Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Szuperhős kategóriában is volt már első rajzával Zoltán

2012.02.29

Mlinkó Zoltán képregényrajzoló munkáiból nyílt kiállítás a Csili Művelődési Központ Muszély Ágoston Kiállítóteremben. Zoltán cukrásznak tanult, édes élményt mégsem süteményeivel, hanem rajzaival szerez az olvasóknak. 2007-ben a 3. Képregény-fesztiválon szuperhős kategóriában 1. helyezést ért el.

Mlinkó Zoltán most 35 éves,  Pesterzsébeten cukrásznak tanult a Török Flóris utcában.

          – Nagyon jól megtanított a mesterem, Tarcali Tibor a szakma alapjaira, a mai napig hálás vagyok neki. Családias volt a hangulat, nagyon jól éreztem magam ebben a cukrászdában. De már akkor is kibújt belőlem a karikaturista és már diákkoromban megnyertem egy rajzpályázatot – mondta elöljáróban Zoltán, aki 15 évesen nyerte az első versenyét.

2007-ben a 3. Képregény-fesztiválon szuperhős kategóriában 1. helyezést ért el, majd szintén ugyanabban az évben a Várfok Galéria Audi pályázatán 3. helyen végzett. 2008-ban újabb első helyezést ért el egy szigethalmi rajzpályázaton.

– Hogyan készültem a pályázatokra? Az első nap grafitceruzával, rotringgal elkészítettem az alapot. A második napon tussal és filctollal húztam ki a vonalakat. A harmadik napon színes ceruzát használtam. Ötletgazda, szójátékos, versíró, karikaturista is vagyok. A számítógépes grafikát és a gépi színezést fogok tanulni, mert új elemekkel szeretném gazdagítani a repertoáromat – mondta.

Képregényes alkotását március 6-ig láthatják az érdeklődők a B épületben lévő kiállítóteremben, utána a Csili Könyvtárában kapnak helyet Mlinkó Zoltán művei.

Ilonka Mária
Fotók: Szerző
Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.

Last modified: 2017.10.02

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet