Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Az év legjobbjai a sportban Pesterzsébeten

2021.05.07

Idén hatodik alkalommal tüntette ki a kerületben tevékenykedő, kiemelkedő eredményt elért sportolókat, sportvezetőket Pesterzsébet Önkormányzata a Magyar Sport Napja alkalmából. A koronavírus-járvány miatt elmaradt a szokásos díjátadó ünnepség, az elismeréseket egy későbbi időpontban vehetik át a jutalmazottak.

2021-ben az Év sportolója díjat Tösmagi Attila, az ESMTK Birkózó Szakosztályának birkózója kapta. 13 éves pályafutása során összesen 166 érmet szerzett, 101 aranyat, 33 ezüstöt és 28 bronzérmet. 12-szeres magyar bajnok, 7-szeres diákolimpiai bajnok és 14-szeres Budapest Bajnok. Többször volt Diák, Serdülő és Utánpótlás bajnokcsapat tagja, 2017 óta tagja a nemzeti válogatott keretnek. 2019-ben kötöttfogás 65 kg-ban kadet világbajnoki bronzérmet szerzett.

Az Év edzője Ficsor Péter Csaba, az ESMTK Vízilabda Szakosztályának edzője lett, aki munkája során rengeteget tett a pesterzsébeti vízilabdaélet fellendítéséért. 2016-ban körülbelül 25 gyerekkel kezdte meg a munkát, mostanra pedig sikerült megdupláznia szakosztálya taglétszámát, akik már 3 csapattal érdekeltek különböző bajnokságokban. A Magyar Vízilabda Szövetség Dunántúli Igazgatósága által kiírt területi bajnokságban 2018-ban 7. helyen, 2019-ben 5.-en zártak, 2020-ban pedig már a 3. helyen álltak, amikor a koronavírus-járvány lezárta a pontvadászatot. 2018-ban egy felnőtt csapatot is toborzott.

A Pesterzsébet Sportolója címet Reményi Gitta, Fojt Sára és Juhász Máté érdemelte ki.

Reményi Gitta a Römi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Klub többszörös világbajnoka. A magyar válogatott fix dobosa, feladata kulcsfontosságú a sárkányhajóban, hiszen – összedolgozva a vezérevezősökkel – neki kell adnia a ritmust a csapatnak, miközben egy rendkívül keskeny ülésen egyensúlyozva üti a dobot, közvetít a verseny állásáról, és folyamatosan lelkesíti a kenusokat.

 

Fojt Sára az ESMTK-ban kezdte sportolói pályafutását, tavaly május óta a KSI versenyzője. 2020-ban az U17 korosztályban K1 200 méteren 2., K1 500 méteren és K2 1000 méteren 1. helyezést ért el. A tavaly szeptemberben rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén K1 500 méteren ezüstöt, K2 500 méteren, illetve K4 500 méteren aranyérmet nyert.

Juhász Mátéról, aki az ESMTK kajakosa, így nyilatkozott edzője, Molnár Gábor: „Máté egy rendkívül együttműködő és végletekig precíz sportoló. Teljesítményével, a munkához való hozzáállásával folyamatosan élen jár és példát mutat a többieknek.”

Polgármesteri dicséretben Horváth Lóránd amatőr futó részesült. 2020-ban, nyolcévesen négy alkalommal is teljesítette a félmaratoni vagy annál hosszabb távot. Az első 21 kilométerét mindösszesen hét éves korában, az ország egyik legfiatalabbjaként futotta le.

y.a.

Last modified: 2021.09.09

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet