Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Iskola, iskola, ki a csoda jár oda?

2012.03.14

Bemutatkoztak a kerületi iskolák a Csili színháztermében. Az iskolabörzét az igazgatói munkaközösség szervezte. Az intézmények nevelési programjukat, a tanító néniket és a különböző tagozatokat is bemutatták a leendő elsősöknek és szüleiknek.
A szépen feldíszített standoknál a ballagó óvodásokat játékok és színezők, a felnőtteket tájékoztató kiadványok várták. Az intézmények képviselői  válaszoltak az érdeklődők kérdéseire. A pedagógusok vallják, hogy minden szempontot figyelembe véve, alaposan meg kell fontolni az iskolaválasztást.- Nekünk az a legfontosabb, hogy a gyerek érdeklődésének megfeleljen az iskola. Nem négy, hanem nyolc évre keressük a megfelelő intézményt, és szeretnénk, ha majd a kisebb testvér is ugyanabba az iskolába járhatna – mondta Balogh Krisztina, aki kislányával, Pannival érkezett a börzére.

A „körzetes” gyerekek Pesterzsébeten is előnyt élveznek a beiratkozáskor, az általunk megkérdezett pedagógusok egybehangzóan állították: a szabad iskolaválasztás miatt általában a körzeten kívüli elsősöknek is marad hely a kiszemelt iskolában.

Szűcs Dóra
Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.

Last modified: 2017.09.29

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet