Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Online ovi Gyermekmosoly módra

2021.04.01

Bár a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda intézményeinek egy része is zárva tart, illetve ügyeleti rendszerben működik, az óvodai foglalkozások nem maradhatnak el. Olyan fejlesztési tartalmakat osztanak meg a szülők felé, amit otthon, családias körülmények között is meg tudnak valósítani, ezzel fejleszteni tudják a gyermekek bizonyos képességeit, készségeit.

Óvodáinkban azt az elvet valljuk, hogy az óvodai élet a családi nevelés kiegészítője, annak támogatása. A gyermekek fejlődése a maguk természetes útján is megvalósul, de azért az ovistársak, esetleg az óvó nénik is hiányozhatnak nekik. A jelenlegi helyzetben a szülőkre is nagy teher hárul, home office munka, iskolás gyermekek tanulásának segítése, házimunka és még sorolhatnám a tennivalókat. Az ovisok előfordul, hogy unatkoznak, esetleg nyugtalanabbak, valamiféle hiányérzetük van.

Intézményünk pedagógusaival ezért segíteni szeretnénk a családoknak, szülőknek az együtt töltött idő hasznos, tartalmas eltöltéséhez. Heti témajavaslatokat adunk, óvodai tevékenységterületekre bontva, a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve. Ugyanakkor óvodánk éves munkatervét követjük a programokkal, a jeles,-zöld napok, hagyományos rendezvényeink online megjelenítésével.

Az eddig eltelt időszakban Nemzeti Ünnepünk, a Víz Világnapja, a természet ébredése és a Húsvéti ünnepkör köré fonódtak témaajánlásaink. Minden héten pályázatot is hirdettünk az érdeklődőknek, ami rendszeresen100-130 család illetve gyermek bekapcsolódását eredményezte. Az elkészült munkákat a csoportos óvodapedagógusok kommentjeikkel értékelték és emléklappal jutalmaztuk. A meghirdetett témák: „Március 15. gyermekszemmel”, „Vizes élményeim”, „Ébredő természet” és „Húsvéti készülődés”.

Mindezek mellett rendszeresen közzéteszünk iskolára hangolódó játékos feladatokat a nagyobb gyermekeknek, mozgásfejlesztő videókat intézményeink gyógytestnevelőinek közreműködésével és az „Egy hét-egy mese” pedagógusaink részvételével.

Gyógypedagógusunk és logopédusaink is rendszeresen küldik az anyagot a fejlesztésben részt vevő gyermekek szüleinek, zenepedagógusunk videóival közös éneklésre, ének tanulásra csábítja dalos kedvű kicsinyeinket. Tapasztalataink szerint a szülők és a gyermekek örülnek a kapott témaajánlásoknak, szívesen kapcsolódnak be az aktivitásokba, az online ovi lehetőségét kihasználva.

A saját programjaink mellett óvodánk csatlakozott az egri Gárdonyi Géza Színház „Vers otthonról” online költészetnapi versmondó versenyéhez. A meghirdetett pályázatra a szülők jelentkeztethették gyermekeiket, az eredményhirdetésre április 11.-én kerül sor a Színház Facebook oldalán.

Reméljük, hamarosan visszatérhetünk csoportszobáinkba, addig is kívánjuk mindenkinek, hogy őrizzék meg jókedvüket, lelkesedésüket és aktívan vegyenek részt a felkínált óvodai tevékenységekben.

Tot Katalin intézményvezető helyettes

 

 

 

Last modified: 2021.04.01

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet