Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Új pajzsmirigy kamera a Dél-pestiben

2017.10.16

Új pajzsmirigy kamerával és a hozzá tartozó informatikai eszközökkel bővült a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Izotóp diagnosztikai részlege. A Soroksár Önkormányzatának felajánlásából vásárolt, mintegy 23 millió forint értékű készülék, a hozzá tartozó számítógépes rendszer és a korszerű kiértékelő program segítségével hosszú időre biztosítottá vált a pajzsmirigy vizsgálatok folyamatos és biztonságos elvégzése.

A Kórház izotóp részlegének egyik fő profilja a pajzsmirigy betegek komplex ellátása, azaz a kivizsgálás, a kezelés, valamint a gondozás. Ennek az ellátásnak része a pajzsmirigy szcintigráfia, ami egy funkcionális képalkotó eljárás, melynek segítségével elkülöníthetők az úgynevezett „működő- meleg” és a „nem működő-hideg” göbök.

Az új, korszerű diagnosztikai eszközparkkal a pajzsmirigy mérete is kiszámítható, mely segítséget nyújt a radiojód therápia dózisszámításához.
A Dél-pesti Kórházban naponta átlagosan 15 vizsgálatot végeznek ezzel az eljárással. 2016-ban 2753 pajzsmirigy szcintigráfia készült a korábbi pajzsmirigy kamerával.
A lecserélt készülék 22 éve működött, és az utóbbi években gyakoriak voltak a meghibásodások, melyeket alkatrész hiányában csak nagy nehézségek árán lehetett javítani.

Last modified: 2017.10.26

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet