Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Nyárköszöntő siker

2017.06.14

A magyar bajnokság Sukorón megrendezett második fordulóján, az EB-re készülő fiatalokkal kiegészült kerettel vágott neki a versenynek az ESMTK sárkányhajó csapata, amely – történetében először – a dobogó második fokára állhatott 2 ezer méteren.

A 200 méteres versenyszámban az elvárás az A-döntőbe jutás volt, ami rögös úton, de végül sikerült. Az elődöntőben erős mezőny gyűlt össze, ahol az EMSTK versenyzőinek sikerült visszavágniuk a győri csapatnak az előfutamban elszenvedett vereségért, bebiztosítva a legjobb 6 közé jutást. A döntőben a gyengén sikerült rajt után mindent megtett a csapat a felzárkózásért, ami végül az 5. helyre volt elegendő.

A délutáni 2 ezer méteres futamon a Balatoni KKVE csapata mögül indulva, óriási tempót diktált az egység. A balatoni sárkányhajósokat a második 500 méteren sikerült megelőzniük, így tisztább vízen tudták leevezni a táv második felét. A nagy erőfeszítés meghozta jutalmát, hiszen a 2. legjobb időt evezve, történetük során először, ezüstéremmel gazdagodtak.
Az eredmény értékét növeli, hogy az itthon hónapok óta veretlen Römi Sárkányhajó Klub lett az első, a 2015-ös bajnok Szeged, az idén már ezüstöket nyert Vác és a Lapátolók csapata is az ESMTK mögött végzett.
A következő megmérettetés a Klub Európa-bajnokságon való szereplés lesz, július elején Szegeden.

sz.

Last modified: 2017.09.05

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet