KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok

Az Apáthy-sziklánál takaríthatunk


Közös takarításra buzdít a FŐKERT a takarítás világnapján Az Apáthy-szikla a főváros egyik legjelentősebb összetett természeti értéke, azon túl, hogy egyúttal a főváros egyik legmarkánsabb dolomitképződménye is. A terület kedvelt kirándulóhely, mely sajnálatos módon - ma Budapesten - együtt jár a hulladékképződéssel, szemeteléssel is. Ettől szeretnék most a FŐKERT, valamint a Madártani Intézet dolgozói a fővárosi lakossággal közösen megtakarítani ezt a páratlan természeti értéket.


A FŐKERT Nonprofit Zrt.-nél évek óta hagyomány, hogy a Takarítás Világnapja alkalmából önkéntes takarítási akcióval kívánják felhívni a figyelmet a zöldterületeket elborító hatalmas mennyiségű szemétre, eldobált pet-palackokra, s arra, hogy ezeknek a területeknek a védelme, megóvása közös feladatunk.
Idén a kedvelt, s Budapesten egyedülálló panorámával rendelkező Apáthy-sziklát választották akciójuk színhelyéül. A szeptember 21-én, reggel 9 órától megrendezésre kerülő szemétszedő akcióhoz szükséges összes kelléket biztosítják, a jelentkezőknek nem kell mást magukkal vinniük, mint a lelkesedésük és tenni akarásuk.
A FŐKERT a kisgyermekekkel érkező családokra is gondolt, hiszen a terület bejáratánál „Gyerekmegőrzőt" üzemeltet majd, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a terület élővilágával, gyermek kvízeken mérhetik össze tudásukat és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.
Találkozási pont: 2013. szept. 21. reggel 830 és 930 között a Batthyány térről induló 11-es busz Törökvészi úti végállomásánál.
Természetesen, a később érkezők is bátran becsatlakozhatnak a szemétszedő akcióhoz, a környéken kihelyezett táblák segítik majd a tájékozódást.

Kontaktinformáció:
Erdélyi Krisztina - Marketing és Pr csoportvezető
20/359 7403 ; erdelyi.krisztina@fokert.hu

 

 

Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.

www.onlinelapcsoportkft.hu

 

 


2013-08-28 11:46:52