KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok

LAKOSSÁGI HIRDETMÉNY - Pesterzsébet névhasználatáról


Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok! Részlet a Facebook közösségi alapelveiből: „A Facebook az a hely, ahol megoszthatod a számodra fontos dolgokat. Az összes tartalomnak és információnak, melyeket közzétettél a Facebookon, te vagy a tulajdonosa, az adatvédelmi és az alkalmazás beállítások segítségével szabályozhatod azok megosztását. A Facebookon történő tartalommegosztás előtt azonban ellenőrizd, hogy van-e a jogod a tartalom megosztására. Arra kérünk, hogy tartsd tiszteletben a szerzői jogokat, védjegyeket és egyéb jogszabályokat.”

Pesterzsébet nevének felvételéről, jelképeiről és azok használatáról Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzat 40/2004. (VII. 07). Ök. sz. rendelete (a továbbiakban: Rendelet) rendelkezik, ami szerint mindazonformájú megjelölések és elnevezések használata, melyek Pesterzsébetre, mint közigazgatási egységre, illetve mint településnévre utalnak, engedélyéhez kötöttek”.

A Facebook oldalon azok, akik a „Pesterzsébet” elnevezést jelenleg saját felhasználói oldalon használják, illetve Pesterzsébet címerét feltüntetik, jogosulatlanul teszik azt.

Jelen lakossági hirdetmény célja a megelőzés, hiszen természetesen lehetőség van arra, hogy mind a név-, mind a címer használatot engedély birtokában alkalmazzák az alábbiak szerint:

Névhasználat: A Rendelet 3. § (1) bekezdésének rendelkezései szerint a Jogi, Igazgatási és Közbiztonsági Bizottság bírálja el a közigazgatási megjelölés vagy név felvétele és használata iránti kérelmet, melyet a Rendelet http://pesterzsebet.hu/container/static_pages_downloads/1359044556_N%C3%A9vhaszn%C3%A1lat.doc oldalon elérhető nyomtatványán polgármesterhez kell benyújtani.

Címerhasználat: A Rendelet 11. § (1) bekezdése alapján az önkormányzat címerének használatát – a Rendelet itt elérhető nyomtatványa szerinti kérelemre http://pesterzsebet.hu/container/static_pages_downloads/1359044574_C%C3%ADmerhaszn%C3%A1lat.doc – a jegyző javaslata alapján a polgármester engedélyezheti.

Tájékoztatom Önöket, hogy a Rendelet megtalálható Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata hivatalos honlapján: http://pesterzsebet.hu/container/static_pages_downloads/1457346999_40-2004_nevhaszn_jelkepek.doc

 

A fentiek alapján a Polgármesteri Hivatal

F E L K É R I

Önöket, hogy a jövőben – mindaddig, amíg nem rendelkeznek a fentiek szerinti engedélyekkel – szíveskedjenek tartózkodni Pesterzsébet elnevezésének, illetve címerének használatától.

 

 

Amennyiben a Pesterzsébet elnevezés, illetve a profilképként szereplő címernek a felhasználói oldalukról való törlése jelen tájékoztatás közzétételét követő 1 hónapon belül nem történik meg, úgy a Hivatal első körben hivatalos felszólítást küld a jogosulatlan használók részére, majd ha ezt követően sem tapasztal változást, megteszi a szükséges intézkedéseket az oldal letiltásával kapcsolatban.

A fentiekben hivatkozott kérelmek benyújtása nem minősül az engedély megadásának, így a sértő tartalmat az engedély esetleges benyújtása ellenére is törölniük kell. A Pesterzsébet elnevezést, illetve Pesterzsébet címerének használatát csak és kizárólag az engedély kézhezvétele után eszközölhetik.

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!


2017-08-22 08:51:25