Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Szemeszterbérlet: biztonságos és gazdaságos

2021.02.03

Február 1-től érvényes a közoktatásban tanulóknak szóló szemeszterbérlet második féléves változata, amely ideális választás a koronavírus-járvány idején. Ha a szülők vagy a diákok ezt a bérlettípust vásárolják meg, akkor nem kell havonta sorba állniuk az ügyfélközpontokban, vagy az automaták előtt. Ezzel elkerülhetik az esetleges tömeget, amely különösen fontos a járvány idején.

A közoktatásban tanulóknak szóló szemeszterbérlet második féléves változata február 1-től június 30-ig használható. Az első napon 0 órától – de legkorábban a vásárlás időpontjától – az utolsó napot követő nap 2 óráig érvényes. A bérlettel Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999-es autóbuszon, trolibuszon, villamoson, az M1, az M2, az M3, és az M4 metrón, a H5, a H6, a H7, a H8, a H9 HÉV-en, a D14 hajójáraton, illetve a MÁV-START meghatározott vonatain, és a VOLÁNBUSZ Zrt. kijelölt elővárosi járatain lehet utazni. Munkanapokon, ha közlekednek, akkor a D2, a D11 és a D12 hajójáratokra is fel lehet szállni szemeszterbérlettel. A bérletszelvény csak érvényes nappali, vagy esti tagozatos magyar közoktatási diákigazolvánnyal együtt használható

Ha egy általános iskolai tanuló havonta legalább 12-szer utazik a BKK járatain, akkor mindenképp érdemes ezt a terméket választania, hiszen ezzel 5 teljes hónapig közlekedhet mindössze 16.200 forintért.

(forrás: BKK, fotó: MTI)

 

Last modified: 2021.03.22

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet