A Baross ovi nyerte a III. ESMTK Ovis Fesztivál Szuperdöntőjét

Február 19-én rendezte meg az ESMTK Birkózó Szakosztály a III. Ovis Fesztivál Szuperdöntőjét. A tavaly év végén tartott négy selejtező fordulón 12 pesterzsébeti óvoda több mint százhúsz gyermeke vett részt. A döntőn a Pesterzsébeti Baross Német Nemzetiségi Óvoda és Tagóvoda, a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda, a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodája és a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda nagycsoportosai mérhették össze tudásukat.

A sorversenyek előtt a szakosztály 2. birkózó sportosztályos tanulói mutatták be látványos gyakorlataikat.

Az óvodások gyorsfutásban, nyusziugrásban, békaugrásban, pók és rákjárásban, kutyafutásban, macijárásban, térden futásban, laposkúszásban, valamint grundbirkózásban mérték össze tudásukat, melyek alapján magabiztos fölénnyel a Pesterzsébeti Baross Német Nemzetiségi Óvoda és Tagóvoda bizonyult a legjobbnak. A 2. helyen a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodája végzett, a 3. pedig a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda és a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda lett.

Az esemény végén minden gyermek jutalomban részesült, valamint a megjelent óvodák képviselői ajándékokat vehettek át a szakosztály elnökétől, Losonczi Ottótól.

Ezúttal is bevontuk a szülőket a sorversenyekbe, így a lelkes anyukák és apukák is megcsillantották a tudásukat különböző ügyességi feladatokban.

A rendezvényen a nagycsoportos óvodásokon, szülőkön, óvodapedagógusokon kívül megjelent Nemes László alpolgármester, Nemesné Németh Judit, a Sportbizottság elnöke, Somodi Klára és Fekete Katalin önkormányzati képviselők, valamint Lernyei Ákos, a Gyulai István Általános Iskola intézményvezetője, Együdné Szegedi Andrea tanítónő és a 2020/2021-es tanévben induló birkózó sportosztály leendő tanítói, Boros Jolán és Salga Kristóf.

 

A III. Ovis Fesztivál Szuperdöntőjének részt vevő gyerekei:

Pesterzsébeti Baross Német Nemzetiségi Óvoda és Tagóvoda

Csapatvezető: Balogh Ferenc

Csapattagok: Suszter Márton, Kovács Sebestyén Zalán, Duffek Áron, Nagy Fruzsina, Balogh Bernadett, Nagy Apor, Stark Dalma, Horváth Benedek, Aleva Levente, Pataki Vivien, Hucker Márton, Simon Zselyke

 

Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvoda

Csapatvezető: Mertse Ádám

Csapattagok: Hinkel János, Bagoly Benett, Moga Bella, Del-Giacco Lina, Del-Giacco Mona, Török Ádám, Panics Barnabás

Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda

Csapatvezető: Kliment László

Csapattagok: Nagy Ákos, Vörös Benett, Tremmel Janka, Huszár Vanda, Pasztusics Máté, Horváth Olivér, Krisztyán Dominik, Sebestyén Dániel, Molnár Hunor, RamyarDaryan, Szita Roland

Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda

Csapatvezető: Nagy József

Csapattagok: Baranyi Gábor, Demeter László, Balogh Szabolcs, Gréczi Kristóf, Simon Patrik, Fülöp Csaba, Szertaidisz Nikosz, Oláh Olívia, Tóth Réka, Horváth Rózsa, Tompa Laura, Somogyi Alma

A sportosztályba jelentkező gyerekek szülei részére a szakosztály nyílt napot tart március 5-én és március 12-én 16 és 18 óra között a Kruj Iván Sportcsarnok birkózótermében (1202 Budapest, Mártírok útja 205.) A szülőknek lehetőségük lesz beszélgetni a szakosztály elnökével, Losonczi Ottóval, az edzőkkel és a leendő sportosztály tanítóival.

Sok szeretettel várunk minden kedves jelentkezőt!