Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Az egészség érték, tennünk kell érte

2021.02.11

A Pesterzsébeti Nyitnikék Óvodában szervezett egészséghét célja az volt, hogy a kicsik megértsék az egészséges életmód és az egészség védelmének fontosságát, így kialakuljon bennük az egészséges életmód iránti igény.

A hét folyamán az ovisok sokféle játék és beszélgetés, kezdeményezés során megismerkedtek az emberi test, az érzékszervek működésével, csontvázunk felépítésével, az orvosok munkájával.

Vitamindús salátákat, turmixokat készítettek, ismerkedtek a fűszernövényekkel, gyógynövényekkel. A teaházi programon sokféle teátés különféle mézeket kóstoltak, miközben hasznos dolgokat hallottak a méhek munkájáról, életéről és védelmükről.

A Teddy doktorok köpenyébe idén óvó nénik bújtak, így a záró rendezvényen minden kis kedvencet ők gyógyítottak meg, segítségükkel játékos formában ismerkedtek a gyerekek az emberi test rejtelmeivel.

Bízunk abban, hogy sikerült a gyerekekben tovább mélyíteni az igényt az egészséges életmód iránt, utat mutattunk arra, hogy merjenek és akarjanak új ízekkel ismerkedni, részesítsék előnyben a természetes élelmiszereket, tudatosan fogyasszanak sok vitamindús zöldséget, gyümölcsöt és sokat mozogjanak a szabadban.

Vörös-Balla Brigitta óvodapedagógus

Last modified: 2021.03.21

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet