Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Kiemelt cél a leszakadás megakadályozása és a tehetséggondozás

2012.03.14

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára a köznevelési törvényről beszélt a Csili színháztermében. Dr. Hoffmann Rózsa a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet meghívására érkezett a kerületbe.

– A Tavaszi Pedagógiai Nap témájának ezúttal a 2011 decemberében elfogadott Nemzeti Köznevelési Törvényt választottuk, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy gondosan felkészüljünk a jogszabály bevezetésére – mondta köszöntőjében Dr. Nagyné Koczog Tünde, az intézet igazgatónője.

A rendezvényt Dr. Vas Imre alpolgármester, országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki üdvözölte államtitkárt Pesterzsébeten, valamint örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek a Csilibe meghallgatni az előadást.

Dr. Hoffmann Rózsa elmondta, hogy a frissen elfogadott törvény célja a minőség jegyében történő megújulás, amely az ország felemelkedését szolgálja. Beszélt arról is, hogy a nevelői munkának elő kell segítenie a gyermekek személyiségfejlődését, valamint fel kell készítenie őket az önálló életre.- Kiemelt cél a leszakadás megakadályozása és a tehetséggondozás – hangsúlyozta az államtitkár, aki arra buzdította a kerületi pedagógusokat, hogy építsenek ki személyes kapcsolatot a tanítványaikkal, és próbálják meg aktivizálni őket a tanórákon. Dr. Hoffmann Rózsa beszélt arról is, hogy a 16 éves korig tartó tankötelezettség számos európai országban bevett szokás, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezekben az államokban jóval alacsonyabb a közoktatásból kimaradó diákok aránya.

A rendezvényen Juhász Lajosné alpolgármester, Földesi Gyula országgyűlési képviselő, Marton Sándorné, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke, valamint Bánó Miklós, az Egészségügyi és Ifjúsági Bizottság elnöke is részt vett.

 

 

Last modified: 2017.10.02

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet