Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Egyedülálló rehabilitációs mobil team a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

2012.02.21

Hamarosan lezárul az a pályázat, amelynek támogatásával hazai viszonylatban úttörőnek számító rehabilitációs mobil team működhet a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban. A tevékenységterapeuta, neuropszichológus és gyógytornász alkotta csapat felállítását és munkáját az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) foglalkoztatás támogatására kiírt pályázatán elnyert mintegy 50 millió forintból finanszírozza az intézmény.

A rehabilitációs mobil team munkájával hidat képez a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház aktív osztályai és a Csepeli Weiss Manfréd Telephely rehabilitációs osztályai között. A team felállításának elsődleges célja, hogy a belgyógyászati, neurológiai, sebészeti osztályon kezelt, rehabilitációra szoruló betegek korai rehabilitációját már az aktív osztályon megkezdjék a későbbi végleges gyógyulásuk érdekében. A gyógytornász az általános fizikai állapot javítását, az esetlegesen sérült testrészek vérkeringésének fokozásával a gyorsabb gyógyulást segíti elő. A neuropszichológus megkönnyítheti a testi és lelki trauma feldolgozását, míg az ergoterapeuta a rehabilitációs segédeszközök személyes felmérését, próbáját, használatuk betanítását segíti.

Ugyanezen uniós pályázatból, amelyből a mobil team létrejött, egy patológus és egy OKJ-s ápoló foglalkoztatását is biztosítani tudta a kórház. A patológus az egész országban, így a Jahn Ferenc Kórházban is hiányszakmának számít, ezért nagy segítséget jelentett egy főállású szakorvos alkalmazásának lehetősége 2011. januárjától.
Szakképzett ápolókat találni is egyre nehezebb, ezért jelentett könnyebbséget egy okj-s ápoló támogatott foglalkoztatása, aki az Urológiai Osztályra került. A kolléganő napi 12 óra munkaidőben, állandó éjszakásként látja el az itt fekvő betegeket, különösen a műtét utáni időszakban.

A TAMOP-6.2.4./A-08/1-2009-0028 pályázatban eddig 22 200 000 forintot használt fel a kórház, ami az alkalmazottak bérét és járulékait tartalmazta az elmúlt év végéig. A pályázat ez év márciusában zárul.

Foto:Pompor Rudolf
Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.

Last modified: 2017.10.02

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet