Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Közösképviselő-képzés

2021.11.08

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) november 29-i kezdéssel folytatását tervezi a társasházak közös képviselői képzésének.

2023-as törvényváltozások

A képzés újraindítását a 2023. évtől tervezett törvényváltozások is indokolják, amely a társasházak jogi személlyé válásával megnöveli a közös képviselők felelősségének a súlyát. 2023. január 1-től május 1-ig a közös képviselők a regisztrálási kötelezettségükön felül kötelessé válnak a társasházi mérlegbeszámoló hitelesítésére, beadására és nyilvánossá tételére a szükséges transzparencia biztosítása érdekében. A Cégtörvényt tervezetten 2023. június 1-től felváltja a Jogi személyek nyilvántartására vonatkozó törvény és 2023. február 1-től új Ingatlannyilvántartási törvény kerül kibocsátásra.

Kamarai tanfolyam

A törvényi kötelezettségeknek és a közös képviselőkkel szemben támasztott kompetencia követelményeknek való megfelelés nélkülözhetetlenné teszi a társasházak társasházkezelői OKJ végzettséggel nem rendelkező, tulajdonosi minőségben a közgyűlés által megbízott közös képviselők kamarai tanfolyamon történő képzését.

A törvényi kötelezettségek csak abban az esetben teljesíthetők, ha a közös képviselők átérezve az általuk képviselt társasházukért fennálló felelősségüket a tanfolyamunkon megszerzik azokat az ismereteket, amelyek a társasház biztonságos, szakszerű és takarékos működtetéséhez szükségesek. Gondoskodva a társasházakban lakó polgártársak életének, illetve életminőségének a védelméről. Rendkívül fontos, hogy a társasházak közös képviselői felkészültek legyenek tűz- és vagyonvédelem, az ingatlan gazdaságos üzemeltetésének és állagának megőrzése, vezetői feladataik, illetve a konfliktuskezelés és megannyi, a közösség érdekeit szolgáló ismeretek területén.

A képzés

A kamarai képzésről, további információkról, illetve a jelentkezésről az alábbi oldalon tájékozódhatnak:

kozoskepviselokepzes.bkik.hu

Last modified: 2021.11.09

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet