŐ GYEREKEK MEGSEGÍTÉSÉRE!

  A Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és az „Élni akarunk” Alapítvány a fogyatékos gyerekekért ismét megrendezi a hagyományos jótékonysági bálját.
   
 • Közösen ünnepeltek a nyugdíjasok

  Mintegy 120 nyugdíjas vett részt a Pacsirta Klub Egyesület karácsonyi ünnepségén, a Vörösmarty utcai civil házban.
   
 • Beltéri kameráktól visszariadnak a betörők

  Sajnos növekszik a lakótelepeken a betörések száma, amit főleg nappal követnek el. Beltéri kamerarendszer szoríthatná vissza a bűncselekmények számát, illetve az, ha a szomszédok tudatosan figyelnének egymásra, egymás értékeire.
   
 • Mielőbb kijavítják a balesetveszélyes lépcsőt

  Az utóbbi időben több lakossági bejelentés érkezett a Téglagyár térről levezető lépcső balesetveszélyes állapota miatt. A lépcsőt kockázatos használni. Több kocka inog vagy hiányzik, ráadásul bármikor újabb elemek mozdulhatnak ki a helyükről
   
 • Válogathatunk majd otthon is szelektíven

  Sokakban felmerült már a kérdés, miért nem lehet otthon szelektíven gyűjteni a hulladékot, mi az akadálya annak, hogy a szétválogatott felesleget bármelyikünk portájáról, közvetlenül szállítsák el?
   
 • A 2011-es év volt az ESMTK Birkózó Szakosztály eddigi legeredményesebb éve

  A hagyományához híven, 2011-ben is megrendezte az ESMTK Birkózó Szakosztály karácsonyi ünnepségét, több mint 180 vendég részvételével.
   
 • Pályázati felhívás - Életút

  „Kérdezzük meg nagyszüleinket, dédszüleinket!” Önéletírói pályázat időseknek, nyugdíjasoknak
 • Köszönjük az 1%-ot!

 • Rendkívül hideg napok várhatók

 • A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Felhívása

 • Tervek és tettek a Tátra téri piacon – újfajta hulladékkezelés

  Ahogy számos más intézmény körül, úgy a Tátra téri piac háza táján is akad tennivaló, akadnak kisebb-nagyobb problémák. Ezek megoldására hozott létre a piac vezetősége egy felújítási alapot, melyből a piac hosszú távú működését kívánja biztosítani.
   
 • A zene az kell!

  Az elmúlt hónapok során számos rendezvényen léptek fel a Lajtha AMI diákjai, tanárai. Játékukkal megszínesítették a programokat, ahol megjelentek. Üdítő volt hallgatni a muzsikát, ami általuk elhangzott. Az itt olvasható krónika a zeneiskola elmúlt időszakának történéseit öleli fel.
   
 • Az aradi vértanúkra emlékeztünk

  Az 1848-49-es szabadságharc mártírhalált halt tábornokaira emlékeztek október 6-án Pesterzsébeten, a Vécsey lakótelepi Emlékkőnél. Az eseményen több száz helybéli gyűlt össze, hogy együtt emlékezzen a hősökre.
   
 • Füstbe ment árukészlet

  Teljes terjedelmében, mintegy 600 négyzetméteren kiégett néhány nappal ezelőtt az Erzsébet Áruház alsó szintjén működő CBA üzlet.
   
 • Horgászversenyt szervezett Sztanyek Zoltán a hivatal dolgozóinak, a képviselőknek

  Hagyományteremtő szándékkal szervezett horgászversenyt Sztanyek Zoltán, a polgármesteri hivatal út- és közterület ellenőre a hivatali dolgozóknak, családtagjainak, a képviselő-testület tagjainak, kerületi rendőröknek a soroksári Jóker horgásztónál. A versenyt a soroksári rendőrőrs csapata nyerte, akik 18 kilogramm halat fogtak. A rendőrök a verseny előtt megbeszélték, ha nyernek, fürdenek is a tóban. Állták a szavukat.