Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Miért szeretnek logopédiára járni a gyerekek?

2012.03.27

Rajz- és fogalmazásíró versenyt hirdetett a logopédiai ellátásban részesülő gyermekek számára a XX. kerületi logopédiai szakszolgálat az európai logopédusok napja apropóján. Témája: „Ezért szeretek logopédiára járni”

Az Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottsága 2004 óta minden év március 6-án ünnepli az európai logopédusok napját. Ezen a napon a logopédiai intézmények, szervezetek, munkacsoportok Európa-szerte kisebb programokat, megmozdulásokat szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a szakma szerepére, valamint a nyelvi és kommunikációs zavarok tüneteire és a fejlesztés fontosságára.

A versenymunkák a logopédiai foglalkozásokon készültek, a logopédusok irányításával.
– Minden résztvevőt oklevélben részesítettünk, a legjobb alkotásokat pedig apró jutalmakkal díjaztuk- tájékoztatott Szűcs Mária intézményegység-vezető, aki elárulta, a kisebb gyermekek főleg arról rajzoltak, milyen feladatokat végeznek a logopédiai foglalkozásokon („tornáztatjuk a nyelvünket”, „buborékot fújunk”, „utánozzuk a sziszi kígyó hangját”), valamint, arról miért szeretnek logopédiára járni (“sokat lehet játszani”, „jó feladatokat kapunk”, „kapok varázsötöst”, kaphatok matricát).
A nagyobbak fogalmazásaikban már nem csak a játékot és a jutalmat említették, hanem megfogalmazták a logopédiai munka célját is („azért járok logopédiára, hogy okosodjak”, „hogy megtanuljak beszélni, írni, olvasni”).
– Sok-sok kedves rajz és fogalmazás született. Minden résztvevőt oklevélben részesítettünk, a legjobb alkotásokat pedig apró jutalmakkal díjaztuk – tette hozzá.
A munkákból kiállítást rendeztek, mely megtekinthető a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Logopédiai Intézetben, a Vörösmarty u. 128. alatt.
ázs

Last modified: 2017.09.28

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet