Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Papírszínház a könyvtárban

2017.03.08

Pesterzsébet Önkormányzatától kapott támogatásból a FSZEK Bíró Mihály utcai könyvtára többek között egy papírszínházat vásárolt, hozzá tartozó mesékkel. A papírszínház ötlete Japánból ered, remek lehetőséget ad arra, hogy közelebb hozza a történetet a gyerekekhez, bevonja őket is az előadásba.

– A papírszínház fakeretében a meséhez tartozó illusztrációk jelennek meg, melyeket a mesélő cserélget a történet előrehaladása szerint. A lapok cserélésével, mozgatásával is drámai hatás érhető el, mintegy rajzfilmként jelenik meg a mű. A történetből kiszólva, visszakérdezve bekapcsolhatjuk a hallgatóságot is a mesébe. A képek mindenki által jól láthatóvá válnak, a figyelem egyszerre irányulhat az illusztrációkra és a mese szövegére, a mesélő pedig a lapok hátulján olvasható szöveget kellő hatással tudja előadni közönségének.  Nem szükséges az olvasás megszakítása, a könyv körbeadogatása, minden hallgató egyszerre élvezheti a mese szövegét és a hozzá készített illusztrációkat – tudtuk meg Oravecz Krisztina könyvtárvezetőtől.

A papírszínházat februárban a Békakirály című mesével avatták fel. A Gyermekmosoly Óvodából érkeztek meghallgatni a mesét, amit Molnár Éva nyugalmazott könyvtáros és Csendes Zita gyerekkönyvtáros adott elő. A mese közben és után játszottak és énekeltek is. Nagyon élvezték a történetet és a játékot is gyerekek.

Last modified: 2017.09.13

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet