Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

40 éves a Lila bölcsi

2017.11.14

Fennállásának 40. évfordulója alkalmából november 13-án tartott ünnepséget a Kossuth Bölcsőde, népszerűbb nevén a Lila bölcsi.

A rendezvényen Szabados Ákos köszöntötte az intézmény régi és jelenlegi dolgozóit, a megjelent intézményvezetőket. A polgármester elmondta: – Tisztában vagyunk intézményeink műszaki állapotával, és folyamatosan próbálunk azokon javítani. Óvodáink kezdenek elfogadhatóvá válni, így most a bölcsődéken van a sor. Ebben az intézményben az elmúlt években elvégezték a külső hőszigetelést és a nyílászárók cseréjét, a belső felújítás még hátravan. Ami viszont – örvendetesen – nem változott az elmúlt 40 év alatt, az a mentalitás, emberi hozzáállás, szakmai munka, ami az itt dolgozókat is évtizedek óta jellemzi, és amiért köszönet és elismerés jár a pesterzsébeti közalkalmazottaknak. Természetesen ennek az elismerésnek nem csak szavakban kívánunk nyomatékot adni.
Szabados Ákos arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a kerületi közalkalmazottak az év végén a cafetéria keretein belül plusz pénzt kapnak, emellett – első körben – jövőre, miután a képviselő-testület elfogadta, nettó 10 ezer forint béremelésben részesülnek. A második ütem várhatóan 2018 végén vagy 2019 végén valósul meg.
Szakali Tibor, a Humán Szolgáltatások Intézménye intézményvezető-helyettese rendhagyó köszöntőjében Lázár Ervin: Virágszemű című meséjét olvasta fel a vendégeknek.
A Kezeslábas Társulat előadása után a vendégek megtekinthették az elmúlt 40 év emlékeiből összeállított kiállítást.
sz. a.
(fotó: Zsarnóczky Gyula)

Last modified: 2017.11.14

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet