Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Pesterzsébeti sikerek az első online nemzetközi inkluzív karate versenyen

2021.02.09

Tavaly decemberben Belgium szervezte a világ első online inkluzív karate versenyét, melyen 17 ország kétszázhat fogyatékkal élő versenyzője indult. Magyarország nevezett a legtöbb versenyzővel, összesen 46 fővel. A nagy nevezési létszám hazánk esélyeit megnehezítette, de így is az 5. helyen végeztünk az országok rangsorában. A megmérettetésen pesterzsébeti sikerek is születtek: Kóczé Olga tanulásban akadályozott női kategóriában, Orosz Zoltán pedig értelmi akadályozott fiú kategóriában léphetett a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A versenyre videófelvétellel lehetett nevezni, melyet 5 bíró pontozott. Az eredményhirdetés december 13-án az I-Karate Global Youtube csatornáján volt.

A verseny fő támogatója, a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége (FEBSSZ) biztosította az érmeket az összes versenyzőnek, az Élni Akarunk Alapítvány pedig 8 főnek biztosította a nevezési díjat.

Az I. Online Nemzetközi Inkluzív Karate Global verseny 2 kerületben lakó versenyzőjének február 8-án Nemes László alpolgármester adta át a díjakat. (Kóczé Olga betegség miatt nem tudott részt venni a díjátadáson, az ő érmét Halász Attila edző vette át.)

A videók most is hozzáférhetőek az I-Karate Global Youtube csatornán. Kóczé Olga  kategóriájának versenyszámai a https://www.youtube.com/watch?v=FofPDnTJ6Mo, Orosz Zoltánéi pedig a https://www.youtube.com/watch?v=f-_tBj6G9JQ&t=1113s linken nézhetők meg.

y.a.

Last modified: 2021.03.22

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet