Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS – Ha nyert, nem Ön fizet!

2017.01.30

Nagy értékű ajándékok helyett komoly anyagi veszteség érheti Önt, amennyiben bedől a csalóknak, akik nyereményekre hivatkozva próbálják megtéveszteni – hívja fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

„Gratulálunk! Ön nyert!”

Az utóbbi időben történtek olyan esetek, hogy kéretlen telefonálók közismert áruházláncok nevében nyereményjátékra, vagy nyeremény-azonosításra hivatkozva kerestek meg telefonon keresztül budapesti lakosokat, és azt állították, hogy a telefonszámukat „kisorsolták”. A nyeremény átvételéhez azonban szükségük van arra, hogy a nyertes személy egy ATM automatán keresztül több tízezer forint értékben mobiltelefon feltöltéseket hajtson végre a hívók által megadott telefonszámokra. 

A jóhiszemű és gyanútlan sértettek, reménykedve az ígért több százezres, de akár milliós nagyságú pénzösszeg, vagy nagy értékű tárgy elnyerésében, a felszólításnak eleget tesznek, és a csaló által diktált számsorra feltöltést hajtanak végre a kijelölt ATM-nél. Azonban ezt természetesen nem követi az ígért nyeremény átadása, átutalása.

Kérjük, hogy ha ismeretlen személy ilyen történettel jelentkezne Önnél:

  • Semmilyen körülmények között ne utaljon át pénzt, és ne keressen fel bankautomatát a csalók által megadott kódok vagy telefonszámok beütése céljából!  
  • Ne adja ki telefonon keresztül személyes – többek között bankkártyája – adatait, valamint ne árulja el lakcímét vagy tartózkodási helyét!
  • Járjon el körültekintően, hívja fel a megnevezett céget, és ellenőrizze a hívás hitelességét! Ezzel az érintett vállalkozást is segíti, hiszen tudomásukra juttatja, hogy a nevükben élnek vissza mások jóhiszeműségével.

Hívták telefonon, de nem tudja, hogy mit tegyen?

Ha ilyen jellegű bűncselekmény áldozatává vált, hívja a 107-es, 112-es központi telefonszámok valamelyikét, vagy jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán.

Last modified: 2017.09.13

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet