Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

„Tök jó hét”

2017.11.15

A Lurkóház Óvoda Kincskereső tagóvodájában hagyományainkhoz híven idén is megrendelésre került a közkedvelt Tökfesztivál. Az adott héten minden csoportban a tökkel kapcsolatos kezdeményezésekben vehetnek részt a gyerekek. Kötetlen beszélgetések, kísérletezgetések, ügyességi játékok, különböző vizuális technikák gyakorlása közben ismerkedhetnek meg a tök fajtáival, formájával, színévek, felhasználási módjaival.

„Tökváros” címmel kiállítást szerveztünk a családok körében otthon faragott tökházikókból, melyet a héten folyamatosan gyűjtöttünk, díszítve ezzel óvodánk auláját. A „Tök Jó Hét” keretein belül a gyerekek számot adhattak ügyességükről, erőnlétükről, kedvükre versenghettek a „Tök-olimpián” a közeli Fitt-parkban. Találkoztak a Tök-boszorkákkal az óvoda udvarán kialakított Banya-tanyán, ahol interaktív bábjáték keretében énekeltek, mondókáztak, mesét hallgattak, és vidám táncot jártak.
A hét lezárásaként került sor a szülőkkel közös játszódélutánra. Kézműves foglalkozások színesítették a programot, ahol a gyerekek szüleikkel együtt tök-kirakóztak, tök-kitűzőt fontak, tök-labirintusban szívószállal terelgették a narancssárga pingpong labda „tököcskét”, gyurmáztak, színes tökmagból képeket készítettek és világító töklámpásokat faragtak.
Végül ünnepélyes keretek között kihirdettük a tökfaragó verseny eredményét, ahol a győztes, vagyis Tök-király – jutalomképpen tök koronát, tök jogart és egy tök jelmezt kapott, amit egy hétvégére haza is vihetett. Majd vezetésével tök-táncot járva, minden résztvevőt közös töklámpás-felvonulásra invitáltunk az óvoda körül.
Igazi vidám, örömteli hangulatban telt a hét, ahol gyerek, szülő egyaránt jól érezhette magát. Ezt a szülők nagyszámú jelenléte és aktív részvétele igazolta.
Kondorné Virág Csilla, Máray Eszter óvodapedagógusok

Last modified: 2017.11.15

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet