Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Köszöntöm 1848. március 15-ét Pesterzsébeten!

2012.03.16

Hősi múltidéző ünnepség helyszíne volt március 14-én a Városháza előtti tér. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezésen a kerületi iskolák legkiválóbb tanulói vettek át okleveleket a kerület elöljáróitól.

A Himnuszt együtt énekelték el a résztvevők. Közreműködött  a Lázár Vilmos Általános Iskola Melódiák kórusa Pálffi Krisztina karnagy, valamint a Pesterzsébeti Városi Fúvószenekart Jakab Gedeon karnagy vezetésével.

Szabados Ákos polgármester beszédében Eötvös Károly reformkori politikust idézte.

– Rengeteg erdő a nemzeti önbizalom, de a világosság nélkül, melyet az ősök dicső példáinak napfénye gerjeszt, elsárgul és elhervad az. Legyen meg a világosságunk, az elszántságunk, a közös akartunk egy szebb, boldogabb, békésebb hazáért, egységes nemzetért. Köszöntöm 1848. március 15-ét Pesterzsébeten.

Ezután az ESMTK Ritmikus Sportgimnasztika Szakosztálya látványos zászló és szalag gyakorlatot mutatott be, a műsort Zémann

Erika állította össze.A  szabadtéri színpadon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszmeiségét pesterzsébeti fiatalok elevenítették fel. A műsorban közreműködtek a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Gyöngyvirág Néptánc Együttese, Berzsenyi László koreográfiájával. A műsort rendezte és abban fellépett, Veress Előd színművész.

Az ünnepségen a kerület valamennyi általános iskolájának és középfokú oktatási intézményének legkiválóbb tanulói, dicsérő oklevelet kaptak Szabados Ákos polgármestertől, Juhász Lajosné és dr. Vas Imre alpolgármesterektől.

A koszorúzást követően a Petőfi szobornál ért véget az ünnepség.

Ilonka Mária
Fotók: Szerző
Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.

Last modified: 2017.09.28

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet