Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Sikeres szezonzárás

2017.09.27

Szeptember 23-án és 24-én a Sukorón megrendezett Sárkányhajó Magyar Nagydíjon versenyeztek az ESMTK versenyzői. A szezonzáró versenyt a barátságtalan időjárási körülmények ellenére igen sikeresen zárták az erzsébetiek.

Szombaton címvédőként álltak rajthoz a különleges lebonyolítású 2×200 méteres váltóversenyen, ahol egy tíz- és egy húszfős hajó váltja egymást. A lassan erzsébeti specialitásnak tetsző versenyt idén is az ESMTK-sok nyerték, lenyűgöző fölénnyel, így ismét a pesterzsébeti Duna-partra került a díszes vándorkupa.

A hosszú távú, 5 km-es versenyen a pirosak a legnagyobb esélyes Römi KKSK egységével ütköztek, ami miatt sajnos nagyon hátra csúsztak a sorrendben. A hátralévő táv már csak annyira volt elegendő, hogy az ötödik helyre felzárkózzon a csapat.
Vasárnap délelőtt a Magyar Bajnokság keretein belül megrendezett 200 méteres versenyt igazi érzelmi hullámvasútként élték meg az ESMTK sárkányosai. Az előfutam harmadik helyezése után a reményfutamban is csak harmadikak lettek a pirosak, és ezzel éppen csak sikerült bejutni az elődöntőbe. Ott azonban a lelki terheitől megszabadult egység fantasztikus versenyzéssel bejutott a döntőbe, ahol az erzsébetiek rátettek még egy lapáttal, és végül fennállásuk legnagyszerűbb magyar bajnoki eredményét elérve, ezüstérmet szereztek.
A délutáni 2 km-es versenyen, a papírformának megfelelően, a 4. helyen végzett a csapat.
Ezzel véglegessé vált a 2017. évi összesített végeredmény is, ahol az ESMTK a sokszoros világ- és Európa-bajnok csapatok (Römi, Vác és Szeged) mögött a 4. helyet szerezte meg.
Ezután következtek a tízüléses hajók versenyszámai, amelyekben az ESMTK-s lányok egy bronz-, míg a fiúk egy ezüst- és egy bronzéremmel gazdagodtak.
Az ESMTK sárkányhajósai továbbra is várja mindazokat, akiknek kedvük van akár a versenyzői, akár a szabadidős csapathoz csatlakozni.

nd.

Last modified: 2017.09.28

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet