Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

A hideg idő veszélyei

2021.01.11

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

Tisztelt Lakosok!

A téli időszakban különös figyelmet kell fordítani a kihűlés, fagyhalál és a fagyási sérülések megelőzésére. Különösen fontos annak ismerete, hogy a kihűlés veszélye nemcsak a szabadban áll fenn, hanem belső térben is, ha tartósan 14 oC körüli hőmérsékleten tartózkodunk – elsősorban idősek, betegek, mozgásukban korlátozottak esetén.

 

Kérjük, hogy figyeljenek a környezetükben élőkre, az utcára szorult hajléktalanokra, főleg az egyedül élő idős emberekre.

A lehűlt szervezetű ember mozgása lassú, beszédhangja mélyül, aluszékony, környezetével nem törődik, nincs fájdalma, közérzetét jónak tartja.

Az elsősegélynyújtás során a sérültet minél előbb szélvédett, meleg helyre kell vinni és azonnali orvosi segítséget kell kérni, a sérült felmelegítését csak fokozatosan szabad végezni!

 

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy:

– Amennyiben közterületen magatehetetlen, rosszulléti állapotban lévő személyt talál, értesítse a Mentőszolgálatot (telefonszám: – Segélyhívó: 112)!

– Amennyiben fűtetlen lakásban élő emberekről, családokról van tudomása, tegyen bejelentést a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál (Budapest XX., Pázsitos sétány 7., telefon: 283 0283, 283 0227, Mobil:06 20-515-08-27)!

– A fővárosi hajléktalan ellátásról információ kérhető a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaitól (Budapest XX., Pázsitos sétány 7. telefon 283 0227, 283 0283, Mobil:06 20-515-08-27).

Éjszakai időszakban információ kérhető a Család- és Gyermekjóléti Központ készenléti szolgálatától (telefon: 286 3048).

Hajléktalan személyek segítséget kérhetnek a Keresztény Advent Közösség Szociális Szolgálata Alapítvány Nappali Melegedőjében, valamint az Pesterzsébeti Utcai Gondozó Szolgálatuknál. (Budapest XX., Kapitánypuszta. tel: 286-06-01).

 

A kerületi Szociális Foglalkoztató is lehetőséget biztosít a közfoglalkoztatott dolgozók, valamint a rászorulók melegedésére, forró tea biztosításával, valamint az intézmény melegedő helyiségében télikabátokat, pulóvereket is biztosítanak szükség esetére.

 

Szabados Ákos polgármester

Last modified: 2021.03.22

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet