Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Bővül a közüzemi díjtámogatásra jogosultak köre

2021.07.11

TÁJÉKOZTATÓ A FŐVÁROSI LAKÁSREZSI TÁMOGATÁS 2021. július 1-től megváltozott feltételeiről  

A Fővárosi Közgyűlés Fővárosi Lakásrezsi Támogatásról szóló 30/2020 (VI. 5.) Főv. Kgy. rendelete alapján 2020. július 1-től fővárosi közüzemi díjtámogatást igényelhettek azok a rászoruló fővárosi természetes személyek, akik védendő fogyasztónak minősülnek.

A Fővárosi Közgyűlés 2021. májusában módosította a fenti jogszabályt. A módosítás következtében 2021. július 1-től a fővárosi lakásrezsi-támogatás keretében díjtámogatásra jogosultak köre kibővül és egyszerűbbé válik a támogatáshoz való hozzáférés.  

A jogosultság megállapítását, a támogatás folyósítását és az egyéb adminisztratív feladatokat továbbra is a HÁLÓZAT – Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosokért Alapítvány végzi. 

A támogatásról, a jogosultság feltételeiről és az igénylés módjáról a HÁLÓZAT Alapítvány honlapján is részletes tájékoztatás érhető el. 

Az új igénylőlapok a Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztályán – ügyfélfogadási időben – személyesen is átvehetőek.  

A kitöltött igénylőlapot a csatolt igazolással együtt postai úton ajánlott küldeményként a Hálózat Alapítványhoz (1519 Budapest, Pf. 345.) kell eljuttatni vagy a Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztályon megtalálható gyűjtődobozban is lehet elhelyezni. 

A díjtámogatásra 2021. július 1-től vonatkozó részletes tájékoztató és az új igénylőlapok az alábbi linken, valamint a pesterzsebet.hu honlap ügyintézés/letölthető nyomtatványok/szociális ügyekkel kapcsolatos nyomtatványok fülön letölthetők.

 

Last modified: 2021.07.21

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet