KAPCSOLAT
Polgármesteri Hivatal
1201 Budapest Kossuth Lajos tér 1.
Telefon: + 36 (1) 283 0640
E-mail:
polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu

PÁLYÁZAT
Pesterzsébet Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése
KMOP-3.3.3-13-2013-0011
Energetikai korszerűsítési pályázatok

Magyar Népmese Napja a Kerekerdő Óvodában


Szeptember 30-án, Benedek Elek születése napján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. A 2017/2018-as nevelési évtől kezdődően óvodánk is csatlakozott ehhez a hagyományhoz, mivel fontosnak tartjuk a népmesék fennmaradását és a mesékben élő bölcsesség továbbadását a gyermekek számára. A szeptember 29-én megrendezett programunk célja az volt, hogy a gyermekek, és pedagógusok ezen a napon megkülönböztetett figyelemmel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

A délelőtt folyamán diavetítést tartottunk klasszikus meséinkből.
Az óvó nénik előadták Az aranyszőrű bárány című mesét a gyermekeknek. Díszletekkel, jelmezekkel készülve emelték a mese élményét. A meseelőadást megelőzően a gyermekek kézműves foglalkozáson vehettek részt.
Mesefát készítettünk, amelyre minden gyermek feltűzhette az általa elkészített kedvenc mesefiguráját, rajzpályázatot hirdettünk a csoportok között, amelyet követően minden részt vevő oklevélben részesült.
Ez a nap lehetőséget teremtett a gyermekek számára, hogy ellátogathassanak a mesék birodalmába és egy kicsit ők is mesehőssé válhassanak.

Szabó Szilvia


2017-10-12 09:12:36