Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Lélekmozgató

2021.02.24

A Pesterzsébet Önkormányzata által továbbított felhívásra a Pesterzsébeti Gyerekmosoly Óvoda és két tagintézménye csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által meghirdetett Lélekmozgató Programra, amelyet idén 4. alkalommal hirdetettek meg. A három óvodában február 22-én érzékenyítő tevékenységeket szerveztek az iskolába készülő nagycsoportosoknak.

Az ovisok először Bartos Erika Őrangyal című, a speciális igényű gyermekekről szóló könyvből hallgattak meg egy-egy történetet, majd beszélgettek a különleges igényű gyermekekről, felnőttekről.

Azt követően mozgásos játékokat szerveztünk számukra, érzékszerveik, végtagjaik kizárásával. Volt csörgő fogó, amikor hang alapján kellett megtalálniuk, megfogniuk társukat, lábbal apró játékok összeszedése, vakfutás segítővel szlalom pályán és cirkálón közlekedés kézzel hajtással.

– A gyermekek meglepően sok ismeretanyaggal rendelkeztek a speciális igényű emberekről és nagyon empatikusak, elfogadóak voltak. Elmesélték saját környezetükben szerzett tapasztalataikat és megfogalmazták azt is, hogyan viselkedünk helyesen, amikor találkozunk a mássággal – összegezte a tapasztalatokat Tot Katalin intézményvezető helyettes.

Last modified: 2021.03.21

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet