A kerekerdősök szereplése az „Ovis Fesztiválon”

Nagy élményben volt része a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda néhány nagycsoportosának: meghívást kaptunk január 31-én délutánra az ESMTK birkózó szakosztálya által szervezett „Ovis Fesztiválra” a Gyulai István Általános Iskola birkózócsarnokába.

A rendezvényt Losonczi Ottó, a szakosztály vezetője nyitotta meg, majd néhány birkózópalánta látványos bemutatóját csodálhattuk. Ezután következett az eseménynek a gyermekek által legjobban várt része: az óvodák csapatainak sportversenye. Ezen a napon 4 óvoda csapata mérkőzött egymással.

Az első részben váltóversenyek zajlottak. Ezt a részt nagy előnnyel nyerte a Kerekerdő Óvoda csapata. A gyermekek hihetetlen lelkesedéssel, rendkívül motiváltan, mondhatom emberfeletti akarással versenyeztek.

Ezután következett a grundbirkózás, amely az óvodások számára teljesen ismeretlen volt. Ez több fordulóban zajlott. Ebben is jól szerepeltek a gyermekek, így a végső győzelmet is sikerült megszereznünk. Boldogan álltak fel a dobogó tetejére és vették át az aranyérmeket. Nagyon tetszett nekik az is, hogy végül én is felálltam és átvettem az óvodának járó kupát és az ajándékokat. A gyermekek számára hatalmas élményt jelentett ez a győzelem, mindegyik résztvevő feldobódottan, euforikus hangulatban tért haza szüleivel.

Büszkeségünket az is gyarapította, hogy az első „Ovis Fesztiválon” Bóbita Tagóvodánk a szintén előkelő második helyet szerezte meg.

Az óvoda számára nagyon fontos visszajelzést jelentett ez az esemény. A Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda programjában kiemelt szerepet játszik a mozgás, a testi képességek fejlesztése, mint az egyéb képességek fejlesztésének alapja, kiindulópontja, feltétele. Lehetőségeink szerint, mindent megteszünk azért, hogy a gyermekek számára folyamatosan biztosítsuk a megfelelő mozgáslehetőségeket. Ez vonatkozik a szervezett foglalkozásokra és a csoportszobákban rendelkezésre álló mozgásfejlesztő eszközökre egyaránt.

Laczkóné Belházy Éva

óvodapedagógus