Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Igényfelmérés a Csepeli közpark használatára

2021.07.16

Elindult a Csepeli közpark igényfelmérése – a jövőbeni parkhasználók véleményét várja a Budapest Fejlesztési Központ

Az utóbbi évtizedek legnagyobb zöldfelületi fejlesztéséhez kérik a leendő a parkhasználók véleményét július 31-ig egy kitölthető online kérdőívében.

Milyen legyen a közpark?

A területen egy 36,2 hektáros, városlakók számára nyitott park jönne létre. A korábban elkészült, úgynevezett mesterterv számos olyan elemet tartalmaz, amelyek egyrészt biztosítják az aktív pihenés és egyszerű kikapcsolódás sokrétű lehetőségét, másrészt javítják a városi mikroklímát és bővítik az ökológiai sokszínűséget. 

A Csepeli közparkba a nagy kiterjedésű pihenőterek és tisztások mellett, gyalogos- és kerékpárosutakat, sétányokat, fás ligeteket, és megannyi közösségi funkciót is tervez a Budapest Fejlesztési Központ, kezdve a közösségi sportpályáktól (kültéri fitnesz park, mászófal, görpark) a közösségi kertekig.

Ezeket a már meghatározott elemeket alapul véve, de a leendő parkhasználók igényeihez igazodva születhet meg a park végleges terve. A Csepeli közpark részletes tervezését ezért egy igényfelmérés előzi meg, hogy a jövőbeli parkhasználók számára a leginkább megfelelő nagypark jöhessen itt létre.


A Budapest Fejlesztési Központ kérdőívét 2021. július 31-ig van lehetőség kitölteni.

A kérdőív az alábbi hivatkozáson érhető el:

http://csepelikozpark.hu

 

(Fotó: Budapest Fejlesztési Központ)

Last modified: 2021.07.21

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet