KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok

Diákcsere hetedszer


Idén 7. alkalommal került sor Budapest XX. és Frankfurt am Main X. kerületének testvérvárosi kapcsolatára épülő diákcserére, amelyben a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 4.c, valamint a Berkersheimer Schule 4.a és 4.b osztályos diákjai vettek részt.

Idén előbb a német vendégek érkeztek Budapestre Christin Schulz és Anja Seybold tanítónők kíséretében, majd a rákövetkező héten 13 erzsébeti diák utazott ki a testvériskolába Papp Andrea Loretta és Főző Tamás pedagógusok vezetésével. A színes, élvezetes, gyermekcentrikus programok lehetőséget kínáltak a résztvevők számára egy másik ország kultúráját testközelből megismerni, barátságokat kötni, a német nyelvet autentikus környezetben gyakorolni és a diplomáciai kapcsolatok fontosságát közelebbről megtapasztani.

A magyar vendégszeretet nem okozott csalódást, a német vendégek dr. Hiller István, a Parlament alelnöke vendégeként tekinthették meg az Országház épületét, a pesterzsébeti Városházán pedig a Díszteremben tapasztalhatták meg a törvényhozás nem is oly egyszerű intézményét. A német vendégek dunai hajókázását és állatkerti látogatását a magyar vendéglátó családok tették lehetővé.

A németországi programok is a két város tovább mélyülő barátságát szolgálták. A frankfurti városháza, a Römer császári termében Robert Lange, Frankfurt X. kerületének városi elöljárója fogadta és köszöntötte a magyar vendégeket. 

Jutta Brieger-Schmidt asszony, a Berkersheimer Schule igazgatója idén is kérte a magyar gyerekeket, vigyék hírét a programoknak, számoljanak be kinti tapasztalataikról, hogy a jövőben is ugyanilyen sikeres legyen a közös Európa, az egymás mellett élés és az elfogadás, a tolerancia szempontjából is nagyon hasznos és fontos kapcsolat.

A programok sikerességét a bátran, gátlások nélkül idegen nyelven megszólaló magyar gyerekek és az egyre nagyobb létszámban Pesterzsébetre érkező német kisdiákok bizonyítják.  

Főző Tamás


2017-06-13 09:11:21


Hírhez kapcsolódó képek