Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Magyar Népmese Napja a Kerekerdő Óvodában

2017.10.12

Szeptember 30-án, Benedek Elek születése napján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. A 2017/2018-as nevelési évtől kezdődően óvodánk is csatlakozott ehhez a hagyományhoz, mivel fontosnak tartjuk a népmesék fennmaradását és a mesékben élő bölcsesség továbbadását a gyermekek számára. A szeptember 29-én megrendezett programunk célja az volt, hogy a gyermekek, és pedagógusok ezen a napon megkülönböztetett figyelemmel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

A délelőtt folyamán diavetítést tartottunk klasszikus meséinkből.

Az óvó nénik előadták Az aranyszőrű bárány című mesét a gyermekeknek. Díszletekkel, jelmezekkel készülve emelték a mese élményét. A meseelőadást megelőzően a gyermekek kézműves foglalkozáson vehettek részt.
Mesefát készítettünk, amelyre minden gyermek feltűzhette az általa elkészített kedvenc mesefiguráját, rajzpályázatot hirdettünk a csoportok között, amelyet követően minden részt vevő oklevélben részesült.
Ez a nap lehetőséget teremtett a gyermekek számára, hogy ellátogathassanak a mesék birodalmába és egy kicsit ők is mesehőssé válhassanak.

Szabó Szilvia

Last modified: 2017.10.26

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet