A Magyar Sport Napja – kitüntetések

Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének Sport Bizottsága döntése alapján 2022-ben

„AZ ÉV SPORTOLÓJA” kitüntető címet kiemelkedő magyar és nemzetközi sporteredményeinek elismeréséül Losonczi Dávidnak, az ESMTK birkózójának adományozta.

Losonczi Dávid 2006 óta, 16 éve az ESMTK birkózó szakosztályának sportolója. Gyermekkora óta sikeres birkózó. Az elmúlt 16 év áldozatos és példamutató munkájának eredményeként 2017 óta tagja a korosztályos válogatottaknak. 2018-ban Isztambulban, az U23 Európa-bajnokságon az 5. helyezést szerezte meg, majd egy évvel később a spanyolországi Junior Európa-bajnokságon a dobogó második fokára állhatott. Pályafutása legnagyobb eredményét a 2021-es évben érte el, amikor is Belgrádban ezüstérmet szerzett az U23-as Világbajnokságon. Összesen 208 érmet szerzett, ezek közül 154 arany, 41 ezüst és 13 bronzérem. 20-szoros Magyar Bajnok, 7-szeres Diákolimpiai Bajnok és 15-szörös Budapest Bajnok. Többször volt diák-, serdülő-, utánpótlás- és felnőtt bajnokcsapat tagja. Dávid folyamatosan részt vesz a felnőtt kötöttfogású válogatott központi felkészülésében, célja, hogy 2024-ben részt vehessen a párizsi olimpián. A tanulásban is példamutatóan teljesít, jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója.

Az év edzője

Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő-testületének Sport Bizottsága döntése alapján 2022-ben az

„AZ ÉV EDZŐJE” kitüntető címet kiemelkedő edzői és utánpótlás vezetői munkája elismeréséül
Lázár Benjámin az ESMTK Labdarúgó Szakosztályának utánpótlás edzője részére adományozta.

Lázár Benjámin 2014-ben játékosként került az ESMTK labdarúgó szakosztályához. Az évek során folyamatosan képezte magát, ennek eredményeként a későbbiekben már edzőként is tevékenykedett, valamint koordinátorként segítette a szakmai igazgató munkáját. 2021.július óta utánpótlás vezetőként dolgozik, a szakosztály fontos láncszeme, feladata, hogy a körzetükben lévő csapatok tehetségeit összegyűjtse, vezesse az ESMTK körzet központját.

Pesterzsébet Sportolója

Pesterzsébet Önkormányzata Képviselő Testületének Sport Bizottsága döntése alapján kiemelkedő sportteljesítményének elismeréséül Pesterzsébet Sportolója kitüntető címeket adományoz

Pesterzsébet Sportolója 2022-ben:

Gőgh Lehel az ESMTK Vízilabda szakosztályának vízilabdázója.

Korpádi Tamás a Csepeli Szabadidősport Egyesület kick-boksz versenyzője.

Kónya Medárd István az ESMTK Kajak-kenu Szakosztályának kajak-kenu versenyzője.

Magyar Diána Zora az ESMTK Jégkorong Szakosztályának jégkorongozója.

Musbeh Karina az ESMTK Fitness Szakosztályának Fit-Kid versenyzője.

Németh Viktória az ESMTK Ritmikus Gimnasztika Szakosztályának RG sportolója.

Szálmán Csenge az ESMTK Fitness Szakosztályának Fit-Kid versenyzője.

Szűcs Levente az ESMTK Labdarúgó Szakosztályának a labdarúgója.