Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Két intézmény közül választhatnak a megszűnő Baross Gábor Szakiskola tanulói

2012.04.18

A XIII. kerületi Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskolába és a XVI. kerületi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskolába várják a megszűnő Baross Gábor Szakiskola diákjait. A tanulóknak és szüleiknek a Baross Gábor Szakiskolában tartott tájékoztatót a két befogadó intézmény.
A tanév végén a pesterzsébeti önkormányzat a fővárosnak adja át a Baross Gábor Szakiskola oktatási feladatait. Mivel a fővárosi önkormányzat saját intézményhálózatában el tudja helyezni a szakiskola tanulóit, a pesterzsébeti intézmény bezárja kapuit.A Baross Gábor Szakiskolának jelenleg 240 tanulója van, de júniusban kilencvenen elballagnak, ezért 150 diák elhelyezését kellett megoldania a fővárosi önkormányzatnak – közülük mindösszesen harmincan pesterzsébetiek.

– A diákokat és a szülőket mindkét fogadó intézmény meghívta nyílt napjára, a családoknak április végén kell dönteniük arról, melyik szakiskolát választják – mondta Szabóné Juhász Margit, a Baross Gábor Szakiskola igazgatónője. Minden diáknak lesz helye szeptembertől, a dolgozók sorsa azonban még kérdéses:eddig két pedagógus kapott állásajánlatot.

SZD
Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.

Last modified: 2017.09.28

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet