Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Válogathatunk majd otthon is szelektíven

2012.04.17

Sokakban felmerült már a kérdés, miért nem lehet otthon szelektíven gyűjteni a hulladékot, mi az akadálya annak, hogy a szétválogatott felesleget bármelyikünk portájáról, közvetlenül szállítsák el?

Az önkormányzat fórumán is feltették ezt a kérdést.

– Családi házba költözünk Pesterzsébetre, a Mikszáth utcába. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e egyénileg szelektíven gyűjteni és elvitetni a szemetet – tehát nem egy nagy fekete kukánk lenne, hanem mondjuk három. A többletköltséggel számolunk, de kivitelezhető-e ez a megoldás? – érdeklődött egy környezettudatos lakos.
A kérdéssel megkerestük a Budapesti Városüzemeltetési Központot (BVK), ahol azt a választ kaptuk, hogy a fővárosban jelenleg előkészítés alatt áll a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetése. – Az önkormányzatokkal történt szerződés alapján évek óta négy kerületben végzünk mintaprojektként házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. A csatlakozott társasházaktól külön szállítjuk el a papírt, a műanyagot és fémdobozokat. A XX. kerülettel egyelőre nincs ilyen szerződésünk. Pesterzsébeten jelenleg 54 hulladékgyűjtő-sziget üzemel, a kerületiek itt adhatják le a háztartásukban szelektált szemetet – mondta Szűcs Panni a BVK szóvivője. Előreláthatólag 2013-ban megkezdődik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kiépítése Budapesten, melynek keretében magánházaktól is elszállítják majd a szelektíven gyűjtött szemetet.

Szűcs Dóra
Foto: alternatívenergia.hu

Last modified: 2017.10.02

Comments are closed.

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet