Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Márciusban folyósítják a BURSA ösztöndíjat

2012.02.23

Pesterzsébet önkormányzata az 1999-ben az elsők között csatlakozott a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. Azóta az online nyilvántartás szerint közel 350 fő került a pályázók közé. Idén 161 egyetemista, főiskolás adta be pályázatát. A pályázók közel 60 százaléka már az előző években is részesült az ösztöndíjban.

Támogatást elsősorban a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő, felsőoktatási intézményekben tanulmányokat megkezdeni kívánó, illetve folytató hallgatók kaphatnak.

A pályázatok rangsorolásában ebben az évben is a családok szociális hátterének vizsgálata volt a legfontosabb szempont. A fiatal, gyermekeket nevelő házasok, illetve az árvaság vagy válás miatt csonka családban élők, a sokgyermekesek lehetőség szerint a magasabb támogatási összeget kapták meg. A végzősök számára már a BURSA ösztöndíj nem előnyös – hiszen azt csak fél évig kaphatnák -, ezért a diplomaszerzés előtt álló hallgatók számára helyi támogatásként 50.000 Ft-os összeget jutatott az átruházott hatáskörben döntést hozó Bizottság.

Az Oktatási és Kulturális Bizottság döntése értelmében valamennyi pályázó részesülhet ösztöndíjban. A már tanulók (117-en) a BURSA „A” pályázatot nyerték el, 8-an most készülnek felvételire, ők BURSA „B” pályázatban kaphatnak majd ösztöndíjat sikeres felvételi esetén.

Helyi Felsőoktatási Támogatást 36 fiatalnak folyósít az önkormányzat.

A mindenkori oktatással foglalkozó minisztérium valamennyi pályázó számára – ha a jogosultsága nem szűnt meg időközben – további, az önkormányzati támogatással megegyező összegű, maximum 5000 Ft támogatást folyósított.

A BURSA ösztöndíj folyósítására március végén várható.

Körmendyné Kökény Eszter
osztályvezető
Oktatási, Kulturális és Sport Osztály
Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.

Last modified: 2017.10.02

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet