Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Kívülről megújult a nővérszálló

2017.09.14

Befejeződött a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház nővérszállójának külső, energetikai korszerűsítése, amely a KEHOP-5.2.10-16-2016-00009 azonosítószámú projekt keretében, összesen 136 millió 971 ezer forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

A beruházás nem csupán a bent lakó egészségügyi dolgozóknak biztosít kedvezőbb lakhatási körülményeket, de éves szinten akár 5 millió forintos megtakarítást is jelenthet az intézmény rezsiköltségeiben, melyet a kórház további fejlesztéseire fordíthat.

A korábbi, korszerűtlen külső nyílászárók (ablakok, ajtók, üvegfelületek) elbontása után 56 db új, korszerű műanyag nyílászáró került beépítése. A tokok hőhíd-mentesek, ötkamrásak, ütés- és UV állóak.

A munkálatok során összesen 1589 négyzetméternyi homlokzati falfelületet újítottak fel, 883 négyzetméternyi homlokzati nyílászárót cseréltek ki, valamint leszigetelték a több mint ezer négyzetméteres lapos tetőt.

A nővérszálló felújítása kórház tervei szerint az épület belsejének korszerűsítésével folytatódik majd, amelyet további pályázati forrásokból kíván megvalósítani.

y.a.

Last modified: 2017.09.25

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet