Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Egészségesen együtt… a Gyöngyszemben

2017.11.02

A programot Juhász Lajosné alpolgármester nyitotta meg. A „teddy maci” program keretében orvostanhallgatók érkeztek a gyöngyszemekhez, és a macikon keresztül vizsgálhatták meg, vajon miért fáj a pocak, hogy kell beadni a szurit, és simogatás jár a gyenge betegnek. Mindeközben az udvaron álló mentősöknek is akadt dolga; vérnyomást és cukrot mértek anyunak és apunak, miközben a gyerekek mentőtisztek és vezetők lehettek.
A pocakok megteltek egészséges ételekkel, gyümölcs- és zöldségsalátákat készítettünk. A kézműves műhelyben Alma Manók sorakoztak vigyorogva, fogpiszkálós kis kezük egymásba kapaszkodott. A konyhánál egészséges Manófalatokat kóstoltunk: padlizsánból, tonhalból, csicseriborsóból, sütőtökből készült szendvicskrémeket kentünk teljes kiőrlésű kukoricás és rozsos kenyérre. A sütőben pedig sült alma illatozott, ínycsiklandó falatkák jutottak minden kedves vendégünknek, gyermekeknek és szülőknek egyaránt.
Fantasztikus délelőttöt varázsoltunk óvodánkba. Még most is sokat emlegetik a sült alma, a saláták, kóstolók illatát, gyermekeink alvós állatai között elszaporodtak a teddy macik.
Úgy érzem, egy nagyon jó dolgot indítottunk el az ovis programok között.

Sánta Ábelné
tagóvodavezető

Last modified: 2017.11.02

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet