Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Valamennyi tanuló elhelyezkedik

2012.04.12

Idén is megrendezte hagyományos jótékonysági bálját a Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.

– Ez nem egy sírós bál volt: finom vacsorával, filmvetítésekkel és színvonalas produkciókkal kívántunk hatni a jelenlévőkre, hogy növeljük az adakozói kedvet – mondta Csécsi Barnabás Sándor, az intézmény főigazgatója. A befolyt összeget a fogyatékkal élő tanulók életkörülményeinek javítására fordítják: az intézmény alapítványa – amelyet Csécsi Barnabás Sándor hozott létre 1996-ban – jelentősen támogatja a gyerekek étkeztetését, az óvodai-iskolai programokat, valamint a nyári üdültetésben is nagy szerepet vállal. A bál főszervezője idén is Földiné Huszti Judit, az alapítvány kuratóriumi elnöke volt.

A „Benedeket” – hiszen minden így ismeri – 1916-ban hozta létre Erzsébetfalva önkormányzata. 1993-ban a főváros fenntartásába került az intézmény, ahová jelenleg 300 tanulásban akadályozott és halmozottan sérült gyerek jár.

Az országban egyedül itt működik szociális gondozó és ápoló képzés a sajátos nevelési igényű gyerekek körében.

– Az OKJ-vizsga után szinte valamennyi tanulónk azonnal el tud helyezkedni. A kórházak és idősotthonok évről évre alig várják, hogy a diákjaink végezzenek – büszkélkedett a főigazgató.

Szűcs Dóra
Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.

Last modified: 2017.09.29

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet