KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok

Pesterzsébeti diákok az országos Kossuth-Széchenyi szónoklatversenyen

Kerületünkben 2011 novemberében a Kossuth Társaság megrendezte a kerületi Kossuth-szónoklatversenyt. A kerületi verseny kategóriánkénti első három helyezettjét a Társaság benevezte az országos Kossuth-Széchenyi szónoklatversenyre.

Az általános iskolás kategóriában: az I. helyezett Pál Rolandot (József Attila Ált. Isk. - felkészítő tanára Pongráczné Krizmanits Mária), II. helyezett Benedek Rékát (Lázár Vilmos Ált. Isk. - felkészítő tanára Nagy Adrienn), a III. helyezett Turcsik Adrient (Lázár Vilmos Ált. Isk. - felkészítő tanára Nagy Adrienn).

A középiskolai kategóriában: I. helyezett Kiss Judit Annát (Kossuth Lajos Gimnázium - felkészítő tanára Takaró Mihályné), II. helyezett Veér Annamáriát (Német Nemzetiségi Gimnázium - felkészítő tanára Örkényi Fanni), a III. helyezett Durku Dávidot (Qualitas Gimnázium - felkészítő tanára Faragó Eszter és Náray Szabó Szilvia).

Az országos versenyt 2012. március 30-án a Kossuth Szövetség és a Széchenyi-kör közösen rendezte meg az Apáczai Kiadó budapesti székházában. A Kossuth Társaság tagjai részt vettek a szervezésben és a verseny lebonyolításában. Az országos verseny zsűrijében neves színészek és pedagógusok értékelték a versenyzők teljesítményét. A zsűri nagyon színvonalas versenynek tartotta ezt a rendezvényt.

A Kossuth Társaság által benevezett kerületi diákok ismételten szép eredményt értek el. Az általános iskolások 29 versenyzője között I. helyezett lett Benedek Réka a Lázár Vilmos Általános Iskola tanulója, felkészítő tanára Nagy Andrea valamint IV. helyezett lett Pál Roland a József Attila Általános Iskola tanulója, felkészítő tanára Pongráczné Krizmanits Mária.

A középiskolások 21 versenyzője között IV. helyezett lett Kiss Judit Anna a Kossuth Lajos Gimnázium tanulója, felkészítő tanára Takaró Mihályné.


Gratulálunk a kerületi diákok és felkészítő tanáraik sikeréhez!
Dr. Sturcz Zoltánné a Kossuth Társaság elnöke

Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft. 

www.onlinelapcsoportkft.hu


2012-04-24 09:08:03