Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Átadták az új campust

2017.12.18

December 15-én adták át a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola új campusát az egykori Török Flóris Általános Iskola helyén.

Az ünnepélyes megnyitón Libor Józsefné, a főiskola rektora elmondta, hogy a létesítmény új képzések, konferenciák helyszíne lesz. Az épületben egy kápolnát is kialakítottak, amely Apor Vilmos nevét vette fel.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ezt követően a felsőoktatásban bekövetkezett, illetve tervezett változásokról beszélt.

Szabados Ákos elmondta: Pesterzsébet kiemelkedő pillanata a mai, amikor egy új intézmény megnyitását ünneplik. Felidézte, hogy az iskola épületét 1933-ban kezdték építeni, majd 24 éve, a bezárása óta gazdátlanul állt. Beszéde végén hangsúlyozta: az önkormányzat a rendelkezésre álló eszközeivel igyekezett támogatni a fejlesztés megvalósítását, és szeretne az intézménnyel a jövőben is szoros kapcsolatot fenntartani.

Beer Miklós váci megyés püspök köszöntőjében kiemelte: az a nevelő-oktató küldetés, amelyet a főiskola teljesít, határokon átnyúlik, és az egész magyar pedagógustársadalomnak lehetőséget nyújt a felkészülésre. Az új campus sok lehetőséget kínál – tette hozzá, majd beszédét követően megáldotta az intézményt és a kápolnát.

y.a.

(fotó: Zsarnóczky Gyula)

Last modified: 2017.12.18

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet