Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Bemutatták az új campust

2017.12.13

Helyszíni bejárás és lakossági fórum keretében mutatták be az érdeklődőknek az Apor Vilmos Katolikus Főiskola új Campusát. Az egykori Török Flóris Általános Iskolából kialakított létesítmény iránt nagy volt az érdeklődés, több mint százan vettek részt az eseményen. Az új campus ünnepélyes megnyitója december 15-én, pénteken 10 órakor lesz.

Az érdeklődőket Páricsy Zoltán építész-tervező fogadta az új intézmény aulájában, majd az étteremben ismertette az épület történetét, az építkezés főbb állomásait. Beszámolójából kiderült, hogy több mint 30 tervező dolgozott az épület átalakításán. Munkájuk során törekedtek az A épület (a Török Flóris utcai front) eredeti formájának megtartására. A B épületrészt azonban szinte teljesen lebontották, majd újjáépítették, valamint a kicsi és rendkívül rossz állapotú tornatermet is megszüntették. Ez utóbbi helyére nem építettek újat, a létesítményben azonban kialakítottak egy kis kápolnát.

A padlás szinten professzori szállást építettek, a pincében a gépészeti berendezések és a közművezetékek kaptak helyet, az udvaron pedig parkolót létesítettek.

y.a.

Last modified: 2017.12.13

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet