Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Klub Európa-bajnok az ESMTK sárkányhajó csapata

2017.07.12

Az év legrangosabb, Magyarországon rendezett versenyén, a július 6-a és 9-e közötti Sárkányhajó EB-n 1 arany- (Masters Mix 10-es hajó – 2000m), 3 ezüst- és 1 bronzérmet, valamint egy 4. és két 5. helyet szerzett az ESMTK csapata. Ezzel az összesített éremtáblán a 6. helyen végeztek, a magyar csapatok közül mindössze egy előzte meg őket.

A nemzetközi megmérettetésre tavaly ősz óta külön terv szerint készült az Erzsébeti SMTK csapata. A kihívás nemcsak az erős mezőny miatt volt óriási, hanem külön feladatot jelentett a sokféle versenyszámra kialakítani a legoptimálisabb keretet úgy, hogy a versenyzők ne forgácsolódjanak el a sok futamban.

Nemcsak a klubok, a nemzetek is versengtek az Európa-bajnoki címért. Az ESMTK három versenyzője a válogatott tagjaként is rajthoz állt ezen a hétvégén. Bellér Csilla 4 aranyérmet,

Szatmári Szilvia 3 arany- és egy ezüstérmet, Szalai Ferenc pedig 5 arany- és 2 ezüstérmet szerzett.

A csapat öröme nagy, de az élet persze halad tovább, így immár teljes erővel a következő bajnoki fordulóra készülnek a versenyzők.

Az ESMTK sárkányhajó csapata várja a csatlakozni kívánó jövőbeni csapattársak jelentkezését versenyző és szabadidős csapatába egyaránt.

Last modified: 2017.09.05

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet