KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok

Állatok világnapja


Ötödik alkalommal rendezte meg a kerületi óvodásoknak az Állatok világnapi programját a Gyermekmosoly Óvoda Mákvirág Tagóvodája. Az október 5-ei esemény középpontjában a dinoszauruszok világa, az evolúció állt.

Pesterzsébet Önkormányzata nevében Szabados Ákos köszöntötte a megjelenteket. A polgármester elsőként köszönetet mondott a kerületben dolgozó bölcsődei dolgozóknak, óvodapedagógusoknak és tanároknak, hiszen ők azok, akik szakmai munkájukkal és magatartásukkal a helyi közösséget megalapozzák, valamint a szülőknek, akik együttműködésükkel segítik az intézményeket, azok dolgozóit. – Remélem, mindezeknek köszönhetően az intézményeknek nagy a megtartó ereje, és mind a szülők, mind a felnövekvő gyermekek úgy gondolják, hogy érdemes Pesterzsébeten élni, a környezet jó irányban változik, és az a közösség, amelyben felcseperednek, felnőttkorukban is segítségükre lesz majd – mondta.

A szervezők minden teremben más-más tevékenységgel várták a gyerekeket. Az ősrobbanás termében a Hajós Alfréd Általános Iskola diákjai kémiatanárukkal mutattak be kísérleteket, a moziteremben a dinoszauruszokról és más állatokról vetítettek filmeket, valamint hüllőket lehetett megtekinteni. Az univerzum termében elemlámpával vizsgálhatták a kicsik a bolygókat, az égitesteket. A parányok világában az apró testű rovarokkal ismerkedhettek meg nagyító segítségével, a mozgás termében játékok és torna várta őket. A „víz mint őselem” teremben kőzeteket, kagylókat nézegethettek, a kézműves teremben pedig kézműveskedhettek, valamint kanárikkal és a helyes madártartással ismerkedhettek meg.

y.a.

(fotó: Zsarnóczky Gyula)


2017-10-10 08:53:40


Hírhez kapcsolódó képek