Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Mesemondó verseny

2017.10.13

Idén ötödik alkalommal rendezte meg a korábbi évek sikerességén felbuzdulva a Marót utcai Szociális Szolgáltató Központ a Mesemondó versenyt. A program a Humán Szolgáltatások Intézményén belül működő négy Idősek Klubja számára is nyitott volt, így összesen tizenhét vállalkozó szellemű idős döntött úgy, hogy megméretteti magát.

Számtalan jobbnál jobb mesét hallhattunk a délelőtt folyamán. Eljutottunk oda, ahol a kurta farkú malac túr, sőt még az Óperenciás tengeren túlra is, ahol a didergő király él. A sűrű erdő közepén is jártunk, megismerve az ott élő állatokat. A mesék hallatán nem maradt el a móka, kacagás sem, akadtak azonban olyan történetek is, melyek bizony könnyeket csaltak a szemünkbe.
Akiknek ezeket a csodás meséket köszönhetjük – a teljesség igénye nélkül –, többek között: Horváth István, Nógrádi Gábor, Aranyosi Ervin, Széllyes Sándor, Móra Ferenc, Fésűs Éva és végül, de természetesen nem utolsósorban Benedek Elek.
A zsűri elnöke Fekete Katalin az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság elnöke, tagjai: Oravecz Krisztina, a Bíró Mihály utcai könyvtár vezetője és Skaper Brigitta, a Pesterzsébeti Múzeum muzeológusa volt.
A döntés ezen a napon sem volt könnyű feladat, hiszen mindegyik elhangzott mese felejthetetlen élményt nyújtott a hallgatóság számára.
A zsűri döntése alapján első helyezett: Tóth Jánosné lett (Nagy Győry utcai Idősek Klubja), második Gagyi Erzsébet (Lajtha utcai Idősek Klubja), harmadik pedig Mihályi Ferencné (Marót utcai Idősek Klubja). Különdíjat kapott Palicskó Józsefné (Nagy Győry utcai Idősek Klubja) és Fehér Jánosné (Marót utcai Idősek Klubja).
A Mesemondó verseny méltó megemlékezés volt Benedek Elek születésének napjáról. Klubtagjaink, jó nagymamák és nagypapák módjára, visszarepítettek minket az időben, ahol ismét gyermeknek érezhettük magunkat, belefeledkezve a fantázia világába.

Last modified: 2017.10.26

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet