Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Forgatag tűzijátékkal

2017.08.21

Az időjárás ismét kegyes volt hozzánk, így idén is rengetegen fordultak meg augusztus 19-én a Kosutiban, a már hagyományosnak számító Szent István napi forgatagon. A színes programot az este 9-kor kezdődött tűzijáték zárta.

Az estébe húzódó műsorban hatalmas sikert arattak a török, majd az őket követő ciprusi művészegyüttesek. A fellépőknek nemcsak a megjelenése volt rendkívüli, a táncaik és az azokat kísérő zene is magukkal ragadták a nézőket.

A program folytatásaként a Jakab Gedeon által irányított Pesterzsébeti Városi Fúvószenekart hallgathatta a nagyérdemű, majd a Melodika Csoport interaktív zenei műsorral várta a színpad közelébe a gyerekeket.

Mindeközben a Kosutiban igazi vásári hangulat várta a látogatókat. Természetesen nem maradhatott el az étel-ital, mint ahogy a gyerekek szórakoztatására szolgáló mini játszóház, kisvonat, valamint a Városháza előtti füves területre kihelyezett népi játékok sem.

A Duna Művészegyüttes fellépése után ismét külföldi csoportok foglalták el a pódiumot, az itáliai „Coro La Fontana” és a „Coro Incanto”.

Az utolsó fellépő előtt Szabados Ákos köszöntötte a nagyszámú nézősereget, és kívánt jó szórakozást az este hátralévő részéhez, valamint tartalmas időtöltést a másnapi nemzeti ünnepen.

A polgármester elmondta: – Pesterzsébet Önkormányzata nemcsak e rendezvénnyel köszönti az államalapítás ünnepét, hanem a kerületben zajlott, zajló felújításokkal, átalakításokkal, melyekkel kapcsolatban köszönöm türelmüket. Elsősorban a szülőknek mondom, hogy a hamarosan befejeződik a vonatos játszótér felújítása, és a gyermekek ismét birtokba vehetik a kerület egyik legkedveltebb játszóhelyét.

A köszöntőt követően Feke Pál lépett a színpadra, és adott nagysikerű koncertet a publikumnak.

y.a.

(fotó: Zsarnóczky Gyula)

Last modified: 2017.09.05

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet