Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

„Kamra kincsei – Óvodába lépek, mindig körülnézek”

2017.11.20

A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda hagyományteremtő rendezvényének újabb állomása a november 13-ai héten megrendezett őszi egészséghét volt. Az intézmény pedagógiai programjának fő irányvonala az egészséges életmód, az egészségtudatos életvitel igényének kialakítása kora gyermekkorban. Ezt a törekvést a dolgozók mellett a gyermekek szülei is támogatják. A sok mozgás, sport lehetőség mellett az ilyen és ehhez hasonló intézményi programjaink segítenek céljaink megvalósításában.

Az egészséghét során igyekeztünk olyan újszerű, igényes tartalmakat felkínálni a gyermekeknek, ami által ötleteket is adhattunk a családok és egymás számára a korszerű táplálkozási szokások alakítását illetően. A programok egy része a szabadban eltöltött, külsős, kitekintő volt. Ezek során látogatást tettünk, a Lurdy házban lévő játszóházba, zöldséges üzletekbe, a piacra, a Soroksáron lévő tájházba, ahol mozoghattunk, játszhattunk és közvetlen tapasztalatokat szerezhettünk az alapanyagok beszerzését, tárolását illetően.

Óvodai tevékenységeink során a gyermekek sokoldalú fejlesztésben részesültek, ami képességeik, készségeik játékos fejlesztése mellett ízlelőbimbóikra is pozitívan hatott. Számtalan olyan egészséges finomság készítésére, kóstolására nyílt lehetőség, amivel eddig nem sokszor találkozhattak: különleges gyümölcssaláták, befőttek, lekvárok, turmixok, céklás finomságok, zabpelyhes kekszek, gyümölcskenyér, házi müzli szelet és sütőtökös finomságok. A Bíró Mihály utcában a sok egészséges élelmiszer elfogyasztását követően a gyermekek gyakorlati ismeretet szerezhettek a helyes fog- és szájápolásról, amihez Vargadi-Rébb Anikó, Barna Macis szülő volt segítségünkre.

A hét során a szülőknek is lehetőségük volt részt venni, közvetlen betekintést nyerni az óvodai életbe, csoportjaink ajtói folyamatosan tárva voltak, vendégvárásra felkészülve.

A Mákvirág Tagóvodában a gyermekek megtekinthették a „A nagy magrablóról” szóló bábelőadást, a hét vége felé Fedor Ica gombász volt a vendégük, aki bemutatta „Gomboszit”, így a gyermekek megtanulták, hogy mi a különbség az ehető és mérges gombák között.

A Bíró Mihály és Kékcinke óvodáinkban délután méhészeti termékeket és egy őstermelő által almából készült biotermékeket kóstolhattak és vásárolhattak az érdeklődő családok.

A heti rendezvényünk lezárásához játszani hívtuk az erre nyitott családokat zöldség, gyümölcs és tök faragványok, szobrok készítésére a „Tök jó” kiállítás megrendezéséhez. Három intézményünkben több mint 100 család csatlakozott a felhíváshoz. A pályázatok elbírálásában 3 tagú bírálóbizottság próbálkozott a lehetetlennel, hiszen minden egyes alkotás csodálatos és egyedi volt. Fekete Katalin képviselő Asszony, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság elnöke, Mach Péter képviselő Úr a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnöke, Óvodaszék Tag és Soós Jánosné Intézményvezető összetételű bírálóbizottság véleménye szerint mindegyik alkotás egy kis csoda volt a maga nemében, így a résztvevő családok mindannyian emléklapot és apró ajándékot kaptak.

Rendezvényeinket a hét során jelenlétével tisztelte meg Somodi Klára képviselő Asszony az Egészségügyi és Sport bizottság elnöke.Rendezvényünket támogatta a Gyermekmosoly alapítvány, Gaszler Zsuzsanna Kékcinkés szülő és óvodánkba járó gyermekek szülei.

Egészségünkre!

Tot Katalin Intézményvezető helyettes

A fotókat a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda óvodapedagógusai készítették.

 

Last modified: 2017.11.25

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet