Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Indul a Könyvtári Cserepont

2021.04.21

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) fokozatos újranyitásának első ütemeként április 21-étől újraindítja népszerű Könyvtári Cserepont szolgáltatását. Ez a kölcsönzést átmeneti feltételekkel – ajtón vagy ablakon keresztül – teszi lehetővé, a bibliotékákba azonban még nem lehet belépni.

A FSZEK – az olvasók érdekeit szem előtt tartva – a szolgáltatás szüneteltetése alatt a közel 120 ezer érvényes könyvtári tagság és több mint 200 ezer kölcsönzött dokumentum lejáratát folyamatosan hosszabbította. Mivel a könyvtár még nem nyithat ki, jelenleg is csak azoktól kéri a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszahozását, akik a Könyvtári Cserepontokon kölcsönözni szeretnének.

A FSZEK olvasóbarát intézkedésként ismét ingyenessé tette az előjegyzést, amire a teljes kölcsönözhető kínálatból lehetséges, kivéve folyóiratokat.

A Cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és az esetleges tartozások rendezése is biztosított.

Az olvasók számára az utcai várakozás közben kötelező a 1,5 méteres távolságtartás, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, a szolgáltatást csak így lehet igénybe venni. A Könyvtár az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

 

Last modified: 2021.04.21

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet