Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Akik megmentették a Kiserdőt

2017.05.09

Az időjárás sajnos nem kedvezett a Szociális Foglalkoztató által 10. alkalommal szervezett, a Föld napjához kapcsolódó „Mentsük meg a Kiserdőt!” akciónak, amelyen – a reggeli zivatarok miatt öt általános iskolai osztály, egy ovis csoport, valamint egy nyugdíjas szervezet vett részt. A lelkes brigádok az esővel és a sárral dacolva tették rendbe a Kiserdőt és környezetét.

A Vécsey lakótelep szélén és a Kiserdőben az első órában a zuhé miatt esőkabátban dolgoztak a gyermekekből és felnőttekből álló csoportok, amelyek füvet nyírtak, gereblyéztek a házak melletti zöldterületeken, valamint megtisztították a Kiserdőt. Az összegyűjtött szemetet, ahogy a korábbi években is, zsákokba összegyűjtve a FKF Zrt. szállította el, a zöldhulladékot pedig komposztálóba vitték a szervező Szociális Foglalkoztató munkatársai.

A takarítás után kezdődtek a játékok. Volt többek között madáretető-építés, növény-, zöldség- és gombafelismerés, madártani ismeretek, valamint KRESZ ismeretek.

A rendezvényen részt vett Szabados Ákos is, aki egy fiatal facsemetét ültetett el, ezzel gyarapítva az erdőt. – Személy szerint minden közösséget formáló rendezvényt támogatok, legyen az kulturális, sport vagy környezetbarát, mint ez a mostani, ahol óvodások, iskolások, felnőttek és idősek együtt munkálkodnak egy közös célért. Amellett, hogy ez a program a szabadidő hasznos eltöltését biztosítja, még hasznos is, hiszen a Kiserdő közös értékünk, amelyet a fenntartó nem kezel megfelelően, bár az is igaz, hogy az ide hordott hulladék részben pesterzsébetieknek köszönhető. Ez a nap legalább korrigál a helyzeten, és élhetőbbé teszi a lakótelep közvetlen környezetében lévő erdős területet – mondta lapunknak a polgármester.

A munka és a játékok után szabadban főzött gulyáslevesre invitálta a Szociális Foglalkoztató a résztvevőket. Miután mindenki jóllakott, a résztvevők megkapták jól végzett munkájuk jutalmát, emléklapot, egy-egy egynyári virágot és édességet.

SZ.

(fotó: Zsarnóczky Gyula)

Last modified: 2017.09.06

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet